2,0

Słaba

Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji

2,0

Wszystkie recenzje

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 0

Napisz recenzję

Dokonujemy weryfikacji wystawionych opinii

Mit-Ic ściema

Również chcę się przyłączyć do grona poszkodowanych przez MIT-IC.
Zasada działania którą przeszedłem niczym nie różni się od tej którą opisujecie.
Na początku telefonicznie rozmawiałem z Karolem Giersz (tak się przedstawił). Kazał założyć aplikację Signal przez którą będziemy w stałym kontakcie (po połączeniu pojawił się Karol Butkiewicz). Cała praca polegała na połączeniu na PC przez AnyDesk. Powiedział że tylko tak będziemy mogli handlować. Po połączeniu przeprowadził mnie przez stronę MIT-IC czyli założyć konto. Najmniejsza kwota od które należy startować to 250 USD lecz będzie to depozyt (podałem numer konta i numer karty) - tak więc start. Po trzech tygodniach powiedział, że aby wygrywać większe kwoty należy wpłacić 1000 USD czyli należy przelać. Przez dwa tygodnie zarobiłem 400 USD czyli było dość fajnie. Więc wpłaciłem 1000 USD przez Binance bo to jedyna droga – tak twierdził. Po około 6 tygodniach miałem już 5000 USD czyli bardzo fajnie. Po tej kwocie zaczął namawiać na kryptowalutę ale musze mieć 10000 USD, czyli muszę jeszcze wpłacić 5000 USD. Zwlekałem z tym, powiedziałem że jak w ciągu 6 tygodniu mam 5000 USD to teraz przy takiej kwocie dość szybko zarobimy jeszcze 5000 USD. Powiedział że tak to nie działa i trzeba szybko działać bo mamy tylko tydzień aby zarobić 40 procent wkładu który mogę natychmiast po przelaniu wypłacić. Po dłuższym zwlekaniu powiedziałem że zostawiamy to co jest i czekamy jak coś zarobimy bez dodatkowych przelewów. To ustawił tak ropę i gaz że w ciągu 1 godziny straciłem wszystko. Po zalogowaniu już pieniędzy nie było a na stronie pojawiła się informacja „Twoje konto zostało wyłączone z powodu braku aktywności. Aby uzyskać pomoc, skontaktuj się ze swoim brokerem”.
Telefon nieaktywny a z Signal zostałem wypięty. Czyli ładnie zostałem wydojony.
Tak więc naprawdę przestrzegam przed tą stroną

22 listopada 2022

Prośba do poszkodowanych przez MIT ic.

Mam prośbę do poszkodowanych przez MIT ic.
Proszę wpisać imiona oraz telefony fałszywych doradców ponieważ prawdopodobnie posługują się naszymi danymi dla następnych "klientów". Wtedy bardziej możliwe będzie odnalezienia fałszywych tożsamości.

22 sierpnia 2022

mit-ic to złodzieje (scam)

mit-ic to złodzieje (scam). Zostałem okradziony na 700USD. Zgłosiłem do KNF. Obecnie (10.11.2022) złodzieje zmienili domene na mit-ic.net. Na maile nie odpowiadają. Podobnie tzw. doradca, w moim przypadku Karol Butkiewicz (choć to pewnie zmyślona tożsamość), zachęcający do wzięcia kredytu w banku, aby zainwestować jeszcze więcej. Strona jest podstawiona, i to co widzisz to fake. "doradca" klikał na moim PC przez AnyDesk i wysłał rzekomo pieniądze na moje konto w Binance, ale one tam nie trafiły. W zamian za to, otrzymałem następnego dnia maila z domeny outlook.com, że przez jakąś rządową instytucje USA zostałem podejrzany o pranie pieniędzy i mam wpłacić ich równowartość na jakieś safe account i wtedy je odblokują. Specjalnie przeczekałem kilka dni i oddzwoniłem do "doradcy", ale ten wtedy rżnął głupa, że przecież widziałem jak przelewa na moje konto i się rozłączył. To co ja widziałem na stronie mit-ic... było ewidentnie podstawione. Dodam, że wpłaty na mit-ic dokonałem z karty kredytowej na admirria.com (są chyba powiązani z tym całym przekrętem).

13 października 2022

Oszuści !!!

Podzielam zdania moich poprzedników. Ja również zostałam oszukana, okradziona i do tego jeszcze doszła próba wyłudzenia kolejnych pieniędzy przez rzekomych pracowników firmy Mit-ic.com. Potwierdzam, że przy wpłatach pieniędzy Agent, który się mną opiekował i przedstawiał się jako Adam Ciach robił wszystko jak się należy, był bardzo profesjonalny i nie było żadnych problemów z wpłatą środków na giełdę. Poprosiłam nawet żeby zrobił ze mną jedna wypłatę pieniędzy i też z tym nie było problemu bo to była mała kwota 50$ a ON musiał przecież być wiarygodny. Problem zaczął się 1 listopada 2022, kiedy to mój Agent poinformował mnie że zyski są dwa razy większe niż wpłacony wkład moich środków i że w tej sytuacji "dział ryzyka" zablokował mi dostęp do handlu. Propozycja ze strony Agenta była taka, że miałam dopłacić do mojego wkładu tyle, żeby było 15.000$. Kategorycznie odmówiłam! Więc sam zaproponował, że zakończymy współprace. I teraz najlepsze. Następnego dnia na mojej platformie MIT pokazał się status "zaakceptowane" z całą kwota do wypłaty, ale te pieniądze nigdy nie dotarły na Binance, bo za pośrednictwem tej giełdy były robione transakcje. Skontaktowałam się z Binance i okazało się że mój osobisty numer transakcji, który widzę nadal na swoim koncie w MIT-IC jako prawidłowy został podmieniony i różni się tylko dwoma maleńkimi literkami. Więc pieniądze poszły gdzieś na lewe konto Oszusta a nie na moje w Binance. Do tego dostałam następnego dnia emaila, rzekomo ze strony Binance z fakturą, że mam zapłacić 4000$ żeby odzyskać wszystkie pieniądze. Oczywiście napisałam emaila zwrotnego, że tego nie zrobię bo nie mam takich pieniędzy. Jeszcze tylko raz mi ktoś odpisał z tego fałszywego emaila, ale jak się skontaktowałam z Binance i oni po weryfikacji wszystkich zdarzeń potwierdzili mi, że to nie są emaile od nich już nikt do mnie nie odpowiedział z tego fałszywego emaila. Teraz widzicie, że nie dość że zostałam oszukana to jeszcze okradziona i jeszcze chcą wyłudzić kolejne pieniądze. Dziwne było dla mnie też, że jakiś czas temu zmienili domenę z mit-ic.com na mit-ic.net. Ludzie NIE wpłacajcie żadnych pieniędzy!!! Sprawę zgłosiłam do Prokuratury. Oddajcie mi moje pieniądze!!

20 września 2022

mit-ic.com zmienił adres na mit-ic.net - oszuści !!!

Ja również miałam przygodę z firmą mit-ic.com, a tydzień temu zmienili adres na mit-ic.net .
To są OSZUŚCI !!!!
Obiecują wielkie zyski, które widzimy na koncie giełdowym, ale są to tylko liczby... Na początku panowie, którzy mówią po polsku, ale zaciągają, twierdzą że są z Bułgarii i mają Polki za żony - są bardzo mili i namawiają do większych wpłat. Ja wpłaciłam na początku 250$, a potem następne 250$ i zarobiłam po miesiącu drugie tyle.
Cały czas byłam namawiana do większej wpłaty, a kiedy zapytałam o jakich pieniądzach rozmawiamy to padła kwota 20 -30 tyś zł. Wtedy zaświeciła mi się czerwona lampka... obiecałam IM, że wpłacę pieniądze, jak mój mąż zobaczy na koncie jakiś zysk. Chciałam wypłacić swój wkład, ale mi nie pozwolono, bo byłabym nie w porządku do NICH. Różnymi obietnicami z mojej strony, że namówię męża do wpłaty dużej kwoty pieniędzy, pozwolono mi w końcu, po ostrej rozmowie z chamskim szefem wypłacić 400$- oczywiście na konto Binance, a z tego konta na moje. Jak kasę zobaczyłam na koncie, to zaczęłam się zabezpieczać. Poszłam na Policję , do Banku, do Urzędu Miasta itd. Na końcu powiedziałam swojemu Maklerowi (którego zbywałam a dzwonił do mnie codziennie dość nachalnie z numeru polskiego operatora i kontaktował się przez konto Signal ), że chcę zamknąć konto giełdowe, bo więcej pieniędzy IM nie wpłacę. Usłyszałam najpierw, że instrukcję dostanę na pocztę, a potem nastały wymówki, że coś obiecałam, a nie dotrzymuję słowa, że jestem nie w porządku i że kłamię, bo pieniądze przecież mam itd... itd. Po upływie 2 godz. zadzwonił sam szef i zaczął mnie straszyć nagrywanymi rozmowami ( dziwne, że nagrywają swoje chamskie odzywki), zgłoszeniem do KNF, jako pranie brudnych pieniędzy i spotkaniem się w sądzie. Odpowiedziałam, że na to liczę, więc usłyszałam, że jestem "zwykłą polską cipą".
Choć na koncie zostało 730$, to wiem że to tylko cyfry...no i... instrukcji też nie dostałam..., ale cieszę się, że odzyskałam większą część swoich pieniędzy.
Niech się resztą nażrą...( chodzi o mój pozostały wkład finansowy 100$ ).
Ta firma to jedno wielkie OSZUSTWO!!!
Proszę nie dajcie się w to wciągnąć!!!!
Sprawę zgłosiłam na Policję, ale najważniejsza jest prewencja, więc jeśli coś podejrzewacie, to od razu
-przestańcie korzystać z nośnika do którego mieli dostęp
Następnie na innym nośniku
- zmieńcie hasło do neta
- potem zmieńcie hasło do poczty, banków i innych...
Zróbcie to na innym urządzeniu - nie tym co oni korzystali !!!
- zastrzeżcie w swoim Banku dow. osob., karty kredytowe i karty do bankomatów ( możecie to zrobić przez infolinię - usługa bezpłatna) i wyróbcie nowe dokumenty
- nośnik z którym ONI się łączyli nie używajcie dopóki nie wyczyścicie u informatyka
Zróbcie to przed oświadczeniem swojemu "niby maklerowi", że zamykacie konto, wtedy macie więcej czas na przygotowanie się i na wyjście z tego bez dodatkowej większej straty !
Przepraszam, że się za dużo rozpisałam, ale mam nadzieję, że to kogoś uchroni i komuś pomoże...
Pozdrawiam.

31 października 2022

My father just got scammed

My father just got scammed, just lost 10000USD, because his 'broker' helped hem withdraw money through remote access on his laptop, later he even send fake email that it is needed to send 5000 more to veryfy its legitimate account.

Mój ojciec właśnie stracił 10 tysięcy dolarów, jego opiekun pomagał mu przez program do zdalnego sterowania laptopem i przelał 17 tysięcy (10 z wpłaty i 7 z 'zysku') z jego konta binance.com na jakiś inny (pewnie jego wlasny) portfel bitcoin.
Sprawa wygląda beznadziejnie bo wszystkie operacje finansowe były wykonywane za pośrednictwem bitcoina.

Jeśli to czytasz gnoju to wiedz, że mam nadzieję, że rychło sczeźniesz w meczarniach!!

24 października 2022

mocno szemrana firemka

Chciałem przetestować firmę obiecującą złote góry. Niestety przy pierwszej próbie odzyskania pieniędzy jak zwykle są problemy. Nikt z tej firmy nie ma uprawnień brokerskich jakimi się chwalą. konieczność podłączania Any Desca już jest podejrzana. Zmuszanie do ujawnienia haseł i loginów do kont bankowych jest kryminalna.
Obaczymy czy uzyskam zwrot kasy. Inaczej prokuratura i KNF będą mieli zajęcie.

12 października 2022

Mit-Ic to oszustwo

Proszę nie deponować żadnych pieniędzy u tych ludzi, co zajęło mi ponad miesiąc, aby w końcu się wydostać, i kosztowało mnie to pieniądze i spokój, wsparcie zignorowało mnie i nikt nie odpowiadał na moje e-maile przez ponad miesiąc, dopóki wczoraj nie odzyskałem wszystkich 12 000 eu, a oni wysłałem wiadomość e-mail z powiadomieniem o zamknięciu konta i tracę zyski, ponieważ prowadziłem postępowanie sądowe w celu wyegzekwowania zwrotu pieniędzy, zignorowałem pocztę i ruszyłem dalej, trzymaj się od nich z daleka, nie daj się złapać ich bonusowi i zyskom, to wszystko jest zmanipulowane, tun-gate capita wystawił je i dostał dla mnie zwrot pieniędzy, życzę powodzenia.

23 sierpnia 2022

Współpracując z brokerem mit ic jestem…

Współpracując z brokerem mit ic jestem w pełni usatysfakcjonowana jakością świadczonych usług. Obsługa klienta na najwyższym poziomie: szybka rejestracja i weryfikacja, szybka praca wsparcia technicznego (na początku współpracy było drobne nieporozumienie, które zostało rozwiązane w ciągu kilku minut), funkcjonalność terminala handlowego, dostępność normalnego analityka i różnorodność dostarczanych narzędzi handlowych. Na początku było trochę strachu, ale po pierwszej wypłacie pieniędzy moje zaufanie do mit ic wzrosło. Transakcje zawierane są szybko i przejrzyście. Planuję dalszą współpracę z brokerem mit ic.

25 września 2022

Niestety są to oszuści próbujący…

Niestety są to oszuści próbujący wyłudzić pieniądze. proszę uważać i nie dać się zmanipulować. Do pomocy dają brokera który przedstawia się jako Tomek Gorski nie ma on żadnego certyfikatu. Podaje konto w banku PKO celem wpłaty zadeklarowanej kwoty która jest wzięta z sufitu. Podaje konto księgowego który nazwa się Krzysztof Matlak - fikcja totalna sprawa została zgłoszona do prokuratury w Bielsku Białej jak ktoś został pokrzywdzony przez nich lub doszło do jakiejkolwiek próby wyłudzenia na pewno prokuratura zainteresuje się państwa spostrzeniami.

30 września 2022

Od dawna szukam brokera forex o dobrej…

Od dawna szukam brokera forex o dobrej reputacji i łatwej komunikacji. Pracuję z MIT ic od 2 lat. Nie ma żadnych skarg, menedżer rozwiązuje wszystkie pojawiające się problemy w ciągu kilku minut. Dość wygodne konto osobiste, prosta weryfikacja, otwieranie kont jest łatwe i proste, a także wypłacanie pieniędzy.

19 września 2022

Przez cały czas handlu na rynku…

Przez cały czas handlu na rynku finansowym współpraca z brokerem MIT ic była i pozostaje dla mnie najwygodniejsza. I mam kogoś do porównania. Ponadto MIT ic ma znacznie więcej narzędzi do zarabiania pieniędzy niż inne firmy brokerskie.

28 sierpnia 2022

Moja recenzja na Mitic będzie krótka

Moja recenzja na Mitic będzie krótka, pracuję z nimi ponad pół roku, chłopaki generalnie topowi, wszystko jest szybkie, przejrzyste i dobrze skoordynowane, świetne narzędzia i szybkie wypłaty, piszę jako bukmacher. ... cóż, broker jest naprawdę dobry))
Mój poprzedni komentarz został usunięty, mówiąc, że nie był wystarczająco przekonujący Trustpilot, co tam robisz? Czy usuwasz komentarze wszystkich? A może po prostu chcesz negatywu? Ale nie rozum, Mit ic zasługuje na 5!

16 sierpnia 2022
Pokaż recenzje we wszystkich językach. (41 recenzji)

Czy to Twoja firma?

Załóż darmowe konto