Bardzo dobry kontakt i organizacja - rejs Nilem wersja 2 dniowa
Jadąc do Egiptu prywatnie, bez biura podróży, poszukiwałem rejsu Nilem w wersji tylko z jednym noclegiem, tak aby następnego dnia po wypłynięciu z Asusanu dotrzeć na wieczór do Luksoru. Po drodze oczywiście zwiedzaliśmy świątynie w Kom Ombo i Edfu. Naprawdę nie jest łatwo znaleźć tak krótki rejs, ponieważ wszelkie biura i strony pośredniczące, typu tripadvisor, oferują wersję minimum 3 dniową, która poza rejsem zawiera dodatkowe wycieczki przed wypłynięciem oraz ew. następnego dnia po przypłynięciu do Luksoru, a tego chciałem uniknąć (co kto lubi). Taką ofertę skrojoną pod moje potrzeby udało się znaleźć po kontakcie z Sheba Tours. Organizacja jest bardzo dobra, w Asuanie po wieczornym przylocie zostaliśmy odebrani z lotniska i zawiezieni do hotelu, a dwa dni później na nasz statek. Cały czas miałem kontakt przez whatsapp z Sandrą z Sheba Tours, która dopytywała czy wszystko jest w porządku, czy kierowca nas dowiózł, czy mamy jakieś uwagi, jeśli coś jest nie tak, ktoś miałby działać poza ustalonym planem - miałem dzwonić. To było naprawdę miłe, zwłaszcza że cały mój kontakt z nią sprowadzał się tylko do komunikatora, a zapłata za wycieczkę miała miejsce po odebraniu nas z lotniska. Trochę obawiałem się takiej formy, ale nie było najmniejszych problemów. Pełen profesjonalizm i świetny kontakt z dbającą o klienta Sandra.
Byłem na tyle zadowolony, że następnego dnia w Luksorze skorzystałem z jej propozycji i na kilka godzin mieliśmy wynajętego kierowcę, który wczesnym rankiem woził nas po Dolinie Królów. Oczywiście auto można załatwić też na miejscu, każdy taksówkarz oferuję taką usługę, ale co jeszcze mogę podkreślić - odbiór z lotniska i potem kursy po zachodnim Luksorze odbywały się w zadbanych, czystych, z działającą klimatyzacją samochodach z bardzo kulturalnymi kierowcami. Polecam!