natknalem sie na nich
natknalem sie na nich, przegladajac jakies komentarze o inwestowaniu gdzie ktos opisywal to jako latwy sposob na dodatkowy zarobek wiec pomyslalem ze sprawdze co to w ogole jest. zostawilem dane i bardzo szybko odezwal sie konsultant ktory gadal konkretnie i przekonujaco chociaz mial ten charakterystyczny wschodni akcent. opowiadal o systemie ktory sam analizuje rynek i praktycznie eliminuje ryzyko wiec na start wplacilem mala kwote zeby zobaczyc czy to dziala. na panelu oczywiscie pojawily sie zyski co szybko uspilo moja czujnosc. dopoki wplacalem bylo spokojnie i kontakt byl regularny wiec zaczalem wierzyc ze to ma sens. potem zaczelo sie typowe nakrecanie na wieksze pieniadze bo niby trafia sie idealny moment i szkoda go przegapic wiec dalem sie wkrecic i przelalem im praktycznie wszystko co mialem odlozone. problem zaczal sie dopiero przy wyplacie bo nagle wszystko sie zmienilo. najpierw pojawil sie temat podatku potem weryfikacja aml a na koncu bajki o zabezpieczeniach i blokadach. w pewnym momencie zaczeli mi wmawiac ze jestem podejrzany o pranie brudnych pieniedzy i dlatego nie moga ruszyc przelewu co bylo kompletnym absurdem. co chwila slyszalem ze to moja wina bo cos zle wpisalem a w tym czasie kasa po prostu znikala. kazali doplacac kolejne kwoty zeby odblokowac wyplate co bylo nielogiczne ale czlowiek w stresie jeszcze probuje wierzyc ze to ostatni krok. kiedy przestalem wplacac kontakt zaczal sie urywac a potem praktycznie znikneli i zostalem z niczym. na policji standardowa odpowiedz ze sprawa za granica i niewiele moga zrobic wiec umorzenie co tylko dobijalo. dopiero pozniej zaczalem szukac i trafilem na informacje ze takie schematy dzialaja podobnie i czesto koncza sie problemami z wyplata srodkow . potem trafilem na ludzi ktorzy mieli identyczne7/8/3/ historie i tam2/9/9/ dostalem namiar7/6/2/ na konkretna ekipe. kontakt zostawiam miedzy wierszami bo takie rzeczy szybko znikaja ale dzieki nim odzyskalem wszystkie pieniadze i mam spokoj. trzymajcie sie z daleka od invest doo group bo to kolejny schemat ktory konczy sie tak samo.