Easirent  Recenzje

35 671

2,3

Bardzo miła i pomocna obsługa. Był nawet telefon, aby upewnić się, że będziemy na czas i ze wskazówkami, jak znaleźć biuro.

OSZUSTWO UWAZAC NA TE FIRME. ZAWSZE WYKYPIC UBEZPIECZENIE POJAZDU BO JEZELI TEGO NIE ZROBISZ TO STRACISZ DEPOZYT BO NAJMNIEJSZA RYSKE 0.5CM PRZY ZDAWANIU ZNAJDA BO WIEDZA GDZIE JEST(ponieważ była wcz... Zobacz więcej

w trakcie zwrotu auta powiedzieli, że wszystko jest ok, wykupione dodatkowe ubezpieczenie wiec nie mamy się czym martwić gdyby coś było nie tak. Kolejnego dnia z karty zabrali nam 75GBP, od 1,5 mie... Zobacz więcej

1. Wypożyczalnia samochodów

Słaba

36 tys. recenzji

(35 671)

Zdecydowanie nie polecam

Zdecydowanie nie polecam! Proszę omijać tą wyporzyczalnie z daleka. Zarezerwowaliśmy samochód ale nie został nam wydany, ponieważ spóźniliśmy się godzinę z odbiorem. Pan w recepcji, bardzo nieprzyjemny powiedział, że musimy dopłacić 600 funtów, jeśli chcemy dostać samochód. Od początku nie chciał nam pomóc. Drugi Pan menadżer, bardziej pomocny, chciał pomóc ale akurat szedł do domu i zostawil nas w rękach tego nieprzyjemnego. Dodatkowo Polacy przed nami również mieli problemy, bo zdaniem tego bardzo nieprzyjemnego Pana wynajęli za mały samochód bo bagaże się nie chciały zmieścić do bagażnika i też musieli dopłacić 70 funtów za większy samochód. Moim zdaniem ten Pan jest zwykłym rasistą.
Dodam tylko, że nasz samochód, którego nie dostaliśmy był dostępny i czekał parkingu ale zabrakło woli pomocy.
Jeszcze raz nie polecam!

11 maja 2025

Profesjonalna firma

Profesjonalna firma. Świetna obsługa. Wszystko na czas. Dobra cena. Bardzo przyjazny i fachowy personel. Absolutnie polecam.

22 czerwca 2022

NIEPOLECAM DZIWNA FIRMA NIE TRZYMA SIE WARUNKOW WYNAJMU.

Wlasnie przyplynolem promem do irlandii z moim kolega. Przyjechalem tutaj na kilka tygodni do rodziny. chcialem wynajac auto na lotnisku bo to najblizsze miejsce z portu. Mam wszystkie potrzebene dokumenty, ale pan przy okienku oczekuje ode mnie 2 potwierdzen adresu z Irlandii. Powiedzilem ze nie mam. Wiec zarzadal biletow na samolot lub prom. Bilet na prom mial moj kolega ktorego nie ma ze mna. Pan po chwili namyslu powiedzial ze chce moj bilet powrotny do POLSKI. NIe do UK nie do Niemiec tylko wlasnie do Polski. Ja mu na to ze nie wiem kiedy wracam ze zwroce samochod w poniedzialek. On na to ze musze pokazac bilet do polski. w warunkach wynajmu tego nie widzialem . Poczulem sie szykanowany ze jestem z Polski. to podchodzi pod rasizm. zapytalem pana czy moge kupic bilet na autobus i mu pokazac moja dalsza podroz on na to ze nie. ze bilet musi byc do Polski . Nie rozumie tego ? Podkreslam ze wszyskie dokumenty mam polskie. W prawie jazdy jest moj polski adres. Na koniec pan powiedzial ze moge mu pokazac moj polski wydruk z banku na telefonie. Gdzie jest RODO to sa moje prywatne dane gdzie ja jade i kiedy. I nie bede pokazywal mojego wyciagu z banku nikomu. Mam karte prawo jazdy, i paszport.
Ostatecznie stanelo na tym ze nie wydali samochodu.
NIEPOLECAM DZIWNA FIRMA NIE TRZYMA SIE WARUNKOW WYNAJMU.

11 września 2020

Hi Wojtek,

We state during the booking process and in the confirmation voucher the required documents for your rental regardless of the insurance you choose to purchase on the day.

We are sorry to hear you did not meet the driver requirements but should you find your circumstances change, please familiarise yourself with our handy 5-point checklist at www.easirent.com/mandatory-documents/ before booking in future.

For full information on our reviews process and your customer rights please visit our dedicated page at www.easirent.com/reviews

OSZUSCI

OSZUSTWO
UWAZAC NA TE FIRME. ZAWSZE WYKYPIC UBEZPIECZENIE POJAZDU BO JEZELI TEGO NIE ZROBISZ TO STRACISZ DEPOZYT BO NAJMNIEJSZA RYSKE 0.5CM PRZY ZDAWANIU ZNAJDA BO WIEDZA GDZIE JEST(ponieważ była wcześniej Ale dla mnie nie widoczna). SAMOCHOD WYPOZYCZYLEM NA 1 DZIEN , TRZYMANY W GARAZU ZROBIONE 100KM I ONI WCISKAJA MI ZE RYSA JEST Z MOJEJ WINY. NIE POLECAM. Zdaleka od tej firmy

22 marca 2020

Hi Lukasz,

As you have not left a rental agreement number we cannot comment on the details of this case. If you would like a manager to investigate these issues, please follow our official complaints process and open a case at www.easirent.com/manage > Customer Service. If you have a specific staff complaint then you can contact social@easirent.com and we will handle this internally.

Reviews Team

To nie jest sponsorowany komentarz…

To nie jest sponsorowany komentarz (tak, wiem, sponsorowany miałby tak napisane, ale ten nim nie jest). Korzystałem z wielu firm wynajmujących auta w okolicach Luton ponad 50x. Easirent mogę z pewnością polecić.
+ Szybki serwis
+ Nie czeka się na auto
+ Pick-up trwa 2-3min
+ Return jeszcze szybciej
+ FV zawiera poprawne informacje i wszystkie opłaty i jest od ręki (a to jest niemal cud)
+ Pracownikom chce się pracować
+ pracowników nie trzeba szukać, nie chowaką się po zapleczach

25 lutego 2020

Szczerze nie polecam

Szczerze nie polecam.
Do momentu opłaty wszystko jest ok, ale jak przychodzi potem czas na jakąkolwiek obsługę klienta ot jest porażka. Na Live Chat czekałem ponad godzinę na obsługę będąc pierwszym w kolejce ( nie, nie doczekałem się ), odpowiadanie na e-maila czasem zajmuje nawet dwa dni robocze. Nie polecam

22 stycznia 2020

Hi Dawid,

Oszuści!!

Oszuści!!! Na London Luton, namówili mnie żebym nie oddawał zatankowanego auta tylko zostawił depozyt 60 gbp i oni zatankują auto i, że napewno bedzie taniej niż na stacji. Zużyłem 1/2 zbiornika w Hyundai i30 (około 25L) co powinno kosztować około 30 gbp, reszty z depozytu już nie oddali. Rentacars też nie pomaga w załatwieniu sprawy.

29 listopada 2019

nie polecam. Ocena 0.

Jeszcze nigdy nie spotkałem się z tak nierzetelną firmą. Samolot spóźnił się pół godziny. Po przyjeździe do wypożyczalni nikt na nas nie czekał i nie odbierał telefonu. Po 6 godzinach okazało się, że naszego samochodu już nie ma i musimy zapłacić ponownie pełna kwotę za wypożyczenie. Podczas rezerwacji samochodu wpisałem w formularzu nr lotu po to aby w razie spóźnienia ktoś na nas poczekał. Niestety tak się nie stało. Podczas wcześniejszych wypożyczeń zawsze tak było. Nie została zaproponowana żadna alternatywa tylko wypożyczenie kolejnego samochodu. Pracownica firmy powiedziała, że nie ma jej w firmie i mamy czekać. Nie trafiały argumenty, ze narzeczona jest w ciąży i spędziliśmy na lotnisku 6 godzin. Zostałem narażony na koszty, nerwy i wcześniejszy powrót do domu z powodu złego samopoczucia narzeczonej. Będę domagał się odszkodowania za to jak nas potraktowano i pełnego zwrotu kosztów.

19 października 2019

Hi Rafał,

As stated in our rental terms, Easirent can only hold a vehicle for a limited time without notice from the customer that they will be delayed. As you arrived way past the grace period, the branch have done their best to find you an available vehicle suitable for your booking. Luckily they were able to offer you an upgraded model which you accepted, signed and paid for in this instance.

Thank you for your honesty and for taking the time to review us. If you would like to speak to a manager about any of the issues with your experience at Easirent Stansted Airport, then you can open a case via the manage my booking portal under the 'Customer Service' tab.

brak informacji

Kolejnego dnia z karty zabrali nam 75GBP, od 1,5 miesiąca proszę o informacje za co zabrali te pieniądze i nadal brak informacji.
Kiedy udało mi sie tam wreszcie dodzwonić nie potrafili odnaleźć rezerwacji przez 2 godzin, przełączali mnie tylko od jednego do drugiego konsultanta.
Na maila nie odpowiadają, porazka

5 listopada 2018

Pożyczyli piękne nowe auto..

Pożyczyli piękne nowe auto... urwałem im lusterko a oni ze nie ma problemu bo to jest kołwer baj inszurans.... super firma.... bardzo wygodna sprawa. Mili ludzie...

12 grudnia 2017

Nie polecam! slaba obsluga plus naciagactwo

Instrukcje podane przez pośrednika odnosnie dotarcia do wypozyczalni nie zgodne z prawda, bładzilismy długo w okolicach lotniska by znależć punkt odbioru przez autobus ktory miał nas zabrać do wypozyczalni. Wypozyczalnia w ogole nie przejela się tym ze instrukcje są złe. Bardzo slaba obsluga klienta, bardzo dlugo czeka sie, jeden pracownik obslugujacy, dluga kolejka a pracownik naciaga jak tylko sie da na wszytsko co dodatkowe. Samochod dostalismy brudny, gdyz zwrociles uwage na zadrapania to z wielka łaską zaznaczył na protokole mówiąz ze i tak do tego sie nie czepiają. Przy zwrocie auta sytuacja pzynajmniej nie do zaakceptowania: czepiaja się wszytskiego nawet śladów uzytkowania auta niż zarysowań, tłumaczyłem ze dostałem auto brudne i nie byłem w stanie tak drobnych rzeczy widzieć, sposób na naciągania klienta. Inni ludzie oddawali w tym samym czasie i sytuacja była bardzo podobna, polecam omijać

17 listopada 2017

Odpowiedź od Easirent

While we are very grateful for you taking the time to review us, please ensure you have emailed our aftercare team on customer.services@easirent.com with your Rental Agreement number and some details of your request.

Once your case has been resolved and you have received your reply, we would be pleased if you could update your review rating.

Easirent Team

Pierwszy raz wypożyczałam samochód i …

Pierwszy raz wypożyczałam samochód i jestem bardzo zadowolona z tej firmy. Wypożyczałam samochód w Anglii a zdawałam w Szkocji. Pracownicy mili i cierpliwi (zważywszy, że mój angielski pozostawiał wiele do życzenia). Wpłaciłam dwie kaucje (za auto i paliwo) i do dwóch tygodni dostałam zwrot. Bezproblemowo i bezstresowo. Polecam i pozdrawiam pracowników z Newcastle i Glasgow :)

26 sierpnia 2017

Przy odbiorze samochodu ustaliłem z …

Przy odbiorze samochodu ustaliłem z pracownikiem, że lepszą opcją dla mnie będzie inny samochód niż ten zarezerwowany. Zgodziłem się na zmianę. Poinformował mnie że płacę £22 za każdy dzień. Oraz że płacę z góry pelna kwote gdzie, kwota ktora zaplacilem w momencie rezerwacji samochodu zostanie mi zwrócona.

Kilka tyg później napisałem do firmy co ze zwrotem. Firma uważa, że nic mi nie są winni.

Moja rada dla przyszłych klientów:

NIE ZGADZAJCIE SIĘ NA UMOWY NA ŁADNY UŚMIECH CZY TEŻ PRZYSŁOWIOWĄ GĘBĘ. CZYTAJCIE UMOWĘ DOKŁADNIE.

FIRMY JAK TA POWYŻEJ TYLKO CZEKA NA TAKICH ŁOSI JAK NA PRZYKŁAD JA.

Odradzam korzystanie z usług z tej firmy. Nigdy więcej.

PS. Prosze nie czytajcie pozytywnych recenzji - czyt sponsorowanych.

9 sierpnia 2017

Odpowiedź od Easirent

We appreciate your review and apologise that you were unhappy with our Customer Services Team. We can confirm your final decision was sent 01.08.2017 and no further correspondence will be sent.
For information on what you can do next please visit www.easirent.com/reviews/

- Easirent Team

PRZESTROGA DLA POTENCJALNYCH KLIENTÓW

PRZESTROGA DLA POTENCJALNYCH KLIENTÓW
bardzo przykre doświadczenie z tą wypożyczalnią :(
-zarezerwowałem auto za 514,87 PLN (miał to być pełny koszt wynajmu)
-na miejscu dopłaciłem 837,32 PLN (ukryty koszt wynajmu)
-następnie 463,67 PLN (koszt depozytu niby do zwrotu po zdaniu auta,
oddali 459,00 PLN po dwóch dniach)
A gdyby tego było mało to jasno opisałem kiedy i o której godzinie będę odbierał auto i wielkie zdziwienie z mojej strony. Mianowicie dotarłem 15min przed zamknięciem czyli o godz 00:15 (czynne od 06:00 do 00:30) i nikogo już nie zastałem. Musiałem z rodziną koczować 5h 30min w poczekalni lotniskowej aby dotrwać do otwarcia.
Po otwarciu okazało się że mojej rezerwacji w ogóle nie ma w systemie udostępnionym dla pracownika, musiał przyjechać jakiś kierowniczyna i dopiero znalazł.
Zgadzał się tylko pojazd.
Szczerze odradzam wypożyczanie z tej firmy.

3 sierpnia 2017

Niekompetentni ,złodzieje, oszuści

Niekompetentni: zarezerwowalem forda focusa, w umowie wynajmu wpisano citroena, na dokumecie przekazania pojazdu wpisano volgswagena a dostałem opla !?!?

Złodzieje: poproszono mnie abym zaplacil za paliwo, wtedy bedzie taniej i bede mogl oddac auto z pustym zbiornikiem. Zaplacilem około £71 za to paliwo w zbiorniku. Po wyjezdrzeniu calego paliwa weszlło do zbiornika 45 litrów razy £1.20 ( cena Aberdeen) daje £54, czyli okradziono mnie na £17. Aż przykre ze firma przy pomocy pracownika łasi sie na takie drobne....

Oszuści: gościu przy wydawaniu auta powiedzial ze jak nie wykupie ubezpieczenia to gdy bede je oddawal a on znajdzie najmniejszą ryske zapłace £1500.00. Wykupilem ubezpieczenie za £60.00 i przy oddawaniu znalazł porysowaną felgę i zapłaciłem za to £300.00 z własnej kieszeni. Kłamca bo mówil że za najmniejszą będzie £1500.

Zdecydowanie odradzam współprace z taką "firmą".

14 lutego 2017