Postcode Loterij Recenzje 973

Wynik TrustScore: 1.5 na 5

1,3

Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 1 z 5

Je kunt bijna niet opzeggen. Eindeloos in de wacht, opzeggen via de chat accepteren ze niet, formulier moet je je lotnummer weten (maar die weet ik niet). Telefonisch moeilijk bereikbaar. Heb pr... Zobacz więcej

Oceniono na 1 z 5

Videoland gewonnen, wat een waardeloze zooi, niets dat ik wil zien en allemaal ouwe doos films. Boek gewonnen, maar dan keuze uit 5, waarvan ik er geen enkele ook maar iets interessant vind. 12... Zobacz więcej

Oceniono na 1 z 5

Het opzeggen is een langdurige zaak, ten eerste min 5 minuten in wacht, dan brutale vragen waarom je opzegt, pushen om langer door te gaan, zgn 1 maand eraan toevoegen omdat het niet eerder beeindigt... Zobacz więcej

Oceniono na 1 z 5

Ik speel al langer dan jaar mee met premium lot en plus maar heb nog nooit gewonnen. De loterij beweert dat je maandelijks een kans hebt, maar dat klopt niet ik heb maanden achtereen niets gewonnen. I... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

1. Loteria
  2. Działalność dobroczynna
  3. Punkt sprzedaży loterii
  4. Bilety na loterię online

Informacje o Postcode Loterij

Napisane przez firmę

Over de Postcode Loterij. De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Er spelen ruim 3 miljoen deelnemers mee met de Postcode Loterij.

Iedereen wint. Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. En dat lot zet iets positiefs in gang. Deelnemers maken met hun buren die ook meespelen, elke maand kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen ze met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 147 goededoelenorganisaties. Dat is de kracht van samen en noemen we The Power of Postcodes. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is er 8,4 miljard euro aan mens en natuur geschonken. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Rode Kruis, Natuurmonumenten, De Zonnebloem, KWF Kankerbestrijding, AAP en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Postcode Lottery Group. De Postcode Loterij maakt deel uit van de Postcode Lottery Group, een sociale onderneming die het unieke Postcode Loterijformat inmiddels in vijf Europese landen heeft geïntroduceerd. Het doel is om via onze loterijen zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen. De Postcode Lottery Group is de grootste fondsenwervende donateur ter wereld. Zij heeft over 2024 een recordbedrag van € 969 miljoen aan goede doelen en culturele partners kunnen schenken. De aandelen van de Postcode Lottery Group zijn voor 100% in handen van een stichting.

Nationale Postcode Loterij

Napisane przez firmę

Contact informatie
Als je een vraag hebt over de loterij of hulp nodig hebt met je abonnement, staan we voor je klaar via 088 - 020 1010. Wij zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag 09:00 - 21:00 uur en op zaterdag van 9:30 - 16:00 uur.

Dane kontaktowe

3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Oceniono na 1 z 5

Ik heb me afgemeld op 22 februari maar…

Ik heb me afgemeld op 22 februari maar dan schrijven ze vervolgens nog 21 euro af voor de maand maart. Schoften!

27 lutego 2026

Hoi Willem,

Bedankt voor uw review. Wat vervelend om te lezen dat er na uw afmelding op 22 februari toch nog een bedrag voor maart is afgeschreven. Ik begrijp heel goed dat dit boosheid en frustratie oproept.

Graag leg ik kort uit hoe dit werkt. Wanneer u opzegt, gaat uw deelname nog door tot en met de eerstvolgende trekkingsmaand. Dat komt doordat de incasso voor een nieuwe maand altijd vooraf wordt gedaan. Het kan daardoor voorkomen dat er nog één keer wordt afgeschreven, afhankelijk van het moment van opzeggen.

We kijken dit natuurlijk graag voor u na om zeker te weten dat alles correct is verwerkt. Stuurt u ons hiervoor gerust een privébericht via Facebook of Instagram met uw postcode en huisnummer? Onze deelnemersspecialisten helpen u daar graag verder.

Oceniono na 1 z 5

Jaren lang lid geen agena

Jaren lang lid, kreeg altijd een Agenda, nu niet meer... Ik denk ik bel Postcode loterij en vraag dit. Blijkbaar een mail gehad dat je een Agenda moest aanvragen, niet gehad misschien in me spam? Jammerrr!!! Geen agenda😢

23 lutego 2026

Hoi Mo,

Bedankt voor uw review. Ik begrijp goed dat het jammer is dat u de agenda dit jaar niet heeft ontvangen, zeker als u deze jarenlang automatisch kreeg.

Sinds kort sturen we de agenda niet meer standaard op. In een e‑mail hebben we deelnemers gevraagd de agenda zelf aan te vragen. Als u die e‑mail niet heeft gezien, kan dat inderdaad door bijvoorbeeld een spamfilter komen.

Als u wilt, kijken we graag voor u na wat er mogelijk is. Stuurt u ons hiervoor gerust een privébericht via Facebook of Instagram, of neem contact op met onze klantenservice. Dan helpen mijn collega’s u meteen verder.

Oceniono na 1 z 5

Oplichterij (extra bezwaarlijk door…

Oplichterij (extra bezwaarlijk door associatie met overheid). Duidelijk intentioneel verwarring veroorzaken, onduidelijke instructies, onduidelijk hoeveel loten je hebt, opzeggen lastig

18 lutego 2026

Hoi RCM,

Bedankt voor uw review. Jammer om te lezen dat u onze communicatie als onduidelijk ervaart en dat het opzeggen voor u lastig voelde. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ik leg graag uit hoe het werkt. In uw Mijn Omgeving ziet u altijd precies hoeveel loten u heeft en kunt u uw deelname op elk moment zelf stopzetten. We proberen onze brieven en e‑mails zo duidelijk mogelijk te maken, maar ik begrijp dat dit voor u anders is overgekomen.

Ik kijk dit graag persoonlijk voor u na en kan meteen controleren hoeveel loten er op uw naam staan. Stuurt u ons hiervoor een privébericht via Facebook of Instagram met uw postcode, huisnummer en telefoonnummer? Dan helpen onze deelnemersspecialisten u direct verder.

Oceniono na 1 z 5

Juni 2025 lidmaatschap opgezegd en er wordt nog steeds geincasseerd!

Ik heb vorig jaar juni 2025 mijn lidmaatschap bij de Nationale Postcodeloterij opgezegd omdat er steeds wat verkeerd ging, er werden loten toegevoegd waar ik niet om gevraagd had etc. kortom ik was er klaar mee. Ik heb een bevestiging van mijn opzegging per mail ontvangen maar desondanks blijven de incasso's maar doorgaan! Ik heb bij mijn bank de eerste incasso's steeds laten storneren maar tenslotte maar een blokkade aangegeven om te voorkomen dat er verder geincasseerd wordt! Ik word er behoorlijk geirriteerd over dat de incasso's maar blijven doorgaan en ontvang dus maandelijks weer een bericht van mijn bank dat er weer getracht is om te incasseren! Wanneer houdt het nu eens op met die incasso's????

17 lutego 2026

Bedankt voor je review!
Wat vervelend dat u ondanks uw opzegging in juni 2025 nog steeds te maken heeft met pogingen tot incasso door de Postcode Loterij. Als er nog steeds geïncasseerd wordt betekent het dat de opzegging nog steeds niet is gedaan. Ik begrijp goed dat dit erg irritant is, zeker als u al een bevestiging van uw opzegging heeft ontvangen en zelfs een blokkade bij uw bank heeft moeten instellen.

Bij de Postcode Loterij controleren we altijd of een opzegging goed verwerkt is en of uw lotnummer gekoppeld is aan de juiste administratie. Het is duidelijk dat er hier iets mis is gegaan, en dat lossen we graag zo snel mogelijk voor u op.

Omdat ik via dit kanaal geen persoonlijke gegevens mag opvragen, wil ik u vragen om contact met ons op te nemen zodat we dit direct kunnen stoppen. U kunt ons bereiken via 088‑0201010. Ook kunt u ons een privébericht sturen via Facebook of Instagram, zodat we uw gegevens veilig kunnen controleren en de incassopogingen definitief kunnen beëindigen.

Dank u wel dat u dit meldt. We helpen u graag verder.

Oceniono na 2 z 5

Oplichters

Oplichters. En vooral die 2 gasten in t reclamespotje

16 lutego 2026

Odpowiedź od Postcode Loterij

Dank u wel voor uw bericht. Vervelend om te lezen dat u de reclame van de Postcode Loterij als storend ervaart. Wij begrijpen dat reclame soms anders kan overkomen dan bedoeld.
Bedankt voor uw review! Bij de Postcode Loterij doen wij ons best om duidelijk uit te leggen hoe meespelen werkt en hoe prijzen worden verdeeld. Reclames zijn bedoeld om informatie te geven, maar smaken verschillen natuurlijk.

Als u zorgen heeft over veiligheid, deelname of uw lotnummer, laat het ons gerust weten. Wij helpen u graag verder. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 088 020 1010.

Wat een verschrikkelijke organisatie

Wat een verschrikkelijke organisatie. Kap eens met mij te bellen. IK WIL NIET WEER LID WORDEN.

16 lutego 2026

Odpowiedź od Postcode Loterij

Bedankt voor uw review. Wat jammer dat u zo over ons denkt. Dat klinkt erg vervelend. Bij de Postcode Loterij willen wij niemand onnodig bellen. Ik begrijp goed dat u niet opnieuw wilt meespelen.

Uiteraard kunnen wij aanvinken dat je niet meer gebeld wilt worden. Ook kan dit gemakkelijk via de website via het volgende websiteadres: https://www.postcodeloterij.nl/post.

Uiteraard kunt u ons ook bellen op 088 020 1010 of via een privébericht op onze socialmediakanalen uw verzoek te doen om niet meer gebeld te worden.. Dan zetten wij uw telefoonnummer op de bel-me-niet lijst.

Oceniono na 1 z 5

Postcode Loterij opzeggen bijna onmogelijk!

Opzeggen bijna onmogelijk!
Meedoen nooit aan beginnen!
Toch maar even lezen bespaart je veel geld en narigheid.
In tegenstelling tot 1 reviewer die zegt telefonisch snel te kunnen opzeggen, is de ervaring van ontelbare andere deelnemers duidelijk schrikbarend slecht bij het opzeggen van deelname aan de Nationale Postcode Loterij.
Ik heb vele jaren deelgenomen voor ca. € 16,- per maand voor 1 lot, dus betaalde ieder jaar bijna €200,- aan loten.
Met de zeer geringe winstkans kans ontving ik zelden een luttele prijs van enkele Euro's in de vorm van een reclame boekje of een onbenulige cadeau card. Bij elkaar per jaar voor nog geen €15,-. Het verschil is dus ca. €185,- per jaar aan inkomsten voor maar 1 lot per deelnemer, per postcode.
De Nederlandse Staat verdient hier heel veel geld mee aan belasting inkomsten over dit inkomen.
Welnu, ik had mijn opzegging goed voorbereid en op het internet al vele nare ervaringen over het opzeggen gezien.
Bijvoorbeeld "Postcode Loterij zet je klem tijdens het opzeggen | Radar"
Je zou op drie manieren kunnen opzeggen. Telefonisch, Online, of schriftelijk per aangetekende brief.
De laatste schriftelijke is wellicht de snelste, want de telefonische is zoals Radar al aangaf een ramp.
Ik koos dus voor Online opzeggen.
Makkelijk zou je denken! Allesbehalve dat!
Je hebt echt alle gedetailleerde gegevens nodig over je lotnummer, je bankgegevens en je persoonsgegevens, om eerstens een account te moeten aanmaken om in te loggen en dan Online te kunnen opzeggen.
De Nationale Postbank heeft haar website zo ingericht dat je je razendsnel kunt aanmelden en een incassomachtiging kunt afgeven voor de automatisch afschrijvingen van je rekening.
Opzeggen, Ho maar! Dat vind je nergens op hun website. Iedere keer kom je in een soort omloop terecht en weer terug bij af. Uiteindelijk na meer dan anderhalf uur reclame bullsh**, vond ik een vage link waarna ik al die door mij vooraf verzamelde gedetailleerde gegevens kon invoeren.
Mijn Online opzegging werd per email bevestigd.
Waarom kan dan niet gewoon per Email opgezegd worden?!
De Nationale Postcode Loterij is eigenlijk een geld uit je zak klopperij.
Waarom ik ooit dacht mee te moeten doen is, omdat bij de gedachte dat je buren met dezelfde postcode wel miljonair zouden worden en ik niet, niet te verkroppen was. En dat is nu juist waarop deze Scam is gebaseerd.
Ik heb in totaal veel meer dan €6000,- aan deze Scam meebetaald.
En die weinige mensen die dan ooit een hogere prijs winnen zijn in verhouding te verwaarlozen. En dan die goede doelen waarvoor je die loten zou moeten kopen.
Welk percentage van het lotgeld komt echt terecht bij die doelen?
Welk percentage gaat naar de Staatskas en welk percentage verdwijnt in de zakken van de zogenaamde Chief Executive Officers, de CEO's en hun lobbyisten voor de Nationale Postcode Loterij? Wie het weet mag het zeggen.

14 lutego 2026

Odpowiedź od Postcode Loterij

Dank u wel voor uw uitgebreide review. Het is duidelijk dat u veel frustratie heeft ervaren bij het opzeggen van uw deelname aan de Postcode Loterij. Dat spijt mij zeer. Opzeggen is heel makkelijk en transparant als je een account hebt aangemaakt in je mijn omgeving. Uw ervaring laat zien dat dit niet goed is verlopen. Opzeggen kan telefonisch, schriftelijk of online, maar het is zeker niet zo ingewikkeld als u beschrijft.

U noemt ook zorgen over de winkans, prijzen en wat er gebeurt met het geld dat deelnemers betalen. Een deel 40% van elke inleg gaat naar goede doelen. Wij vinden het belangrijk dat deelnemers weten hoe dit werkt en dat dit helder wordt uitgelegd. Hiervoor verwijs ik je graag naar onze website.

Als uw opzegging inmiddels is bevestigd, dan hoeft u verder niets meer te doen. Mocht er toch iets niet kloppen met uw deelname, een gewonnen prijs of uw lotnummer, dan helpen wij u graag verder via telefoon 088 020 1010 of via een privébericht op onze social media-kanalen.

wat een scam

Aangesproken op straat om gratis met een nieuwjaarstrekking mee te doen, waarna ik nog duidelijk vroeg of er geen kosten aan vast zaten en of ik gratis op kon zeggen. Vervolgens is er door deze werver gezegd dat ik op 1 januari gratis kan opzeggen zonder extra kosten. Na de trekking op 1 januari heel netjes alles opgezegd, via de telefoon, wordt er vervolgens in januari gewoon geld van mijn rekening afgehaald. Nadat ik het had teruggeboekt, blijf ik steeds lastiggevallen door mailtjes dat ik nog moet betalen en toen ik ging bellen dat ik al had opgezegd en er tegen mij is gezegd dat ik niet hoefte te betalen, wordt er vermeld dat ik eerder (al ruim in december) had moeten opzeggen en dat het nu te laat is en dat ik gewoon moet betalen, zonder verdere assistentie of excuses. Dus er is tegen mij gelogen en vervolgens krijg ik te maken met een dramatische klantenservice met een onbeschofte dame die totaal niet klantvriendelijk is. Wat een verschikkelijke organisatie, ga met niks akkoord, voordat je er aan vast blijft zitten! Ik voel me zwaar opgelicht.

12 lutego 2026

Odpowiedź od Postcode Loterij

Hartelijk dank voor uw review!

Uit uw feedback begrijp ik dat de communicatie tussen u en de werver achteraf niet helemaal zo gegaan is zoals gezegd is.

Helaas kan ik via deze weg dit niet nakijken voor u.
Weet wel dat het moment van opzeggen bepalend is of wij nog inleg incasseren. Dus na het opzeggen van het lot kan het dus zijn dat wij nog betaling moeten ontvangen.

Oplichters

Gast kom aan de deur en duwt een kortingsbon in mijn hand. “Omdat ze zoveel geld hebben binnengehaald krijgt de buurt een gratis lot”. Wat is je naam? Noteer ik die even en krijg je een gratis lot. Alleen bij doorvragen of het dan automatisch verlengd wordt, kreeg ik een “oh ja” te horen. Akelige graaiers. Al zeggen dat ze veel geld bij elkaar geklauwd hebben en dan blijven hopen dat mensen vergeten het op te zeggen na dat lokkertje van een gratis lot. Veel oude mensen die hier natuurlijk mee akkoord gaan. Sneue lui en akelig stelletje graaiende oplichters. Hopelijk wordt er eens wat gedaan aan deze organisatie. Op tv laten zien wat een goede doelen ze allemaal hebben, terwijl de grote baas van de loterij lachend daarnaar kijkt terwijl hij weer paar miljoen binnenharkt. Lekker op gevoel van mensen inspelen. Eikels.

9 lutego 2026

Odpowiedź od Postcode Loterij

Dank u wel voor uw review. Allereerst onze excuses dat u zich boos en misleid voelt na deze ervaring. Bij de Postcode Loterij moet een gesprek aan de deur altijd duidelijk en eerlijk zijn. U moet precies weten wat deelname inhoudt, welke kosten er zijn en hoe u kunt opzeggen. Dat is belangrijk voor uw veiligheid en voor vertrouwen.

Wat u beschrijft hoort niet zo te gaan en wij zouden daarom ook graag met u hierover in gesprek gaan. Uiteraard willen wij u graag verder helpen en uw deelname nog eens nakijken. Ik vraag u dan ook contact op te nemen via 088 020 1010 of een privébericht sturen via onze socialmediakanalen. Dan kijken we direct met u mee.

Oplichterij

Oplichterij! Absoluut onacceptabel!
In december zijn er vier keer bedragen van mijn rekening afgeschreven in één maand. Er zou €40 teruggestort worden — nog steeds niets ontvangen!
Contact opnemen is zinloos: je wordt van het kastje naar de muur gestuurd, krijgt lege beloften en geen enkele oplossing. Ondertussen proberen ze je agressief nieuwe loten aan te smeren via acties. Dit is niet klantvriendelijk, dit is manipulatie en bedrog.
Ik ben 25 jaar lid, maar dit bedrijf maakt er nu een chaotisch en oneerlijk circus van. Ze komen hun beloften niet na, nemen geen verantwoordelijkheid en behandelen klanten als een melkkoe.
Dit is geen loterij, dit is pure oplichterij. Vertrouwen weg. Klantenservice nul. Integriteit ver te zoeken.
Mijn waarschuwing: laat je hier niet misleiden, dit bedrijf verdient geen cent van jouw geld.

Dank voor uw reactie.
Hoewel ik waardeer dat u mijn klacht serieus neemt, valt uw antwoord opnieuw in dezelfde riedel: ik zou weer contact moeten opnemen of een formulier invullen. Dit is precies wat ik niet wil. Ik wil dat de beloofde terugbetaling van €40 nu direct wordt uitgevoerd, zonder dat ik alles opnieuw moet uitleggen.
Het gaat om de vier bedragen die in december van mijn rekening zijn afgeschreven en de toegezegde terugbetaling van €40, die nog steeds niet is uitgevoerd.
Ik verzoek u uitdrukkelijk en per direct:

4 lutego 2026

Beste Hennie,

Dank u voor uw bericht.

Het is begrijpelijk dat u zeer ontevreden bent wanneer er in één maand meerdere bedragen worden afgeschreven, beloofde terugbetalingen uitblijven en u geen duidelijke antwoorden krijgt van onze klantenservice.

Dat u dit na vijfentwintig jaar deelname zo heeft moeten ervaren, is zeker niet hoe het hoort te gaan. Uw melding dat u zich van het kastje naar de muur voelt gestuurd en dat er druk werd uitgeoefend om nieuwe loten af te nemen, nemen wij serieus.

Onze Ledenservice kan voor u nakijken:

Welke bedragen in december precies zijn afgeschreven.
Waarom de toegezegde € 40 nog niet is teruggestort.
Of er recht is op verdere restitutie.
Of uw deelname correct is stopgezet.

Wij willen dit graag voor u oplossen en zorgen dat er duidelijkheid komt.

U kunt onze Ledenservice bereiken via:

Oceniono na 1 z 5

Er stond bij bekijk uw prijs een cheque…

Er stond bij bekijk uw prijs een cheque van 1 millioen op de carrousel daarna kwam ook een prijs van 25000 bovendrijven. Na contact met de klantenservice bleek dat de carrousel een algemene geste was. Blij gemaakt met een dode mus. De carrousel bleek iets algemeens te zijn. Het stond er niet bij. Type postcode in en bekijk uw prijs. Daar kwam de cheque van 1 millioen en 25000 boven drijven. Net zo als in de supermarkt wordt je ook bij de postcode loterij belazerd waar je bij staat.

3 lutego 2026

Hallo John,

Dank u voor uw bericht.

Het is begrijpelijk dat u teleurgesteld bent wanneer u via de bekijk uw prijs-functie een cheque van één miljoen euro en een bedrag van 25.000 euro in de carrousel ziet verschijnen, maar na contact met onze klantenservice hoort dat dit een algemene weergave is en geen persoonlijke prijs. Dat voelt alsof u blij bent gemaakt met iets dat niet klopt, en dat is niet de bedoeling.

De carrousel op onze website toont algemene voorbeeldprijzen. Deze zijn niet gekoppeld aan uw eigen postcode of deelname, ook al lijkt dat op dat moment wel zo. Wij begrijpen dat dit verwarrend kan zijn, en wij nemen uw feedback mee om dit duidelijker te maken.

Als u wilt weten welke prijzen specifiek aan uw postcode zijn gekoppeld of aan welke trekkingen u heeft meegedaan, dan kan onze Ledenservice dit voor u nakijken.

Telefoon: 088 – 020 10 20

Vreselijk

Vreselijk,
Ik heb me aangemeld voor een kanjer actie, omdat ik dat per post kreeg en werd, zonder te weten, aangemeld voor een maandelijks abonnement van 21 euro. Om dit te beëindigen, nadat ik bij toeval achterkwam dat dit van mijn rekening werd afgeschreven, heb ik gebeld en werd helemaal omgeleid en de situatie werd door de medewerker verwarrend gemaakt in de hoop dat ik toch nog zou blijven.

3 lutego 2026

Beste Cedric,

Dank u voor uw bericht.

Het is vervelend dat u deze ervaring heeft gehad. Wanneer u zich aanmeldt voor een kanjeractie, hoort het duidelijk te zijn wat de voorwaarden zijn.

U hoort niet onverwacht in een maandelijks abonnement terecht te komen. Dat u hier bij toeval achterkwam en dat het gesprek tijdens het opzeggen verwarrend werd gemaakt, is niet de bedoeling.
Opzeggen moet altijd eenvoudig en duidelijk zijn, zonder dat u wordt omgeleid of onder druk wordt gezet om te blijven. Wij nemen uw ervaring serieus en geven dit intern door.

Als u wilt dat wij controleren of uw deelname volledig is stopgezet, dan kan onze Ledenservice dit voor u nakijken.

Oceniono na 1 z 5

Zelf slechte ervaringen met deze…

Zelf slechte ervaringen met deze organisatie. Ontzettend veel mails, post, opdringerigheid en zinloze extra's.
Dochterlief krijgt een oudejaarslot van haar werkgever in haar kerstpakket en tegen mijn zin het geactiveerd. Direct na de trekking alles weer opgezegd en toch wordt er begin januari €21 euro afgeschreven. Want....het gaat alweer over de trekking van januari.
We hadden vóór 20 december moeten opzeggen. Hoe dan? Toen was het lot nog niet in bezit.
Bellen levert niets op, de trekking voor januari heeft al plaatsgevonden.
De organisatie verzuimt in duidelijke informatie op voorhand en hoopt, hoopt dat mensen de belangrijke data missen en de maandelijkse incasso door blijft lopen.

2 lutego 2026

Beste Ron,

Dank u voor uw bericht.

Het is begrijpelijk dat u ontevreden bent wanneer u een lot activeert en daarna toch een afschrijving ziet voor een trekking waarvan u het gevoel heeft dat u daar niet bewust aan heeft deelgenomen. Wij begrijpen dat dit verwarrend kan zijn, zeker wanneer de activatie van het lot pas ná 20 december plaatsvond.

Voor de duidelijkheid: aan het begin van elke maand sturen wij het incassoverzoek voor die hele maand al naar de bank. Dit betekent dat wanneer u ná het verzenden van dat incassoverzoek opzegt, het bedrag voor die maand niet meer kan worden tegengehouden. De opzegging had in dat geval eerder binnen moeten zijn om het bedrag voor januari te voorkomen.

Onze Ledenservice kan voor u nakijken:

Of uw deelname inmiddels volledig is beëindigd.
Aan welke trekkingen u precies heeft meegedaan.
Of verdere incasso’s nog openstaan.
Of er mogelijkheden zijn om iets voor u te corrigeren.

Oceniono na 1 z 5

Dwingende ledenwerving aan de deur door Postcodeloterij!

Ondanks een bordje geen verkoop e.d. boven mijn deurbel belde 2 studenten van de Postcodeloterij op zaterdagavond aan met een zogn. Cadeau; ( boekje met tips voor dagjes uit) met kortingsbonnen. Toen ik ze wees op mijn bordje en meldde geen interesse te hebben bleven ze maar op me inpraten en alle colportage marketingtrucjes werden uit de kast gehaald. Ondanks mijn marketingachtergrond voelde ik me overrompeld en ervoer ik deze ongevraagde methode als dwingend en begrijp ik heel goed dat de " ouderen" onder ons zo ergens in worden betrokken die dat eigenlijk niet willen. Uiteindelijk is het geen cadeau maar zijn ze uit op je gegevens voor een evt. Lidmaatschap en vroegen ze zelfs naar mijn banknummer waar ze de eventuele gewonnen geldprijs op kunnen overmaken. Buiten dwingend voelt het bijna als oplichting en probeerde ze zelfs op mijn emoties in te spelen. Na zeker 10 minuten dropen ze pas af toen ze doorkregen dat ik geen gegevens zou gaan afgeven. Ik vind het schandalig dat de Postcode loterij op deze manier leden probeert te werven en hoop met mijn ervaring te delen dat mensen hier niet intrappen. De Postcodeloterij is wel desperate op zoek naar nieuwe leden als ze deze manieren van " verkopen" gaan hanteren. Een gewaarschuwd mens telt voor 2!

31 stycznia 2026

Dank u voor uw bericht.

Het is vervelend dat u aan de deur bent benaderd terwijl u duidelijk een geen verkoop aan de deur‑bordje heeft hangen. Dat hoort te worden gerespecteerd. Het is ook niet de bedoeling dat bezoekers blijven aandringen of proberen uw gegevens te verkrijgen als u al heeft aangegeven geen interesse te hebben.

Uw ervaring dat dit dwingend en ongemakkelijk aanvoelde, nemen wij serieus.
Wij bespreken dit intern, zodat wij hier strenger op kunnen toezien. Als u wilt dat wij uw melding officieel registreren, dan kunt u dit doorgeven aan onze Ledenservice. Zij kunnen dit verder voor u oppakken.

Onbeschofte Werver aan de deur

Onbeschofte Werver aan de deur. Verkoopt een verhaal over gratis boekje en lot maar na geven boekje en niet willen meedoen met een lot moet het boekje ook gelijk terug. Onbeschoft gedrag verder en zal nooit meer meespelen

30 stycznia 2026

Beste Timon,

Dank u voor uw bericht.

Het is vervelend dat u aan de deur op een onbeschofte manier bent benaderd. Wanneer iemand iets aanbiedt, hoort dat altijd vriendelijk en respectvol te gebeuren. Het is zeker niet de bedoeling dat u alleen een boekje krijgt zolang u meedoet, of dat het wordt teruggevraagd als u aangeeft geen interesse te hebben. Dit hoort niet en wij begrijpen dat u hierdoor een negatieve ervaring heeft.

Wij nemen dit soort meldingen serieus en geven dit intern door, zodat wij dit kunnen bespreken met de betrokken teams. Als u wilt dat wij uw melding officieel registreren, dan kunt u dit doorgeven aan onze Ledenservice.

Telefoon: 088 – 020 10 `10

Oceniono na 1 z 5

Fluit maar naar je prijs.

In de 14e trekking speelde wij mee met drie loten op drie verschillende postcodes. Dit was de laatste keer dat wij dat deden omdat wij vanaf januari nog maar een lot hebben op ons huidige adres.

En wat gebeurd er op beide nummers die wij hebben opgezegd valt er een prijs als ik de postcodes intoets op de uitslagen pagina. Op een postcode een prijs van €15.00 die wij al keurig hebben ontvangen en op de andere postcode een giftcard van €20.00.

Helaas hebben wij die nog niet ontvangen en als ik contact opneem met de postcode loterij begint de slapstick, ze kunnen niet vinden. In mijn omgeving staat de €20.00 ook niet vermeld. De medewerker die ik aan de lijn kreeg kon niets vinden maar zag wel als ze de postcode intoetst dat er wel een prijs naar voren komt.

Kort samengevat ik heb 45 minuten aan de lijn gehangen en ben niets opgeschoten. Waar is het fout gegaan? Ze mogen wat mij betreft die prijs houden want ik wil er geen energie meer insteken maar het voelt niet goed.

Ik voel mij echt bedonderd door de postcodeloterij.

29 stycznia 2026

Beste Rien,

Dank u voor uw bericht.

Het is begrijpelijk dat u teleurgesteld en gefrustreerd bent als u een prijs ziet staan bij de uitslagen, maar deze vervolgens niet ontvangt en er tijdens contact met de klantenservice geen duidelijkheid kan worden gegeven.

Dat u 45 minuten aan de lijn heeft gehangen zonder oplossing, hoort niet te gebeuren. Uw gevoel dat er iets fout is gegaan, is heel begrijpelijk.
Onze Ledenservice kan voor u precies nagaan:

Welke loten u had op welke postcode.
Of de prijs van €20,00 correct geregistreerd staat.
Waarom deze giftcard niet is verzonden.
Of er alsnog recht is op uitbetaling.

Zij kunnen dit in het systeem terugvinden en het voor u oplossen.

Telefoon: 088 – 020 10 20

Oceniono na 1 z 5

er zit maar 1 ding op massaal opzeggen…

er zit maar 1 ding op massaal opzeggen die loterij alle mensen

28 stycznia 2026

Hallo Karel,

Dank u voor uw bericht.

Ik begrijp dat u dit zo ervaart. Het is jammer dat u het gevoel heeft dat dit de enige oplossing is. Wij willen juist dat deelnemers zich goed en gehoord voelen. Als u onvrede heeft over uw deelname, prijzen, communicatie of contactmomenten, dan kijken wij dat graag voor u na.
Onze Ledenservice kan:

Controleren of uw deelname correct staat geregistreerd.
Eventuele problemen met opzeggen oplossen.
Onterechte afschrijvingen onderzoeken.
Uw voorkeuren voor contact of post aanpassen.

U kunt hen bereiken via:
Of via het contactformulier op onze website.
Wij helpen u graag op een correcte manier verder.

Postcode/vrienden loterij

Sinds wij zowel de Postcode en de vrienden loterij hebben opgezegd worden we bedolven onder hun post en mail er wordt zelfs gebeld.
Laats stond er zelfs iemand aan de deur die nog al kwaad keek dat ik zij totaal geen interesse te hebben.
Dit soort stalken van ex-deelnemers is zowel opdringerig als totaal ongepast maar het schijnt als je er niet van gediend bent ze er gewoon mee doorgaan bij mij is nee nee dus stoppen ermee 😡

28 stycznia 2026

Beste Beerke,

Het spijt me zeer om te lezen dat u na uw opzegging zoveel ongewenste post, mails, telefoontjes en zelfs huisbezoeken heeft gekregen. Dat is beslist niet hoe wij met voormalige deelnemers willen omgaan. Uw ervaring klinkt storend en ongepast, en ik begrijp goed dat u hier klaar mee bent.
Ik help u graag verder.

Wat u kunt doen:
Neem alstublieft direct contact op met onze Ledenservice. Zij kunnen uw gegevens controleren en ervoor zorgen dat alle vormen van contact, zoals post, e‑mail, telefoon en bezoeken aan huis, volledig worden stopgezet.

Het kan zijn dat uw contactvoorkeuren nog niet goed zijn verwerkt, en dat moet natuurlijk zo snel mogelijk worden opgelost.
U kunt de Ledenservice bereiken via:
✆ 088 – 020 1020 (gebruikelijke belkosten).

Nogmaals mijn excuses dat u dit zo heeft moeten ervaren. Wij willen dat iedere (oud-)deelnemer met respect wordt behandeld.

Oceniono na 1 z 5

Na opzegging toch nog betalen – geen coulance

Ik speel al geruime tijd mee met twee loten. Op 23 januari heb ik één van mijn loten opgezegd, met de verwachting dat ik vanaf februari nog maar voor één lot zou betalen. Toch is er in februari alsnog voor twee loten geïncasseerd.

In de chat werd aangegeven dat de opzegging pas per maart zou ingaan en dat ik februari daarom “verplicht” moet betalen, terwijl dit nergens duidelijk is gecommuniceerd tijdens het opzegproces. Bovendien werd de chat beëindigd voordat ik hierop kon reageren.

Ik vind dit geen klantvriendelijke gang van zaken en verwacht een coulance-oplossing in de vorm van terugbetaling van het teveel geïncasseerde bedrag.

27 stycznia 2026

Hallo Tolga,

Dank u wel voor uw review. Ik begrijp dat het vervelend is dat er in februari nog twee loten zijn geïncasseerd terwijl u op 23 januari één van uw loten heeft opgezegd.

Aan het begin van iedere maand worden alle incassoverzoeken al naar de banken verzonden. Als een opzegging daarna binnenkomt, kunnen wij de incasso van die maand helaas niet meer tegenhouden. Daardoor ging uw opzegging pas per maart in. Dit had duidelijker gecommuniceerd moeten worden tijdens het opzegproces. Ook is het niet prettig dat de chat werd beëindigd voordat u kon reageren.

Om te bekijken wat wij voor u kunnen betekenen, kijk ik dit graag met u na. Wilt u contact opnemen met onze Ledenservice? Zij helpen u graag verder en kunnen direct meekijken in uw gegevens.
Ledenservice: 088 – 020 1020 (gebruikelijke belkosten).

Oceniono na 1 z 5

Beloofde prijs wordt niet bezorgd

Beloofde prijs wordt niet bezorgd, ook niet na meerdere herinneringen. Het duurt inmiddels anderhalve maand. Postcodeloterij Ledenservice blijft zich verschuilen achter vertraging bij PostNL. Beschamend.

24 stycznia 2026

Hallo Joost,

Dank u wel voor uw review. Vervelend om te lezen dat u uw prijs nog niet heeft ontvangen. Dat had niet zo lang mogen duren. Wij begrijpen dat dit erg teleurstellend is.

Onze prijzen worden per post verstuurd. Soms kan er vertraging ontstaan bij PostNL, maar anderhalve maand is langer dan gebruikelijk. Wij kijken dit graag voor u na zodat u uw prijs alsnog ontvangt.

Wilt u hiervoor contact opnemen met onze Ledenservice? Zij kunnen uw gegevens controleren en een oplossing bieden.
Ledenservice: 088 – 020 1020 (gebruikelijke belkosten)

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej