Mivishop Recenzje 13

2,1

2,1

Słaba

W grudniu złożyłam zamówienie w sklepie…

W grudniu złożyłam zamówienie w sklepie Mivi, obejmujące kilka produktów. Zamówienie było dostarczane w kilku częściach, w różnych terminach. Po otrzymaniu przesyłek dokonałam przymiarki i w ustawowym terminie odstąpiłam od umowy, odsyłając produkty zgodnie z regulaminem.

30 stycznia otrzymałam informację, że zwrot trzech pozycji nie zostanie uznany, ponieważ — według Sprzedawcy — produkty noszą ślady użytkowania w postaci „intensywnego zapachu”, a w związku z tym koszt nie zostanie zwrócony.

Nie zgadzam się z takim stanowiskiem. Zgodnie z ustawą o prawach konsumenta przymierzenie odzieży mieści się w zakresie zwykłego zapoznania się z produktem, a przedsiębiorca nie może odmówić przyjęcia skutecznego odstąpienia od umowy. W przypadku sporu możliwe jest co najwyżej wykazanie ewentualnego zmniejszenia wartości rzeczy, a nie całkowita odmowa zwrotu.

W mojej ocenie jest to próba przerzucenia kosztów na klienta i praktyka, która nie powinna mieć miejsca. Sprawa została przeze mnie zgłoszona z powołaniem się na obowiązujące przepisy, a w przypadku braku porozumienia zostanie skierowana do Rzecznika Praw Konsumenta.

Na ten moment — nie polecam tego sprzedawcy.

Zastanawiam się również, czy osoby publiczne współpracujące wizerunkowo z marką mają świadomość, jak w praktyce traktowani są klienci w sytuacjach spornych.

8 lutego 2026

Zamówienie na dres i sweter LOVLY

Złożyłam zamówienie w sobotę o 21, zamówiłam sweter i dres.
Paczka przyszła w czwartek w kolejnym tygodniu.
Przed dniem odebrania paczki przez kuriera, sklep kontaktował się telefonicznie - potwierdził wysłanie paczki.
Produkty ładne, lecz skład swetra lekko niezgodny z opisem.
Według opisu na stronie sweter powinien być wykonany z 80% wełny i 20% poliestru. W rzeczywiści jest to 30% wełny, 50% bawełny i 20% poliester.

24 stycznia 2026

Rrzeczy z AliExpress

Ponad miesiąc oczekiwania na zamówienie, totalny brak kontaktu. Okazuje się, że identyczne rzeczy, które są na stronie Mivi można znaleźć na AliExpress (nawet zdjęcia są te same) w cenach 3 razy niższych. Nic dziwnego więc, że tak dlugo trzeba czekać na zamówienie, skoro zamawiają to z AliExpress i rozsylają dalej. Żenada, mogliby chociaż zadbac o wlasne zdjęcia, ale jak widać nie kryją się...

31 października 2025

NIE POLECAM !!!

NIE POLECAM !!!!
Zakupiłam dres przy którym była informacja "wysyłka natychmiastowa" w dniu dzisiejszym mija już 3 tygodnie a moje zamówienie wciąż nie zostało wysłane ! i uwaga wciąż ich nie mają. Nie liczcie na kontakt ze strony sklepu dopóki same się do nich nie odezwiecie .

17 listopada 2025

Tragedia!!!!!

Tragedia!!!!!
Pierwszym razem zamowilam koszule i spodnie ktrych nigdy sie nie doczekalam. Po namowieniu przez siostre zamowilam kurtke, 3 tygodnie po planowanym terminie dostawy - nadal czekam. Po kilku moich mailach, nagle informacja ze paczka oczekuje na kuriera, minely 4 dni i nadal zero informacji od kuriera czy samego butiku zebyn potwierdzic nadanie paczki ! Nigdy wiecej nie dam sie namowic na tych skamerow.

1 października 2025

Trzymajcie się z daleka od MIVI

Pierwszy raz spotkałam się z takim traktowaniem klienta. Trzymajcie się z daleka od tej firmy. Namówiona przez Paulę z Instagrama do zakupu pięknej koszuli, postanowiłam to zrobić. Jednak okazało się, że przez dwa tygodnie nie dostałam ani koszuli ani informacji na temat przedłużającej się wysyłki. Postanowiłam zadzwonić do MIVI i dowiedzieć się co się dzieje z moim zamówieniem, pani beztrosko odpowiedziała, że koszuli nie ma na stanie i może pod koniec tygodnia będzie. zapytałam o ostateczny termin wysyłki został mi obiecany max koniec tygodnia. Jak się domyślacie pod koniec tygodnia nie było ani wysyłki a ni informacji. Ponieważ ciągnęło się ta sprawa dość długo miałam zaplanowany tygodniowy wyjazd o czym poinformowałam sklep. Poproszono mnie o wysłanie nowego adresu wysyłki- co uczyniłam. Sadzać, że koszula zostanie niebawem wysłana. Nic bardziej mylnego... czekałam kolejne dni a paczki ani informacji nie było. dostałam wreszcie maila z informacja... tadammm paczka jest w PRZYGOTOWANIU i wyślemy na dres... i niespodzianka- podali adres pod, którym mnie nie było. Napisałam maila, w którym nie kryłam mojego poirytowania cała sytuacja i zamiast przeczytać- PRZEPRASZAMY za zaistniała sytuacje dostałam wiadomość, że ma zważać na słowa. dodam, że nie było tam pół obraźliwego słowa, wiec nie wiem co tak uraziło. ale to już było za dużo dla mnie!!!uważajcie i trzymacie się od nich z daleka. Chyba Że macie dużo czasu i nadziei I CIERPLIWOŚCI w sobie:)JA Z CAŁEGO SERCA NIE POLECAM!!!!

22 października 2025

Nie polecam, w mailach informacje, ze kurtka bedzie wysłana oczywiście jest to klamstwo. Omijac szerokim lukiem!

25 września 2025

Tragedia

Tragedia. Zamówiłam produkty w sierpniu. Do dzisiaj nie dostałam. Zero informacji, a na stronie i instagramie informują że produkty dostępne od ręki. Wcześniej zamówiłam spodnie- totalnie inne niż na zdjęciach. Jakość fatalna.

1 sierpnia 2025

Zamówiłam kurtkę 12 sierpnia z…

Zamówiłam kurtkę 12 sierpnia z informacją, że czas wysyłki to 5 dni roboczych. Kontakt ze sklepem był bardzo utrudniony – wiadomości były odpisywane rzadko, a odpowiedzi często sprzeczne. Kilkukrotnie zapewniano mnie, że kurtka jest pakowana i czeka na kuriera, mimo
że prosiłam o kod nadania paczki – bez skutku. W środę 27 sierpnia dostałam wiadomość, że paczka została wysłana, ale w aplikacji InPost nie widziałam żadnej przesyłki. Po mojej kolejnej prośbie ( 29 sierpnia)o kod nadania otrzymałam informację, że paczka została wstrzymana z powodu problemów na magazynie, co całkowicie przeczy wcześniejszej informacji o wysyłce.

Całe doświadczenie było bardzo nieprofesjonalne – klient jest wprowadzany w błąd, a komunikacja ze sklepem pozostawia wiele do życzenia. Nie polecam tego butiku.

29 sierpnia 2025

Serdecznie NIE polecam

Serdecznie nie polecam. Ubrania totalnie inne niż na zdjęciach. Dostałam inny rozmiar, a zwrotów nie ma. Nie ma metek na ubraniach, ani ze składem, ani z ceną. Ubrania są z Chin, to żadna firma i nie produkuje w Polsce.

20 czerwca 2025

Szef i pracownicy katastrofa zero szacunku do innych

Bardzo nieprzyjemni pracownicy. W chamski sposób się do mnie odnieśli, a do tego obrazili. Chciałam zakupić marynarkę. Dwa razy napisałam, że ja chcę, a gdy Pani powiedziała, że jest niedostępna zapytałam czy to jest jakaś selekcja kupujących.
Zostałam zablokowana i dostałam odpowiedź, że „Takich jak Pani nie traktujemy dobrze”.
Widocznie jestem gorszym sortem :)

5 czerwca 2025

Ten sklep to totalna katastrofa !!

Ten sklep to totalna katastrofa !!! Omijajcie szerokim łukiem jak tylko możecie !!! Kupiona sukienka to totalna szmira nie warta swojej ceny ..jak zwykle zdjęcia są wyśrubowane na maxa a przyjeżdża szmatławiec do podłogi!!

5 maja 2025

Czy to Twoja firma?