Nok et firma med skamløse selgere som…
Nok et firma med skamløse selgere som er villige til å gå over lik for å få solgt. At disse menneskene får sove godt om natta med god samvittighet er meg helt ubegripelig.
Har vært god kunde hos Verifone, og med "god" mener jeg; lang og trofast kunde uten rot med å få betalt regningene mine gjennom årene.
Da jeg endelig skulle si opp mitt abonnement på betalingsterminal, kom de med et annet tilbud, selv om jeg gjorde det klart for de at jeg skulle legge ned.
De brukte argumenter som senere viste seg å være usanne for, slik jeg ser det, å påvirke meg til å kjøpe et såkalt FRYS abonnement. De hevdet at jeg ville bli belastet med det de kalte "Skjulte kostnader" ved tilbakelevering av terminalen og at det derfor var mer lukrativt for meg å heller ta en annen avtale. Noe som viste seg å være svart løgn, fordi tilbakeleveringen av terminalen kostet meg ingen ting. Jeg ble i tillegg ikke informert om vitale opplysninger ved presentasjonen av avtalen, noe de senere påsto å ha gitt, men enda senere igjen gikk tilbake på. Mer konkret, de påsto etter at avtalen var signert at jeg måtte ha avtale i seks måneder før FRYS aspektet kunne brukes og at jeg ble opplyst om dette ved presentasjon av avtalen, noe som ikke stemmer. Når de forsto min harnisk over dette og min oppfordring til å få annullert avtalen, snudde de helt om å sa at det behøvdes ikke allikevel og at det var riktig at jeg aldri ble informert om dette, haha. Prøvde å stryke katten etter hårene så sleipt som mulig for å holde meg der. Sa til og med at de skulle gjøre hva som helst for å hjelpe meg ut av avtalen og at jeg skulle få høre tilbake fra dem innen kort tid. Noe som selvsagt aldri skjedde.
Jeg har opplevd Verifone som et særdeles useriøst firma, rotete med dårlig kommunikasjon seg i mellom (eller om dette er intensjonelt for å forvirre og utmatte kunden), og ikke minst villige til å juge til kundene sine for å manipulere til salg. Men det vil være feil å kalle de uprofesjonelle p.g.a dèt, for de vet nok akkurat hva de gjør.Dette minner om nøye kalkulert og innøvd svindellignende adferd vil jeg påstå. For meg fremstår de som profesjonelle kjeltringer.
Jeg ba de om, etter å ha innsett at jeg gjorde en feil ved å signere denne avtalen, om jeg allikevel kunne få avslutte avtalene mine med dem som i utgangspunktet var intensjonen min. Forklarte de at jeg la ned butikken min fordi kroppen min ikke orker de utfordringene som kreves lenger etter mange års virke.
Påpekte også hvordan jeg syntes servicen de hadde vist, eller rettere sagt mangelen på den, var også en god grunn til å få annullert avtalen uten bruddgebyr. Ta også i betraktning at jeg ikke bare har vært en god kunde i mange år hos dette firmaet men har også vervet flere abonnenter til deres fordel.
De opplyste meg heller ikke om at det var tre års bindingstid på dette abonnementet, noe de påsto med store ord at de hadde opplyst meg om ved presentasjon av avtalen.
Jeg ba flere ganger om å få tilsendt opptak av telefonsamtalene jeg hadde med dem hvor bl.a. dette skulle blitt nevnt, men det fikk jeg aldri.
De sendte meg til slutt en epost hvor de innrømmet og beklaget at det var blitt så mye rot og misvisende informasjon og brukte dette som påskudd for å gi meg et halvert bruddgebyr som endelig løsning i saken.
De valgte å halvere bruddgebyret som i utgangspunktet var på 18000kr, noe jeg ikke mente var bra nok, tatt i betraktning at jeg nettopp hadde inngått avtalen og at den aldri var tatt i bruk.
Jeg sendte de flere henvendelser med anmodning om å trekke hele gebyret, men de valgte i stedet, i klassisk arrogant Verfone stil, å avslutte saken ensidig, noe de faktisk ikke har en juridisk rett til å gjøre.
Jeg la til slutt frem saken for Forliksrådet, og i påvente av avgjørelsen fra Namsmannen var de likegodt så frekke at de til og med klarte å sende meg en purring (vel informert om at saken var sendt til Forliksrådet). Helt utrolig synes nå jeg. Det hele endte med at jeg fikk medhold fra Namsmannen og at verifone måtte betale meg bruddgebyret i tillegg til saksomkostningene mine. Jeg håper Verifone til slutt synes at å ende i Forliksrådet og tape der var verdt småligheten og grådigheten de viste meg. Gratulerer så mye.
Jeg vil at så mange som mulig kan lese dette og styre unna Verifone så mye som mulig. Dette er et firma som vet å drive lovlig kriminalitet.
15 maja 2025
Opinia niezależna