Drogo i średnia jakość
Zachęcona bardzo dobrymi opiniami, postanowiłam skorzystać z usług „Twój Hydraulik Gliwice 24”. Miałam pilną awarię hydrauliczną i kontaktowałam się z kilkoma firmami, jednak ostatecznie okazało się, że różne strony internetowe (superhydraulik24 [kropka] pl/gliwice oraz twojhydraulik24 [kropka] pl/gliwice/) prowadzą do tej samej osoby.
Na miejsce przyjechał Pan Tomasz. Niestety, współpraca nie przebiegła tak, jak się spodziewałam. Odniosłam wrażenie, że Pan Tomasz nie bierze odpowiedzialności za nic i zwala wszystkie problemu na "innych" – uznał, że to moja wina, iż nie podałam dokładnie rodzaju usterki, w związku z czym przyjechał nieprzygotowany. Oczekiwał również, że to ja wcześniej zaopatrzę się we wszystkie potrzebne części, a ponieważ musiał pojechać do sklepu, całkowity koszt naprawy wyniósł ponad 300 zł. Wymianie podlegały jedynie 2 przewody pod umywalką. Kiedy wyraziłam zdziwienie, usłyszałam, ceny nie zależą od niego, a od „kogoś, dla kogo pracuje”. Tak więc znowu zwalanie winy za problem na kogoś innego.
Dodatkowo, postawiono mnie w dość niezręcznej sytuacji – mimo że na stronie widnieje informacja o „darmowej wycenie”, za sam przyjazd i ocenę sytuacji należy się kwota 100 zł. Według Pana Tomasza, informacja o zmianie w cenniku została zgłoszona, ale "ktoś" nie zaktualizował jej na stronie. Znowu nie jest jego wina - on jest tylko pracownikiem.
Sama naprawa została wykonana poprawnie, co trzeba oddać. Jednak komunikacja, podejście do klienta i transparentność kosztów pozostawiły wiele do życzenia. Na koniec, gdy poprosiłam o fakturę, zostałam poinformowana, że powinnam była zgłosić to przed rozpoczęciem naprawy – a jeśli chcę ją otrzymać, muszę dopłacić, ponieważ „on musi wtedy zapłacić podatek”. Tego typu praktyki budzą moje wątpliwości co do uczciwości takich rozliczeń.
Podsumowując – naprawa została wykonana prawidłowo, jednak całościowa obsługa nie spełniła moich oczekiwań i nie zdecydowałabym się ponownie skorzystać z tych usług.
28 maja 2025