Der Vienna PASS ist DIE Sightseeingkarte für Ihren Kultururlaub in Wien. Der Pass ermöglicht es Ihnen, die geschichtsträchtige Stadt an der Donau mit den HOP ON HOP OFF Bussen von Vienna Sightseeing Tours, einem detailliertem Guidebook und bei vielen Sehenswürdigkeiten sogar ohne lange Wartezeiten, zu erkunden. Entdecken Sie ganz Wien mit dem Vienna PASS, genießen Sie den freien Zutritt zu 90 der beliebtesten Sehenswürdigkeiten und Museen Wiens und sparen Sie dabei Zeit, Geld und Nerven.
Opernring 3 - 5, 1010, Wien, Austria
- +43(0)1/712 46 83
- info@viennapass.com
- viennapass.de
Zazwyczaj odpowiada w ciągu 24 godzin
Nie mówimy po niemiecku...
Bardzo nie podobała mi się organizacja…
Bardzo nie podobała mi się organizacja autobusów które miały jeździć po liniach - na każdej lini jeden autobus jeżdżący co godzinę , ostatni przejazd o godz 16 gdzie niektóre zabytki otwarte są dłużej - ani razu nie skorzystałem z tego przejazdu i jestem ogromnie rozczarowany zwłaszcza, że te przejazdy to główna reklama vienna pass

Odpowiedź od Vienna PASS
polecam!!
szybko i sprawnie, duży wybór atrakcji - polecam serdecznie dla osób, które spędzają swój czas dynamicznie:)
Super rozwiązanie
Dzięki karcie sprawnie zwiedziliśmy wiele atrakcji Wiednia. Super rozwiązanie w połączeniu z autobusami Hop of Hop on. Korzystaliśmy z wersji mobilnej, bardzo sprawnie przebiegł proces zakupu.
Czytelny i pomocny przewodnik z mapą(…
Czytelny i pomocny przewodnik z mapą( szczególnie przydatna mapa komunikacji miejskiej.
Łatwy dostęp do wybranych obiektów( brak stania w kolejce)
Szkoda że mając Wierna Pass i tak…
Szkoda że mając Wierna Pass i tak trzeba starać się o bilety do poszczególnych muzeum. Problem pojawia się gdy jest dużo turystów no. Schonbruum

Odpowiedź od Vienna PASS
Brak języka polskiego.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z usług Vienna Pass poza tylko tą jedną niedogodnością, a mianowicie brakiem języka polskiego e autobusach hop on hop off.
Z kartą wejście za free do wielu…
Z kartą wejście za free do wielu atrakcji, muzeów, zoo, pałacu Schonbrunn, na rejs Dunajem, wjazd na Donauturm, przejazdy autobusami Hop on-Hop off, potrzebna dobra kondycja, jeśli się chce dużo zwiedzić, ja miała trzydniową kartę i w sumie zwiedziłam atrakcje za kwotę 250 euro, ale dziennie chodziłam po 24 km, więc coś za coś, ale nawet jakbym mniej chciała zwiedzić to też bym kupiła, bo bez kolejki wchodzi się prawie wszędzie lub jest osobna- dużo krótsza kolejka, o czym się przekonałam w Muzeum Sztuki w deszczowy dzień.