1. Rozrywka

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Eobuwie.pl to sklep internetowy z markowym obuwiem i akcesoriami. W ofercie mamy ponad 450 marek i 50 000 modeli butów i torebek. Zaufały nam największe marki: Tommy Hilfiger, Guess, Carinii, Liu Jo, Calvin Klein, Furla, Ecco, Clarks, Geox i wiele, wi...

2,1

Słaba

Nie da się zwrócić w salonie, a zwrot na odległość jest płatny

Zwrot paczkomatem płatny, więc chciałam zwrócić buty w salonie w galerii Młociny. Ponad pół godziny czekania aż komputer przyjmie zwrot zakończony niepowodzeniem! Co z tego że obsługa miła i pani ekspedientka przeprasza? Mam 2000 zł utopione w za małych butach, których nie zwróciłam. Firma oszczędza na serwerach (pracowniczka mówi, że problem się powtarza). Ja więcej u nich nie zamówię

21 kwietnia 2026

Brak mozliwosci zwrotu i kontaktu ze sklepem

Na zamowienie czekalam poltora tygodnia, bo sklep za duza paczke nadal do paczkomatu, co finalnie wygenerowalo tak duze opoznienie. W tym momencie nie moge zglosic zwrotu, bo zamowienie na stronie sklepu ma juz status zwrot calkowity. Ze sklepem nie sposob sie skontaktowac. Infolinii nie na, a na maile dostaje odpowuedzi wygenerowane przez AI. W efekcie od 3 tygodni nie moge odzyskac pieniedzy. To jakis dramat, co stalo sie z kiedys tak dobrze funkcjonujacym sklepem.

10 lutego 2026

ani butów, ani informacji!

Zamówienie złożone 10 czerwca i opłacone — do dziś ani butów, ani informacji!

Minęło ponad 5 tygodni od złożenia zamówienia na dwie pary butów. Zamówienie zostało opłacone z góry. Od tego czasu zero kontaktu ze strony sklepu. Wysłałam maila — brak odpowiedzi. Skorzystałam z formularza kontaktowego i napisałam przez czat — również bez reakcji.

To absolutnie nieakceptowalne traktowanie klienta! Sklep ignoruje wiadomości i nie wywiązuje się ze swoich obowiązków.

Jeśli nie otrzymam zwrotu pieniędzy lub przesyłki w najbliższych dniach, zgłoszę sprawę do UOKiK oraz wystąpię o chargeback w banku.

NIE POLECAM. Eobuwie bardzo się popsuło.

10 czerwca 2025

Nie polecam!

Kasują negatywne komentarze! Nie wysłali mi butow za ktore zaplacilam. Brak kontaktu z ich strony pomimo setki moich maili i telefonow. Sprawa trafi do sądu

27 kwietnia 2025

Sklep wysłał błędnie buty (zamiast…

Sklep wysłał błędnie buty (zamiast tych, które zamawiałam- inny model, inny kolor, inny rozmiar). Przy odsyłaniu zaznaczyłam, że dotarł do mnie produkt inny niż zamawiałam. Dostałam maila z akceptacją zwrotu, po czym od PayPo, że z zamówienia pozostała mi zapłata za tę właśnie buty. Sklep miał 2 tygodnie na zajęcie się problemem ale tego nie zrobił, więc dodzwoniłam się na żałosną infolinię eobuwie (gdzie z góry informują, że czekanie 20 min a ja wisiałam 70min!), gdzie gość poinformował mnie, że piszę prośbę o wydłużenie mojego terminu płatności u PayPo a potem się rozłączył !!! To druga taka sytuacja w eobuwie, kończę współpracę, bo absolutnie szkoda czasu i nerwów. Znów będzie musiało obić się o prawnika i rzecznika praw konsumentów.

21 maja 2025

Sklep wysyła produkty w opakowaniach zastępczych

Sklep wysyła produkty w opakowaniach zastępczych w czym nie widzi kompletnie żadnego problemu. Jeśli więc zamawiasz coś na prezent to raczej ten sklep musisz omijać szerokim łukiem. Zgłoszenie problemu sprowadza się do przekazania informacji że "no czasem tak mamy" i możliwości odesłania produktu. Ale chyba nie o to chodzi.

3 października 2024

Często kupuje na e-obuwie, plus za rozpatrzenie reklamacji

Często kupuje na e-obuwie, nie pisałem jeszcze żadnych opinii bo nie miałem problemowych sytuacji.
Przed sezonem letnim kupiłem sobie profesjonalne obuwie trekkingowe w góry za prawie 700zł. Po 3 wyjazdach w góry, podeszwa zaczęła się odklejać. Buty wysłałem w celu rozpatrzenia reklamacji. Decyzja pozytywna, zwrot środków - będę tam kupował cały czas. Brawo eobuwie! Dużo zyskujecie w moich oczach!

17 września 2024

Reklamacja odmowna

Zgłosiłam reklamację, ponieważ buty które kosztowały 530 zł zwyczajnie zaczęły piszczeć przy chodzeniu.
Reklamacja nieuznana z powodu braku odpowiedniej konserwacji/impregnacji lub na skutek błędnie wykonanej konserwacji/impregnacji produktu nieodpowiednim środkiem/przedmiotem.
Ciekawe jak…. Tym bardziej że to wada wewnętrzna podeszwy. Więcej nie kupię butów w tej firmie. Polityka reklamacji jest beznadziejna i klient zawsze jest winny.

30 sierpnia 2024

Brak zwrotu pieniędzy

Dokonałam zakupu i zapłaciłam za towar. Tymczasem po 2 dniach anulowano moje zamówienie, a na zwrot pieniędzy czekam do tej pory. Konsultant był uprzejmy, ale jak na razie moja sytuacja się nie zmieniła. Miałam wysłać potwierdzenie dokonania przelewu i to zrobiłam. Żadnej informacji zwrotnej. Nie polecam zakupów. Gdyby można było dać zero gwiazdek, to taką ocenę otrzymałaby ta firma ode mnie.

13 sierpnia 2024

Obsługa klienta/ reklamacje

Obsługa klienta odbywa się zawsze na najwyższym poziomie z korzyścią dla kupującego. Moja reklamacja została rozpatrzona pozytywnie w ekspresowym czasie. Polecam serdecznie

13 maja 2024

Czy wy jesteście stabilni emocjonalnie

Czy wy jesteście stabilni emocjonalnie? Pięć dni minęło zanim wysłaliście te obsrane buty. Przyszly używane, ktoś w nich chodził cały miesiąc, są przepocone, podeszwy mają powbijane kamyki, bród, syf, kiła i mogiła... Czekałam tydzień żeby dostać takie gó.wno? Tylko nasrać do nich. Wstydzilibyście się. Zero szacunku do klienta, żądam wysłania butów mi za darmo za to, że muszę się z wami użerać. Nie wiem co za idiota to pakował ale buty były włożone w pudło przeznaczone na trzy pary butów, przez co pudło z butami latało w środku i pudełko jest zniszczone. Dzwoniłam na infolinę i Pani zaproponowała 20% rabatu, włóżcie sobie ten rabat w dupę. Mogłabym zapłacić drugie tyle ale żeby się nie męczyć z wami. Wasza firma to Patologia, mam nagrane jak wyciągam buty z pudełka, zawsze nagrywam zamówienia od was bo nigdy nie wiadomo co się spotka w środku. Szokujące. Wy weryfikujecie w jakim stanie ludzie wam zwracają buty? Wy weryfikujecie buty zanim je wyślecie? Zatrudniacie ludzi niepełnosprawnych? Kończę współpracę z wami, za każdym razem same problemy są z wami. Zamówiłam od was te obsrane buty w sobotę, przyszły we czwartek, zamówiłam również ubrania z Chin w niedzielę, dzień później I przyszły szybciej niż wasze gówniane buty z Polski do Polski... Jak zwykle problemy z polaczkami obsranymi. W zimę odsyłałam buty trzy razy bo trzy razy przyszły rozjebane, dopiero za czwartym się udało gdy zamówiłam do sklepu, ale też były średnie jednak nie miałam wyboru bo już usiłowałam od miesiąca zakupić buty od was, odmarzły mi stopy więc wzięłam rozjebane. To jest chyba jedyny sposób w jaki zarabiacie, ludzie potrzebują butów na już i biorę noszone... wstydzilibyście się wysyłać takie coś, to jest skurwesyńtwo. Rządam rekompensaty, potrzebuje butów natychmiast. Za zepsute nerwy powinniście mi wysłać za darmo. Tymczasem zamówię od producenta drożej, wolę dopłacić niż się z wami męczyć, skurwesyny. Mam nadzieję, że padniecie i będziecie bezrobotni, pluję na was.

25 kwietnia 2024

Odrażający stosunek do klienta

Odrażający stosunek do klienta, jak w filmach Barei. Całkowity brak profesjonalizmu, wymyślanie absurdalnych trudności, aroganckie i zdawkowe odpowiedzi wklejane z szablonu przez bezmyślnych przedstawicieli. Przypuszczalnie zarząd uznał, że skoro firma już zbudowała renomę, można zaoszczędzić na obsłudze i traktować klientów jak bydło.

26 września 2022

Bardzo bardzo kurwa słaba strona

Około dwa tyg temu zamówiłem buty po trzech dniach sprawdzam e-mail bo już powinny być a tam widzę ze moje buty nie przeszły procesu weryfikacji i za to dostałem kod jednorazowy na 10%.
Zamówiłem ponownie te same buty używając ten rabat a buty przyszły mi o 3 rozmiary za duże mimo że na pudełku o papierach był dobry rozmiar (one były jak kajaki) złożyłem reklamację to nie dostałem zwrotu pieniędzy za kuriera to jeszcze po skontaktowaniu się telefonicznie dostałem e-mail ze nie dostanę zwrotu pieniędzy za wysyłkę a co najbardziej mnie wkurwiło to jest to ze nie dostanę kodu bo był jednorazowy.
Ogólnie jebać tą stronę to był pierwszy i ostatni raz który z niej korzystałem.

28 lipca 2020

Zaplacilem za zamowione buty i zgodnie…

Zaplacilem za zamowione buty i zgodnie z reklama mialy byc wyslane w ciagu 24 h. Tymczasem po 3 dniach wyslano mi email o rzekomych trudnosciach i wydluzeniu wysylki o kolejne 3-5 dni /stala regulka w tej firmie/. Teraz po przeczytaniu opinii o tej firmie jestem zaniepokojony ich rzetelnoscia bo pokrywaja sie z moimi. Nerw mnie wzial bo wybralem ich buty zamiast w Zelando. Juz bym chodzil w nich. Teraz pewnie zacznie sie meka bo sa to metody oszustow a nie handlowcow. Nieuczciwosc az bije w oczy.

3 lipca 2020
Pokaż recenzje we wszystkich językach. (17 recenzji)