1,6

Bardzo słaba

Odstąpienie od umowy zostało zgłoszone…

Odstąpienie od umowy zostało zgłoszone 1 października, a dziś jest 3 listopada – nadal nie otrzymałam zwrotu pieniędzy.
Przesyłka została odebrana i znajduje się w magazynie firmy, jednak mimo upływu ponad miesiąca oraz ustawowego terminu brak zwrotu i konkretnej reakcji.
Kontakt z obsługą klienta jest utrudniony, a odpowiedzi są wymijające.
Sprawa została zgłoszona do Europejskiego Centrum Konsumenckiego.
Nie polecam – skrajnie opóźniony i nieprofesjonalny proces zwrotu.

3 listopada 2025

Update - skandalicznej sytuacji ciąg dalszy

Update - w dniu dzisiejszym (poniedziałek) obsługa klienta w godzinach pracy (9.00 - 14.00), transmituje komunikat, że "abonent niedostępny lub ma wyłączony telefon". Dodzwoniłam się w końcu o 10.30. Trzeba wypełniać formularz reklamacji z opisem sytuacji, zdjęciami. Wg pracownika infolinii trwa proces reklamacji około 2 tygodni. Oznacza to że wielki bubel (1,5 m x 2 m) będzie stał u mnie w mieszkaniu przez najbliższe 2 tygodnie. Brak słów, skieruję tę sprawę na drogę sądową, jeśli w ciągu najbliższych 2 tygodni nie oddadzą mi moich pieniędzy.

9 czerwca 2025

Skandaliczne i nie do zaakceptowania

Skandaliczne i nie do zaakceptowania: nigdy więcej nie zrobię zakupów na Sklum.com

Złożyłem zamówienie 24 listopada 2024 roku na składana choinkę za 150 EUR. Dziś mamy 21 grudnia, a ja wciąż nie otrzymałem przesyłki.

Obsługa klienta jest fatalna i nieskuteczna. 3 grudnia złożyłem reklamację i poinformowano mnie, że skontaktują się z przewoźnikiem. Minęły dni bez jakiejkolwiek konkretnej odpowiedzi, a gdy ponownie się skontaktowałem, 13 grudnia zostałem poinformowany, że "ponownie wystąpili o informacje od przewoźnika" i że mam czekać kolejne 15 dni. To jest obraza dla klienta.

Czy mam użyć tej choinki na święta w 2025 roku? Taki poziom niekompetencji jest nieakceptowalny. Jako firma macie obowiązek realizować zamówienia w terminie. Jeśli przewoźnik zawodzi, to jest to Wasz problem, a nie klienta.

Żądam, abyście natychmiast wysłali mi nową choinkę w trybie pilnym. Nie zamierzam tolerować więcej wymówek ani opóźnień. Co zrobicie później z przewoźnikiem, mnie nie interesuje, ale jako klient nie zamierzam ponosić konsekwencji Waszego braku profesjonalizmu i złej organizacji logistycznej.

Nigdy nie poleciłbym tego sklepu nikomu. Sklum.com to przykład wszystkiego, co jest złe w zakupach online: nieskuteczność, zaniedbanie i całkowita obojętność wobec klientów.

24 listopada 2024

SKLUM= SCAM

Firma SKLUM wysłała do mnie produkt, którego nie zamówiłam. Błędy zdarzają się wszędzie, ale to jak przebiega proces reklamacyjny naprawdę świadczy o firmie. SKLUM potraktowało mnie jak magazyniera -ich stół, którego podkreślam nie zamawiałam, stoi u mnie już ponad tydzień oraz tragarza, ponieważ NIE CHCĄ zamówić kuriera który odbierze paczkę wraz ze zniesieniem (w budynku z windą). Mam rzucić wszystko i donieść paczkę kierowcy w trakcie swojej pracy. Nie wiadomo również czy i kiedy zostanie zorganizowany odbiór paczki, ponieważ zamówiona przez SKLUM firma CEVA Logistics nie uprzedza o pojawieniu się kierowcy! Za właściwym produktem czekam już ponad miesiąc i nie wiem czy w ogóle się go doczekam. Wygląda to na zwykły scam- opóźnianie odbioru paczki, by nie musieć wysłać właściwej/ zwracać pieniędzy za zamówienie. Zdecydowanie odradzam jakiekolwiek zakupy w tej firmie.

14 czerwca 2024

Tragiczna oblsuga klienta

Dostarczono zly produkt, od dwoch tygodni nie mozna sie doprosic wymiany, nie ma kontaktu, pani na infolinii stwierdza, ze rozmowa nie ma sensu i sie rozlacza. Totalny brak profesjonalizmu. Nie polecam.

8 sierpnia 2023
Pokaż recenzje we wszystkich językach. (30 recenzji)

Czy to Twoja firma?

Załóż darmowe konto