Nieuczciwa firma, unikać
Stanowczo odradzam korzystanie z usług wypożyczalni samochodów Panek, szczególnie na lotnisku w Poznaniu. Moje doświadczenie z tą firmą było katastrofalne i uważam ją za najgorszą spośród wszystkich, z których korzystałem na tym lotnisku.
Po moim przybyciu poinformowałem telefonicznie o opóźnieniu, jednak mimo to naliczono mi arbitralnie 150 zł za późny odbiór samochodu. Kwota ta nie figuruje w regulaminie Panek, gdzie podane są niższe stawki za tego typu usługę. Na koniec najmu naliczono mi 400 zł za zwykłe czyszczenie zewnętrzne pojazdu, które uzasadniono obecnością śladów owadów na kratce chłodnicy oraz odchodów ptasich – co jest zupełnie normalne w przypadku użytkowania samochodu. W sumie zostałem niesprawiedliwie obciążony kwotą 550 zł za wynajem, który nie był wart nawet tej kwoty.
Ponadto firma pośrednicząca Rentalscar, będąca częścią Booking, nie była w stanie mi pomóc pomimo wielokrotnych reklamacji. Wykazali się całkowitą niekompetencją, nie zadając sobie trudu, by przeczytać i rozpatrzyć mój problem. W związku z tym również nie zamierzam więcej korzystać z ich usług.
Co więcej, Panek nigdy nie odpowiedział na moją reklamację, co pokazuje całkowity brak obsługi klienta i szacunku wobec klienta.
Podsumowując, te firmy są nieuczciwe i należy ich unikać za wszelką cenę, jeśli ktoś nie chce ponosić nieuzasadnionych kosztów. Mając dostęp do karty kredytowej klienta, naliczają opłaty pod byle pretekstem.
25 października 2024