Cyrus One Cast miły dźwięk, bardzo przyjemny bas
Cyrus One Cast zaskoczył mnie - mały i mocny wzmacniacz, jest w stanie napędzić nawet duże kolumny. Dobra stereofonia i bardzo ładny, głęboki bas, ogólnie dźwięk miły i bardzo dobrze brzmiący.
Na plus gniazdo HDMI arc, dzięki temu funkcjonalność domowych mediów się poprawiła, a dźwięk telewizora zyskał bardziej niż się spodziewałem. Czasem trzeba sprzęt resetować, bo urządzenia nie zawsze się widzą.
Funkcja odtwarzacza strumieniowego to bardzo ciekawa rzecz, jednak wymaga bardzo szybkiego łącza, szczególnie przy połączeniach w jakości masters. Początkowo przesyłany sygnał się rwał, nawet chciałem reklamować sprzęt i kontaktowałem się z autoryzowanym serwisem, ale po zmianie prędkości internetu wszytko zaczęło działać bez zarzutu.
Dla mnie przykrym zaskoczeniem są łącza cyfrowe - to raczej nie jest wina wzmacniacza, lecz samego systemu. Dźwięk z komputera czy cd przerywa - po zmianie przewodów na dużo droższe jest lepiej, ale problem nie został w pełni wyeliminowany. CD dużo lepiej działa na łączach analogowych, ale wzmacniacz ma tylko jedno takie gniazdo - akurat tyle, ile potrzebuję. Połączenia przez bluetooth są satysfakcjonujące.