True Solicitors  Recenzje 2153

4,8

True Solicitors LLP to firma godna polecenia. Byli ze mną przez cały czas w kontakcie w czasie prowadzenia sprawy. Pomocni, rzeczowi, profesjonalni. Polecam każdemu.

1. Kancelaria

O True Solicitors

We began life with just two partners and a secretary... 29 years on, and we’re now a 170+ strong team with offices in Newcastle and Birmingham. Our team is made up of professional, approachable and highly dependable experts, who have supported hundreds of thousands of clients.

With True Solicitors, you'll receive expert, confidential legal advice, and all our claims are handled on a 'no win, no fee' basis.

Services We Offer

Personal injury
Accidents at work
Road traffic accidents
Clinical negligence
Conveyancing
Housing disrepair

"When injured clients come to us, they often have doubts about the certainty of claiming. True Solicitors gives honest advice and sets achievable goals; we never mislead, never inflate the figures and never knowingly pursue a claim that isn’t justified – this is how we maintain our impressive success rate."

Andrew Milnes
(Managing Partner).

Visit our Facebook: www.facebook.com/TrueSolicitors

on your side

Over £25m compensation recovered for our clients in the past 12 months.
Recognised in its fields by the Legal 500, our friendly legal team are committed to fight for what’s right for our clients. With nearly 30 years of experience specialising in providing legal advice and support for personal injury claims, housing disrepair, residential conveyancing and credit hire, we act with expertise and make clients feel at ease.

No Win. No Fee.

You won't pay anything until your case is won.

A 'No Win, No Fee' agreement, otherwise known as a ‘conditional fee’ agreement, is an arrangement between you (the client) and your solicitor when making a legal claim. Simply put it means that should your claim be unsuccessful, you will not be liable to pay the fees for your solicitor’s services (as long as you have co-operated and followed their advice). You will only pay legal fees if your claim is successful.

4,8

Doskonała

2 tys. recenzji

Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia

Profesjonalni ludzie

Bardzo polecam kancelarie True Solicitors, która pomogła mi uzyskać odszkodowanie za wypadek w pracy. Pełen profesjonalizm, zaangażowanie w sprawę oraz bardzo dobry kontakt z klientem, wszystkie ważne informacje przekazywał na bieżąco. Bardzo chciałabym podziękować Pani Helen za doprowadzenie mojej sprawy do końca jak i również Polskim Paniom, do których zawszę mogłem liczyć na pomoc.Dziękujemy za pomoc w sprawie i jeszcze raz polecam każdemu

7 sierpnia 2025

Odpowiedź od True Solicitors

Dziękujemy za opinię, bardzo ją doceniamy. Przekażemy ją Helen i zespołowi ds. obrażeń ciała.
Z poważaniem

Bardzo sprawna,miła pomoc w jezyku…

Bardzo sprawna,miła pomoc w jezyku polskim. Na wszystkie pytania szybka I fachowa odpowiedz. Szczególnie dziekuje Pani Małgorzacie Szulc...

8 kwietnia 2025

Dear Helena,
Thank you for your kind review. We will pass on your comments to Malgorzata and Vicky who represented you in your case.
Kind regards,

Sukcesywnie załatwiają powieżone…

Sukcesywnie załatwiają powieżone sprawy. Są doskonali

27 kwietnia 2023

Dear Krzysztof,
Thank you for your 5-star review. We really appreciate you taking the time to provide feedback. Your comments have been passed on to Jessica and her manager.
Kind regards,
True Solicitors LLP

Kazdemu polecam True Solicitors

Kazdemu polecam True Solicitors. Pomogli mi wygrac sprawę z wypadku samochodowego sprzed 2 lat. Mialam z Panią prowadzącą moją sprawe kontakt mailowy i telefoniczny, otrzymałam wszystkie instrukcje dotyczące wypelniania formularzy. Godni zaufania i robią co w ich mocy, żeby sie udało. Polecam!

27 grudnia 2021

Odpowiedź od True Solicitors

Anno, bardzo dziękujemy za poświecenie czasu na zostawienie recenzji.
Jesteśmy niezmiernie wdzięczni.
Twoje słowa zostały przekazane Ani i jej przełożonemu.
True Solicitors

Polecam True Solicitors z czystym…

Polecam True Solicitors z czystym sumieniem. Sprawa zakończyła się pozytywnie. Byliśmy w stałym kontakcie, odpowiedzi na nurtujące pytania otrzymywałam natychmiast. W szczególności polecam prawnika Kieran Martin oraz panią Karolinę. Będę polecać znajomym.

2 grudnia 2021

Odpowiedź od True Solicitors

Dziękujemy za pozytywna opinie Panie Ewa.
Przekażemy Pana komentarze Kieran i Karolina

Polecam serdecznie.Profesjonalna…

Polecam serdecznie.Profesjonalna obsługa!

26 marca 2021

Dziękujemy za pozytywna opinie Panie Andrzej
Przekażemy Pana komentarze Alix
True Solicitors

Jest to godna polecenia firma

Jest to godna polecenia firma. Doprowadzili moją sprawę do końca i z świetnym efektem, a szanse na wygraną początkowo były niemalże zerowe. Mogę polecić całym sercem prawnika Juliana Clark i polską tłumaczkę Karolinę Cotts. Byliśmy w stałym kontakcie, w dodatku bardzo szybko i dokładnie odpowiadali na każde moje pytanie. Jestem bardzo zadowolona, że to właśnie oni prowadzili moją sprawę. Dziękuję, jesteście najlepsi.

16 marca 2021

Odpowiedź od True Solicitors

Dziękujemy za pozytywna opinie Panie Janina.
Przekażemy Pana komentarze Julianowi i Karolinie

Wypadek w pracy

Doznałem w pracy urazu nogi po wjechaniu we mnie wózka widłowego. Zgłosiłem się do tej firmy jako poszkodowany, aby uzyskać odszkodowanie od sprawcy wypadku. Jako klient jestem bardzo zadowolony. Sprawna komunikacja sprawiła, że wszystko przebiegało szybciej. Jako, że jestem Polakiem obawiałem się, że możemy się nie dogadać, nie znam języka angielskiego. Jednak wszystko było mi tłumaczone na język polski za co daję wielkiego plusa. Firma spełniła moje oczekiwania, pomogli mi uzyskac odszkodowanie. Pełen profesjonalizm i miła obsługa klienta. Polecam serdecznie.

15 marca 2021

Odpowiedź od True Solicitors

Dziękujemy za pozytywna opinie Panie Dariusz.
Przekażemy Pana komentarze Vicky

Recommend it

Bardzo dziękuje za korzystne rozwiązanie mojej sprawy. Stały kontakt z prawnikiem i profesjonalne podejście do klienta. Jestem zadowolony, że to właśnie Państwo zajęli się moją sprawą. POLECAM :)
Pozdrawiam Zbigniew

5 października 2020

Odpowiedź od True Solicitors

Dziękujemy za pozytywna opinie Panie Zbigniewie.
Przekażemy Pana komentarze Julianowi i Karolinie

Polecam z czystym sumieniem

Polecam z czystym sumieniem. Sprawa zamknięta w ciągu niespełna roku z bardzo satysfakcjonujący mniej rezultatem.
Kolejną też im zleciłem.

14 lutego 2019

Odpowiedź od True Solicitors

Dziękujemy bardzo Panie Tomaszu za czas poświęcony na pozostawienie opinii.

Doceniamy ten fakt.

Pańskie komentarze zostały przekazane Kieranowi.

Odszkodowanie za potracenie

Świetna firma serdecznie polecam. Wszystko szybko i na czas . Niema czego się przyczepić. Jestem zadowolony i dlatego wystawiam najlepsza opinię dziękuję :)pozdrawiam

12 lutego 2019

Odpowiedź od True Solicitors

Panie Piotrze dziękujemy bardzo za poświęcenie czasu na pozostawienie opinii.

Bardzo to doceniamy.

Pańskie komentarze zostały przekazane do Davida.

True Solicitors

Polecam.Bardzo mila obsluga i…

Polecam.Bardzo mila obsluga i pomoc.Dziekuje

28 sierpnia 2018

Odpowiedź od True Solicitors

Elżbieto, bardzo dziękujemy za pozostawiona opinie oraz poświęcony na to czas.

Bardzo to doceniamy.

Została ona przekazana Pani prawnikowi, którym był Craig.

Mr .Mariusz Sobol

Soł bardzo dobrze.

16 listopada 2017

Odpowiedź od True Solicitors

Thank you very much for taking the time to leave your feedback and review Mariusz

It is greatly appreciated.

Your comments have been passed to Kevin

True Solicitors

Bardzo dobra Firma polecam.

25 października 2017

Odpowiedź od True Solicitors

Thank you very much for taking the time to leave your feedback and review Leszek

It is greatly appreciated.

Your comments have been passed to Sam

Godna polecenia firma

Godna polecenia firma. Polecam wszystkim.

26 stycznia 2017

Odpowiedź od True Solicitors

Dziekujemy za poswiecony czas oraz opinie o naszej firmie.

Bardzo sobie ja cenimy.

True Solicitors

Pokaż recenzje we wszystkich językach. (2153 recenzji)