inteligentnydom.co Recenzje 157

1,6

21.01.2025 zamówienie nie dotarlo do dziś, pomimo zapewnień sklepu ze towar do mnie trafi, zgłoszone pismo o zwrot gotówki, minęło 14 dni zero odzewu, zgłoszone wezwanie do zapłaty, zero odzewu. Spr... Zobacz więcej

Postępowanie firmy to KPINA. Obecnie na stronie pojawia się już komunikat o upadłości jednak składając zamówienie 13.03.2025 informacji takiej nie było! Dodatkowo widniała informacja o dużej dostępnoś... Zobacz więcej

Sklep ogłosił upadłość nie realizując wielu zamówień i zwodząc klientów (tak wynika z innych opinii oraz tak było w moim przypadku). Zgłaszajcie się do sądu w Poznaniu prowadzącego sprawę, jako osoby,... Zobacz więcej

Aktualizacja 17.12.2024 - paczka została dostarczona. Zamówienie złożone dnia 24.11.2024, w dalszym ciągu nie otrzymane. Infolinia nie istnieje, sprzedawca ze stopki mailowej również nie istnieje.... Zobacz więcej

1,6

Bardzo słaba

Serdecznie odradzam

Serdecznie odradzam. Zamówienie złożone 11 listopada, miało być zrealizowane do 18 listopada. Oczywiście opóźnione. Obiecywano mi wysyłkę na początku zeszłego tygodnia, w zeszłą środę, w zeszły piątek, dziś rano na infolinii obiecano mi wysyłkę dzisiaj, a paczka nadal nie nadana. Dobrze, że zapłaciłem kartą, jeśli jutro nie wyślą, to pojutrze złożę reklamację w banku.

2 grudnia 2024

UWAGA ZŁODZIEJE

UWAGA ZŁODZIEJE! ZŁODZIEJE
W sklepie złożyłem dwa zamówienia, ponieważ skusiła mnie informacja o dostawie w ciągu 1-2 dni. Jedno zamówienie w zakupie ratalnym, drugie przez PayPo. Po kilku dniach towaru ani jakiejkolwiek informacji o ewentualnym opóźnieniu nie było, więc spróbowałem się do nich dodzwonić. Niestety ale wygrana 6-ki w lotka jest chyba bardziej prawdopodobna. Po kilku nieudanych próbach napisałem maila z zapytaniem. Ekspresowa odpowiedź, mamy problem z dostawcą, postaramy się zrealizować w następnym tygodniu.
W kolejnym tygodniu sytuacja się powtórzyła, stąd wolałem nie ryzykować i postanowiłem odstąpić od obu umów (oraz od umowy ratalnej). Odpisali na jedno zgłoszenie, że przyjęte zostało i skierowane do księgowości. Na drugiego maila brak odpowiedzi.
Najlepsze, że po 3 dniach wysłali mi przedmiot z drugiego zamówienia, którego odstąpienia nie potwierdzili (powiem tylko, że urządzenie to bez pierwszej części zamówienia jest bezużyteczne). Nie odebrałem go z paczkomatu i przedmiot wrócił do sklepu.
Od tego czasu nawet kontakt mailowy został ze mną zerwany. Zero odpowiedzi.
Pieniędzy do tej pory nie zwrócili, a bank każe zwrócić mi całość wpłaconej kwoty już z narzuconymi odsetkami! Właśnie mija drugi miesiąc bez ich odzewu. Dziś napisałem dwa pisma, wzywające w terminie 3 dni do zwrotu pieniędzy. Później już tylko sąd :(
JA niestety opinie zacząłem czytać dopiero po zakupie, mam nadzieje, że ktoś przeczyta moją przed...

28 września 2024

UWAGA OSZUŚCI!

Jestem kolejną osobą, która została oszukana przez tą firmę! Scenariusz jest podobny jak w przypadku innych osób. Zamówienie złożyłem w dniu 26.10.2024 termin realizacji był dwukrotnie przekładany, poprosiłem o zwrot wpłaty. Przestali w pewnym momencie odpowiadać na maile. Do tej pory nie otrzymałem pieniędzy za niezrealizowane zamówienie!

26 października 2024

Zdecydowanie odradzam jakichkolwiek…

Zdecydowanie odradzam jakichkolwiek zakupów! Towar podana na stronie data realizacji minela, towar nie został wysłany. Poprosiłem o anulowanie zamówienia i otrzymałem informacje, ze w ciagu maksymalnie 14 dni dostane zwrot. Mineły ponad 3 tygodnie, mimo kilku emaili przypominających cisza. Widzę, ze nie tylko ja mam problemy z tym sklepem, juz nigdy więcej sie nie nabiorę!

4 listopada 2024

Firma oszuści.

Firma oszuści.4 raz sprzedali mi towar,którego nie mają.A teraz jest problem z pieniędzmi .W odpowiedzi ,,mamy na to 2 tygodnie,,poszanowanie klijenta.Szczerze odradzam.

22 listopada 2024

Absolutnie niepoważny sklep

Absolutnie niepoważny sklep. Prawdopodobnie ciągną towar z jakichś chińskich magazynów, bo kiedyś zamawiając coś, dostałem po dwa tygodnie po sugerowanym terminie, a wczoraj zrezygnowałem z czujki, dostępnej od ręki na jakiejkolwiek stronie, bo nie docierała do mnie już od ponad miesiąca.

21 listopada 2024

Firma widmo _ uwaga oszuści

Firma widmo _ uwaga oszuści
za towar zapłaciłem około 1735 PLN który miał zostać dostarczony do 7.11.2024. Minęły dwa tygodnie i przesyłka nadal nie dotarła. Infolinia to jakiś widmo. Wisiałem przez pół dnia na słuchawce i nikt nie odbiera.
Jeżeli to końca tygodnia nie otrzymam towaru to sprawa będzie zgłoszona na policję.

20 listopada 2024

OSZUSTWO Inteligentnydom.co…

OSZUSTWO Inteligentnydom.co Zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie. Zamówione kamery za ponad 5 tysięcy złotych nie dotarły na czas, a po kilku dniach poinformowano mnie o opóźnieniu sięgającym miesiąca. Po rezygnacji z zakupu i próbie odzyskania pieniędzy sklep przestał odpowiadać – brak kontaktu telefonicznego, brak odpowiedzi na e-maile, całkowita cisza. Po wystosowaniu sądowego nakazu zapłaty nadal nie było żadnej reakcji. Pieniądze były zablokowane na 6 tygodni. Kompletna nieodpowiedzialność i brak profesjonalizmu.

20 listopada 2024

Mam podobne doświadczenia jak…

Mam podobne doświadczenia jak zawiedzeni obsługą lub zwykłym kantowaniem klientów. Zamówienie złożyłem 25.10.24 i do dzisiaj nie otrzymałem zamówienia na około 500 zł. Na mojego e-mail sklep przeprosił a na żądanie zwrotu pieniędzy obiecał, że zwróci. Poczekam jeszcze dwa dni i zawiadamiam Policję.

19 listopada 2024

Opóźnienia i problemy ze zwrotem

Zamówiłem produkt 20.10, miał być pomiędzy 28-30. Widziałem że status zamówienia się nie zmienia więc 30.10 zadzwoniłem dopytać o szczegóły. Okazało się, że nawet nie mają na tym etapie produktu na stanie i przesyłka może być wysłana w następnym tygodniu. Musiałem anulować w takiej sytuacji zamówienie. Zwrot miał być do 14 dni lub szybciej. Jest 19.11, sprzedawca aktualnie nie odbiera i nie odpisuje na maile, zwrotu brak. Nie polecam jeśli komuś zależy na czasie albo obawia się o ewentualny zwrot pieniędzy.

30 października 2024

Sklep jest kompletną pomyłką

Sklep jest kompletną pomyłką. Nie potrafili zrealizować zamówienia przez ponad 3 tygodnie ( brak jakiegokolwiek informacji o opóźnieniu, dopiero po paru telefonach i tygodniowym okłamywaniu klienta przyznali się że nie mogą go zrealizować) kolejnym problemem jest jak do tej pory, brak zwrotu pieniędzy za zamówienie ( kolejne 3 tygodnie). Brak odpowiedzi na maile. Sklep to najgorsza żenada jaką widziałem. Uważajcie i omijajcie szerokim łukiem.

18 listopada 2024

Chcesz nie mieć problemów, kup gdzie indziej

Sklep zwrócił mi po wielu tygodniach pieniądze. Ale chyba tylko ze względu na negatywny komentarz. Jak coś u nich kupować to płatność tylko i wyłącznie przy odbiorze i paczkę najlepiej otworzyć w obecności kuriera. Ta firma nie przetrwa działając w taki sposób jak do tej pory.

15 listopada 2024

Nie warto skusić się na te kilka złotych taniej

Jak widzę opinie poniżej to chyba nie ma co dodawać.
Jak już człowieka szał weźmie tydzień po tym dniu w którym zakupiony produkt miał leżeć w paczkomacie i wydzwania (na maile nie odpowiadają) co dwa dni to dowiaduje się że:
-Będzie jutro/po jutrze
-Dotrze w przyszłym tygodniu
-Akurat sprzedawca nie odpowiada
I koło się zapętla aż przestają odbierać telefon i trzeba brać służbowy numer lub od innej osoby.
Może produkt tańszy o 15/20 złotych tyle że to strata czasu i nerwów ponieważ po praktycznie miesiącu od daty zakupu dalej okazuje się że produkt jutro będzie u nas i zaraz wysyłamy.
Chociaż pieniądze oddali, co prawda odkąd powiedziałem przez telefon, że rezygnuje z usługi i proszę o zwrot pieniędzy dodając że powyżej 800 zł to już przestępstwo które za dwa dni idę zgłosić na policję, to pieniądze się pojawiły na koncie.

29 października 2024

Proszę przeczytaj uważnie

Proszę przeczytaj uważnie.
ZDECYDOWANIE TRZYMAJ SIĘ Z DALEKA OD TEGO SPRZEDAWCY.
Nie dotrzymują terminów, nie informują o problemach z dostawą, trzeba się interesować i samemu dzwonić. Współczuje wszystkim którzy zamówili z zapłacili od razu. Nie róbcie tego. A najlepiej omijajcie ten sklep. Nie ma podejścia do klienta, brak choćby sugestii zadośćuczynienia za problemy itd.
Szkoda że nie ma obowiązku podawania danych personalnych właściciela zaraz obok nazwy firmy. Wiedzielibyśmy jako klienci kogo się wystrzegać.
Są inne sklepy i tam najlepiej poszukajcie produktów. Często też mają lepsze ceny.
Ps. A ta jedna gwiazdka (bo niżej się nie da ocenić) jest tylko za to że strona działa

31 października 2024

Uwaga Oszuści!!!!

Uwaga Oszuści!!!!. Przekładają termin dostawy towaru, Po miesiącu zrezygnowałam z zamówienia jednak mija kolejny miesiąc a zwrotu pieniędzy nie ma., Sprawę zgłaszam na policję.

18 października 2024