Niestety nie polecam. Przed zakupem, kontakt, omówienie gotowego pomyslu, niby SUPER. Po zakupie kursu, slaby kontakt, ukierunkowanie na Alliexpres i jak mimo to chcesz ruszyć to sporo dodakowych kosz... Zobacz więcej

Bardzo polecam tę platformę. Wszystkie materiały na kursie są wytłumaczone w bardzo prosty sposób, że nawet początkująca osoba zrozumie o co chodzi. Jeśli natomiast czegoś nie wiem lub mam z czymś pro... Zobacz więcej

Miałem chwilę zawachania. Sprzedaż nie szła. Pieniądze na kampanie wydane. W końcu udało się znalazłem ten jeden produkt, który powoli zaczyna się zwracać. Na ten moment sprzedało się kilka sztuk, ale... Zobacz więcej

1. Dostawca rozwiązań e-commerce

TakeDrop jest platformą e-commerce, umożliwiająca sprzedaż produktów i usług w sieci. Udostępniamy narzędzia, które pozwalają na stworzenie i obsługę profesjonalnego sklepu internetowego. Posiadamy integracje z różnymi narzędziami marketingowymi, co pozwala na przeprowadzanie kampanii reklamowych, budowanie lojalności klientów i zwiększanie zasięgu marki. Jeśli chcesz zapewnić wygodne i bezpieczne zakupy swoim klientom - zrób to z nami!

3,2

Średnia

Zwykle odpowiada w ciągu 1 miesiąca

Apel do poszkodowanych

Jestem kolejnym oszukanym przez tą firmę. I mam apel do reszty. Nie bójcie się. Idźcie do sądu, zgłaszajcie to do prokuratury, nagłaśniajcie. Im więcej ludzi, tym lepiej. Dobro musi wygrać, a TakeDrop zniknąć z rynku i przestać naciągać ludzi.

31 lipca 2025

Panie Marcinie,

dziękujemy za ten – jak widać – bardzo emocjonalny wpis. Rozumiemy, że internet bywa miejscem, w którym łatwo jest rzucać duże słowa, szczególnie z nowo założonego konta, stworzonego wyłącznie po to, aby zostawić jedną opinię.

Nie znamy szczegółów Pana sytuacji, więc trudno odnieść się do zarzutów. Możemy natomiast zapewnić, że każdy przypadek rozpatrujemy indywidualnie i zawsze w oparciu o fakty, a nie o emocje.

Jeśli faktycznie doszło do jakiejkolwiek nieprawidłowości – zachęcamy do oficjalnego kontaktu z naszym działem wsparcia. Tam rozwiązuje się realnie problemy. Publiczne apele o „prokuraturę” i „sąd” wyglądają efektownie, ale nie zastępują rzetelnej drogi rozwiązania sprawy.

Życzymy więcej merytoryki, mniej patosu – to zawsze przynosi lepsze efekty.

Uwazajcie na ta firmę

Uwazajcie na ta firmę, zrobią wszystko aby was zwabić a później umywają ręce. Oszuści i naciągacze

Opinia pozostaje niezmienna to jest ostrzeżenie dla innych na podstawie mojego doświadczenia widząc jak to wygląda od środka.

21 lipca 2025

Cześć Roman,

dziękujemy za poświęcenie czasu na wystawienie opinii – choć szkoda, że ograniczyła się ona jedynie do ogólnych haseł.

Nie jesteśmy w stanie odnieść się merytorycznie do zarzutów, bo poza słowami „oszuści” i „naciągacze” nie ma w Twoim komentarzu ani jednego konkretnego przykładu. A szkoda – konkretów zawsze chętnie wysłuchamy, bo tylko na nich można opierać rzeczową dyskusję.

Rozumiemy, że emocje potrafią wziąć górę, ale zapewniamy, że naszym celem jest realne wsparcie i rozwój użytkowników.
Jeżeli masz faktyczne zastrzeżenia dotyczące jakiejkolwiek współpracy – zapraszamy do kontaktu na pomoc@takedrop.pl.

Z doświadczenia wiemy, że rozmowa wprost daje znacznie więcej niż ogólne etykietki w internecie.

Szkoda że nie ma 4,5 Gwiazdki

Witam, ogólnie kursy są fajne przejrzyste , nie ma się do czego doczepić . Jedynie brakuje mi głębszego wytłumaczenia , porad od strony prawnej zakładania sklepu. Wiem proponują inkubator , ale ja chcę zrozumieć kwestie prawne tak żeby nic mnie nie zaskoczyło . Mam nadzieje że moja opinia pomoże w rozwiązaniu mojego problemu . PS: Szkoda że nie ma 4,5 gwiazdki bo po za tym jednym problemem jest wszystko oki doki :)

17 lipca 2025

Mentoring + platforma Take Drop

Opinia dot. programu „Mentoring 100K” od TakeDrop / Tomasza Niedźwieckiego – ostrzeżenie dla każdego, kto rozważa współpracę z tą firmą:

Zgłosiłem się do programu „Mentoring 100K” z nadzieją na realne wsparcie, konsultacje 1:1 i konkretną pomoc w rozwinięciu sklepu w modelu dropshippingowym. To, co dostałem, nie miało nic wspólnego z mentoringiem, a już na pewno nie z profesjonalizmem.

Zamiast indywidualnych konsultacji, otrzymałem gotowe zadania wysyłane mailem – zero rozmów, zero analizy mojej sytuacji, zero weryfikacji moich działań. Tomasz Niedźwiecki, który miał być mentorem, nawet nie prowadzi tego osobiście. Całość to automatyczna, taśmowa ściema, nastawiona tylko na jedno: wyciągnąć kasę i zostawić Cię samemu sobie.

Poprosiłem o zwrot pieniędzy – grzecznie, zgodnie z przepisami, poparty opinią radcy prawnego, który jasno wskazał niezgodność usługi z umową i przepisami o ochronie konsumenta (art. 43k i 43n ustawy o prawach konsumenta).
Odpowiedź? Zero odpowiedzialności, tylko zrzucanie winy na klienta.

Przekazałem sprawę do kancelarii prawnej – bo tego nie można zostawić bez reakcji. Mam na wszystko dowody, screeny, ekspertyzy prawne. Mentoring to jedno wielkie pudrowane oszustwo, iluzja sukcesu sprzedawana naiwnym osobom, które liczą na start w e-commerce.

Dodam jeszcze:

Platforma ma ukryte koszty, które wychodzą dopiero po czasie – niby „wszystko w pakiecie”, a potem trzeba dokupywać dodatki, bez których sklep jest martwy.

Support nie istnieje – jeśli masz problem, to radź sobie sam.

Treści są ogólnikowe i kopiowane, bez żadnego indywidualnego podejścia.

Jeśli myślisz, że „Mentoring 100K” to droga do sukcesu – przemyśl to dwa razy.
To nie mentoring, to zautomatyzowany kurs e-mailowy przebrany za premium usługę.

Nie daj się zmanipulować marketingowi – to nie jest żadna elitarna społeczność ani profesjonalne wsparcie. To pułapka.

Niech ta opinia będzie ostrzeżeniem dla innych, zanim stracą pieniądze, czas i wiarę w e-commerce.
Ja już wiem, z kim NIE warto mieć do czynienia.
Dodatkowo chcę zaznaczyć, że platforma szkoleniowa TakeDrop, na której bazuje ten „mentoring”, to totalna porażka.
Zero nagranych materiałów video, brak jasnej ścieżki krok po kroku, żadnych konkretnych instrukcji w formie wizualnej, tylko suche teksty, które trzeba czytać jak instrukcję obsługi pralki.
Nie ma tam nic, co można by uznać za profesjonalne szkolenie. Nie prowadzą Cię za rękę, nie pokazują w praktyce – wszystko musisz rozgryzać sam.

To nie jest edukacja.
To jest pakiet plików tekstowych który nie ma ani jakości, ani wartości edukacyjnej, ani żadnych podstaw UX.
W XXI wieku, kiedy każda porządna platforma edukacyjna bazuje na video, interaktywnych modułach i kontakcie z ekspertem – TakeDrop serwuje Ci PDF-y i maile z zadaniami. Gratulacje.

Jeśli szukasz miejsca, gdzie naprawdę nauczysz się dropshippingu i dostaniesz realne wsparcie – szukaj dalej.
Tu dostajesz tylko obietnice, marketingowy bełkot i próbę wyciśnięcia z Ciebie jak najwięcej kasy.🤮🤮🤮

1 maja 2025

Cześć Marcin,

przykro nam, że nie udało Ci się skorzystać z potencjału programu "Mentoring 100K", ale musimy stanowczo wyprostować pewne nieścisłości, które pojawiły się w Twojej opinii.

Przede wszystkim - po dokładnej weryfikacji Twojego przypadku widzimy, że nie przeszedłeś nawet POCZĄTKOWEGO etapu programu, czyli nagrania materiałów video, które są podstawą dalszej indywidualnej pracy nad sklepem i skalowaniem.
Idąc dalej - mimo tego, że zaproponowaliśmy Ci alternatywne rozwiązania, które również nie zostały przez Ciebie wdrożone.

Mentoring nie polega na tym, że ktoś zrobic wszystko za Ciebie. My dostarczamy wiedzę, narzędzia i know-how, ale to Ty musisz wykonać pracę. Jeśli ktoś rezygnuje z działania po pierwszym zadaniu i oczekuje efektów bez włożonego wysiłku, to żaden mentoring, nawet najbardziej elitarny nie spełni oczekiwań.

Co do wiadomości, które otrzymywałeś - nie były oni "taśmowe", ani "automatyczne". Były przygotowywane przez mentora, z uwzględnieniem etapów rozwoju sklepu, (ale także Twojego miejsca zamieszkania) które Uczestnik musi przejść krok, po kroku. Takie sugestie są po prostu nieprawdziwe i - szczerze mówiąc, niegodne

Tylko na marginesie dodamy, że wiadomości wysyłane do nas w sprawie prawa konsumenckiego wygenerowane przez LLMy, da się rozpoznać na pierwszy rzut oka. Rozumiemy, że korzystasz z AI - my też. Natomiast są obszary, w których ludzki mentoring wciąż bije AI na głowę. Zwłaszcza jeśli mówimy o rozwoju e-commerce i realnym wsparciu.

Co do zarzutów o naszą platformę - trudno brać je na poważnie, biorąc pod uwagę, że nie przeszedłeś nawet 5% materiału. Inni Uczestnicy rozwijają sklepy, notują sprzedaż, pytają, działają.

Rozumiemy frustrację, ale sukces w e-commerce nie bierze się z narzekania na opiniach Google, tylko z działania.

Zamiasta zostawiać "ostrzeżenia" innym - zostawmy jedno: bez własnego zaangażowania, żadne narzędzie, zespół, czy mentor niczego nie zmienią.

Życzymy powodzenia - oby kolejne doświadczenia były lepsze.

Zespół TakeDrop.

Nie dajcie się nabrać na Takedrop i ich „Program 9K”!

Jeśli bym mógł to bym na minusie dał opinie ale niestety się nie da, a więc:
Zdecydowanie odradzam korzystanie z platformy Takedrop i ich Programu 9K. Moja przygoda zakończyła się stratą pieniędzy i kompletnym brakiem wsparcia. Po zakupie programu okazało się, że nie będę mógł z niego skorzystać z powodów służbowych (wyjazd wojskowy, którego nie da się przewidzieć ani odwołać). Zgłosiłem chęć rezygnacji i prośbę o zwrot pieniędzy — w ciągu 14 dni od zakupu, czyli w terminie przewidzianym przez ustawę o prawach konsumenta.

Co usłyszałem? Że „zakup był dokonany w celach zarobkowych, więc nie przysługuje mi prawo odstąpienia od umowy”. Czyli ich zdaniem każdy, kto kupuje kurs, od razu działa jako przedsiębiorca — nawet jeśli nigdy nie uruchomił sklepu, nie zarobił złotówki, ani nie prowadzi działalności gospodarczej!

Brzmi jak typowy sposób na obejście praw konsumenta. A co w zamian? Żadnej realnej pomocy, brak elastyczności, tylko ładnie opakowane marketingowe gadki o „wsparciu” i „możliwości powrotu”. Gdy chcesz zrezygnować — zostajesz z niczym.

To nie jest poważna firma, tylko sprytna maszyna do zarabiania na naiwności ludzi, którzy wierzą w szybki start w e-commerce. A jeśli pojawią się jakiekolwiek problemy życiowe czy zawodowe, zostajesz sam.

Uważajcie na nich — jeśli nie jesteście gotowi zaryzykować kilkuset złotych bez gwarancji zwrotu, trzymajcie się z daleka!
Lepiej zainwestować te pieniądze w coś bardziej przejrzystego i uczciwego.
A i codzienny kontakt został urwany jak poprzestałem na samym wyjaśnianiu i poszedłem krok do przodu czyli rozpoczniecie rozprawy sądowej

Odpowiedź na aktualne odniesienie się:

Dziękuję za odpowiedź, jednak nadal podtrzymuję swoje stanowisko.

Zakupu dokonałem jako osoba fizyczna nieprowadząca działalności gospodarczej, a więc zgodnie z art. 221 Kodeksu cywilnego mam status konsumenta.
Zamierzony cel zarobkowy nie wyklucza ochrony konsumenckiej, co potwierdza również orzecznictwo TSUE i krajowych sądów.

Nie otrzymałem od Was jednoznacznego i wyraźnego formularza, który informowałby mnie o utracie prawa do odstąpienia od umowy w związku z uruchomieniem usługi cyfrowej. Zgodnie z art. 38 ust. 13 ustawy o prawach konsumenta – brak wyraźnej zgody i poinformowania oznacza, że to prawo mi przysługuje.

Wasza decyzja o odmowie zwrotu nie znajduje podstawy prawnej i została już zgłoszona do Miejskiego Rzecznika Praw Konsumenta w Rzeszowie oraz do UOKiK.
Nie jest to „niesprawiedliwe oskarżenie”, lecz korzystanie z przysługujących mi praw jako konsumenta.

Życzę powodzenia w prowadzeniu platformy, ale również uczciwego i transparentnego podejścia do klientów.

1 lipca 2025

Cześć Sylwester,

dzięki za podzielenie się opinią, choć zawiera wiele nieścisłości, które wymagają doprecyzowania. - również z szacunku do osób, które mogą ją czytać.

Po pierwsze - prawo odstąpienia od umowy zawartej na odległość dotyczy wyłącznie konsumentów, a nie osób kupujących produkt z przeznaczeniem do działalności zarobkowej - co zostało jasno wskazane w regulaminie i potwierdzone podczas zakupu.

Po drugie - Projekt 9K to nie ebook, ani webinar, tylko kompletny program edukacyjno-narzędziowy, który zawiera pełen dostęp do systemu sklepowego, i co ważne - bezpośredni kontakt z zespołem wsparcia, oraz indywidualne konsultacje.

Czyli pakiet, który od momentu aktywacji wiąże się z natychmiastowym rozpoczęciem świadczenia usług cyfrowych, co - zgodnie z obowiązującym prawem - wyklucza możliwość odstąpienia, jeśli konsument wyraził zgodę na wcześniejsze rozpoczęcie realizacji (co również potwierdziłeś w momencie zakupu).

Mało tego - proponowaliśmy kilkukrotnie zamrożenie konta i przeniesienie uprawnień i dostępów na inny termin, zważywszy na Twoją indywidualną sytuację.

Co istotne - to nie my "uznaliśmy Cię za przedsiębiorcę". To ustawodawca jasno wskazuje, że jeżeli produkt ma charakter profesjonalny i przeznaczony jest do działań zarobkowych, nie obowiązują reguły ochrony konsumenckiej w takim zakresie jak np w przypadku zakupów butów i książki.

W kwestii wsparcia - mimo Twojej rezygnacji, nasz zespół wielokrotnie próbował przedstawić Ci inne opcje np. zawieszenie programu i możliwość powrotu, gdy sytuacja zawodowa na to pozwoli.

Rozumiemy, że sytuacja życiowa może się zmieniać, ale oskarżanie nas o nieuczciwość tylko dlatego, że respektujemy obowiązujące przepisy prawa i nie realizujemy zwrotów wbrew regulaminowi - jest po prostu niesprawiedliwe.

Mimo wszystko życzymy Ci powodzenia - zarówno zawodowo, jak i w działaniach , które być może podejmiesz w przyszłości w w e-commerce.

bardzo fajna przejrzysta platforma

bardzo fajna przejrzysta platforma, ucze się dropshippingu od podstaw i jestem pod wrażeniem, że to wcale nie jest jakie trudne, a to wszystko dzięki współpracy z takedrop , polecam!

27 czerwca 2025

Odpowiedź od TakeDrop

Dziękujemy za miłe słowa!

Oszuści

Oszuści! Mam pytanie czy juz ktoś w zakładał sprawę w sądzie tej firmie w związku z bezprawna odmową zwrotu środków?

2 lipca 2025

Dzień dobry,

rozumiemy emocje, ale może zamiast zaczynać od "oszuści!" – warto najpierw sprawdzić, czy reklamacja została złożona zgodnie z obowiązującym prawem i regulaminem, który każdy użytkownik akceptuje podczas zakupu.

Co do pytania o sprawy sądowe – na ten moment nie odnotowaliśmy żadnego prawomocnego wyroku, który potwierdzałby naruszenie prawa z naszej strony.

Dodamy jeszcze, że z naszej strony:
- każda umowa zawierana jest zgodnie z przepisami,
- klient otrzymuje komplet informacji przed zakupem (w tym o wyjątkach od prawa zwrotu),

a każda sprawa, także ta emocjonalna, może zostać rozwiązana z klasą – jeśli tylko druga strona również taką klasą się wykaże.

Jeśli posiada Pan konkretną sprawę, zachęcamy do kontaktu – ale już z większą ilością treści niż jedno zdanie i wykrzyknik.

Z poważaniem,
TakeDrop.

Chciałbym podzielić się ostrzeżeniem na…

Chciałbym podzielić się ostrzeżeniem na temat platformy TakeDrop. Zakupu pakietu dokonałem celowo – chciałem samodzielnie przetestować usługę po przeczytaniu wielu opinii wskazujących, że firma nie respektuje prawa do zwrotu, nawet jeśli spełnione są wszystkie wymogi prawne. Postanowiłem zweryfikować to osobiście, a gdy sytuacja się potwierdziła, podjąłem działania mające na celu ochronę praw konsumentów.

Jestem osobą fizyczną pracującą za granicą na podstawie umowy o pracę. Nie prowadzę działalności gospodarczej, nie posiadam NIP-u ani konta firmowego. Zakupu dokonałem wyłącznie prywatnie – w celach testowych i poznawczych, bez zamiaru prowadzenia sklepu czy uzyskiwania korzyści finansowych.

Zgodnie z przysługującym mi prawem, skorzystałem z możliwości odstąpienia od umowy zawartej na odległość w ciągu 14 dni – tak jak przewiduje to ustawa z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta oraz sam regulamin TakeDrop. Mimo to firma odmówiła zwrotu pieniędzy, błędnie uznając mnie za przedsiębiorcę wyłącznie z uwagi na charakter usługi.

Takie działanie jest niezgodne z art. 22¹ Kodeksu cywilnego, który jasno definiuje konsumenta jako osobę fizyczną zawierającą umowę niezwiązaną bezpośrednio z jej działalnością gospodarczą lub zawodową. Stanowisko to znajduje również potwierdzenie w orzecznictwie Trybunału Sprawiedliwości UE (C-630/17 z dnia 14 lutego 2019 r.), zgodnie z którym ochrona konsumencka przysługuje nawet wtedy, gdy dana umowa pozostaje w pewnym związku z działalnością zarobkową – o ile nie ma charakteru zawodowego.

Dodatkowo – nie udzieliłem żadnej uprzedniej, wyraźnej zgody na rozpoczęcie świadczenia usługi przed upływem terminu do odstąpienia. Nie zaznaczyłem checkboxa, nie otrzymałem też potwierdzenia tej zgody na trwałym nośniku. Brakuje więc przesłanek do skorzystania przez firmę z wyjątku określonego w art. 38 pkt 13 ustawy o prawach konsumenta.

W związku z bezpodstawną odmową zwrotu, podjąłem następujące kroki:
• zgłoszenie do PayU – operatora płatności, który wszczął postępowanie i prowadzi analizę sytuacji,
• kontakt z Europejskim Centrum Konsumenckim (ECC-Net),
• zawiadomienie do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK),
• przygotowanie pozwu w elektronicznym postępowaniu cywilnym (e-sąd).

Moim celem nie jest wyłącznie odzyskanie środków, ale również ujawnienie nieuczciwych praktyk, z jakich – jak wynika z licznych opinii – firma korzysta, odmawiając należnych zwrotów mimo obowiązujących przepisów prawa.

Apeluję do każdego, kto został potraktowany podobnie: nie bójcie się egzekwować swoich praw. Konsument nie stoi na straconej pozycji – prawo krajowe i unijne zapewniają pełną ochronę.

A do właścicieli TakeDrop kieruję jasny przekaz:

Jeżeli podejmowane działania w ramach dostępnych mi środków ochrony konsumenckiej – w tym postępowania PayU, ECC-Net i UOKiK – nie doprowadzą do rozwiązania sprawy, jestem w pełni gotów dochodzić moich praw przed sądem cywilnym.

Brak reakcji na terminowe i prawnie umotywowane odstąpienie od umowy będzie stanowił element dowodowy, który złożę wraz z dokumentacją w pozwie.

Warto również dodać, że już od samego początku korzystania z pakietu „Projekt 9K” (najdroższego w ofercie – cena 1 790 zł), pojawiły się istotne problemy techniczne i nieprawidłowości w realizacji usługi:
• Połączenie z AliExpress, które powinno być dostępne od razu po aktywacji pakietu, nie działało, mimo prób z różnych urządzeń i sieci (łącznie testowałem na czterech). Dopiero po moim mailu do obsługi technicznej usługa została aktywowana, a firma tłumaczyła się… plikami cookies.
• Kolejnym brakiem było niedodanie 30 darmowych importów z AliExpress, które również powinny być wliczone w pakiet. Również i w tym przypadku funkcjonalność została udostępniona dopiero po zgłoszeniu – ponownie z wyjaśnieniem, że to „problem z cookies”.

Obie sytuacje wskazują na rażące uchybienia w realizacji podstawowej części płatnej usługi – i trudno uznać je za przypadek, szczególnie że podobne relacje pojawiły się już w opiniach innych użytkowników, którzy również zakupili pakiet 9K.

W mojej ocenie – i zapewne również według sądu cywilnego – może to świadczyć o celowym działaniu na szkodę konsumenta. Takie zaniechania mogą wskazywać na próbę ograniczania realnego dostępu do opłaconych usług, aż do momentu osobistej interwencji klienta. W przypadku zbiorowego pozwu lub postępowania wyjaśniającego przez UOKiK, takie powtarzające się praktyki mogą stanowić dowód na systemowe naruszenia zbiorowych interesów konsumentów.
Edit:” informacja o tym nie tylko znajduje się w regulaminie, ale jest również komunikowana wprost podczas procesu zakupowego” kłamstwo+ brak kopii na nosnik

27 czerwca 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za obszerną opinię, choć warto zaznaczyć, że została ona opublikowana z dopiero co utworzonego konta, bez jakichkolwiek danych umożliwiających identyfikację osoby, która ją wystawiła. To utrudnia rzetelne odniesienie się do konkretnego przypadku, jednak mimo to postaramy się odnieść do przedstawionych zarzutów – ponieważ wszystkie brzmią znajomo i pojawiły się już wcześniej, najczęściej w podobnym układzie.

Przede wszystkim – od wielu lat działamy w modelu transparentnym i zgodnym z obowiązującym prawem. Każdy użytkownik przed zakupem akceptuje regulamin, który jasno określa, że:
- nasze produkty kierowane są do osób działających w celach zarobkowych,
- rozpoczęcie świadczenia usługi następuje z chwilą uzyskania dostępu do platformy, co – zgodnie z przepisami – skutkuje utratą prawa do odstąpienia od umowy,
- informacja o tym nie tylko znajduje się w regulaminie, ale jest również komunikowana wprost podczas procesu zakupowego.

Odnosząc się do zarzutu o braku „checkboxa”: informacja o utracie prawa do odstąpienia jest wyrażona w sposób jednoznaczny, a jej potwierdzenie następuje w ramach akceptacji regulaminu – co zgodnie z orzecznictwem oraz wytycznymi UOKiK stanowi skuteczne wyrażenie zgody na rozpoczęcie świadczenia usługi i utratę prawa odstąpienia (art. 38 pkt 13 ustawy o prawach konsumenta).

Co więcej – sam fakt, że osoba nie posiada działalności gospodarczej, nie przesądza jeszcze o tym, że mamy do czynienia z konsumentem w rozumieniu prawa. Produkt, który został zakupiony, został stworzony wyłącznie z myślą o rozpoczęciu działalności zarobkowej – i to ten cel decyduje o statusie użytkownika. Potwierdzeniem tego jest również sama treść oferty i wybór pakietu „Projekt 9k”, którego celem jest pomoc w osiągnięciu konkretnych wyników sprzedażowych.

Zgłoszone kwestie techniczne (dotyczące integracji AliExpress czy importów) zostały rozpatrzone niezwłocznie po ich otrzymaniu i wynikały z indywidualnych ustawień urządzenia – zostały skutecznie rozwiązane w przeciągu jednego dnia roboczego.

Zdajemy sobie sprawę, że nasza decyzja może być rozczarowująca dla osób, które – po zakupie i uzyskaniu pełnego dostępu – z jakichś powodów rezygnują z projektu. Natomiast naszym obowiązkiem jest trzymanie się obowiązujących zasad – w równym stopniu wobec wszystkich klientów. To właśnie gwarantuje uczciwość i równość traktowania.

Jesteśmy oczywiście gotowi do dalszego kontaktu i udostępnienia pełnej dokumentacji dotyczącej zgłoszenia – również instytucjom, do których skierowano zapytania.

Omijać szerokim łukiem!

Omijać szerokim łukiem.
Brak możliwości odstąpienia od umowy (mimo że nastąpiła w ciągu doby od płatności -gwarantowali zwrot pieniędzy jeśli się nie zdecyduję na stworzenie sklepu). Dezinformacja ze strony telefonicznego konsultanta tylko po to by sprzedać produkt.
Regulamin -tylko w teorii, jeśli chcesz skorzystać z możliwości odstąpienia to powołują się na kolejne artykuły... I twierdzą że nie ma takiej możliwości.
Szkoda że polska firma, a stosuje tak słabe sztuczki i stara się zarobić grube pieniądze na dezinformacji. Nie wykonali nic (bo strona sklepu nie została założona) a pieniądze zainkasowali.
Czytając komentarze poniżej widać, że jest to standard w tej firmie. Partnerstwo na zerowym poziomie.
Zanim zapłacisz poczytaj koniecznie opinie ( u mnie tego zabrakło)

23 czerwca 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za opinię, choć – jak w przypadku kilku wcześniejszych – również i ta została wystawiona anonimowo, co uniemożliwia nam jej merytoryczną weryfikację.

Zastanawia nas jednak, jakim cudem ktoś jest w stanie w niespełna jeden dzień od zakupu nie tylko zapoznać się ze wszystkimi materiałami, ale również zbudować pełną opinię na temat narzędzia, jego przydatności i poziomu wsparcia mentorskiego.

To trochę jak zamówić książkę, przeczytać spis treści i następnie domagać się zwrotu, bo "fabuła się nie podobała".

Wychodząc naprzeciw właśnie takim wątpliwościom, udostępniamy każdemu zainteresowanemu konto trial – całkowicie bezpłatne i bez zobowiązań – by można było na spokojnie poznać funkcjonalności platformy, ocenić, czy to rozwiązanie dla siebie, i dopiero potem podjąć decyzję o zakupie.

Wszystkie zasady odstąpienia od umowy są szczegółowo opisane w naszym regulaminie, który Użytkownik akceptuje podczas zakupu. Nie ma tu żadnych „sztuczek” – są po prostu jasne procedury i zapisy zgodne z obowiązującym prawem.

TakeDrop.

Uwaga dla potencjalnych klientów TakeDrop – przeczytaj zanim zapłacisz!

Zdecydowałem się na zakup dostępu do platformy TakeDrop, skuszony reklamowaną gwarancją wygenerowania 9000 zł zysku (lub nawet 30 000 zł przychodu) w ciągu 3 miesięcy albo zwrotem pieniędzy(dopiero po podpisaniu umowy dowiadujesz się o dodatkowych warunkach na jej zerwanie, co jest nieuczciwą praktyką. Na stronie obiecywano, że wszystko jest gotowe, że płacę jednorazowo 1800 zł i mam zapewnione wszystkie narzędzia: sklep, bramkę płatności, dostęp do hurtowni itp.

Niestety rzeczywistość okazała się zupełnie inna.

🔴 Ukryte koszty – mimo zapewnień, że wszystko jest w pakiecie, szybko okazuje się, że:

bramka płatności wymaga osobnej płatności,

podpięcie do AliExpress również wiąże się z dodatkowymi opłatami,

realne prowadzenie sklepu wymaga kolejnych wydatków, w tym obowiązkowych kampanii reklamowych za kilkaset złotych – o czym nie informuje się wprost przed zakupem.(co jest oczywiste, ale jednak wypadałoby o tym wspomnieć.)

🔴 "Gwarancja zarobku" to iluzja – dokument gwarancyjny zawiera szereg ukrytych warunków, które musisz spełnić co do godziny, kwoty i struktury reklamy (np. co najmniej 5 kampanii po min. 100 zł każda), prowadzenie specjalnego notatnika, udział w min. 6 spotkaniach, pełna konfiguracja sklepu. Jeśli nie spełnisz ich co do przecinka – nie masz prawa do zwrotu.

Już po pierwszych 45 dniach chciałem zrezygnować, z powodu choroby miedzy innymi, również odmówili tłumacząc się że dopiero po 90 dniach można to zrobić, jak minęło 90 dni to wspomnieli o powyższych dodatkowych wymaganiach o czym wcześniej nie było nigdzie mowy.

🔴 Nieuczciwe tłumaczenie się – mimo że kupiłem jako osoba fizyczna, firma odmówiła zwrotu, powołując się na to, że rzekomo jestem przedsiębiorcą, bo „produkt był do celów zarobkowych”. To manipulacja – nie zakładałem działalności, nie podawałem NIP-u, jestem klientem indywidualnym.

⚠️ W mojej opinii mamy tu do czynienia z nieuczciwą praktyką rynkową i grą na niewiedzy klienta. Obietnice marketingowe znacząco odbiegają od tego, co faktycznie otrzymujemy.

➡️ Sprawa zostanie zgłoszona do UOKiK oraz Rzecznika Praw Konsumenta. Ostrzegam każdego, kto rozważa zakup – przeczytaj dokładnie regulaminy (jeśli w ogóle je znajdziesz), bo możesz stracić pieniądze i nerwy.

Nie daj się nabrać na "szybki zarobek" bez ryzyka – bo ryzyko jest całkowicie po Twojej stronie.

Szczerze odradzam, skorzystaj z innych platform gdzie co prawda stronę czy ustawienia musisz ogarnąć sam, ale cena ta sama i problem mniejszy, w sumie cena jest mniejsza bo płacisz co miesiąc około 100 zł, ale możesz zrezygnować w każdej chwili i stracisz tylko 100 jak Ci cos nie wyjdzie, tutaj tracisz 2 tysiące.

10 lutego 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za obszerną recenzję – szkoda, że zamiast napisać do nas w trakcie trwania współpracy, postanowił Pan wylać całą frustrację tutaj. Ale skoro już jesteśmy przy konkretach – odnieśmy się do nich równie konkretnie.

- „Ukryte koszty”
to ciekawe, że integracja z zewnętrznym operatorem płatności, np. PayU czy Przelewy24, została uznana przez Pana za ukrytą opłatę. W zależności od wybranego pakietu te integrację są zawarte lub nie. To trochę tak, jakby w salonie kupić samochód bez funkcji podgrzewanych siedzeń, a potem się dziwić, że to nie działa i trzeba dodatkowo zapłacić u dealera.

- Gwarancja 9000 zł
Tak – dajemy gwarancję. I tak – są warunki, które są jasno opisane w dokumencie gwarancyjnym udostępnianym przed zakupem. Wystarczyło przeczytać – tam czarno na białym jest napisane, co trzeba zrobić, by móc się o nią ubiegać. Skoro ktoś zrezygnował po 45 dniach (czyli w połowie okresu działania gwarancji), nie spełniając żadnych warunków – to trudno oczekiwać zwrotu z tytułu gwarancji, prawda?

- „Nieuczciwa odmowa zwrotu”
to nie nasza interpretacja – tylko ustawa o prawach konsumenta (art. 38 pkt 1) mówi wyraźnie, że jeśli zakup dotyczy usługi związanej z działalnością zarobkową (czyli np. sprzedaży online), to prawo odstąpienia od umowy nie przysługuje. Nie musisz mieć działalności gospodarczej – wystarczy, że kupujesz coś z zamiarem zarobkowym. A skoro rejestrujesz sklep, zakładasz bramkę płatności i korzystasz z hurtowni – to nie kupujesz tego do zabawy.

- Brak informacji?
Regulaminy i warunki gwarancji są dostępne publicznie i wysyłane po zakupie. To, że ktoś ich nie przeczytał – nie oznacza, że nie istnieją. A jeśli jednak Pan je przeczytał dopiero „po fakcie”, to tym bardziej zachęcamy: czytajmy dokumenty, zanim klikniemy „kupuję”.

- Porównanie do innych platform
Zgadzamy się – są tańsze platformy, gdzie wszystko trzeba zrobić samodzielnie. My oferujemy kompleksowe rozwiązanie – i dokładnie to dostarczamy. Jeżeli ktoś szuka gotowego zysku bez minimalnego zaangażowania i znajomości e-commerce, to niestety żadna platforma nie pomoże.

Podsumowując:
Rozumiemy, że niezadowolenie rodzi emocje. Ale emocje nie powinny przysłaniać faktów.
Wszystkie warunki – prawne, techniczne i handlowe – są dostępne zanim dokonasz zakupu. A jeśli miał Pan jakiekolwiek pytania, nasz zespół był i jest do dyspozycji. Wystarczyło napisać.

Z poważaniem,

Scam

Scam. Uważajcie, zwykli naciągacze.

16 czerwca 2025

Odpowiedź od TakeDrop

Dziękujemy za podzielenie się opinią, choć... naprawdę trudno się do niej odnieść, skoro jedyne co się w niej znajduje to słowo „scam”. Szkoda — może gdyby pojawił się choć jeden konkretny argument, moglibyśmy rzeczowo wyjaśnić sytuację.

Wszystkim, którzy czytają tę opinię, przypominamy: TakeDrop to legalnie działająca firma z tysiącami aktywnych użytkowników, publicznym regulaminem, warunkami świadczenia usług oraz realnym wsparciem klienta. Nie jesteśmy „naciągaczami”, tylko platformą, z której korzystają ludzie, którzy faktycznie chcą działać i rozwijać sprzedaż online, a nie tylko liczyć na zysk „po kliknięciu jednego guzika”.

Jeśli autor (anonim) opinii czuje się w jakikolwiek sposób poszkodowany — zapraszamy do kontaktu, chętnie wyjaśnimy każdą sprawę. A jeśli to tylko anonimowy komentarz bez pokrycia – no cóż, Internet jest duży i pomieści wszystko, nawet opinie bez argumentów.

Niemożność anulowania subskrypcji

Tak jak większość osób, chciałem spróbować swoich sił w dropshippingu. Wybrałem TakeDrop, ze względu na dużą ilość reklam oraz to, że jest to polska platforma. Niestety, nie polecam tej usługi. Po wybraniu siedmiodniowego okresu próbnego, który nie wystarczy, aby nawet w pełni wykorzystać możliwości serwisu, które i tak w dużym stopniu są dodatkowo płatne, występuję duży problem z anulowaniem subskrypcji. Nie można jej anulować samodzielnie poprzez stronę internetową, ani odpiąć karty płatniczej. Jedyna możliwość to kontakt mailowy, z którego nie ma żadnej odpowiedzi. Tak po prostu nie odpowiadają, aby zapewne przeczekać czas do naliczenia opłaty - 199 zł. Jest mi z tego powodu zwyczajnie przykro i będę się starał o zwrot pieniędzy. Unikajcie i nie wierzcie w pełni pozytywnym opiniom.

17 maja 2025

Cześć Rejtor,

dziękujemy za podzielenie się swoją opinią – choć szkoda, że spotkanie z naszą platformą okazało się rozczarowujące. Chcielibyśmy odnieść się do kwestii, które poruszono, aby rozwiać wątpliwości i wyjaśnić nieporozumienia.

1. Okres próbny i płatności
7-dniowy okres testowy rzeczywiście ma na celu umożliwienie zapoznania się z funkcjami platformy. Nie jest on przedłużany automatycznie na wyższy pakiet – chyba że Użytkownik zdecyduje się dodać metodę płatności i samodzielnie wybrać abonament.

2. Subskrypcję można zakończyć w dowolnym momencie, pisząc do nas na adres: pomoc@takedrop.pl – a wszystkie zgłoszenia są obsługiwane terminowo. Nie odnotowaliśmy żadnej wiadomości z adresu powiązanego z tą opinią, ale chętnie to sprawdzimy, jeśli się Pan z nami skontaktuje. Kartę płatniczą można odpiąć w każdej chwili po anulowaniu subskrypcji, co również potwierdzamy w komunikacji.

3. Kontakt mailowy
Nasza obsługa klienta działa 5 dni w tygodniu, z czego jesteśmy znani – średni czas odpowiedzi to poniżej 12 godzin. Jeśli z jakiegoś powodu wiadomość nie dotarła, bardzo prosimy o kontakt ponownie. Nie zostawiamy żadnych wiadomości bez odpowiedzi, a tym bardziej nie „przeczekujemy” zgłoszeń – to byłoby nie tylko nieetyczne, ale i zupełnie sprzeczne z tym, jak działamy od lat.

4. Dodatkowe funkcje
Podstawowe funkcje platformy są dostępne w ramach abonamentu, natomiast niektóre rozszerzenia, takie jak płatne integracje z zewnętrznymi dostawcami (np. systemami opinii), faktycznie są opcjonalne i dodatkowo płatne – co jasno komunikujemy przed aktywacją. W zależności od wybranego pakietu, "wachlarz" funkcjonalności jest inny.

Na koniec – przykro nam, że doświadczenie z platformą nie spełniło oczekiwań. Jeżeli doszło do naliczenia opłaty mimo próby kontaktu, prosimy o wiadomość z adresu e-mail powiązanego z kontem, a chętnie to zweryfikujemy i znajdziemy rozwiązanie – nawet jeśli miało dojść do nieporozumienia.

TakeDrop.

Jedna gwiazdka bo mniej się nie da

Jedna gwiazdka bo mniej się nie da.
Złodzieje i oszuści. Zapłacisz kasę i kontakt się urywa. Mentor ma odezwać się po 24 h a minęło już 12 dni i zero odzewu.
Jak piszesz że chcesz zrezygnować to piszą że to niemożliwe pomimo noe wywiązania się z umowy.
Sprawę zgłaszam na policję . Innym oszukanym radzę to samo.

30 kwietnia 2025

Cześć Przemysław,

zaczniemy od klasyki: szkoda, że TrustPilot nie pozwala wystawić recenzji... opinii. Bo my dalibyśmy tej jeden gwiazdkę – za brak odpowiedzi na wiadomość, którą rzeczywiście wysłaliśmy do Ciebie 29 kwietnia. Tak, zgadza się – mentor napisał pierwszy.

A skoro już się tu spotkaliśmy – kilka faktów.

1. Kontakt się "urywa" – tylko jeśli się nie odpisuje. My wysłaliśmy wiadomość, teraz piłka jest po Twojej stronie.

2. „Nie wywiązanie się z umowy” – nasze usługi są cyfrowe, uruchamiane natychmiast po zakupie. Każdy klient otrzymuje dostęp do platformy, kursów, sklepu, szablonów, hurtowni, narzędzi.

3. Zgłoszenie na policję – jesteśmy legalnie działającą spółką z siedzibą, NIP-em i zespołem supportu, który codziennie pomaga dziesiątkom osób. Sprawę możesz oczywiście zgłosić, ale warto mieć pod ręką pełen stan faktyczny – np. wiadomość od nas z 29 kwietnia. Chętnie podeślemy screen.

4. "Złodzieje i oszuści" – mocne słowa. Niestety zupełnie nietrafione. Jeśli Twoje zamówienie nie spełniło oczekiwań – napisz do nas, rozwiążemy sprawę. Jeśli jednak piszesz publicznie rzeczy, które są sprzeczne z faktami, to... no cóż, trudno nam to nazwać w równie dosadny sposób, ale na pewno nie jest to uczciwe.

W skrócie: mentor napisał, sklep działa, system działa, kurs działa. Gdyby jeszcze działał kontakt z Twojej strony – byłoby idealnie!

Zespół TakeDrop
(P.S. Czekamy nadal na odpowiedź z 29 kwietnia!)

TakeDrop to totalne oszustwo i…

TakeDrop to totalne oszustwo i wyciąganie pieniędzy od naiwnych ludzi. Obiecują szybki zarobek na dropshippingu, a tak naprawdę sprzedają złudzenia. Ich 'system' to żart – zamiast prawdziwej pomocy w uruchomieniu sklepu, dostajesz niedopracowaną platformę, marne produkty i żadnego realnego wsparcia. Wszystkie ich zapewnienia o 'automatyzacji', 'łatwych zyskach' i 'wsparciu 24/7' to jedno wielkie kłamstwo. Płacisz im, a potem zostajesz sam z problemami i brakiem wyników. Odradzam każdemu – nie dajcie się nabrać na te bajki o szybkim bogactwie!

6 maja 2025

Odpowiedź od TakeDrop

Drogi Join Ro (czy to pseudonim superbohatera, czy może recenzenta incognito – tego nie wiemy, ale brzmi dumnie!),

dziękujemy za opinię, choć od razu musimy szczerze przyznać – wygląda na to, że niestety... nie jesteś naszym klientem. Brak śladów zakupu, brak konta w systemie, brak kontaktu z naszym supportem – pusto jak w hurtowni po Black Friday.

Ale skoro już tu jesteśmy, pozwól, że rozwiejemy kilka mitów, zanim wciągną kolejną osobę niczym bajka o szybkim bogactwie:

"Totalne oszustwo" – zdecydowanie nie. Jesteśmy legalnie działającą spółką, która od lat wspiera setki klientów w zakładaniu i prowadzeniu sklepów internetowych. Płacimy podatki, mamy realny zespół (z krwi, kości i kawy), a nie działamy na zasadzie "obietnic bez pokrycia".

"Żadnej pomocy" – nasz support działa 5 dni w tygodniu, a średni czas odpowiedzi wynosi poniżej 2h (co udokumentowaliśmy nie raz). Ale trzeba się najpierw do nas odezwać – komentarze na TrustPilot to nie infolinia.

"Marne produkty i brak automatyzacji" – pracujemy z największymi hurtowniami w Polsce, udostępniamy gotowe integracje, automatyczne zamówienia, synchronizację stanów magazynowych, edytor szablonów, narzędzia AI... Ale jasne – cudów nie ma. Sklep sam się nie wypozycjonuje, reklama sama się nie kliknie, a złote góry nie wyrosną bez własnego wkładu.

"Wyciąganie pieniędzy" – abonament zaczyna się od 99 zł miesięcznie. Tyle co dwie pizze. Oferujemy pełne wsparcie, szkolenia, webinary, dostęp do narzędzi, domenę i sklep z hostingiem.

Na koniec – jeśli faktycznie korzystałeś z naszej platformy i coś poszło nie tak, napisz do nas na pomoc@takedrop.pl. Chętnie sprawdzimy, pomożemy, wyjaśnimy.

Z życzeniami udanych inwestycji – gdziekolwiek się zdecydujesz działać,

Zespół TakeDrop

antytakedrop

Wszędobylska cenzura i usuwanie niewygodnych komentarzy. Wchodząc na grupę wydaję się, że wszyscy są zadowoleni, a po prostu są uciszani.

Brak możliwości wycofania się z kursu bo "ma na celu zarobek", nie wiedząc czemu wciskają intencje w głowę kursanta.

Oszuści, używający miłych słówek, potem znikają, zero wsparcia lub czegokolwiek.

Omijać szerokim łukiem, 1800zł to nie duże pieniądze, ale wolałbym je wydać na 1-2 dni krótkich wakacji niż tym złodziejom.

10 kwietnia 2025

Cześć Adrian Pawlata,

doceniamy, że znalazłeś chwilę by podzielić się swoją opinią. Choć nie ukrywamy, że zabrzmiała bardziej jak manifest wściekłości niż rzeczowa recenzja.

Zaczęło się od błędnych DNS-ów - rozwiązanych przez nasz zespół w mniej niż godzinę. Potem była wiadomość z prośbą o rezygnację i nasza spokojna, uprzejma odpowiedź z dokładnym wyjaśnieniem zasad, które zaakceptowałeś przy zakupie. A na koniec... życzenia "samych najgorszych rzeczy" i deklaracja życiowej misji uprzykrzania nam życia. Przyznajemy - niecodzienne zakończenie współpracy.

Zarzut o cenzurę w grupie - moderujemy jedynie wpisy, które naruszają regulamin, grupy, zawierają obraźliwy język, lub są publikowane wyłacznie w celu wywołania konfliktu, a nie konstruktywnej dyskusji. Takei zasady obowiązują w każdej społeczności, która chce zachować wartość merytoryczną. I pozostaniemy przy takim podejściu.

Rozumiemy, że nie każda forma nauki trafia do każdego. Gdyby zamiast złowrogich planów odwetu chciałbyś jednak wrócić do tematu sklepu, pomóc możemy zawsze - ale w granicach zdrowego rozsądku i wzajemnego szacunku.

My - mimo wszystko, życzymy więcej radości w życiu niż frustracji i udanych wakacji za 1800 zł.

Zespół TakeDrop.

Po prostu nie daj się namówić.

Nie chciałbym się powtarzać więc napiszę jedynie , że praktycznie pod wszystkimi recenzjami z jedną gwiazdką mogę podpisać się obydwiema rękami.
Do tych , którzy zastanawiają się nad podjęciem z nimi współpracy.
Nie dajcie się omamić miłym konsultantom. Jak wpłacicie pieniądze to więcej ich nie usłyszycie , choćbyście chcieli.
I w samych rozmowach zachęcających do kupna może nie ma kłamstw ale są półprawdy i przemilczenia.

29 kwietnia 2025

Cześć Andrzej,

recenzja nie zawiera żadnych precyzyjnych informacji, które moglibyśmy zweryfikować i potraktować jako punkt wyjścia do realnej poprawy naszych usług. Nie wiadomo, z jakiego pakietu korzystałeś, z kim rozmawiał, ani na czym miało polegać wspomniane „przemilczenie”. Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu – jesteśmy otwarci na rzeczową rozmowę.

Wszystkie informacje na temat oferty, działania platformy, wymaganych integracji czy obowiązków sprzedawcy są dostępne publicznie przed dokonaniem zakupu. W trakcie rozmów sprzedażowych konsultanci nie ukrywają żadnych kluczowych informacji, a rozmowy nie są prowadzone w sposób „naciągający” – zawsze zachęcamy, by decyzję o współpracy podejmować świadomie.

Rozumiemy, że nasza oferta nie musi być odpowiednia dla każdego, jednak opinie uogólniające i niepoparte faktami nie służą ani konstruktywnej dyskusji, ani innym Użytkownikom, którzy chcą wyrobić sobie rzetelną opinię.

Jesteśmy otwarci na dialog — jeżeli chcesz wrócić do konkretnej sytuacji i omówić ją z nami, prosimy o wiadomość na: pomoc@takedrop.pl.
Chętnie wyjaśnimy i pomożemy.

TakeDrop.

Podejrzane praktyki biznesowe i wizerunkowe.

Firma korzysta w podejrzany sposób z serwisu TrustPilot.

Po prawej stronie zapraszam sprawdzić "Jak firma korzysta z Trustpilot" - proszę tam wejść, i zobaczyć ogromny pik recenzji pozytywnych w Lipcu 2024, oraz, o dziwo, w tym samym okresie - brak jakiejkolwiek oceny jednogwiazdkowej. Przejedźmy niżej, w "Zgłaszanie" - oczywiście zgłaszane są jedynie recenzje negatywne, z nieskutecznym wynikiem.

Znam praktyki biznesów na TrustPilot, tym samym, uwzględniając także i moje doświadczenie (Strona nie jest przejrzysta, wsparcie minimalne - to gestem potwierdzenia genuine experience ;) ) Odradzam z korzystania i zapoznania się z negatywnymi recenzjami innych klientów - bo czy szczerze wierzymy, że firmie tej zależy by oddać ich potencjany zysk wam, ukochanym klientom? :)

W przypadku zgłaszania mojej recenzji, będę aktualizować ją na bieżąco razem z podanym powodem.

16 kwietnia 2025

Witamy Cię ScamFinderze,

dziękujemy za poświęcenie czasu na tak szczegółową analizę naszego profilu na Trustpilot — to zdecydowanie jedna z bardziej kreatywnych recenzji, jakie otrzymaliśmy ;)

Pozwólmy sobie jednak na kilka sprostowań:

„Pik” opinii w lipcu 2024 – rzeczywiście, mieliśmy wtedy dużą akcję aktywacji kont naszych klientów po okresie sezonowego spadku aktywności. Zachęcaliśmy zadowolonych użytkowników do podzielenia się opinią – i wielu z nich po prostu to zrobiło. Nie widzimy w tym nic „podejrzanego”. To raczej przykład dobrze zaplanowanej komunikacji niż manipulacji.

Zgłaszanie opinii – zgłaszamy tylko te recenzje, które zawierają niecenzuralne treści, pomówienia lub są napisane przez osoby, które nigdy nie były naszymi klientami (a zdarzają się i takie). Nigdy nie usuwamy głosów krytycznych, jeśli są oparte na faktach – właśnie dlatego odpowiadamy na nie publicznie i z szacunkiem.

Własne doświadczenia – bardzo nam przykro, jeśli nasza platforma okazała się nieintuicyjna lub kontakt z nami niewystarczający. Chętnie dowiemy się, co dokładnie nie spełniło Pana oczekiwań – szczegóły zawsze pozwalają nam realnie coś poprawić.

„Czy firmie zależy?” – tak, bardzo. Dlatego jesteśmy tu, odpowiadamy i nie chowamy się za automatem. Wierzymy w jasną komunikację — nawet jeśli ktoś przychodzi z zarzutami, które bardziej opierają się na domysłach niż faktach.

Na koniec: obiecujemy nie zgłaszać tej opinii. Wręcz przeciwnie — niech zostanie jako przykład, że da się wyrazić krytykę z polotem.

Z serdecznymi pozdrowieniami,

Scam oszuści

Scam oszuści

9 kwietnia 2024

Cześć Marcin,

cenimy sobie każdą opinię — nawet jeśli składa się z dwóch powtórzonych słów. Krótko, zwięźle i… niestety zupełnie bez konkretów.

Jeśli rzeczywiście coś poszło nie tak — jesteśmy otwarci na rozmowę. Codziennie pomagamy setkom użytkowników i chętnie zrobimy to również dla Ciebie — wystarczy dać nam znać, co konkretnie budzi wątpliwości.

Jeśli jednak recenzja nie ma żadnego związku z realnym doświadczeniem, traktujemy ją bardziej jako... emocjonalny przerywnik niż rzetelną informację dla potencjalnych klientów. Ale i za taki wkład dziękujemy — to też jakiś rodzaj zaangażowania.

Z pozdrowieniami,