Ostrożnie! Nieuczciwy i niestabilny usługodawca
Chcemy z pełną odpowiedzialnością ostrzec wszystkich początkujących, którzy szukają odpowiedniego miejsca na swoją pierwszą, prostą witrynę www przed wejściem we współpracę z firmą WebWave. My nawiązaliśmy taką współpracę kilka lat temu i po początkowej euforii WebWave wylał nam na początku roku 2026 na głowę kubeł zimnej wody.
Od stycznia 2026 roku ich obsługa klienta dramatycznie pogorszyła się. Firma miesiącami nie odpowiada na maile. Nie chcą nam wypłacić naszej prowizji, którą pozyskaliśmy za sprowadzenie im kolejnego klienta. Wielkorotnie prosiliśmy o zwrot pieniędzy. Zasugerowano nam zakup ich usług za kwotę naszej prowizji. Po przesłaniu im naszej faktury na prowizję, korespondencja w sprawie urwała się.
Sygnałem ostrzegawczym dla Pąństwa może być to, że WebWave wyłączył własnie swoje numery telefonów. Nie da się do nich dodzwonić.
Do zgłaszanych usterek, czy błędów w formularzu CMS potrafią się w ogóle nie ustosunować, pozostawiając klienta z problemem. Powtarzający się komunikat błędu w naszej stronie zgłaszaliśmy ponad 30 razy i od 6 miesięcy nie doczekaliśmy się usunięcia usterki.
Ze względu na poczucie niepewności w zakresie bezpieczeństwa danych naszej firmowej skrzynki mailowej postanowiliśmy emigrować pocztę do innego dostawcy usług. Okazało się, że WebWave nie chce wydać nas kodów Authinfo do wykupionej u nich domeny. Oczywiście kody te odzyskamy, gdyż WebWave nie jest samodzielnym rejestratorem domen, a jedynie pośrednikiem. Niemniej jednak zrobią Państwu wszystko, by uniemożliwić migrację. Także strony www tworzonej w kreatorze WebWave nie da się migrować - żądają za to dużych pieniędzy, a strona po migracji nie ma swoich funkcjonalności.
Podsumowując:
Jeżeli szukają Państwo stabilnego i wiarygodnego partnera do hostingu swojej małej strony www i poczty we własnej domenie, to ze względów bezpieczeństwa powinnieście Państwo WebWave omijać wielkim łukiem. Szkoda nerwów.