Mit-Ic ściema
Również chcę się przyłączyć do grona poszkodowanych przez MIT-IC.
Zasada działania którą przeszedłem niczym nie różni się od tej którą opisujecie.
Na początku telefonicznie rozmawiałem z Karolem Giersz (tak się przedstawił). Kazał założyć aplikację Signal przez którą będziemy w stałym kontakcie (po połączeniu pojawił się Karol Butkiewicz). Cała praca polegała na połączeniu na PC przez AnyDesk. Powiedział że tylko tak będziemy mogli handlować. Po połączeniu przeprowadził mnie przez stronę MIT-IC czyli założyć konto. Najmniejsza kwota od które należy startować to 250 USD lecz będzie to depozyt (podałem numer konta i numer karty) - tak więc start. Po trzech tygodniach powiedział, że aby wygrywać większe kwoty należy wpłacić 1000 USD czyli należy przelać. Przez dwa tygodnie zarobiłem 400 USD czyli było dość fajnie. Więc wpłaciłem 1000 USD przez Binance bo to jedyna droga – tak twierdził. Po około 6 tygodniach miałem już 5000 USD czyli bardzo fajnie. Po tej kwocie zaczął namawiać na kryptowalutę ale musze mieć 10000 USD, czyli muszę jeszcze wpłacić 5000 USD. Zwlekałem z tym, powiedziałem że jak w ciągu 6 tygodniu mam 5000 USD to teraz przy takiej kwocie dość szybko zarobimy jeszcze 5000 USD. Powiedział że tak to nie działa i trzeba szybko działać bo mamy tylko tydzień aby zarobić 40 procent wkładu który mogę natychmiast po przelaniu wypłacić. Po dłuższym zwlekaniu powiedziałem że zostawiamy to co jest i czekamy jak coś zarobimy bez dodatkowych przelewów. To ustawił tak ropę i gaz że w ciągu 1 godziny straciłem wszystko. Po zalogowaniu już pieniędzy nie było a na stronie pojawiła się informacja „Twoje konto zostało wyłączone z powodu braku aktywności. Aby uzyskać pomoc, skontaktuj się ze swoim brokerem”.
Telefon nieaktywny a z Signal zostałem wypięty. Czyli ładnie zostałem wydojony.
Tak więc naprawdę przestrzegam przed tą stroną