Kaczmarski Inkasso Recenzje

2,4

Proszę o rozwagę przy decyzji o współpracy z Kaczmarski Group Nekali mnie telefonami przez rok i nakłonili do jej podpisania. Kiedy się zorientowałem że współpraca z K G nie jest mi potrzebna nie... Zobacz więcej

Firma przedstawia swoją ofertę jako bardzo korzystną, jednak w rzeczywistości nie dość, że nie zajmuje się realną windykacją, to w dodatku oferuje wadliwe usługi sprawdzania NIP-u, a w przypadku odstą... Zobacz więcej

Współpracuję z Kaczmarskim od 10 lat. Same pozytywy. Uczciwym kontrahentom nie przeszkadza to , że współpracuję z Kaczmarskim. Zdarzają się nieuczciwi, którzy dzięki tej Firmie szybko orientują się ,... Zobacz więcej

Odradzam na podstawie swoich skrajnie negatywnych doświadczeń z nimi. Tak zwana współpraca to tylko jest wtedy, kiedy im się płaci. Nic nie ściągnęli od moich dłużników, oprócz wydzwaniania i listów z... Zobacz więcej

Słaba

Kaczmarski dziadkasso

Zdecydowanie odradzam współpracę. Firma przyjęła sprawę windykacji zagranicznej, mimo że realnie nie posiadała możliwości skutecznego prowadzenia działań poza Polską. Po krótkim czasie, bez odzyskania jakichkolwiek środków od dłużnika, skupiła się na dochodzeniu prowizji ode mnie, zamiast od faktycznego dłużnika.
Po odstąpieniu od współpracy rozpoczęły się próby wywierania presji: liczne telefony z numerów spamowych, podszywanie się pod „kuriera”, straszenie konsekwencjami. Brak realnych efektów, brak transparentności i działania balansujące na granicy nękania.
Jeżeli ktoś szuka realnej pomocy w odzyskaniu należności – szczególnie zagranicznych – ta firma nie spełni oczekiwań.

15 października 2025

Kaczmarski = naciągacze

Kaczmarski Inkasso to firma pasożytująca na prowizjach od wierzycieli. Miałem okazję korzystać z nich jako wierzyciel z zerowym skutkiem. Niestety też jako dłużnik - kontrahent (firma budowlana) wynajął Kaczmarskiego, gdyż miałem opóźnienia (od tygodnia do 20 dni) w zapłacie za usługi. Opóźnienia wynikały z niezakończonych prac. Po zapłacie całości dostałem wezwanie do zapłaty za ich zastępstwo - kilkanaście tysięcy złotych. Podsumowując: Kaczmarski żeruje tylko na wypłacalnych firmach a nie robi NIC z przewalaczami. Mają widać dobrych marketingowców, którzy szukają naiwnych kontrahentów obiecując im skuteczność. Niestety ich skuteczność kończy się na własnych korzyściach.

12 listopada 2025

Odradzam każdemu tą firmę

Odradzam każdemu tą firmę. Jeżeli ktoś też został oszukany to chętnie złożę wniosek zbiorowy - zapraszam do kontaktu.
Firma jest nieskuteczna i wyciąga pieniądze od osób którym teoretycznie pomaga zamiast zając się windykacją zlecenia. Kolejno:
1. Podpisali umowę ze mną na windykacje środków od dłużnika
2. Wysłali kilka maili na które dostali informacje odmowną i kontakt sie urwał
3. Sam podjąłem kontakt z dłużnikiem i podpisałem ugodę na 75% wartości fv
4. Kaczmarski wystawił mi kwotę od całości - podobno tak wynika z OWU (tu zapraszam do kontaktu pod wniosek zbiorowy do UOKIK)
5. Nie odzyskali kwoty, wystawili fakture za mój sukces - nie od odzyskanej kwoty tylko od całości FV
6. Po wniesieniu reklamacji - Pan Dawid od obsługi i P. Karolina (negocjator) odsyłali mnie kolejno do siebie nawzajem i do OWU
7. Na koniec dostałem dwa maila - wezwanie do zapłaty + informacje że 30 dni będzie reklamacja rozpatrywana

Podsumowując odradzam korzystania z tej firmy. Fatalny customer success, nieskuteczna windykacja, narażenie na straty klienta zamiast pomoc i wsparcie.
W między czasie namawiali mnie jeszcze na założenie konta na KRD za 3500zł - uwaga na ta firmę.
Firma Kaczmarski to oszuści, którzy żerują na klientach – zamiast windykować długi, kasują opłaty za coś czego nie zrobili!

30 grudnia 2025

Moje doświadczenia z firmą Kaczmarski…

Moje doświadczenia z firmą Kaczmarski Inkasso są wyjątkowo złe. W mojej ocenie działają w sposób nierzetelny i budzący ogromny niepokój. Wielokrotnie spotkałam się z zachowaniami, które oceniam jako nieprofesjonalne, natarczywe i na granicy prawa. Pojawiały się groźby oraz presja psychiczna, a rozmówcy potrafili podnosić głos i straszyć konsekwencjami, które nie miały pokrycia w rzeczywistości.

Firma ignoruje próby kontaktu i wyjaśnień – nie odpisuje na maile, nie potwierdza ustaleń, a na pytania o dokumenty lub podstawę zadłużenia odpowiada wymijająco. Kiedy próbowałam ustalić realistyczny plan spłaty, odmawiano jakichkolwiek negocjacji i możliwości rozłożenia długu na raty, mimo że prawo dopuszcza takie formy.

Mam również wrażenie, że przedstawiciele firmy przekazują informacje osobom trzecim lub próbują zdobywać je w sposób budzący wątpliwości. W moim odczuciu stosują manipulacje, zmyślają różne „procedury”, powołują się na rzekome wizyty terenowe czy kontrole, które nigdy nie miały miejsca.

Całość działań oceniam jako skrajnie nieprofesjonalną, nastawioną nie na polubowne rozwiązanie sprawy, ale na zastraszenie i wywarcie presji. To jedna z najgorszych firm windykacyjnych, z jaką miałam kontakt.

1 grudnia 2025

Nękanie, brak respektowania RODO

Niestety miałem niedawno wątpliwą przyjemność zapoznania z w/w firmą. Okazało się, że jeden z operatorów telefonii komórkowej przekazał mój symboliczny dług sprzed ok. dwóch lat do kaczmarski inkasso, w ogóle mnie przedtem nie informując o zaległościach! Niezwłocznie wpłaciłem zaległą kwotę, mimo to zostałem przez kilka kolejnych dni bombardowany połączeniami z różnych numerów tel. oraz sms.
Sprawa została zgłoszona do UOKiK z tytułu nękania i posługiwania się zastrzeżonymi danymi. Przestrzegam wszystkich przed jakim kolwiek kontaktem z tą szajką.

12 listopada 2025

70 procent prowizji

witam od 1001 zł prowizja wynosi 590zł netto wiec ponad 700 brutto wiec ponad 70 procent zabiera kaczmarski, proszę nie dać sie zwieść niby 16 procent prowizji to nie prawda , wszystko małym druczkiem

7 listopada 2025

Utrudniają, a nie pomagają

Działania ich firmy są FENOMENALNE! Za nic pobierają kasę, cały czas przychodzą jakieś faktury, które rzekomo są w umowie, później jak się przyjrzą to jednak przez pomyłkę. Odzyskanie należności w większości przypadków przejdzie poprzez wysłanie listu z ich siedziby, jeśli to nie przejdzie to nie ma szans na odzyskanie należności. Niby później można takiego Klienta zablokować czy coś, ale oni nic więcej nie wymyślą, żeby odzyskać kasę. Wypowiedziałem umowę, która ma 3 miesiące wypowiedzenia. Na marginesie trzeba dodać fakt, że trzeba list wysłać ręcznie, mam wrażenie że w tych czasach bardziej chodzi o to żeby utrudnić, ale okej. Po 3 miesiącach przychodzi następna faktura. Pan z infolinii wciska kit, a jak mówię, że proszę o przekierowanie do osoby, która zajmuje się takimi rzeczami wspominają, że teraz to ja już nie mam opiekuna. Nie polecam!

2 września 2025

Tragedia mam abonament i tydzień czekam…

Tragedia mam abonament i tydzień czekam na odpowiedź. Nikt w tej firmie nic nie wie, to jest jakaś totalna katastrofa. Nie polecam nikomu tej firmy. Zwykli naciągacze na kasę! Mieli ściągać długi a nie potrafią nawet tego. Żenada obsługa 3 raz dzwonię nikt nic nie wie.

5 sierpnia 2025

Nie polecam tej firmy Kaczmarski group

Nie polecam tej firmy. Jak najdalej od oszustów. Mam tylko jednego dłużnika, spółkę Z.o.o. jestem już emerytem. Zapoznałem z faktami konsultanta firmy kaczmarski group. Obiecywali, że są bardzo skuteczni, że mają windykację dłużnika, blokadę gospodarczą i Sąd.
Gdy nie poskutkowała windykacja, zaproponowano mi, że skuteczna będzie blokada gospodarcza, Przez telefon podpisałem z nimi umowę na blokadę gospodarczą, ktora będzie skuteczna, poniewaz dluznik ma 3 spółki i nie będzie ryzykować. Wcześniej już byli świadomi, że dłużnik ma blokadę gospodarczą, mimo to wyludzili ode mnie umowę, gdzie za pierwszy miesiąc zapłaciłem abonament i aktywację ok.1500 zł. Gdy wypowiedziała umowę, konsultant zaproponował mi zmniejszenie abonamentu i że jest możliwość pozwu sądowego. Zawierzylem niby doświadczonej firmie
Wielkie moje zdziwienie było, gdy zadzwoniła obca firma prawna, która na zlecenie Kaczmarskiego proponowała współpracę z dużą przedpłatą za poprowadzenie sprawy sądowej. Nie zgodzilem się, poniewaz miałem już kompletną obslugę prawną z Kaczmarski group. Wobec oszustwa natychmiastowo wypowiedziałem umowę, za nie wykonanie uslugi zgodnie z umową. Kaczmarski nie uwzględnił tego i naliczył mi dodatkowo półroczny abonament.
Nie odzyskał mi ani złotówki z długu. Straciłem około 4000 zł
Kaczmarski nadal wystawia mi faktury, wysyła smsy i e- maile, bardzo często dzwoni, nęka mnie i straszy dodatkowymi konsekwencjami i kosztami, pomimo że w tej sprawie zlozylem 3 reklamacje, które wciaż rozpatrują. Kazdą reklamację rozmatrują przez caly miesiąc. Minęły kolejne 3 miesiące i nadal nie uznają mojej reklamacji, tylko dostaję nowe faktury. Daleko od takich oszustów! To sie nadaje tylko do mediów i telewizji takiej jak Interwencja czy Państwo w Państwie, z których postaram się skorzystać.

30 lipca 2025