Szczerze najgorsza firma z jakiej kiedykolwiek coś zamawiałam. Brak odpowiedzi na 3 maile. Agenci na infolinii nie są w stanie pomóc z zaginioną paczką. Paczka nie zmienia statusu od ponad 2 tyg. Pols... Zobacz więcej
Zgłoszona reklamacja z winy sklepu, brak odpowiedzi na maila. Czat nie może przekierować do rozmowy z konsultantem. Konsultant telefoniczny w języku polskim nie oddzwania chociaż dwukrotnie było takie... Zobacz więcej
Zamowienie złożone 5 lipca, mialo byc dostarczone w ciagu 4 dni roboczych, dzisiaj czyli 8 lipca nadal na dhl przesylka przygotowywana przez nadawcę, telefon odbiera osoba mówiaca po angielsku, mam c... Zobacz więcej
Jest git, reklamacje przyjmuje lecz ciężko się skontaktować z pumą. Wysyłka krótka jak na wysyłkę z Niemiec do polski miło się korzystało z ich usług
Welcome to PUMA – the Fastest Sports Brand in the World. Shop for Men, Women and Kids Clothing, Shoes & Accessories. Get the Edge in Style & Comfort Now.
PUMA Way 1, 91074, Herzogenaurach, Niemcy
Zazwyczaj odpowiada w ciągu 48 godzin
Od dwóch tygodni czekam na swoje zamówienie, paczka która przez pumę rzekomo została wysłana, w systemie dhl oznaczona jest jako "przesyłka w przygotowaniu ". Od dwóch tygodni trwa "dochodzenie"" co do położenia paczki. Zero pomocy i kontaktu, tylko ciągłe kłamanie i przeciąganie sprawy. Prędzej pojadę do Chin, uszyje je i wrócę niż otrzymam je od tej cudownej firmy (albo chociażby zwrot pieniędzy). PS. Jeżeli zamierzasz mi odpisać tym kopiuj wklej mydleniem oczu kontaktem z waszą firmą przez maila, to informuje, że robię to codziennie od dwóch tygodni i macie to absolutnie gdzieś.

Odpowiedź od PUMA
Złożyłem zamówienie na ok 600 zł , paczka do mnie nie dotarła - kurier poinformował mnie że paczki są dwie, a list przewozowy jest jeden i nie mogą dostarczyć. Niestety nikt ze sklepu nie pofatygował się po moim kontakcie odnośnie problemu, żeby skontaktować się z kurierem dhl - jak twierdzi ktoś z infolinii nie mają takiego prawa. Czekam na zwrot pieniędzy i już nigdy nic tam nie zamówię, bo infolinia i jej obsługa to jakiś nieśmieszny żart w dzisiejszych czasach.

Odpowiedź od PUMA
Od 25 czerwca próbuje odzyskać pieniądze za zwrócony towar. W kółko te same informację, że paczka nie dotarła jeszcze do magazynu ale odebrana w miejscu dostarczenia zwrotu. Otrzymuje tylko informacje, żeby uzbroić się w cierpliwość. Nie rozumiem jak można to tak przeciągać, zwlaszcza, ze przesyłka dotarła do nich 26 czerwca i od tamtej pory sprawa stoi w miejscu. Szczerze nie polecam.. tragiczny kontakt i traktowanie klienta. Nawet nie posiadają polskiej infolinii..

Odpowiedź od PUMA
Czubek góry lodowej to kontakt. Jesteśmy w Polsce są podane polskie kontakty i numery a nie ma grama szansy porozmawiać w kimś po polsku. Angielski i to często tak łamany , że ciężko zrozumieć o co chodzi, albo rosyjski albo nie wiem co to było szwedzki? Klient ma mieć zapewniona obsługę w swoim języku i kropka. Czaty to samo wiecznie inne nacje , rozmow są zrywane, odpowiedzi nie są udzielane, mailowo rowniez odpowiedzi po angielsku. Glownie przepraszamy prosimy o cierpliwosc. Nic wiecej nie da sie osiagnac. Uzeram sie 2 tygodnie juz z zamowieniem. Do tego odmawia mi sie anulowania mimo ze problem lezy nie po mojej stronie a po stronie puma. Czas dostawy ciagle zmieniany i przekraczany, do tego dropshipping. do tego brak mozliowsci anulacji przez to i do tego totalny brak mozliwosci porozumienia sie i rozwiazania problemu przez 2 tyg tony czatow maili i telefonow ( bez polskiego oczywiscie) . Jak cos kupicie w puma to amen w pacierzu nie dostaniecie tego , nie wyplaczecie sie z tego zostaniecie z problemem. To byla moja 1 i ostatnia proba nigdy wiecej. PS moj problem mimo ze mamy 3 tydzien uzerania nadal nie jest rozwiazany ani produktu, ani anulacji, ani pieniedzy nic.

Odpowiedź od PUMA
Fakt, że polityka firmy obejmuje zwroty towaru TYLKO na kartę podarunkową to żart. Byłoby to do przeżycia gdyby karta obejmowała również zakupy online lub możliwość zamówienia czegoś do danego sklepu ale tak nie jest. Nie opłaca się kupować nic stacjonarnie.

Odpowiedź od PUMA
Sklep puma w Szczecinie outlet park to jakaś kpina . Nie można dokonać zwrotu ponieważ gotówkę możesz odzyskać tylko w bonie bo „mają taki regulamin” sklep dla psychopatów . Jak jesteś trzepnięty to dogadasz się z pieprzniętymi pracownikami

Odpowiedź od PUMA
Sprawę po weekendzie zgłaszam na policję
Zostałam oszukana
Odesłałam zwrot na swój koszt który został doręczony w oni twierdzą , że nic nie doszło
Oczywiście etykieta nie działała
Do zwrotu
Na infolinii rozłączają mnie
Sprawę zgłoszę na policję bo już nie mam siły i nerwów walczyć o swoje pieniądze

Odpowiedź od PUMA
Buty przyszły po 3 dniach to akurat ok. Po paru mc zaczęły się rozklejać to dokonałem zwrotu jak chcieli pocztą pl. Do Niemiec .
Dostałem po paru dniach email że paczka doszła i czekam na zwrot pieniędzy bo tak zaznaczyłem w protokole.
Mija już 14 dni nadal nic to dzwonię na infolinię ( jest infolinia po pl ) Pani mówi mi że zwrot został dawno już zlecony środków i nie wie czemu nadal go nie mam na koncie po czym mówi że ustali to i odezwa się. Mijają kolejne dni i nadal nic zero odzewu. Wychodzi na to że muszę zgłosić sprawę do odpowiednich urzędów bo nie odpuszczę tego. Ogólnie straszny syf z ich zwrotami. Już teraz wiem że w Zalando czy eobuwie nie ma takich problemów i lepiej tam zamawiać.
BEZNADZIEJA!!!
NIE POLECAM
INFOLINIA - NIEMCY TYLKO PO ANGIELSKU
NA MAILE NIE ODPOWIADAJĄ
MUSZĘ DOKONAĆ ZWROTU. NAJPIERW PACZKA ZAGINĘŁA, TERAZ BRAK KONTAKTU Z KIMKOLWIEK.
NIGDY WIĘCEJ NIE KUPIĘ NIC PUMY !!!!!!!!!!!!
Nie puma a nie powiem co kupiłem sobie puma cell venom czerwono-niebiesko buty byłe brudne rzuciłem do pralki białe cześci teraz czerwone i troche niebieske i źle to zabrać.
Tragedia. Dostawa to czekanie ponad tydzień, wysyłka z Niemiec. Obsługa na infolinii tylko po angielsku. Na maile wysłane na service@ nie odpisują, mimo że tekst po polsku i po angielsku. Kompletowanie zamówienia 3 dni, nadany numer przesyłki przez 4 dni i przesyłka nie przekazana kurierowi. Nie da się anulować zamówienia mimo że nie zostało wysłane.