Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 3 z 5

Oceniono na 4 z 5

Netjes opgelost met nieuwe wespenval 👍 Wespenval in kleine stukken binnen gekomen. Eerst al vanaf 15 augustus mails sturen naar tuinadvies.nl,daarna naar tuinadvies.be die dan eindelijk 19 august... Zobacz więcej

Reakcja na opinię

Oceniono na 4 z 5

De plant die ik via de website besteld heb was levert een goed beschermde plastic omkapping. Dit is de beste levering van planten tot nu toe. De enige tip die ik hun mee kan geven is het sneller verw... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

5. Dostawca nasion
  6. Hurtowa szkółka roślin

Informacje o Tuinadvies

Napisane przez firmę

Tuinadvies is één van de meest bezochte tuinsites in België en Nederland met jaarlijks ruim 14 miljoen bezoekers en meer dan 500.000 klanten. Je ontdekt er heel wat producten die je nog nergens anders zag.
➜ Meer dan 25.000 verschillende tuinproducten
➜ Mooie en kwalitatieve gereedschappen
➜ Advies rond jouw aankopen
➜ Ideeën voor een origineel cadeau

Dane kontaktowe

1 gwiazdka

Odpowiada na 57% z negatywnych recenzji

Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia

Oceniono na 1 z 5

de geleverde planten zijn ongelabelde…

de geleverde planten zijn ongelabelde kleine plantjes - we hadden een grote bestelling geplaatst en het is onmogelijk om de planten te herkennen, somminge zijn enkel wortels met enkele takjes/blaadjes. Vooral de afrikaanse lelie waarvoor we 11,5 eur per stuk betaalden (volgens website grotere plant) is ondermaats!

16 kwietnia 2026
Oceniono na 3 z 5

Prima, maar klantenservice kan beter

Uiteindelijk mijn bestelling ontvangen. De vertraging van 2 weken bleek door een fout bij DHL te komen. Jammer dat de klantenservice niet reageerde, anders was het probleem waarschijnlijk eerder opgelost. Desondanks bedankt voor de levering

15 kwietnia 2026

0 communicatie, mega trage bezorging

Helaas lees ik de vele negatieve reviews nu pas. Ik heb ook een bestelling geplaatst, inmiddels is dat 11 dagen geleden en ik heb nog niks ontvangen.

Sterker nog: ik heb nog geen enkel bericht of signaal ontvangen dat ze er mee bezig zijn. Op de website staat regelmatig "Voor 18:00 besteld, morgen geleverd", dus daar ging ik van uit. Maar blijkbaar geld dat niet voor planten; in de kleine lettertjes staat dat dat een week duurt (Tuinadvies doet alsof dit duidelijk op de website staat maar je moet er echt naar zoeken). En zoals bij mij (en vele anderen) blijkt dat ook dat dat niet gehaald wordt.

3 Dagen geleden ik een bericht verstuurd naar de klantenservice, tot op heden heb ik ook nog geen enkele reactie ontvangen.

Eerste en laatste keer dat ik hier besteld heb, de volgende keer haal ik het weer gewoon bij een tuincentrum.

14 kwietnia 2026

Bestelling gedaan

Bestelling gedaan, betaald. Kreeg bevestiging bestelling. Stilte. Na ruim n week navraag: wanneer komt mijn bestelling? Kreeg een casenummer, geen antwoord op de vraag. E-mail gestuurd. E-mail is niet meer in gebruik was de reactie. Onbereikbare club. Hier noooit meer mee in zee gaan, ze communiceren niet beantwoorden geen vragen. Droevig!

14 kwietnia 2026

Niet bereikbaar, niet geleverd

Afgelopen maandag een bestelling geplaatst van 2 artikelen waar bij stond: Voor 18:00 besteld, morgen geleverd. Nu heb ik na 18:00 besteld maar dan mag je er toch vanuit gaan dat het dinsdag of woensdag de deur uit gaat. Het is nu donderdag en nog niets ontvangen of geen mail dat het onderweg is terwijl we het morgen nodig hebben. Via Facebook een bericht achter gelaten, via het formulier van de website maar krijg gewoon geen contact met tuinadvies.nl. Geen telefoon nummer. Kortom voor mij is dit de laatste keer. Dat het een keer wat later binnen komt kan gebeuren, en dat is vandaag de dag niet gek, maar communiceer dan en wees duidelijk. Geen kop in het zand mentaliteit! #jammer

9 kwietnia 2026
Oceniono na 2 z 5

Lange verzendtijd en kleine gare plantjes

Ik vond dat mijn bestelling erg lang op zich liet wachten zonder enige berichtgeving of volg-systeem. Eenmaal het webformulier ingevuld om te vragen waar het was, stond de gehele bestelling ineens, zonder reactie, 48 uur later op de stoep.

Ik had eerlijkheidshalve ook wel wat meer verwacht van de plantjes, ik vond ze erg schraal. Sommigen echt heel mini nog. En sommigen hadden zelfs maar 1 takje met 1 groen blaadje en de rest bruin en een enkeling zelfs halfdood. Echt een heel treurig aangezicht. Het was mijn eerste keer dat ik bestelde via deze site, maar de volgende keer ga ik toch liever zelf naar een tuincentrum. Dan kom ik tenminste niet thuis met gare mini-plantjes.

Eigenlijk was alleen de lavendel naar behoren.

4 kwietnia 2026

Dramatisch…

Bezorging duurt weken.. daarnaast kreeg ik twee weken nadat ik had besteld opeens twee mails dat er verschillende planten niet beschikbaar waren en ze deze niet konden versturen. Tot op heden ook nog niks ontvangen! Op contactformulieren reageert dit bedrijf niet. Tevens zijn ze niet telefonisch bereikbaar. Besteed je geld vooral bij een andere “planten-site” en niet bij deze..

3 kwietnia 2026

Geen levering en info

Er is geen terugkoppeling over bestelling. Op site staat 2 dagen levertijd. Nu ruim week verder...geen bericht. Reageren ook niet op contact via site.
Ik hoop dat de planten nog komen. Maar dit is absoluut geen aanrader.

1 kwietnia 2026

Beste Henne,
Graag informeren wij u even de onze planten en andere levertermijn hebben dan onze stockproducten. (4 tot 9 werkdagen) Deze informatie is dan ook terug te vinden bij iedere plant op de site via het informatiesymbool. Onze excuses dat dit voor u niet duidelijk was. Uw bestelling staat dan ook gepland om vandaag of morgen ingepakt en verstuurd te worden.
We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Met vriendelijke groeten, Team Tuinadvies

Oceniono na 1 z 5

Niet op tijd geleverd!!!!!…

Bij tuinadvies 2 kweekschalen besteld,op de site staat “voor 16.00 uur besteld de volgende dag binnen.bij mij wordt het nu minimaal 5 dagen.
Je wordt compleet bedrogen.
Geef niet de bezorgdienst de schuld want je kan ook een andere nemen. !!!!!!!!

30 marca 2026

Zeer adequate verpakking

De enige tip die ik hun mee kan geven is het sneller verwerken van de bestelling.

27 marca 2026

Wachten op bestelling?

Ik heb 16 maart mijn bestelling geplaatst maar tot op heden niets ontvangen, ook geen verzendlink. Contact gehad met de klantenservice over wanneer en hoe lang het gaat duren, antwoord was;
Op het moment dat uw bestelling wordt ontvangen mag u rekenen op een verwerkingstermijn van 4 á 9 werkdagen, terwijl producten een andere termijn genieten.
Tja hier kan je dus niet veel mee. Aangegeven dan de bestelling te willen annuleren omdat in het tuincentrum genoeg druivenplanten klaar staan maar goed dat kon niet meer want; de planten worden echter klaar gemaakt op dit moment, volgens groen paradijs.
Ik begrijp best dat het niet volgende dag in huis is en de levertijd staat netjes op hun site maar uiteindelijk wacht ik 9 dagen en ik hoor helemaal niets. Ik hoop morgen dan de verzendlink te krijgen maar ik heb er weinig vertrouwen in. Ik zal hier ook niet meer bestellen.
Mocht ik mijn planten, hopelijk goed, ontvangen dan zal ik de review aanpassen naar meer sterren maar anders zal het 1 ster blijven..

25 marca 2026
Oceniono na 1 z 5

Bestelling na 3 bezorgpogingen nog niet…

Bestelling na 3 bezorgpogingen nog niet volledig. Meerdere malen dus mailcontact gehad, maar het werd maar niet opgelost tot ik na 2 weken te horen kreeg dat de ontbrekende artikelen in inmiddels uitverkocht waren. Geven de schuld aan technische fouten.
Had ik maar elders besteld dan was mijn tuin wel tijdig behandeld.

13 marca 2026

Beste Ted,
Onze excuses dat u een minder goede ervaring hebt gehad bij het uitleveren van uw bestelling. We betreuren het dat uw originele zending niet aangeleverd kon worden. We hebben de terugbetaling dan ook doorgevoerd daar onze voorraad uitgeput was.
Onze excuses voor het ongemak dat dit voor u teweeg bracht.
Vriendelijke groeten, Team Tuinadvies

Klantenservice hangt eenzijdig op

Omdat mijn bestelling niet conform beloofde levertijd wordt geleverd, wil ik weten wanneer deze komt. Ik bel klantenservice waar ik vervolgens 10 minuten in de wacht sta (ongetwijfeld meer klanten met dezelfde vraag). Na 10 minuten vindt tuinadvies dat ik te lang in de wacht heb gestaan en verbreken ze de verbinding. WTF!

12 marca 2026

Beste Pieter,
We hebben zopas telefonisch contact gehad. We gaven u alvast mee dat planten een andere levertermijn hebben dan onze stockproducten. Bij de plant kan u dan ook de levertermijn van de planten terugvinden. Deze bedraagt tussen de 4 en 9 werkdagen. We begrijpen dat u deze informatie niet hebt terugvinden. We bekijken dit dan ook even verder of we dit duidelijker op onze site kunnen vermelden. We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.
Met vriendelijke groet, Team Tuinadvies

Oceniono na 2 z 5

Voorlichting en service die ver te zoeken is!!!

Dingen doen bestellen voorts nog heden ochtend met deze firma doen contact zoeken in Belgie , nooit meer ooit een reactie mogen ontvangen..
Ben niet heel erg blij met deze communicatie en voorlichting gevendr medewerker met een vlaams accent .Zou de vraag uitzetten maar nooit meer ooit iets over doen vernemen..
Dood leuk wel het order en bestel nummer twee keer moeten door geven nadat ik eerste keer gewoon de telefoon op deed gooien ..hoop echt dat er nog een reactie komt.

30 stycznia 2026

Dag E.E. Parmentier,

We hebben elkaar inderdaad eind vorige week aan de lijn gehad. Tijdens dit gesprek hebt u meegedeeld dat er een deel van uw bestelling namelijk niet zou aangeleverd zijn. U hebt toen de info gekregen dat naar het ontbrekende onderdeel een onderzoek in ons magazijn en de verzenddienst zou opgestart worden. Dit onderzoek vergt echter wat tijd. We vermoeden dan ook dat we binnenkort een sluitend antwoord kunnen verwachten. We betreuren uw ervaring mee in verband met het ontbrekende deel.
We kijken echter steeds uit naar een positieve afloop waarbij u steeds een gepaste oplossing mag verwachten.
Fijne dag gewenst!

Met vriendelijke groeten,
Team Tuinadvies

Onaardig

Tuinadvies had een heel leuk forum op zijn site dat door veel mensen gebruikt werd. Sommigen leden gebruikten dat al meer dan 10 jaar. Vandaag open ik de site en wat schetst mijn verbazing? Het hele forum is zonder aankondigen verdwenen. Dat betekent wég database van je tuinplanten, wég foto’s, weg contacten met mede forum tuinmensen, wég notities over je tuin. En dit zonder énige aankondiging richting de leden. Wat een ontzettende nare achtelose onaardige manier om met mensen om te gaan. Nooit zal ik hier nog een plant kopen.

23 stycznia 2026

Beste Gitta,
Het spijt ons oprecht te lezen dat u onaangenaam verrast werd door het verdwijnen van het forum op onze website. We begrijpen heel goed hoeveel waardevolle informatie, contacten en herinneringen daar voor u in vervat zaten.
Vanaf half oktober 2025 hadden we op onze website een melding geplaatst dat we werkten aan een volledig nieuwe site en dat bepaalde onderdelen zouden verdwijnen. Toch beseffen we dat dit bericht mogelijk niet door iedereen gezien werd, en we betreuren het ten zeerste dat u hierdoor uw opgeslagen informatie bent kwijtgeraakt.
Onze oprechte excuses voor het ongemak en de teleurstelling die dit voor u veroorzaakt heeft. Het was uiteraard nooit onze intentie. We nemen uw feedback ter harte en zullen deze meenemen om onze communicatie in de toekomst nog duidelijker en persoonlijker te maken.
Mocht u nog vragen hebben of bijkomende hulp nodig hebben, staan wij uiteraard klaar om u verder te helpen.
Het Tuinadvies Team

Aardige klantendienst

Heb de site gevonden om spullen te kopen om mijn planten warm te houden. Ontzettend blij met de service die ik kreeg om mijn planten zo goed mogelijk te verzorgen. Kocht een vorsthoes, kreeg er nog advies bij ook. Heb je niet overal.

30 grudnia 2025

Top-levering

De producten (planten, totaal 11st, 5st Verbena & 6st Prachtkaars, totaal ca eur 70,-) die wij geleverd hebben gekregen, voldeden exact aan de beschrijving op de website (oa grootte, cq potdiameter). Alles was keurig verpakt.

De levering was binnen 1,5 week thuis afgeleverd

10 października 2025

Els Baldew …

Dank u wel tuinadvies mooie phlox planten netjes ingepakt. Heel erg bedankt .
Koop geruime tijd bij tuinadvies naar tevredenheid

19 września 2025

Misleidende tekst op website

De 10-liter gieter die ik nodig heb, heb ik hier besteld. De advertentietekst luidt: “Esschert Design metalen gieter ovaal 10 L.
Maar de inhoud is 8-9 liter. Misleidend. En onhandig, want ik heb regelmatig precies 10 liter nodig.

10 września 2025

Beste klant,
Onze excuses dat het product niet aan de verwachtingen en aan de beschrijving voldoet. We kijken dit even na en contacteren u dan ook spoedig via email.
Mocht u verder nog vragen hebben, aarzel dan niet om ons opnieuw te contacteren.
Met vriendelijke groeten, Team Tuinadvies

Betrouwbare website

Netjes opgelost met nieuwe wespenval 👍

Wespenval in kleine stukken binnen gekomen. Eerst al vanaf 15 augustus mails sturen naar tuinadvies.nl,daarna naar tuinadvies.be die dan eindelijk 19 augustus antwoord in een mail die slecht is vertaald. Krijg ook een waarschuwing niet op linken te klikken in deze mail.
Helaas nog niets opnieuw ontvangen. Krijg de indruk dat dit buiten de planten om dropshipping is.

26 sierpnia 2025

Beste Diana,
onze excuses dat u uw vervangend product nog niet ontvangen hebt. Helaas had ons magazijn ons bericht naar hen over het hoofd gezien. Om u verder te helpen, werd zopas een backorder ingezet. Via email zal u verder op de hoogte gehouden worden.
Onze excuses voor het ongemak.
Met vriendelijke groeten, Team Tuinadvies.

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej