1. Dom i ogród

Informacje przekazane przez różne źródła zewnętrzne

Łóżka, materace, sofy, narożniki, krzesła, meblościanki, komody, szafki rtv. Wyposażenie wnętrz i dekoracje.

1,5

Bardzo słaba

Zwykle odpowiada w ciągu 2 tygodni

ZDECYDOWANIE NIE POLECAM zakupów w tym sklepie!!!

Moje doświadczenie z tym sklepem jest zdecydowanie negatywne. Jestem zażenowana sposobem obsługi oraz bardzo niezadowolona z przebiegu całego procesu realizacji zamówienia.

Zamówienie złożyłam 21/10. Już przy pierwszej dostawie okazało się, że w paczce brakuje części elementów, a inne zostały wysłane w nadmiarze. Po zgłoszeniu reklamacji dosłano brakujące części, jednak ponownie niekompletnie – jednej z nich zabrakło, a do nadmiarowych elementów nikt się nie odniósł.

Po kolejnym kontakcie poprosiłam o dosłanie brakującej części. Przesyłka była niewłaściwie zabezpieczona, przez co element dotarł uszkodzony.

Przez cały proces firma nie zaproponowała żadnego sensownego rozwiązania z własnej inicjatywy – każdą informację i jakąkolwiek rekompensatę musiałam sama egzekwować. Zaproponowana kwota była nieadekwatna do problemu, a próby rozmowy i negocjacji nie przyniosły żadnego efektu.

Dziś jest 16/01, a więc niemal 3 miesiące od złożenia zamówienia, a ja nadal mam niezłożony mebel z widocznym uszkodzeniem, który od początku nie spełnia swojej funkcji. Cała sytuacja pokazuje brak organizacji, odpowiedzialności i szacunku do klienta.

Zdecydowanie nie polecam zakupów w tym sklepie!!!

16 stycznia 2026

Nie polecam. Nie odzyskasz pieniędzy.

Nie polecam, przestrzegam. Zamówiłem komodę ze sklepu Selsey. Paczka doszła sprawnie. Przy składaniu już na samym początku okazało się, że główny element stelarz/nogi komody są wykrzywione i wymagały wyprostowania, żeby połączyć elementy celem zamontowania stelarza. Komoda jest szeroka (143cm), a nic nie podtrzymuje jej od dołu, cała dźwignia opiera się na nóżkach, pozostawiając środek mebla bez podparcia. Nie będę już opisywał jak czasochłonne było złożenie tego mebla. Idąc instrukcją krok po kroku, w momencie montowania szuflad okazało się, że mebel był już kiedyś ewidentnie składany, ponieważ miejsca na śruby do montowania szuflad na prowadnicach są wyrobione i załączone śruby po prostu przelatują przez wyrobione otwory. Użyłem więc własnych, większych śrub (nadmienię, że nie wpłynąłem w żadnym stopniu na stan mebla, po prostu użyłem śrub k większej objętości, żeby trzymały się w wyrobionych otworach ). Zaznaczam, że mebel był sprzedawany jako nowy, bez żadnej informacji o tym, że był wcześniej składany. Kiedy udało nam się wszystko zrobić, okazało się, że mebel na swojej szerokości zapada się do środka, konsekwentnie dwa najdłuższe elementy - wierzch i spód - uginają się pod własnym ciężarem. Automatycznie cały mebel jest niemożliwy do sparowania. Wszystkie elementy przez zaburzenie osi od siebie odstają. Mebel jest wadliwy w każdym względzie - zapada się, w szufladach nie działają odbijacze, wszystkie elementy odstają. Postanowiłem złożyć reklamację, dostałem jednak odp, że wszystko jest moja winą, bez konkretów na czym dokładnie polega moja wina i jak to jest możliwe, że mebel już w momencie składania zaczął się zapadać pod własnym ciężarem. Dowiedziałem się również, ŻE SKORO MEBEL BYŁ JUŻ KIEDYŚ SKŁADANY, TO JEST TO MOJA WINA, ŻE WGL ZACZĄŁEM GO SKŁADAĆ, bo powinienem tego nie robić. Czyli ja dostaję mebel, który był sprzedawany jako nowy, ale to finalnie moja wina, a nie sklepu, że przystąpiłem do montażu według instrukcji i dopiero na dalszym etapie składania zorientowałem się, że niektóre elementy są wyrobione. Załączam zdjęcia komody zaraz po złożeniu i skandaliczna odp sklepu na reklamację. Uważajcie na ten sklep, bo możecie stracić swoje pieniądze. Sprawa będzie kierowana do odpowiednich organów.

9 stycznia 2026

Meble po ponad miesiącu przychodzą uszkodzone

Meble po ponad miesiącu przychodzą uszkodzone. Firma zamiast wyjaśnić sprawę informuje, że mebel nie pochodzi od nich bez jakiejkolwiek argumentacji. Dodatkowo mebel nie wygląda tak jak na zdjęciu.

14 października 2025

Odpowiedź od Selsey Living

Pani Alicjo, bardzo prosimy o zapoznanie się z wiadomością prywatną przesłaną do Pani wczoraj.
Pozdrawiamy, Zespół Selsey

Dostałam rozpruta sofę za 3 tysiące

Zdecydowanie nie polecam sklepu Selsey. Kupiłam sofę za ponad 3000 zł, która już po dostawie okazała się uszkodzona – materiał był rozpruty w dwóch miejscach, a szyna konstrukcyjna odkształcona. Wady zostały zgłoszone natychmiast po odbiorze, a mimo to proces reklamacyjny to kompletna porażka. Zamiast profesjonalnego podejścia i pomocy klientowi, Selsey przerzuca całą odpowiedzialność na firmę przewozową.

Zamiast zająć się sprawą, kazano mi samodzielnie kontaktować się z firmą kurierską, sporządzać protokoły i przesyłać zdjęcia – jakby to klient miał wykonywać ich obowiązki.

Zero inicjatywy, zero odpowiedzialności.

Przy takiej cenie oczekiwałam jakości i obsługi na poziomie, a otrzymałam produkt z wadami i chaos reklamacyjny.
Nie polecam – ani produktów, ani podejścia do klienta.

27 października 2025

Firma przysłała mi nie ten kolor…

Firma przysłała mi nie ten kolor narożnika jaki wybrałam. Twierdzą,że to kwestia oświetlenia,pal już licho z tym. Narożnik przyszedł uszkodzony, materiał przeszyty lewą stroną, prześwity są straszne, zagłówki są na różnych wielkościach przymocowane i nie ma pianek, w siedziskach na rogach jest tylko materiał. Nie można się z nimi dogadać, od miesiąca walczę z reklamacją, zamiast serwisanta wysyłają kuriera chyba nie rozumieją,że kurier tego nie tapiceruje. Omijać szerokim łukiem.

28 sierpnia 2025

Z całego serca ODRADZAM zamawiania…

Z całego serca ODRADZAM zamawiania mebli z tej firmy , 7 marca otrzymałam niekompletny narożnik z funkcją spania - do tej pory nie mogę się doprosić o wysłanie brakujących części , kilkukrotne maile , telefony i wiszenie na infolinii - zero szacunku dla klienta. Szkoda nerwów
Codziennie na infolinii rozmawiam z inną osobą która zapewnia mnie o tym że moja sprawa zostanie rozpatrzona i tak czekam od 10 marca na to rozpatrzenie ,mam nadzieję że moją opinię przeczyta jak najwięcej osób i oszczędzi sobie nerwów - lepiej jechać do konkurencyjnego sklepu wywodzącego się ze Szwecji, jakość podobna o obsługa O NIEBO LEPSZA 👌🏻
Edit: 24 kwietnia zapewniano mnie że zostanie wysłana brakująca część kanapy - cisza , a niepochlebne komentarze są usuwane . Żenada.

7 marca 2025

Odpowiedź od Selsey Living

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że proces związany z realizacją zamówienia nie przebiegł zgodnie z Pani oczekiwaniami i że doświadczyła Pani trudności w kontakcie z naszym działem obsługi.
Po ponownej weryfikacji całej sprawy chcielibyśmy uprzejmie zaznaczyć, że brakujące elementy narożnika, o których była mowa, znajdowały się od początku w miejscu wskazanym w naszej pierwszej odpowiedzi – wewnątrz korpusu mebla, zabezpieczone na czas transportu. Informacja o ich lokalizacji została Pani przekazana niezwłocznie po zgłoszeniu.
Szanujemy Pani zdanie i bardzo nam przykro, że całe doświadczenie pozostawiło negatywne wrażenie. Pozdrawiamy, Zespół Selsey

ZDECYDOWANIE ODRADZAM

ZDECYDOWANIE ODRADZAM. Probuje sie doprosic o fakture juz od grudnia…

20 lutego 2025

Odpowiedź od Selsey Living

Bardzo nam przykro z powodu takich doświadczeń. W wiadomości prywatnej poprosiliśmy o numer zamówienia. Pozdrawiamy, Zespół Selsey

Termin realizacji przesuwany już kilka razy

Termin realizacji przesuwany już kilka razy. Tydzień po tygodniu jak myślę, że zamówienie wreszcie będzie zrealizowane w obiecanym terminie otrzymuję maila, że przesuwają to o kolejny tydzień. Nie polecam! Nigdy więcej nic nie zamówię, ponieważ psuje to właśnie wszystkie moje plany i generuje bardzo dużo nerwów.

3 lutego 2025

OSZUŚCI!!!

OSZUŚCI!!!
DZIADOSTWO!!! KŁAMSTWA, BRAK KONTAKTU Z KSIĘGOWOŚCIĄ, PROSIŁAM I CZEKAŁAM NA FAKTURĘ 1.5 MIES. MIMO ŻE OPŁACIŁAM CAŁOŚĆ OD RAZU PRZY ZAMÓWIENIU. KŁAMIĄ, ODPISUJĄ TE SAME WIADOMOŚCI BEZ ZROZUMIENIA TREŚCI - OLEWANIE KLIENTA PO CAŁOŚCI I ZRZUCANIE ODPOWIEDZIALNOŚCI NA NOWY SYSTEM KSIĘGOWY. ZERO UCZCIWOŚCI. PRZESTRZEGAM!
NIE KUPUJCIE NIC W TEJ MANIPULACYJNEJ, NIEUCZCIWEJ FIRMIE. REKLAMACJA REGAŁU OCZYWIŚCIE TEŻ BO TAK WŁAŚNIE FUNKCJONUJĄ W KAŻDYM ELEMENCIE PORAŻKA - OPŁACIŁAM DODATKOWO LEDY - A PRZYSZŁO BEZ. PRZEZ 1,5 MIES. GŁUPIE I BEZWARTOŚCIOWE ROZMOWY Z LUDZMI, KTÓRZY KLEPIĄ TE SAME WYUCZONE REGUŁKI JAKBY MIELI MÓZGI WYPRANE; JAK KATARYNKI. UWAŻAJCIE NA TĘ NIEUCZCIWĄ FIRMĘ. NIE KUPUJCIE W SELSEY!!!

4 listopada 2024

OKROPNA FIRMA!!!

OKROPNA FIRMA!!!! Dzisiaj mamy 11 września. Złożyłam zamówienie 1 czerwca (CZERWCA!!!!!). Sofa miała być wykonana i dostarczona 21 sierpnia (21 SIERPNIA!!! JUŻ DOSTARCZONA!!!!). Ale dzisiaj Selsey mi odpisali, że producent wycofał ten model z produkcji, więc nie mogą mi nic dostarczyć. Jak można pisać do mnie po 3.5 miesiąca (3.5 MIESIĄCA!!!!!), aby poinformować, że produkcja nawet się nie rozpoczęła i nie rozpocznie???? To jest po prostu skandal!!!!! To jest niedopuszczalne podejście do klienta. Podam Państwa do sądu.

11 września 2024

Odpowiedź od Selsey Living

Pokaż recenzje we wszystkich językach. (69 recenzji)