Empik stał się miejscem ,, zbieractwa,, tandety opakowanej w piękne deklaracje i niby zawaawanasowanych technologicznie, tymczasem wciskają nieużteczne technicznie dziadostwo z często owianego złą s... Zobacz więcej
Podsumowanie recenzji
Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji
O czym najczęściej mówią ludzie
Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania
Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne
Największy w Polsce sklep internetowy i portal kulturalny. Ponad 2 miliony tytułów: książki polskie i obcojęzyczne, muzyka, filmy, multimedia oraz elektronika.
Polska
- www.empik.com
Empik oszukuje na wystawianych…
Empik oszukuje na wystawianych artykułach. Dałem się na to złapać. Metoda; Wystawia przedmiot o zaniżonych cenach, kupujesz i masz opcję wysyłki do paczkomatu za 9zł lub abonament na 1 mies. za 11zł. Każdy by się na to złapał. Zamiast 9 zł woli zapłacić 11 zł na cały m-c z dostawą do sklepu i odebrać osobiście. Po około 2 dniach zawiadamia i przeprasza że była błędna cena artykułu i wycofuje się ze sprzedaży, Zwraca środki zapłacone , ale za abonament już nie zwraca. Wielkie oszustwo, nie kupujcie na tej platformie ze sklepów t.j. aureapolska, Prawdopodobnie taki układzik, Oszuści i nic więcej. Nie polecam. Ostrzegam..
Porażka na całej linii
Gdyby możnabyło nie dawać żadnej gwiazdki to bym nie dała.
Żaden sklep internetowy nie jest gorszy. Na przesyłkę czeka się wieki, a często bywa, że się nie doczeka. Przy próbie zwrotu trzeba zapłacić za.przesyłkę (nawet na chińskich portalach zwrot jest za darmo). A teraz z kolei dostałam info, że po uzgodnieniu ze mną (! nieprawda!) odsyłają pieniądze bo nie ma towaru na stanie!!!
Skandal
Od teraz omijam z daleka. I wszystkim radzę to samo
Okropne jest to
Okropne jest to, że Empik włącza bota i olewa klientów, tragedia, nic nie można załatwić, wizerunkowy strzał w kolano, pewnie zrezygnuję i wiele osób tak samo, masakra
brak zamówienia w terminie !
brak zamówienia w terminie !! brak możliwości kontaktu nie odpisują na maile. infolinia nie działa nie można się do nich dodzwonić. traktują klientów jak zło konieczne !!
Spółka źle zarządzana
Empik sprawia wrażenie firmy, której zarząd nie korzysta z własnych produktów ani nie testuje ich w praktyce. Kupiłem GoBooka 2 - sprzęt sam w sobie w porządku - jednak kod na subskrypcję Go Mini dołączony do opakowania okazał się bezużyteczny. Po sprawdzeniu na stronie okazało się, że subskrypcja została wycofana. W efekcie sprzedawany jest produkt reklamowany jako zawierający darmową subskrypcję, w pudełku znajduje się kod do usługi, której nie da się aktywować, a opis na oficjalnej stronie nie został zaktualizowany. To nie jest drobne przeoczenie, tylko podstawowy błąd w zarządzaniu ofertą i komunikacją.
Kolejna kwestia to cennik pakietów Go - wygląda na niespójny i nieprzemyślany. Abonament na 360 dni kosztuje 499 zł, wersja Smart 399 zł, ale ten sam pakiet Smart w formie jednorazowego kodu jest tańszy - 359 zł. Do tego pakiet Max jako jednorazowy kod kosztuje 359 zł, czyli praktycznie tyle samo co Smart. Wygląda to tak, jakby wprowadzono promocję bez sprawdzenia konsekwencji dla całej struktury cenowej. Subskrypcja nie powinna być tańsza, bo uzależnia klienta? Te ceny są nie intuicyjne.
Obsługa klienta również pozostawia wiele do życzenia. Infolinia to wyłącznie bot AI - brak możliwości rozmowy z człowiekiem. Kontakt z realną osobą możliwy jest tylko mailowo. Co więcej, proces usuwania konta w aplikacji jest kuriozalny: przycisk „usuń konto” otwiera klienta poczty z gotowym szablonem maila, wysyłasz wiadomość, po kilku dniach dostajesz odpowiedź, że usuwanie konta odbywa się wyłącznie mailowo i masz wysłać maila. To zamknięta pętla, która wygląda jak brak elementarnego testu procesu po stronie firmy.
Już drugi raz mam problem z…
Już drugi raz mam problem z zamówieniem.... za pierwszym razem czekałam 3 tyg. Gdzie po 2 tyg upływu spóźnienia przyszła wiadomosc ze niestety producent nie wyślę paczki i kwota zostanie zwrócona. Teraz zamawiałam lego nie dostałam żadnej informacji ze paczka czeka w paczkomacie ani kodu ale dostałam wiadomość ze upłynął czas odbioru.... masakra z wami i w salonach i przez internet !
To wysoce nieprofesjonalne ,że…
To wysoce nieprofesjonalne ,że Empik.com nie zabezpiecza reklamacji produktów sprzedawanych pod ich szyldem. Kupując w Empik.com powinienem liczyć na pomoc ,niestety to tak nie działa .Zamówienia zaczynające się od 40 10 nie są przedmiotem zainteresowania Empik.com. Dlatego zalecam rozwagę podczas wyboru
Sprzedaż przedmiotów których nie posiadają
Zamówienie złożone 3 luty.
Na stronie data realizacji 2 dni.
Wysyłka 6-9 luty.
Jest 12 luty a przesyłka jest nadal w realizacji sprzedaż produktu których nie są w stanie zagwarantować.
Nie masz możliwości zrezygnować.
Infolinia tylko komputer.
Czat tylko sztuczna inteligencja.
Gdybym mógł dać to 0 gwiazdek za obsługę klienta.
Nie polecam 100%
produkt zamówiony równo miesiąc przed…
produkt zamówiony równo miesiąc przed premierą 2026-02-06(płyta CD) oczywiście nie został wysłany żeby dotarł w dniu premiery tylko wysyłany trzy, cztery dni po premierze ,a w salonach Empik w wyznaczonym dniu płyta dostępna od ręki ,nie polecam zamawiać preorderów.
Oszuści
Oszuści! Zapłaciłam za zamówienie nr 40102264751839 z dostawą do salonu Wrocław Zwycięska. Pani w salonie mi go nie wydała, zamówienie nie zostało zwrócone do dostawcy ani nie zostały do mnie zwrócone środki. Brak odpowiedzi na reklamacje. W aplikacji status: czeka na odbiór. Oszuści!!! Omijać!!!!
jakość świadczenia usług
Jedna gwiazdka z tego powodu, że zamiawiam NOWĄ książkę za prawie stówkę to wymagam żeby przyszła ona w ładnym stanie, bez uszkodzeń okładki, zagiętych rogów i porysowanej okładki. Jak można wysłać komuś zamówioną książkę w takim stanie? Na plus to, że mogłem ją zwrócić bez problemu tego samego dnia, ale nie zmienia to faktu, że na magazynie nikt nie dba o wasze przedmioty i rzuca nimi jak zwykłą szmatą... nie polecam
Szkoda czasu i energii
Empik.pl coraz częściej przypomina pośrednika bez kontroli, a nie poważny sklep. Sprzedają produkty, których realnie nie mają na stanie, a po złożeniu i opłaceniu zamówienia zaczyna się klasyczna gra na czas: statusy „w przygotowaniu”, przesuwane terminy i w końcu cisza albo anulowanie.
Najgorsze jest to, że Empik firmuje to wszystko swoim logo, jednocześnie chowając się za plecami zewnętrznych sprzedawców. Klient ma wrażenie, że kupuje w dużym, zaufanym sklepie, a w praktyce trafia na niepoważnych sprzedawców, nad którymi Empik najwyraźniej nie sprawuje żadnej realnej kontroli.
Brak towaru, brak rzetelnej informacji, brak odpowiedzialności – a pieniądze potrafią być zablokowane przez długi czas. To nie są incydenty, tylko powtarzalny schemat.
Jeżeli Empik chce być marketplace’em – w porządku. Ale w takim razie powinien uczciwie oznaczać ryzyko, egzekwować standardy i natychmiast usuwać sprzedawców, którzy sprzedają wirtualny towar. W obecnej formie to psucie własnej marki kosztem klientów.
Nie polecam zakupów rzeczy „na już” ani droższych produktów. Za duże ryzyko, za mała odpowiedzialność, zbyt dużo rozczarowania jak na firmę, która kiedyś kojarzyła się z zaufaniem.
Zamówiłam paczkę do empiku miała być…
Zamówiłam paczkę do empiku miała być paczka w 29 stycznia kurier zawiózł do innego empika i na drugi dzień dzwonią że kurier odbierze albo sobotę albo w poniedziałek a dziś jest 3 luty i nic nie wiadomo
Co za debilny wirtualny asystent???
Co za debilny wirtualny asystent???
Mam nacisk
Obniżam ocenę tej firmy gdyż pewne środowiska wymagają tego ode mnie swoimi postępowaniami. Ze względu na manipulacje z zewnątrz, zachęcam wszystkich aby przyjęli do wiadomości iż pewnymi mechanikami i swoją polityką robione są specjalne działania mające na celu wpływ z zamysłem na zniechęcenie ale wprowadzający wieloznaczność by móc się ustrzec i zasłonić odpowiednią wersja do ustalenia takich czynów.
Beznadzieja !!
Beznadzieja !!! Sprzedają na stronie towar pod szyldem jakiś paproków którzy wysyłają badziew a potem się bujasz i płacisz za niezgodne zlecenia. Od grudnia zrobiliśmy dwa zakupy … kubek termiczny … przyszedł pęknięty … zwrot 9 zł bo to jakiś inny sprzedawca a nie oni … potem filtr wody aquaphor który przyszedł niekompletny , pomimo dosłania przedmiotów dalej był niekompletny. Ostatni raz kupuję w Empik … w tym fizycznym również. Sieciówka poszła na psy !
Jedna wielka pomyłka.
Jedna wielka pomyłka.
Zeby zamówić potrzebują wszystkie dane adres telefon nie wiem po co skoro książki miały byc odebrane ze sklepu i nawet po otrzymaniu nr.tel nie potrafią wysłać żadnej informacji sms.
Zrobilam zamówienie 11 książek gdzie po 2tygniach dopiero wysłali. Tragedia. Żeby czekać tyle czasu na książki. Ksiazk mialy jechać na prezent. Teraz to sobie mogą je wsadzić....
Zamówiłam przedmiot na Empik com u…
Zamówiłam przedmiot na Empik com u prywatnego sprzedawcy, pomimo opóźnień z dostawą przedmiot przyszedł ale jakość była bardzo niska dlatego chciałam zwrócić towar. Tu okazało się że nie ma dostępu do informacji typu adres zwrotu. Znalezienie tych informacji było nie możliwe dlatego zaczęłam prosi o pomoc centrum obsługi wirtualnego doradcę i jedyne co otrzymałam to adres e-mail na który napisałam e maila ale nie otrzymałam odpowiedź po czym dalej prosiłam o pomoc doradcę z Empiku i kilku dniach otrzymałam adres ale i informację od sprzedawcy że minął ustawowy termin zwrotu. Uważam że platforma nie zabezpiecza klientów przed oszustami bo to ewidentnie było oszustwo ale za 80 zł nie będą nic z tym robić. Empik jest w tyle za taką platformą jak Allegro także zostaję z Allegro i innymi rozsądnymi platformami sprzedażowymi, ktore wiedzą jak nie wpuszczać oszustów na swoje strony. Sklep tego sprzedawcy to CoreTrade.
Szokujące
Jakie było moje ogromne zaskoczenie gdyż nie ZNALAZŁAM ŻADNEJ POZYCJI ani jednego z trzech najbardziej popularnych historyków polskich ! SZOK !