Wszystkie formalności załatwione sprawnie i bezproblemowo. Samochód zgodny z opisem. Szybki i łatwy kontakt z wynajmującym.
samochód spełnił oczekiwania, był dostępny w wybranym pobliskim parkingu, procedura niezbyt skomplikowana.
Social carsharing: Rent cars by the hour from people around you. Start renting out yours today and earn cash.
55 Green Street, 94111, San Francisco, Stany Zjednoczone
Ta sugestia wynika z mojego autentycznego i bardzo świeżego doświadczenia. W wypożyczonym przeze mnie aucie nie działała klimatyzacja, choć auto było fabrycznie wyposażone w klimatyzację. Nie działało też radio. Gdy zrobiłem uwagę właścicielowi na ten temat, usłyszałem jego argument w sprawie, że on nie pisał w ogłoszeniu, że auto ma klimatyzację i radio. To dla mnie nie jest żadne wytłumaczenie, dlaczego fabryczne wyposażenie auta nie funkcjonuje. To znaczy, że gdyby okazało się, że nie działają w aucie poduszki bezpieczeństwa, ABS, czy oświetlenie, to właściciel mógłby bronić się w ten właśnie sposób? Usłyszałbym, że on przecież nie mówił i nie pisał, że działają poduszki powietrzne, ABS, czy też oświetlenie. W ten sposób dochodzimy do absurdu. Ja wypożyczając auto sprawdzam na przykład w jakie systemy bezpieczeństwa auto jest fabrycznie wyposażone i na tej podstawie decyduję się na konkretny rocznik i model auta. Oczywiście daję sobie prawo zakładać, że te systemy działają. To właściciel auta powinien mieć obowiązek informowania jakie fabrycznie montowane systemy i urządzenia w jego aucie nie działają i jaki upust w związku z tym daje dla chętnych do wypożyczenia tego auta. Inaczej to może dojść do sytuacji, że auto nie będzie miało na przykład wspomagania kierownicy, a właściciel powie, że przecież nie pisał w ofercie, że auto ma wspomaganie kierownicy. Daję to pod waszą rozwagę i do przemyślenia.
Jestem zadowolona z wynajmu samochodu. Jest to dobre rozwiązanie dla osób potrzebujących auta okazjonalnie.

Wszystko odbyło się bez problemów. Wynajem w styczniu 2025

Odpowiedź od Getaround
Prosty system wynajmu oparty na potwierdzonych i zweryfikowanych danych, opiniach użytkowników oraz zdjęciach stanu pojazdu. Przydałby się jakiś wizard dla tych co jeszcze nie wynajmowali. Za 2-gim razem jest już o wiele prościej.

Odpowiedź od Getaround
Wynajełam auto na miesiąc. Po 4 dnia pękła opona niskoprofilowa której nie było możliwości naprawić na miejscu. Auto zabrała laweta zostawiając mnie na parkingu bez transportu do miejsca zamieszkania do którego w weekendy nie ma komunikacji. Nie otrzymałam auta zastępczego które teoretycznie zawarte jest w ubezpieczeniu. Pani w infolinii, nieprzyjemna i niepomocna w rozwiązaniu problemu. Nie polecam.

Odpowiedź od Getaround
Strona działa beznadziejnie, nie jestem w stanie wybrać żadnego auta, a już tym bardziej zabookować, po kilku minutach zostaję "wyrzucona" ze strony, to samo w aplikacji!
Ktoś wie co z nimi nie tak? Zakończyli działalność?

Odpowiedź od Getaround
Bardzo fajny pomysł użyczania prywatnych samochodów. Proces rezerwacji a później użyczenia samochodu bez problemów. Doskonała alternatywa dla wypożyczalni ( nie wiedzieć czemu wyjątkowo drogie i trudno dostępne - w Air Port Grenoble ). Gorąco polecam Getaround ******

Odpowiedź od Getaround
Szybko sprawnie i bardzo dobry kontakt z wypozyczajacym