Wheego Recenzje 35

1,5

1,5

Bardzo słaba

Największego ścierwo z jakiegokolwiek…

Największego ścierwo z jakiegokolwiek korzystałem.
Wszystko opłacone kartą kredytową a na miejscu mówią ze musi widnieć całe imie i nazwisko a nie Inicjał + nazwisko. Zamiast pozwolic jakos to zmienic to zostałem zmuszony to wynajecia innego auta oczywiscie drożej.. Nie polecam i nigdy juz więcej nie skorzystam z tego szamba. Bardzo żałuje, że nie sprawdzilem was na Trustpilocie zanim dokonałem tranzakcji.

JWheego !!!!

20 września 2025

Zdecydowanie odradzam wynajem samochodu…

Zdecydowanie odradzam wynajem samochodu w Weego. Firma ta stosuje niedopuszczalne metody, których celem jest przywłaszczenie sobie całej kaucji klienta. W moim przypadku bezprawnie zatrzymali 3100 zł za usterki, które albo nie istniały, albo których koszt naprawy stanowił ułamek tej kwoty.

Dlaczego warto omijać z daleka?

Szukanie usterek celowo: Po zwrocie pracownik od razu wskazał trzy usterki. Pierwszą mieliśmy na zdjęciu z wynajmu – dopiero po okazaniu dowodu wycofał reklamację. To dowodzi ich złych intencji.

Niewidoczne rysy: Druga „rysa” okazała się zwykłym brudem. Nawet po umyciu i osuszeniu miejsca pracownik upierał się, że coś widział. Nawet gdyby była tam mikrorysa (niewidoczna gołym okiem), koszt jej usunięcia prostym polerowaniem („one-step”) byłby symboliczny, około 50-100 zł, a nie kilka tysięcy!

Odprysk na szybie (tzw. „oczko”): Firma żąda zapłaty za wymianę całej szyby z powodu mikroskopijnego odprysku po stronie pasażera. Uszkodzenie jest mniejsze niż moneta dwuzłotowa i znajduje się ponad 10 cm od krawędzi. Takie uszkodzenie naprawia się specjalną żywicą w 20 minut za około 150-250 zł. Twierdzenie, że szyba wymaga wymiany, to kompletne kłamstwo.

Zabrali nam 3100 zł, podczas gdy rzeczywisty koszt naprawy (o ile w ogóle byłaby konieczna) nie przekroczyłby 500 zł. To rażące naciąganie turystów. Korzystałem wcześniej z usług Weego w Gdańsku i było absolutnie w porządku, ale ten dział to zupełnie inna, nieuczciwa historia. Ostrzegam wszystkich – przeczytajcie negatywne opinie i wierzcie im, bo są w 100% prawdziwe!

9 kwietnia 2026

Uciekac od tej firmy narazacie sie na…

Uciekac od tej firmy narazacie sie na…

Uciekac od tej firmy narazacie sie na duze koszty po zwrocie samochodu
Wynajety samochod i po zwrocie wymyslone ze palilem w samochodzie
prosze uciekac od tej wypozyczalni banda zlodziei i oszustow
pobrali mi 500 zl za wymyslone bajki
robia wszystko aby pobrac depozyt albo naliczac oplaty po wynajeciu samochodu

uciekajcie od wheego nigdy tam nie wyporzyczajcie
stawki tanie ale na koncu to koszt 5000 tys zlotych za wymyslone szkody

2 listopada 2025

Piotr - Ta firma to absolutne naciąganie ludzi na pieniądze

Ta firma to absolutne oszustwo. Rezerwacja auta na nie całe dwa dni miała kosztować mnie około £25. Na miejscu odmówiono mi wydania samochodu tylko dlatego, że depozyt chciałem zapłacić kartą mojego partnera biznesowego – dokładnie tą samą, którą opłaciłem rezerwację. W żadnej innej wypożyczalni nigdy nie było z tym problemu. Zamiast samochodu zostałem obciążony absurdalną opłatą w wysokości £140! To czyste naciąganie klientów . Trzymajcie się z daleka od tej firmy – dbają tylko o to, żeby wyciągnąć jak najwięcej pieniędzy, a nie o obsługę klienta. Nigdy więcej u nich nie zarezerwuję i każdemu stanowczo odradzam!

19 września 2025

Strzez sie wypozyczalni Wheego

Samochod ktory wypozyczylismy od Wheego mial wiele rys i drobnych wgniecen na karoserii co bylo zrozumiale skoro mial 70 tys km na liczniku i nie wplywalo to na jego uzytkownosc. Obejrzelismy z grubsza ten samochod przed jazda i uznalismy ze te zadrapania sa zaznaczone. Uzywalismy ten samochod przez niecaly dzien przez pare godzin i nie mielismy zadnego zdarzenia ktore by moglo spowodowac dodatkowe zadrapania. Niemniej podczas zwrotu samochodu, bardzo skrupulatny pracownik firmy odkryl podczas inspecji z latarka ze pod tylnym zderzakiem sa 2 „nowe” zadrapania, co stalo sie podstawa do odmowy zwrotu wysokiej kaucji wartosci 10% calego samochodu. Co prawda mielismy wykupione ubezpieczenie i prawdopodobnie otrzymamy pokrycie tego depozytu, niemniej jest dla mnie oczywiste ze firma naciaga klientow w nieuczciwy sposob.

23 września 2025
Pokaż recenzje we wszystkich językach. (35 recenzji)

Czy to Twoja firma?

Załóż darmowe konto