Goede service, komt afspraken na en gaf een realistisch bedrag voor mijn vorige auto.
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
29 februari heeft mijn dochter na lang zoeken haar 1e auto gekocht bij dit bedrijf, een Chevrolet Spark van 2010 met 125.000km op de teller. Geadverteerd voor €3499,-, gekocht voor €3.000,-.
Tijdens een korte testrit kwam er direct vanaf het wegrijden bij de voorkant al een vreemd geluid vandaan, maar op het remmen na reed de auto verder prima. Omdat we dit geluid niet goed konden uitleggen heeft de verkoper zelf ook een stukje gereden en vertelde ons dat dit kwam door vliegroest op de remschijven vanwege het lange stilstaan. Aangezien er diverse automonteurs in onze familie zitten en remschijven/schoenen niet de duurste onderdelen zijn, zagen we daar niet echt het probleem van, het geluid kon dus makkelijk vervangen worden binnen de bedongen korting van €500,-.
Op onze vraag hoe het zit met de wettelijke garantie werd aangegeven dat deze niet van toepassing is op auto's beneden de €3.500,-, dat geloofden wij toen ook. Geen punt, remmen vervangen en klaar zou je denken (familietarief hiervoor was €250,00). De remschoenen waren ver over de levensduur en de schijven zelf veel te dun. Hier hebben we niet over geklaagd bij de verkoper en was wat ons betreft "part of the deal". Het betreffende familielid gaf echter direct aan toen we de auto bij hem brachten dat het geluid niet de remmen waren, maar dat het eerder leek op een kapotte lager. Bleek dus dat de lager van de waterpomp stuk was. Vanwege tijdsgebrek en ook reisafstand (65km enkele reis) waren we niet in de gelegenheid om de waterpomp door het familielid te laten vervangen, maar hebben dit laten doen door een lokale garage, kosten €443,41.
Op onze vraag aan Geertsma om enige tegemoetkoming in de onvoorziene kosten van €443,41 werd meerdere malen keihard NEE gezegd. Vooraf hebben we Pieter Geertsma van de (bijna) defecte waterpomp niet op de hoogte gebracht. Zowel verkoper "M" als eigenaar "P" vinden dit onze fout en willen mede daarom niets bijdragen. Gezien hun telefonische reacties twijfel ik erg of het anders was geweest als wij ze wel van tevoren hadden geinformeerd.
Ondanks dat wij best begrip hebben voor hun uitleg dat wij zelf akkoord gingen dat er geen garantie op de auto zat, er geen opname is van het geluid, wij het hebben laten repareren zonder hen op de hoogte te brengen etc., gaat het er bij ons niet in dat je als bedrijf zo met je klanten omgaat.
Wij zijn compleet misleid door de verkeerde uitleg van verkoper "M" over de aard van het vreemde geluid en ook dat er nooit wettelijke garantie zit op auto's beneden de €3500,-.
Hele vreemde en klant onvriendelijke manier om zo je bedrijf te runnen en voor ons in ieder geval reden genoeg om nooit weer zaken met hen te doen.