Orimlig Hyra Recenzje

Wynik TrustScore: 4.5 na 5

Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 1 z 5

Jag var involverad i ett ärende där Orimlig Hyra först skickade in en ansökan till Hyresnämnden, men senare inte ville eller kunde driva ärendet vidare. När vi själva behövde ta över upptäckte vi... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

Jag betalade en hyra med närmare 100% påslag, vilket var väldigt tråkigt. En vän till mig tipsade Orimlig Hyra så jag tänkte att jag testar. Jag är enormt tacksam för den snabba, professionella o... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

Jag er veldig tacksam for at dere hjelper å kjempe imot urett i forbindelse öckerhyra. Det har vært smidigt och lett at använda deres hjelp. Kommer absolutt at rekommandere dere ifall någon jag kjenne... Zobacz więcej

Reakcja na opinię

Oceniono na 5 z 5

Jag har ingenting ont att säga om Orimlig Hyra och den kontakt och upplevelse som jag har haft av dom. De stod för vad de lovade och har alltid gett snabba svar på alla mina funderingar. Jag fick min... Zobacz więcej

Reakcja na opinię

Informacje dotyczące firmy

1. Prawnik – nieruchomości
  2. Usługi prawne

O Orimlig Hyra

Napisane przez firmę

Orimlig Hyra - Pengar tillbaka från din dyra andrahandshyra

Hela 9 av 10 betalar för hög hyra i andra hand.

Hyr du rum eller lägenhet i andra hand? Vi betalar tillbaka din överhyra inom 48 h . Det gäller även om du hyr "svart".
Det kostar dig ingenting att ansöka, utan vi betalar i stället ut ett belopp till dig för att köpa ditt ärende. Vi driver sedan ärendet på egen risk och hoppas få tillbaka pengarna samt en vinst för att täcka de omkostnader vi har för allt arbete, att ligga ute med pengar i upp till två år och den ekonomiska risken vi tar när vi betalar pengar till dig. Eftersom vi är experter på detta så brukar vi kunna få tillbaka ett större belopp. Detta innebär att vi gör en vinst samtidigt som du får 20% mer än om du drivit processen själv.
Fördelarna med att ansöka via Orimlig Hyra är många och vi har tusentals nöjda användare. Ansöker du via Orimlig Hyra innebär det att: - Du slipper vänta, pengar inom 48 h - Du behåller pengarna oavsett utfall, vi tar risken - Vi gör jobbet - Du slipper konfrontera hyresvärden - Du får en större återbetalning, i snitt 20% högre Läs mer och ansök nu! OrimligHyra.se

Dane kontaktowe

4 gwiazdki
3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Zaprasza klientów do wystawiania recenzji

Nie odpowiedziano na negatywne recenzje

Wszystkie recenzje

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 30

Napisz recenzję

Otroligt oseriöst bolag

Otroligt oseriöst bolag. Gör ingen granskning innan de skickar ut ärenden och tar sig an vilka uppdrag som helst. Använd er inte av dessa!!

Orimlig hyras grundare Alban Dautaj medger själv brister i företagets system. Det har gått ut över oskyldiga hyresgäster som har pekats ut ockervärdar och krävts på stora summor pengar.

Bolaget har drivit flera krav mot falska ockervärdar. När Hem & Hyra gör en större granskning av verksamheten visar det sig att företaget i 17 andra fall drivit ärenden mot påstådda ockervärdar som sedan visat sig bygga på falska premisser.

Och som svar på ert eget svar - ni representerar inte hyresgäster som har rätt till återbetalning, ni representerar även hyresgäster som inte har rätt till återbetalning vilket är rent av oetiskt och oprofessionellt. Detta från någon som själv är jurist i grunden.

6 września 2024

Hej Jennifer,

Orimlig Hyras jurister representerar hyresgäster som har rätt till återbetalning. När bolaget går vidare med ärenden så utgår juristen från de omständigheter som presenterats och gjorts gällande är korrekt. Processjuristen kommunicerar sedan med hyresgästen för att samla så god bevisning som möjligt. Ofta saknas perfekt bevisning och just i sådana situationer behövs vårt stöd än mer.

Det är direkt olämpligt som jurist att, utan anledning, utgå från att klienten (hyresgästen) uppgett felaktigheter. Vi betvivlar givetvis inte de uppgifter hyresgäster lämnar till oss - tvärtom gör vi allt för att visa att hyresgästen talar sanning. Ofta lyckas vi med detta trots brist på bevisning.

En hyresvärd blir inte återbetalningsskyldig om denne inte tagit överhyra. Om du eller annan hyresvärd inte håller med om det som hyresgästen påstått så kan ni bestrida eller invända. Hyresnämnden prövar då frågan varpå båda parter har att ta fram den bevisning som finns.

Svar 2: Det är ovanligt men ibland förlorar vi. Att förlora innebär per definition att vi i vissa fall representerat hyresgäster som inte har rätt till återbetalning. Hyresnämnden bestämmer detta - inte Orimlig Hyra, hyresgästen eller hyresvärden. Vår tjänst innebär dock att vi tar risken och betalar tillbaka en överhyra till hyresgästen även om vi skulle förlora.

Otroligt bra

Snabb återkoppling, riktigt fina människor som faktiskt försöker hjälpa dig och din situation

29 sierpnia 2024

Odpowiedź od Orimlig Hyra

Tack för ditt fina omdöme, det uppskattas av oss!

Oceniono na 1 z 5

Their business purpose is a lie

Yes, I see they answered my complaint. I DID refuse. Why? Because they did NOT pay out in advance, because the landlord in question was a "risk". Isn't that a the whole point of their business idea? Going against "risky" landlords?

13 sierpnia 2024
Oceniono na 3 z 5

Ingen rättvisa

Fick kravbrevet igår och blev helt paff. Tänkte en läkare går väl fint att samarbeta med men nu han eller med hjälp av Orimlig hyra AB lurar av mina sparade pengar som jag fick i lön som pedagog. Läkaren fick bo i hela min lgt. Nu påstår de att det var inte så. Det är REN LÖGN. Läkaren har köpt en lgt nu och försöker dryga ut sin inkomst Pds. Så nån rättvist handling är det inte att tala om.
Visst är hyresgäster som får pengar av er är nöjda men jag som litade på läkaren jag blir lurad.

2 sierpnia 2024

Proffesionellt företag

Proffesionellt bemötande och snabb återkoppling. Levererade det som lovades och vi är jättenöjda!

16 lipca 2024

Odpowiedź od Orimlig Hyra

Vad kul att du är nöjd 🧡 Tack för ditt omdöme, det gläder oss!

When Expected = Reality

High quality service, everything is just as advertised. People there really know what they're doing. Highly recommended!

16 lipca 2024

Odpowiedź od Orimlig Hyra

Thank you for your review. We are glad to help! 🧡

Så dåligt

Min sambo fick en stämningsansöka i april 2024 där hyresgästen också hade angett felaktiga/falska uppgifter. Sen stämde samma hyresgästen min sambo igen under juli 2024 för samma period. Helt otroligt! Vi skrev till orimlig ohyra och de drog tillbaka den andra stämningsansökan direkt men under all kritik att de inte kan kolla ansökningarna som de får in.

18 lipca 2024
Oceniono na 2 z 5

They gave incorrect information

They gave incorrect information. I’ve got a letter from them that says, ‘It is important that you apply no later than 2 years after you have moved out.’ This is not true according to the website, where this time period is only 3 months…

6 lipca 2024

Odpowiedź od Orimlig Hyra

Vi beklagar om det förekommit några missförstånd kring de tidsramar som anges för att ansöka om återbetalning. På Orimlig Hyra strävar vi efter att ge korrekt och klar information till alla våra kunder. Vi Sveriges ledande expert på området, och vi har framgångsrikt drivit över 1 000 ärenden.

Tidsfristen för att göra en ansökan kan variera beroende på specifika omständigheter i varje enskilt fall. I ditt fall har vi bedömt att du kan ansöka även efter den tremånadersfrist du nämnder. Därför uppmanar vi dig att kontakta oss direkt så att vi kan ge dig den mest relevanta och exakta informationen baserat på ditt unika ärende.

Vi uppskattar din feedback och ser fram emot att hjälpa dig vidare. Du når oss via telefon eller e-post.

Tack för att du tog dig tid att skriva, och vi hoppas på att snart kunna rätta till eventuella missuppfattningar. Vi skickar inte ut brev med felaktig information.

Orimlig Hyra

Oceniono na 1 z 5

De håller inte vad de säger

De håller inte vad de lovar . Det står utbetalning inom
48 timmar även om ärendet inte vinner . I mitt fall var de inte alls så de tog ätandet vidare men inga pengar av dom fick man de säger att man måste vänta tills hyresnämnderna godkänner det. Bullshit dom har redan skickat in den å driver ärendet vidare . Men inget får man för de ..ärendet går inte att avslutas men pengar ska man vänta på för att de inte har klara bilder å dokument för hur betalningen gjorde allt blev skickat svart på vitt .. denna ska jag ta med media å nyheter för de är absolut inte de dom lovar vad deras reklam säger ..

1 czerwca 2024

Odpowiedź od Orimlig Hyra

Tack för din feedback. Vi beklagar att din upplevelse inte motsvarat de förväntningar vi strävar efter att uppfylla. På Orimlig Hyra arbetar vi hårt för att erbjuda en snabb och rättvis tjänst, men det finns situationer där processen kan vara långsammare än vanligt.

Generellt sett, betalar vi ut återbetalning inom 48 timmar efter att all nödvändig dokumentation som bevisar betalda hyror har mottagits. Om dokumentationen är ofullständig, fortsätter vi att driva ärendet mot maximal återbetalning - återbetalningen sker dock inte förrän vi fått in underlaget eller vunnit i domstol ungefär 7-9 månader senare.

En annan situation som kan innebära att återbetalning inte sker inom 48 timmar är om hyresvärden saknar kreditvärdighet. I sådana fall kan vi inte garantera återbetalning förrän ärendet är avgjort och vunnet, vilket kan ta upp till nio månader. Under denna tid hanterar vi allt från processföring till eventuell indrivning, helt kostnadsfritt för dig som hyresgäst. Att inte få återbetalning trots att man lämnat allt vi bett om kan kännas orättvist - vi kan dock inte, av affärsmässiga skäl, betala inom 48 timmar om det föreligger en risk för att hyresvärden inte återbetalar trots att vi får rätt i domstol.

Vi kan inte diskutera specifika ärenden öppet, men vi uppmanar dig att kontakta oss direkt så att vi kan se över ditt ärende och förtydliga situationen. Vårt mål är att alla våra kunder ska känna sig trygga och väl informerade genom hela processen.

Tack igen för din feedback som hjälper oss att förbättra vår service.

Oceniono na 5 z 5

Tack för hjälpen tredje gången nu.

Tack för hjälpen tredje gången nu.
Har totalt fått tillbaka 44.000.
Jag har satt detta i "system" nu,betalar "gärna" en överhyra så länge jag har ekonomi till det dåjag vet att jag får tillbaka mina pengar i slutändan.
Ser det som ett "sparande"

14 czerwca 2024

Odpowiedź od Orimlig Hyra

Superkul att du är nöjd. Vi är glada att ha fått chansen att hjälpa dig till rättvisa 🧡

Oceniono na 5 z 5

Tack för ett professionellt och…

Tack för ett professionellt och förstående bemötande samt ett snabbt samarbete där jag fick fin hjälp med ett ganska brådskande ärende. Kände mig både förstådd och bekräftad med mina rättigheter som hyresgäst inom andrahandsuthyrning. Tack orimlig hyra! 😊

17 kwietnia 2024

Odpowiedź od Orimlig Hyra

Vad kul att du är nöjd 🧡 Tack för ditt omdöme, det gläder oss!

Allt var tydligt

Allt var tydligt, rimligt och korrekt! Fick bra svar gällande de funderingar och/eller frågor vi hade, under processen.

Viktora som hjälpte oss var väldigt snabb på att återkoppla och hjälpa oss dessutom, vilket gjorde de hela ännu bättre!

17 kwietnia 2024

Odpowiedź od Orimlig Hyra

Tack för ditt fina omdöme, det uppskattas! Ser till att Viktoria får läsa din positiva kommentar 😊

VARNING

VARNING!

Jag gjorde min research och beslutade att använda mig av deras tjänst. Jag fick en hel del pengar av dem. Under tiden så skulle jag flytta och skrev på en uppsägning hos hyresbolaget. Kort efter kontaktar OH mig och kräver sina pengar tillbaka + 7000kr för ”tiden dom lagt på mitt ärende”.
Dom hävdar att eftersom jag flyttar ut så kan dom inte stämma bolaget. Det handlar alltså dels om att hyresbolaget olagligen försökt få in en klausul om att om jag flyttar kan jag inte stämma dom, vilket borde ogiltigförklara uppsägningen då de medvetet lurade mig och att man inte kan frånsäga sig en pågående stämning bara sådär. Detta är något OH som jurister KAN och BÖR ta tag i mot hyresbolaget, men så fort detta hände så tyckte dom att det va för mkt jobb och därför skulle jag återbetala dom.
Mitt uppmaning är att vara VÄLDIGT FÖRSIKTIG och uppmärksam på att både hyresbolag OCH orimlig hyra är ute efter snabba pengar och inte några riddare i skinande rustning som vill hjälpa folk som luras på sina pengar enbart för att kunna ha tak över huvudet.
Om ni googlar orimlig hyra + domstol så kan ni se ett liknande fall.
Man kan också själv stämma sin hyresvärd via hyresnämnden och få tillbaka en betydligt större summa än OH gör.

EDIT EFTER OHs SVAR:

Ta med er detta från mitt omdöme:
1. OH är inte på din sida
2. OH är ett företag vars syfte är att maximera vinst till sig själva
3. Du kan själv enkelt driva ärendet via hyresnämnden och få en betydligt större summa tillbaka.
4. Hyresvärden kan inte avtala bort din rätt att stämma. Dessa avtal är ogiltiga enligt lag.

Hyreslagen är tvingande till hyresgästens förmån (hyreslagen 1 § 5 st). Det innebär att förbehåll i avtal som är till hyresgästens nackdel är ogiltiga enligt lag. Hyresvärden kan teckna bestämmelser som är gynnande, men att som i mitt fall “avtala bort ens rätt att stämma hyresvärden” räknas inte under gynnande. I detta fall är detta avtal ogiltigt. Hyresvärden använder denna taktik för att komma ur tvisten som OH dragit igång enligt avtalet mellan mig och OH. Hyresvärden vet att jurister som OH inte vill ha extra arbete och därför kommer lägga ner stämningen.

Alltså, OH kan väldigt enkelt driva detta med små medel, men eftersom det då inte längre är ett “copy paste” ärende för dom så är det inte värt det monetärt för deras affärsmodell. Detta är vad mitt omdöme i grund och botten handlar om; OH ÄR INTE PÅ DIN SIDA OAVSETT VAD DOM FÖRSÖKER FÅ FOLK ATT TRO. OH har ett mål och det är att skydda sin affärsidé och tjäna pengar, och att använda sig av ett språk “att skydda hyresgästen” är enbart ett PR-trick.

I mitt egna fall hade OH redan flertalet stämningar mot samma hyresvärd i samma byggnad, det vill säga att jobbet som de hävdar kostar 7000kr är redan utfört mellan en stort antal kunder och det är av precis samma skäl du KOSTNADSFRITT kan driva ärendet själv via hyresnämnden.

OH kommer betala ut pengar om ockerhyra förekommer, men en väldigt liten del av den summa du själv kan få om du driver frågan själv hos hyresnämnden.

Jag vill även tillägga att en utomstående jurist gått igenom mitt ärende och bekräftat de juridiska delarna.

8 kwietnia 2024

Odpowiedź od Orimlig Hyra

Vi läste din recension och vill tacka för att du delade din upplevelse med Orimlig Hyra. Det gläder oss att höra att du fick en betydande summa genom att använda vår tjänst. Det är även bra att du ger din ärliga feedback då framtida kunder får en mer nyanserad bild av vårt bolag.

Vi förstår att det kan uppstå situationer som förändrar omständigheterna för våra kunder. Vår affärsmodell bygger på en tydlig och rättvis avtalsrelation, där vi betalar ut ett belopp i förväg för rätten att driva ärendet vidare. Vi gör detta utan att ta betalt från kunden.

Vårt mål är att erbjuda en snabb och riskfri lösning för våra kunder, där de inte behöver vänta eller delta i den juridiska processen. Avtalsbrottet, i de fall det inträffar, är inte en fråga om att snabbt tjäna pengar, utan snarare en säkerhetsåtgärd för det omfattande arbete som vi och våra juridiska team redan har investerat i ärendet. När vi tar oss an ett ärende och utför omfattande juridiskt arbete, men en kund sedan väljer att dra tillbaka ärendet eller lösa det på egen hand, innebär det att vi inte kan få betalt för det arbete vi lagt ner. Därför är det viktigt att vi har avtal som skyddar både oss och våra kunder och som tydligt definierar rättigheter och skyldigheter.

Vi vill tillägga att i de över 2 000 ärenden vi har hanterat har vi endast krävt återbetalning från en hyresgäst i ett fåtal fall. I ca 30 fall har vi funnit det nödvändigt att begära tillbaka utbetalade medel, och i 20 av dessa ärenden var det på grund av bedrägliga handlingar där sökanden har fabricerat sina uppgifter. I de återstående 10 fallen liknade omständigheterna det du beskriver – där kunden ingick en förlikning med sin hyresvärd efter vår initiala utbetalning och strax innan en domstolsförhandling.

Det finns situationer där en hyresgäst kan bli vilseledd av sin hyresvärd att underteckna ett avtal som inte är till hyresgästens fördel, vilket kan leda till en oväntad förlikning. Det är viktigt att kunderna är medvetna om och förstår fullständigt de juridiska dokument de undertecknar och att vi som företag måste agera för att skydda vårt arbete och de investeringar vi har gjort.

Vi vill återigen betona att vårt primära mål är att skydda och gynna våra kunder, och att vi tar all feedback på största allvar för att förbättra våra tjänster och kundupplevelser.

Toppen upplevelse!

Trevliga och proffsiga. Vi mejlade fram och tillbaka för att få till rätt beräkning och deras jurister var väldigt hjälpsamma.

27 marca 2024

Odpowiedź od Orimlig Hyra

Tack för ditt fina omdöme, det uppskattas! 🧡

Doświadczenie Trustpilot

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej