Aanvullende aanvraag op het bestaande A1 formulier. We zijn zo prettig te woord gestaan en het was binnen no time geregeld. Geweldig.
Zobacz, co mówią recenzenci
Ik probeer al 8 tot 9 maanden lang antwoord te krijgen op de vraag waarom een factuur van een zorgverlener voor mijn dochter zonder woorden en uitleg terug wordt gestuurd. Zelfs de Nationale O... Zobacz więcej
Betalingen PGB lopen al 3 maanden achter omdat bedrag in zorgdossier na correct afgerond te zijn 1 ct /uur hoger is dan hun foutieve afronding. hoe verzinnen ze het? blijkbaar is rekenen niet hun... Zobacz więcej
Inni użytkownicy przeglądali również
Aanvullende aanvraag op het bestaande…
Beloont de ambtenaren ipv zieken Zeer slecht onprofessioneel onempathisch incompetent
UPDATE 27-3-2926
EERDER TOEGEKEND PGB ZFW WEL GESTOLEN
DOOR FOUTE INDICATIESTELLING CIZ MAAR ONGEDAAN GEMAAKTE PGB ZFW NOOIT WEER NETJES TERUG GEGEVEN ‼️‼️
PURE DIEFSTAL‼️
PURE ZONDE‼️
‼️‼️‼️"Ga weg, satan! Want er staat geschreven: De Heere, uw God, zult gij aanbidden en Hem alleen dienen" is een bekende uitspraak van Jezus uit Mattheüs 4:10 (Statenvertaling/NBG51)
‼️SVB CIZ UNIVE ZORGKANTOOR DE FRIESLAND
Beloont de ambtenaren ipv zieken
ZIEK MAKENDE AMBTENAREN FABRIEK DIE HIER VEEL ARBEIDS UREN IN CREERT EN VERDIENT
De ambtenaren fabriek zou niet per uur maar per PRESTATIE moeten worden betaald
Dan zou hun eindeloos geregel met veel gepraat niet langer worden beloond en kan plotseling alles veel sneller
Nu wordt er beloond voor de traagheid terwijl dat juist voor de snelheid zou moeten zijn
Dit geeft de verkeerde prikkels aan de eindeloze procedures die ambtenaren alleen maar rijker en gedupeerden allern maar armer en VOORAL ZIEKER maakt
Alhoewel dit hulp aan zieken zou moeten zijn ,
is het hulp aan verijking van inkomsten van ambtenaren en ZIEK MAKEND VOOR ZIEKEN
Zeer slecht
Onempatisch
Incompetent
.steeds weer het zelfde vragen aan iemand die dood-ziek is
Alles duurt eeuwig
Ben al twee weken aan het wachten op…
Ben al twee weken aan het wachten op een antwoord op mijn email. Mijn id kaart is niet geschikt om hun vraag via app te beantwoorden en ik kan niet uit huis om naar de gemeente te gaan omdat ik dag en nacht aan de zuurstof ben. Mijn vraag was of er een oplossing voor is. Geen antwoord.
Ook naar de rechtbank reageerde de SVB…
Ook naar de rechtbank reageerde de SVB niet dit zijn Asociale praktijken van de SVB, de SVB is een ASOCIALE organisatie , geen mensenrechten geen verklaringen alleen beslissingen zonder wettelijke onderbouwing.
Geachte heer Van Zuilen,
U heeft op 15 januari 2026 een klacht ingediend in de zaak AMS 25/2606 AOW. U klaagt dat u in mei 2025 bericht heeft gekregen dat uw zaak binnen zes weken schriftelijk zal worden afgedaan, maar dat er nog altijd geen uitspraak is gedaan. Recent heeft u bericht gekregen dat uw zaak alsnog op 26 maart 2026 op zitting wordt behandeld.
Naar aanleiding van uw klacht heeft u per e-mail een ontvangstbevestiging gekregen. Daarin is aan u gevraagd of u op de klacht gehoord wil worden. U heeft laten weten dat u - indien door de rechtbank gewenst - telefonisch bereikbaar bent, maar dat de telefoon- en internetverbinding op de Filipijnen erg slecht zijn. Uw klacht is onderzocht en daarbij is er geen aanleiding geweest om contact met u op te nemen. Om die reden ontvangt u hierbij de schriftelijke reactie op uw klacht.
Uw klacht is doorgestuurd naar het team bestuursrecht. In reactie op uw klacht heeft het team laten weten dat er in uw zaak inderdaad nog geen uitspraak is gedaan en dat de behandeling van de zaak staat gepland op de zitting van 26 maart 2026. Bij het onderzoek naar uw klacht zijn er twee elementen naar voren gekomen. Enerzijds de communicatie vanuit de rechtbank naar procespartijen en de daaraan gekoppelde verwachting over hoe een zaak verloopt, en anderzijds de werkwijze rond het complementeren van het dossier zodat een rechter uitspraak kan doen. De uitkomst daarvan is dat uw klacht gegrond is. Hieronder zal ik dat nader toelichten.
Uit het dossier volgt dat partijen op 14 mei 2025 een brief hebben ontvangen, waarin is gevraagd of de zaak zonder een behandeling op zitting kan worden afgehandeld. In afwachting daarvan is uw zaak stil komen te liggen. U bent vervolgens akkoord gegaan met een behandeling zonder zitting, maar de verweerder heeft niet binnen de daarvoor gestelde termijn op het verzoek gereageerd.
Het team heeft laten weten dat er kennelijk onduidelijkheid bestaat over de informatie die in de brief van 14 mei 2025 is opgenomen. In de brief staat vermeld dat als partijen geen reactie geven
binnen de gestelde termijn van vier weken, het onderzoek wordt gesloten en er na uiterlijk zes weken uitspraak wordt gedaan. Het procesreglement schrijft echter voor dat na het verlopen van de in de brief opgenomen termijn om te reageren, de rechtbank vier weken de tijd heeft om partijen te informeren dat het onderzoek zal worden gesloten. Vanaf dat moment gaat de termijn van zes weken voor de uitspraak lopen. Deze brief is in uw zaak niet verstuurd. Het team bestuursrecht heeft laten weten dat er al aandacht was voor dit onderwerp, maar dat dit werkproces naar aanleiding van uw klacht opnieuw tegen het licht zal worden gehouden om te bekijken of hier nog nadere verbeteringen in moeten worden aangebracht.
Naast het bovenstaande is uw dossier helaas te lang blijven liggen in afwachting van een reactie van verweerder op de brief van 14 mei 2025. Nadat de zaak weer is opgepakt, heeft een rechter besloten dat er alsnog nadere informatie nodig is om een uitspraak te kunnen doen en dat de zaak op zitting gepland moet worden. Dat is de reden dat u bericht heeft gekregen dat er alsnog een zitting zal plaatsvinden op 26 maart 2026. Over deze beslissing van de rechter kan niet worden geklaagd, nu het bestuur niet gaat over beslissingen in concrete zaken.
Los van uw klacht heeft team bestuursrecht recent wel al besloten om de werkwijze rond het completeren van het dossier in zaken van personen die in het buitenland verblijven te wijzigen. Op die manier moet voorkomen worden dat in een later stadium een zaak alsnog op zitting moet worden gepland omdat er informatie ontbreekt.
Ik wil u danken voor het indienen van uw klacht. Hieruit zijn punten naar voren gekomen die verbetering behoeven en waar het team bestuursrecht ook naar zal kijken en/of waar inmiddels actie op is ondernomen.
Ik vertrouw erop uw klacht hiermee afdoende te hebben beantwoord.
Met vriendelijke groet, namens het bestuur
er word een terugbetaling geclaimd door…
er word een terugbetaling geclaimd door de svb in verband met een toeslag die we zogenaamd hebben ontvsngen terwijl er bij ons nooit iets is binnen gekomen. wat is dit nou weer voor een boevenstreek
Geen reactie svb na opzegging
Wij wonen tegenwoordig in Friesland en hebben netjes op 30 oktober 2025 ons lidmaatschap van svb delfland opgezecht.
Wij hebben tot nu toe nog niets van de opzegging vernomen , maar er is wel geld van onze rekening afgeschreven, die hebben wij natuurlijk terug gestort en krijgen nu aanmaningen.
Wij hebben na de opzegging nog 2 keer een mail gestuurd , maar er komt geen reactie van de svb delfland.
Wat een bagger organisatie heb er geen woorden voor
Zeer slecht bereikbaar
Zeer slecht bereikbaar. Ingestuurde documenten worden niet verwerkt en dan ineens krijg je een herinnering dat je moet insturen, iets dat ik 1,5 maand geleden al heb gedaan. Moeilijk bereikbaar, moeilijke communicatie. Bizar dat dit als overheidsorgaan mag dienen.
Waardeloze instelling
Waardeloze instelling.
Blijven structureel ingediende stukken, welke eerst wel goed is, terug sturen ter verbetering. Adviezen van klantenservice kun je niet toepassen, want die krijg je ook terug en kun je niet naar terugverwijzen.
Duidelijk is, dat is een instantie is dat onterecht fouten 'zoekt' zodat het personeel werk heeft. Ze zijn er niet voor kwaliteit.
uitleg op simpele vraag kost 4 uur en 25 euro
Zelfs de Nationale Ombudsman brengt ons niet verder.
Tot nu.
Ik krijg een brief of ik binnen 1 dag (want post duurt langer tegenwoordig zoals iedereen weet) wil reageren op een voorstel voor een gesprek met datum en locatie.
Om die vreselijk moeilijke vraag van hierboven te laten beantwoorden moet ik 3 tot 4 uur uittrekken en ruim 20 euro reiskosten maken.
Ze zijn echt niet wijs, daar.
het is wel duidelijk hoe ik er over…
het is wel duidelijk hoe ik er over denk..de telefoniste praate heel zachtjes .dat ik haar niet kon verstaan. na 1 uur bellen geef ik het op
Strafkorting
Omdat mijn jongste zoon is overleden ben ik (76 jaar) op verzoek van mijn oudste zoon, 3 jaar geleden naar Aruba verhuisd. In een periode van medisch klachten en ziekenhuisopname is het formulier "wijziging woonsituatie" mij volledig ontgaan en heb het helaas niet ingevuld. De herinneringsbrief heeft mij op Aruba nooit bereikt, Hierop volgde een strafkorting, wat betekent 500 euro minder per maand. Ik heb het formulier gelijk ondertekend verzonden en een bezwaar ingediend, Beide al weken in behandeling en de strafkorting loopt gewoon door. De klantenservice is non existent, geen info behalve dat wat ik op mijn svb pagina zelf ook kan lezen, arrogant, afstandelijk en kil. Buitengewoon slecht en onnozel Nederlands. Ik vraag me werkelijk af hoe lang deze financiële nachtmerrie nog gaat duren.
Zeker slechte communicatie en erg…
Zeker slechte communicatie en erg slechte onervaren medewerkers dat wanneer je een vraag hebt ze geen antwoord hebben of zeggen je wordt terug gebeld wat bijna nooit gebeurt laatste tijd wel of zeggen we zijn er mee bezig en voor je een bericht krijgt is 6 a 8 weken verder met we hebben nog iets van documentatie nodig en dan ben je weer 6 tot 8 weken verder en zo een half jaar tot een jaar, wanneer ze geen antwoord meer weten dan krijg je een brief dat erop staat we beëindigen uw kinderbijslag en dan het ergste aan is het kgb wordt ook beëindigd.
Echt erg slechte bureaucratie, wisten jullie ook dan SVB geen overheidsinstelling is maar particuliere verzekeringsbank die voor de overheid werkt,nu een 7 maanden verder.. na bezwaar en wachten op antwoord, meerdere keren gebeld steeds weer het zelfde verhaal, we doen ons best maar het is zo druk etc etc met de vraag stuur dit maar door stuur dat maar door, maar wachten op eind datum en dan zullen ze waarschijnlijk dag voor ze moeten antwoorden brief sturen , we hebben nog een aantal gegevens nodig.
Bureaucratische Nederlandse wet weer met 90 dagen tijd die ze hebben en zo gaat maar door… schande is dat de overheid dit toestaan,Schande dat ze de mogelijkheid hebben mensen voor de gek te houden en vooral gezinnen die financiën nodig hebben!!! Schande SVB
Aller traagste organisatie ooit
Aller traagste organisatie ooit! Geëmigreerd naar Oostenrijk maar omdat mijn man in Nederland blijft werken recht op kinderbijslag vanuit Nederland.. de aanvraag duurt alleen al 6 maanden!!!! Belachelijk je wordt elke keer afgewimpeld met we wachten op reactie uit het land waar u nu woont. Tipje voor het SVB; vraag het dan wel bij de juiste instantie aan want op deze manier gaat het nog 6 maanden duren!!!
Eeuwige behandeltijd. Ben AOW gerechtigd, gescheiden maar geen alleenstaanden AOW
Ben AOW gerechtigd. En onlangs gescheiden. Ex-partner is verhuisd.
Maar geen alleenstaanden uitkering.
Is al maanden in behandeling. Hoe lang die behandeling gaat duren weten ze niet.
Keep sending same letters
Keep sending same letters with stupid questions like if i do any sports or play music or if i have cousins abroad. Like why the hell do you care, it has nothing to do with my kid. I’m trying to get money for my kid for MONTHS. It’s pathetic, I have no words. In my country I spent 15 minutes on documents and then I got my money after short time. Here they sent me so many documents, I had no space on my table to put all pages on it to see it clearly. Like what the hell is this? It’s not professional at all! I think they make it on purpose to not give us money!
Sinds september is er geen…
Sinds september is er geen kinderbijslag niet betaald voor een kind, opzettelijke tegenwerking en het steeds opnieuw versturen van dezelfde brieven. maar nu hebben ze het zo geregeld dat als je geen kinderbijslag van de SVB krijgt, je ook geen kgb bij de belasting kunt opvragen.5 manden geen toeslag op een kind . Erg vervelend!
Bureaucratie ten top
Wijzigen uurtarief nu na een maand nog niet goedgekeurd doordat achteraf!!! de zorgbeschrijving niet is toegevoegd en dus afgekeurd. Vraag dit dan vooraf.
Deze is notabene juli 2018 verzonden maar niet door jullie in het portaal overgenomen.
Maandag 20 01 25 zorgbeschrijving wederom in het portaal toegevoegd, Vandaag 30 01 25 nog niet verwerkt. GROTE SCHANDE!!! Ben nu al een maand met jullie bezig.
Eén ster teveel.
Begin november 2024 online formulier aanvraag AOW ingevuld. Niet gehuwd, postadres, wonend in camper(unit), alleenstaande. Vanwege een zware burn-out met blijvende schade en depressie, raakte ik 7 jaar geleden mijn huis, partner, werk en inkomen kwijt.
Pas eind november bericht waarin te lezen dat ik gehuwd zou zijn en dus geen recht op bedrag alleenstaanden.
Meteen de SVB gebeld om opheldering te vragen want ik ben ongehuwd, niet samenwonend maar alleenstaande, 7 jaar Spartaans wonend in een kleine afzetcamper. Louter omdat er geen woning beschikbaar was/is. Toen ik indertijd bij de gemeente om een urgentie kwam werd er gezegd: “maar meneer, u heeft toch een dak boven uw hoofd”. Tevens heeft de betreffende gemeente mij toen al jaarlijks aan denigrerende controles onderworpen vanwege het postadres.
Na ruggespraak met de telefoniste van de SVB kreeg ik te horen dat ik een onderzoek krijg.
De reden: Personen met een postadres worden standaard gecontroleerd!
De SVB en hun algoritme gaat dus in beginsel uit van wantrouwen.
Feitelijk betichten zij mij bij voorbaat dus op valsheid in geschriften, daarnaast is hun bejegening ronduit discriminerend.
Daarna heb ik meteen een bezwaar ingediend. Immers kennen zij mij ruim €500 minder toe dan daar waar ik als alleenstaande recht op heb.
15 minuten krijg je om het online formulier in te vullen. Na drie pogingen, iedere keer opnieuw de gegevens invullen lukte dit ‘op tijd’. Ook dit is een slechte gang van zaken.
De aangemaakte pdf van het bezwaar, zo stond erbij, kun je downloaden. Gedaan. Daarna het bezwaar weggestuurd. Je krijgt geen bevestiging. De pdf kan niet geopend worden want zo staat er: beschadigd.
Ronduit denigrerende en onzekere start van m’n oude dag en uiterst slechte online ‘service’.
Hoewel er van enige service geen sprake is.
Een leven lang betaal je belastingen om je oude dag te ‘verzekeren’ en wanneer het zover is krijg je, na jarenlange zware ontberingen door ziekte en verlies van vrijwel alles wat me lief was, ook nog deze onzin er bovenop.
Pas op 23 december kreeg ik antwoord op mijn bezwaar: citaat
“onderwerp: bezwaarschrift
Geachte heer,
Wij hebben uw bezwaarschrift op 4 december 2024 ontvangen. Wij gaan uw bezwaarschrift
bekijken.
Vóór 8 april 2025 krijgt u een beslissing op uw bezwaarschrift.
Sociale Verzekeringsbank”
Ronduit schandalig. Sinds mijn aanvraag zijn er al twee maanden verstreken en zij nemen nog eens ruim 3 maanden de tijd voor een ‘onderzoek’.
In principe behoort de SVB mij het alleenstaanden bedrag uit te keren omdat ik daar recht op heb. Doe gerust je onderzoek maar ga mij niet bij voorbaat beschuldigen van valsheid in geschriften.
Vervolg
Inmiddels heeft er vandaag d.d, 17 januari 2025 een gesprek plaatsgevonden met een sympathiek en vriendelijk persoon welke de opdracht had mijn woonsituatie te onderzoeken. Met deze persoon heb ik een videoverbinding onderhouden temeer omdat ik benieuwd was naar de persoon en linea recta mijn leefomstandigheden en ‘woning’ te kunnen tonen.
Net betrekking tot het gesprek ben ik positief.
Er wordt een verslag geschreven en nu is het wachten op beslissing of verder onderzoek. Immers heb ik bezwaar gemaakt in eerste instantie aangaande het feit dat zij mij een gehuwden toeslag toekennen, en geen alleenstaande AOW, daar waar ik recht op heb.
Dus afwachten maar weer want de persoon in kwestie zei dat het erg druk was bij de SVB. Mag toch hopen dat er wat vaart komt in mijn zaak.
Mbt algoritmes en AI zouden (gerelateerde) overheden zoals die van de SVB verplicht NEXUS van Yuval Noah Harari moeten lezen.
SVB werkt mee aan diefstal vanaf bronuitkering
Het CAK is de grootste blunderorganisatie van Nederland, en blijft een hoge eigen bijdrage hanteren in plaats van lage eigen bijdrage VPT sinds moeder RL Panthofer geboren 10 april 2024 op Rijksstraatweg 65 te Leersum woont. Het SVB is nu zelfs zo schofterig geweest de te hoge eigen bijdrage CAK van moeder RL Panthofer rechtstreeks vanuit haar AOW in te houden. Dus SVB werkt mee aan diefstal vanaf bronuitkering!
Vanmorgen heb ik op Mijn SVB de…
Vanmorgen heb ik op Mijn SVB de aanvraag AOW ingediend. Wat een hopeloze website. Bij het invullen ben ik diverse malen automatisch uitgelogd (waarom?), kon ik weer opnieuw inloggen en alles opnieuw gaan invullen! Tussentijds opslaan kan niet, alleen eindoptie opslaan en afsluiten. Kortom heel veel stress maar zojuist is het gelukt. @SVB: aub verbeter deze website, neem een voorbeeld aan de Belastingdienst, hun site werkt wel gebruiksvriendelijk en alles wordt wel opgeslagen, kun je de volgende keer weer verder.
Doświadczenie Trustpilot
Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.