Skift af søventil krævede 16 timers rengøring efterfølgende
Havde fået anbefalet Dansk Marine Center til at udføre et skift af en defekt søventil/skrog gennemføring til toiletvand af en ven. Ventilen var rustet helt sammen og jeg havde på fornemmelsen at kuglen ikke drejede med rundt inde i ventilen. Dog faldt vandstanden inde i holdingtank hvis jeg fyldte denne med med vandslange. Arbejdet bliver udført om formiddagen og jeg kommer ned til båden over middag og kigger på det udførte. Kan se at ny ventil og gennemføring plus slanger er skiftet - dejligt. Går af båden og kan se DMC medarbejder arbejde med en anden båd, går hen og snakker med for at høre hvordan og hvorledes. Her får jeg vist den rustne søventil og medarbejderen fortæller så at der var vist noget vand i tanken som røg under dørken - måske 5-10 liter. Hmm tænker jeg - går tilbage og finder at dørken agter sopper i gul toilet vand. Begynder at pille dørken op og finder at hele dørken i hele båden skal pilles op da der ligger toiletvand over det helt og også inde i tværgående spanter. Ringer lige til DMC og hører om det er noget de vil gøre noget ved / hjælpe med. Næ det vil de ikke men jeg kunne da skylle båden med varm ajax vand. Undrer mig over ikke at have fået et opkald omkring at jeg nok lige skulle skynde mig at gøre noget med det vand som var kommet under dørken. Flabet svar var også at "både er jo bygget til at have vand om læ!". Nå bruger nu to dage på at skylle, pumpe og rengøre overflader, dørk og tørre op istedet for at bruge sidste dag ingen søsætning på fribordspolering. Mener faktisk det kunne have været undgået ved at skære let ind i holdingtank slange og konstatere at den var fuld, stoppe opgaven og kontakte kunden!

Odpowiedź od Dansk Marine Center A/S