Nie realizują zamówień
Nie realizują zamówień, nie zwracają pieniędzy... Firma krzak, scam
Brak historii zapraszania do wystawiania recenzji
Nie realizują zamówień, nie zwracają pieniędzy... Firma krzak, scam
Manufaktura Kraftowa | Wyjątkowa Rodzinna Palarnia Kawy. Nie polecam! Zamówiłem kawy 27 kwietnia i do tej pory nie otrzymałem ani zamówionego towaru, ani żadnej odpowiedzi na e-maile z zapytaniem o status przesyłki. Dodzwonić na infolinię się nie można, a zwrotu pieniędzy jak nie było, tak nie ma. Omijajcie szerokim łukiem!
Pospolici oszuści , zamówienie złożone i opłacone 6.12.2025r, w kwocie 216 zł Nr zam.4432 i do do tej pory cisza, ani kawy ani zwrotu pieniędzy. Telefon podany na ich stronie nieaktualny, brak jakiejkolwiek odpowiedzi na e-maile i dalej naciągają bezkarnie ludzi proponując atrakcyjne ceny kawy, a powinni siedzieć w pokoju z oknem w kratę. UWAGA ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!
Od 11 czerwca 2024 r czekam na dostawę i pewnie się nie doczekam. Poniżej odpowiedz na moja iterwencję: > Szanowni Państwo,
> Informujemy, że z uwagi na zmianę lokalizacji naszej palarni oraz zakładu produkcji, realizacja zamówień może być czasowo wstrzymana. Bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności z tym związane. Zamówienia będą realizowane w kolejności ich napływu.
> Przepraszamy za utrudnienia.
> Pozdrawiamy,
> Zespół Manufaktura Kraftowa
Chyba moja kolej jeszcze nie przeszła.
Mogę śmiało polecić palarnię kawy Manufaktura Kraftowa. Kawa przyszła z poślizgiem ale bez żadnych złudzeń. To najtańsza świeżo palona kawa jaką znalazłem w całym Internecie. Nie dziwota że mają pewnie masę zamówień. Ogólnie naprawdę wszystko na plus. Polecam.
Zdecydowanie nie polecam.Zamowilem kawę,po 10 dniach ani kawy ani informacji o zamówieniu.Brak kontaktu ze strony sklepu.Uzupelnienie,kawa przyszła po 50 dniach,bez żadnego wyjaśnienia powodu tak długiego oczekiwania Co do jakości kawy,to się nie wypowiem,ale szału nie ma.Zdecydowanie omijać sklep.
Totalny brak kontaktu, nie polecam, wyciągają tylko kasę. Na realizację zamówienia trzeba długo czekać, a przysłana kawa nie jest zgodna z opisem.
Oszustwo!
OSZUŚCI ostrzegam przed zakupem .Nie realizują zamówień od czerwca brak towaru i jakiejkolwiek wiadomości . Nie rozumiem dlaczego strona nadal istnieje a oszuści wyłudzają pieniądze bez żadnych konsekwencji
Kraftowa.com - nie zrealizowane zamówienie na czas, przysłana po miesiącu połowa zamówienia, zaś po kolejnym zgłoszeniu i potwierdzeniu, że doszło do pomyłki - przez miesiąc brak reakcji. Jak dla mnie - oszuści, unikać
Oszustwo!! - opłacone zamówienie - nie zostało zrealizowane. Brak jakiegokolwiek kontaktu. Jawne Złodziejstwo.
Absolutnie odradzam, jawni oszuści, nie odbierają, nie oddzwaniają, nie odpisują na maile a sklep dalej działa jak gdyby nigdy nic.
To oszuści, z zamówionej ilości kawy, po miesiącu, dotarła połowa, to jakieś odpady, nie nadaje się do picia, nie ma nic wspólnego z zamówieniem.
Mi osobiście smakuje kawa, cena jak na dzisiejsze czasy śmieszna smak dobry kontakt troche kuleje ale ogólnie polecam.
To ewidentne oszustwo.
Certyfikaty na ich stronie są wystawione przez nieistniejące organizacje (sprawdziłem 4). Np: "Izba regionalnego smaku i tradycji dla miasta łodzi", "ipa integrity audit poland", "coffeeverify" - takie organizacje po prostu nie istnieją. Jest to wprowadzanie konsumenta w błąd - trzeba zgłosić do UOKiK.
Jakiś finansowa ściema. Zamówiłem 4 kawy na firmę, fakturę otrzymałem ale księgowość ją zakwestionowała, że nie ma takiego podmiotu . Faktura niby z Angli, NIP nieistniejący (sprawdzone w tax.service), na mejle z prośbą o wyjaśnienie nie odpowiadają. Sama kawa mierna, a kupiłem 4 różne w tym również te drogie. NIE POLECAM!.
Odstąpiłem od umowy zanim została wysłana przesyłka, od dwóch tygodni nie mogę dowiedzieć się kiedy otrzymam zwrot pieniędzy. Przez cały ten czas otrzymałem jedną odpowiedź że konsultant się dowie. Po tym mailu cisza.
Oszuści i złodzieje niestety padłem ofiara tych oszustów. Wysłałem z góry pieniądze za 2 kg kawy 120 zł . W rozmowie przez e-mail twierdzili, że nie odebrałem przesyłki i wróciła do nich i muszę powtórnie zapłacić za przesyłkę. Wysłałem powtórnie pieniądze na przesyłkę i kontakt się urwał. Nie reagują na emaile, telefon kontaktowy to fikcja, bo nikt nie odbiera i tylko sekretarka automatyczna. Mam w mojej firmie 6 automatów do kawy. Chciałem z nimi współpracować i być stałym klientem. Na szczęście skończyło się na oszustwie za 135 zł. Nie polecam tej firmy, bo możesz tylko stracić pieniądze.