Dålig kommunikation mellan AFS Sverige och värdlandet Frankrike. Vid problem var Frankrikes enda lösning att tonåringen skulle åka hem. Vi hade ingen aning om vem som var kontaktperson eller ”Buddy” o... Zobacz więcej
Reakcja na opinię
Jeg var på udveksling i USA efter niende klasse, og det var den bedste oplevelse nogensinde. Før- og efterorienteringerne i Danmark sendte mig godt afsted, og bød mig velkommen hjem - og lokalaf... Zobacz więcej
Napisane przez firmę
AFS Interkultur er en non-profit, frivilligdrevet forening, som igennem en række udvekslingsprogrammer arbejder for at fremme interkulturel forståelse og læring på tværs af landegrænser.
Nordre Fasanvej 111, 2000, Frederiksberg, Dania
- afs.interkultur@afs.org
- www.afs.dk
Nie odpowiedziano na negatywne recenzje
Inni użytkownicy przeglądali również
Super søde og hjælpsomme
Fantastisk udvekslingsophold og støtte…
Fantastisk udvekslingsophold og støtte fra en organisation med dygtige frivillige og fokus på tryghed
Fantastisk udvekslingsoplevelse & nu frivillig
Jeg har tidligere været på udveksling med AFS (i 20/21), hvilket var en meget berigende og fantastisk oplevelse. Siden da har jeg været frivillig både nationalt og i min lokalforening, hvor jeg er del af forskellige AFS fælleskaber på tværs af aldersgrupper og geografiske placeringer. Jeg er super glad for, at jeg valgte en frivilligdrevet organisation, da det har givet mig muligheden for ikke at slippe mit udvekslingsår så snart jeg kom hjem igen, og muligheden for at møde så mange nye mennesker, både danskere og udvekslingsstudenter fra hele verden. Det giver mig derfor stadig mulighed for kulturudveksling og udvikling af mine kompetencer indenfor interkulturel forståelse. Derudover har jeg fået mig en masse gode venner og mennesker jeg ikke vil være foruden. Hvis man er interesseret i at rejse med en organisation, som man også kan engagere sig i og føle sig en del af efter ens udveksling ville jeg helt sikkert vælge AFS!
Har haft nogle af de bedste oplevelser…
Har haft nogle af de bedste oplevelser i mit liv med AFS - både under og efter mit udvekslingsophold!
Udvekslingsstudent i Ecuador
Udvekslingsstudent i Ecuador
Jeg har udvekslingsstudent i Ecuador. Udover at blive smakforelsket i den Sydamerikanske kultur, har jeg fået familie og venner for livet. Derudover er jeg blev flydende i spansk. Bedste år i mit liv.
En rigtig udvekslingsorganisation
Var på udveksling med AFS i 19/20 og havde en fantastisk oplevelse. Organisationen forberedte mig på rejsen inden jeg skulle afsted, støttede mig undervejs, ligesom der var arrangeret lejre da jeg kom hjem, som introducerede mig for et fantastisk fællesskab. AFS er en rigtig udvekslingsorganisation, hvor alle man møder undervejs er frivillige, der brænder for interkulturel forståelse, i modsætning til andre organisationer, der mere bare er rejsebureauer. Kan kun anbefale AFS til andre, der er nysgerrige på verden.
Professionel håndtering
Meget seriøs håndtering af de unges udvekslingsophold. Min søn måtte evakueres fra et sydamerikansk land under Covid epidemien og vi oplevede både seriøsitet og rettidig omhu i en svær situation. Samme oplevelse har vi haft da vi sendte vores datter afsted for et par måneder siden: styr på det😀
Vi har haft en fantastisk oplevelse som…
Vi har haft en fantastisk oplevelse som værtsfamilie, og har haft besøg af vores udvekslingsstudent flere gange siden. Det har givet os en masse sjove, tankevækkende og gode oplevelser som familie, og vi glæder os til at besøge ham og hans familie inden længe.
Kan ikke anbefales
Det virker som om, der er røget en stopklods for AFS ift. hvad der er rimelige vilkår for de unge man sender afsted - og det eneste der er vigtigt er, at få sendt så mange som muligt afsted uanset kvaliteten af opholdet.
Der kan ikke skaffes tilstrækkelig med værtsfamilier, hverken i udlandet eller i Danmark. De familier man får har ingen sammenhæng med ens ansøgning og ens interesser mm at gøre - og man tager familier der slet ikke har det fornødne overskud til at have en udvekslingsstudent boende. Jeg kunne skrive meget, men vil blot ikke anbefale AFS.
Mit råd er, at tage stilling INDEN depositummet betales. Det er ca. i maj. Er der ikke fundet en værtsfamilie her og er den ikke af en god “kvalitet” med en profil, der afspejler jeres ansøgning, så gå ud af programmet her !!! Vær kritisk og tro ikke på AFS løfter om, at det bliver et fantastisk år for jeres barn/unge menneske.

Odpowiedź od AFS
Hele 67000kr smidt i skraldespanden.
Vi sendte vores 15 snart 16 årig datter til Thailand, for 10 måneders ophold.
Hun blev sendt hjem inden under 1 måneds ophold! Hun blev sendt hjem fordi hun var ked af det og havde hjemve/hjemmesyg. (Forståeligt nok da det er hendes førstegang så længe væk uden os/forældre) Hun var sammen med andre AFS'er i en 1uge også 2 uger hos værtsfamilie. Hun begyndte at have hjemve da hun skulle starte skolen, hun var nervøse den første uge, og alt var nyt for hende. 2 uge blev det bedre, fået venner og veninder. 3 uge blev hun sendt hjem efter en snak med sin rådgiver! Selvfølgelig var hun ked af det i de første uger men hvis hun var blevet længere, havde hun helt sikkert fået det godt! Hele 67000kr smidt i skraldespanden! Vi kan ikke refundere hele ej heller delvis som vi betalte for 10 måneders ophold! Hun begyndte ellers at have det godt i den slutningen af anden uge og starten af tredje uge.

Odpowiedź od AFS
"The efficiency of the organisation does not depend on the work contribution of you or any volunteer"
For a volunteer based organisation it is quite ironic the way volunteers are treated and referred to as per the title of my review: a quote by the Programme Director of AFS Interkultur, Betty Thøgersen.
I took part in an European Solidarity Corps full time volunteering project at AFS office. During my stay I had a baby and when I informed the organisation that I was pregnant, I was asked if it was planned... I was also actively pushed by the programme director to sign an agreement to restart helping with office tasks when my son was just 4 months old. In a meeting she even said that if I solely breast-fed my baby until 6 months (as recommended by WHO), he would be a hungry baby, thus, I interpreted that as insinuation that by then I should feed him “normal food” to have more time and to be more active in my tasks. It is essential to refer that one of the departments I was volunteering with was short staffed by then and even when my waters broke prematurely, I had to be in the maternity ward writing an email to pass on my tasks...
During my parental leave I still helped with some tasks, because I offered myself to, but that was not enough and I received a warning letter expecting me to work 3h a day and 5 days a week while caring for a 4 month old baby…. After a meeting, the expected volunteering time was reduced, but I still felt pushed to agree to work or to end my volunteering agreement, while I was facing the normal anxiety of being in postpartum and being overloaded with pushy emails from AFS.

Odpowiedź od AFS
Bliv aldrig værtsfamilie igennem AFS - sikke en forfærdelig oplevelse.
Mine forældre valgte at tage en udvekslingsstudent fra Chile i skoleårets 2022-2023. Det skulle de aldrig have gjort. De blev optaget og delt på de socialemedier og vi blev udstillet som familie. AFS tacklede situationen forfærdeligt. Efter en uoverenstemmelse mellem deres udvekslingsstudent og mine forældre låste udvekslingsstudenten sig inde på værelset efter at have kastet med ting og trampet i gulvet og holdt og låst døren. (Dette var ikke første gang vedkommende havde været ubehøvlet og sat sig på bagben). Mine forældre prøvede at banke på i ren bekymring fordi vedkommende var stille og ville have en snak med vekommende. Dette blev optaget og dramatiseret af udvekslingsstudenten og delt online med andre udvekslingsstudenter. Mine forældre have flere uger forinden opsøgt AFS fordi de havde brug for hjælp i forhold til deres udvekslingsstudent uden at få svar tilbage. De havde skrevet flere gang og kontaktet de frivillige i AFS uden svar eller handling. Den aften hvor det hele gik galt, hentede AFS udvekslingsstudenten efter hun havde kimet AFS ned fordi hun var hysterisk, på det tidspunkt kendte mine forældre ikke til videoen, men det gjorde AFS og sagde intet om at denne video af min far florerede på nettet til mine forældre og i mine forældres medhør fik udvekslingsstudenten afvide at de lovede vedkommende aldrig skulle tilbage dertil. De havde sagt til mine forældre at de ville tage vedkommende ud til en weekendsfamilie så alle parter kunne trække vejret også skulle de mødes til et møde om mandagen alle sammen. Vedkommende kom aldrig tilbage og er idag placeret hos en ny familie 10 min væk, i en by hvor vi har familie og vedkommende går stadigvæk på byens skole og omgåes i området hvor vi bor. Vi har intet støtte fået af AFS og vi er blevet stemplet som nogen meget forfærdelige mennesker. Vi har fået afvide at vi under ingen omstændigheder må kontakte hende i offentligheden eller noget lignende, hvilket vi heller ikke ønsker, men ingen af os er konfrontable med vedkommende bor i området, men det er AFS ligeglade med.
Så hvis i overvejer at blive værtsfamilie IKKE vælg AFS. Ren pengemaskine. De er udelukkende på udvekslingsstudentens side og det er okay med dem at deres studerende bryder reglerne og den dansk lov indenfor deling af videoer af personer uden samtykke på de sociale medier.

Børnemishandling
Jeg havnede I en lufthavn uden at nogen hentede mig. De havde ingen samarbejdskoler, jeg fik ingen mad og der var en voldelig forælder i husholdningen. Dette blev AFS informeret om, men mente at det var et kulturmøde.
Nu går jeg i traumebehandling, mens AFS stadigvæk hævder at jeg burde have givet det et stykke tid til.
Det er sikrere at give jeres børn et buskort og sende dem alene ud i verden, end at sende dem med en organisation, der er skyldig i børnemishandling. Der er success historier, men med en tilfældig udvælgelse af værtsfamilierne er det 50/50. Jeg har været i kontakt med andre udvekslingsstuderende, der alle har lignende historier. Pas på jeres børn, lad være med at bruge AFS.

Ingen hjælp
Ingen hjælp. Man får ikke dét, man betaler for, men bare en førorientering og en flybillet.
Min datter strandede hos 3 værtsfamilier, som alle ville have fået taget børnene af de sociale myndigheder i Danmark.
Desuden i områder med høj forekomst af corona i sociale boligbyggerier.
Annoncerne fra AFS viser billeder af grevskaber, reklamerer med engelsk te-kultur og kulturelle bygninger. I stedet kom min datter til at bo i Birmingham hos low class familier, som hverken praktisk eller personligt havde overskud til et ekstra familiemedlem.
AFS "glemmer" at skrive i deres reklamemateriale, at de kun har værtsfamilier i Birmingham-området. Man KAN slet ikke komme til Oxford, Cambridge og Sydengland med AFS!
Vi kimede AFS ned for at få min datter flyttet til en egnet værtsfamilie. I stedet fik vi til sidst at vide, at min datter, som altid har været velfungerende, har fine karakterer og flotte anbefalinger fra sin skole, og desuden har været træner i gymnastik, havde en for dårlig psyke og fysik til et udvekslingsophold.
Vi arrangerede en regulær flugt fra den sidste værtsfamilie og fandt på egen hånd en velfungerende familie i Oxford og en god skole, som ville tage hende ind - og oven i købet placerede hende på talentholdet, hvor hun sluttede med et flot A til sidste eksamen i økonomi.
Sådan var vores oplevelse med AFS, som stadig ikke har refunderet vores udgifter, selv om det eneste, vi fik ud af turen, var flybilletten....
Til gengæld havde vi mer-udgifter til Uber og hotel for at få min datter væk fra værtsfamilien akut!
Jeg har siden talt med andre, som har været på udveksling med AFS. Der viser sig et klart mønster: AFS tager stort set ukritisk alle værtsfamilier, fordi de mangler værtsfamilier. Hvis man er heldig, får man en god værtsfamilie og et fint udvekslingsophold.
Hvis man er uheldig og får en dårlig værtsfamilie, får man ingen hjælp af AFS. I stedet får barnet skylden for ikke at være åbent nok for nye kulturoplevelser, eller - som min datter oplevede til sidst - absurde beskyldninger, hvor et barn, der altid har været velfungerende, beskyldes for at være dysfunktionelt, i stedet for at værtsfamilien ses efter i sømmene.
AFS tager slet ikke deres beskyttelsesansvar alvorligt, og alt foregår dybt uprofessionelt. Jeg er lykkelig over, at min datter ikke, som planlagt, havnede i Malaysia med så lidt sikkerhed og støtte fra AFS!
Den engelske organisation, som skulle passe på min datter, mødtes i øvrigt aldrig med hende. De glemte at sende en kontaktperson til lufthavnen. Da hun ringede og klagede over sin første værtsfamilie, hvor konen var mentalt syg, der var snavs overalt, og familens katte spiste med på spisebordet, samtidig med at familien - uden at orientere os på forhånd - havde en ven i karantæne for covid-19, som gik rundt i alle rum i huset - blev min datter skældt ud af AFS' samarbejdspartner for at være et "spoleret dansk overklassebarn". Min datter er en helt almindelig middelklassepige fra et normalt hjem, og plejer at kunne omgås alle.
Vi klagede til AFS Danmark over, at den engelske kontaktperson skældte min datter ud og nedgjorde hende groft, i stedet for at mødes med hende og hjælpe hende. Trods manglende afhentning i lufthavnen og manglende empati hos kontaktpersonen fastholdt AFS "fuld tillid til samarbejdspartneren i England".
Vi opsagde aftalen med AFS den 18. oktober - efter kun 14 dages mareridt, hvor ingen hentede min datter i lufthavnen, og ingen hjalp hende, da hun strandede hos værtsfamilier, hvor der var alvorlig psykisk sygdom, daglig skældud, 13 grader indendøre og straf for at tænde for varmen osv....
Men en uge senere blev den engelske organisation ved at kontakte os dagligt, fordi AFS ikke havde givet dem besked om, at aftalen var ophørt...
Konceptet i AFS er godt. Men vi kunne, for ca. samme pris, betale en god familie for et fint værelse og kost, og selv finde en gratis skole - ligesom AFS kun benytter gratis skoler. Vi kan anbefale, at man selv arrangerer sin rejse, eller finder en anden organisation med styr på tingene og tillid til børnenes oplevelser.
Jeg har i øvrigt i går politianmeldt AFS for vanrøgt. Jeg synes, forholdene var for grove til at gå upåagtede hen.
Der sidder lige nu, i én af min datters tidligere værtsfamilier (som jeg hjalp hende med at flygte fra) en mexicansk dreng, som er helt fortabt og uden hjælp fra AFS med en værtsmor, som skælder fremmede folk ud på gaden og nægter at gå på sight seeing med drengen. I beskrivelsen af værtsfamilien skriver AFS, at værtsmoren er aktiv og meget kulturelt interesseret. Sandheden er at hun er gangbesværet og ikke rejser sig fra fjernsynet. Tilsvarende kulørte og usande beskrivelser modtog jeg fra AFS, da jeg som mor blev bedt om at acceptere de andre værtsfamilier.
Så markedsføringsloven er den også helt gal med...

Odpowiedź od AFS
Vi har været ganske tilfredse med vores…
Vi har været ganske tilfredse med vores første oplevelse hos AFS, selvom opholdet blev brat afbrudt.
Forfærdeligt
Vi havde en forfærdelig oplevelse. AFS kan ikke finde ud af at passe på deres udvekslingsstuderende.
I had concrete and foundation repair…
I had concrete and foundation repair needed, called AFS they sent a Polite Salesperson and we discussed the problem. First meeting he decided that one side of building needed Helical Piers, I was told how many that it needed to be installed, but upon checking concrete slab (with Laser) I concluded that we needed to meet again to discuss project. He (salesperson) and I looked at building (2 Car Garage, used for Business) and concluded opposite side of building had sunk (rear of building). Therefore a new drawing was made and again Helical Piers were needed on that corner of building. Contract Price was adjusted, more money of course. Workers arrived at appointed time and work began, workers were polite and got at task. Work was completed, when I returned, front door was open, when we tried to close and it would not close due to being completely out of square. My employee and myself took door completely out to reset. At this point we noticed (2) garage doors were not closing or opening correct. Upon investigation whole front of building leaning almost 2 inches out of square. I called and four Company Specialists (?) returned to tell me my building was already out of square before AFS began work (which it wasn't) and finally told me nothing that the company (AFS) could do. Therefore all said i give AFS a F or Failing Grade. Very unhappy customer who spent thousands to have my building put in worse condition.
Ny Søster I Familien
Min familie og jeg velkommedede en udvekslingstuderende til vores hjem fra nogle år siden. Det har helt klart været en unik oplevelse med en masse nye erfaringer. Min søster og jeg har nærmest fået en bonus søster nu. Det bedste var når man kom ud af "gæste fasen", hvor man nu var kommet til det punkt hvor man kan føle sig behagelig uden at tage ekstra meget hensyn til udvekslingstuderende. Vi besøger hende også stadig frem og tilbage nu til dags på trods af vores travle skema.
Hun kan stadigvæk efter 3 år tale dansk med os, hvilke er fantastisk.
Fantastisk oplevelse!
Mit år på udveksling med Afs har helt klart været det bedste år i mit liv. Jeg var i Costa Rica i 10,5 måneder og har lært flydende spansk, har fået en masse gode venner og en ny familie, og ikke mindst har jeg lært virkelig meget om både mig selv og kulture og mennesker. Afs var rigtig gode til at hjælpe og det er bare mega fedt at det er baseret på frivillige arbejdskrafter. Har også selv været værtsfamilie for en udvekslingsstudent fra Argentina, hvilket også var en vildt spændende og lærerig oplevelse. Jeg kan varmt anbefale Afs til andre!
Fed oplevelse
Efter et kun 10-måneders ophold i Frankrig, taler jeg nu flyvende fransk😁
Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.