1. Fundusze inwestycyjne

INSTANT TRADING EU LTD is Cyprus Investment Firm (HE266937) regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission, license number 266/15 INSTANT TRADING EU LTD is providing investment services under InstaForex brand and operates www.instaforex.eu website Legal documentation Instant Trading EU Ltd, providing its services under InstaForex brand, is a fully licensed and regulated EU company. Founded by a team of finance professionals, the company has extensive experience offering innovative trading products and exceptional service. To fully understand the implications of trading with InstaForex, we offer you our regulatory documents that you can freely download and read in PDF format: https://www.instaforex.eu/legal_documentation In accordance with the CySec regulator reqirements, corresponding to all norms and directives of financial markets in Europe, contests / bonuses / PAMM system / ForexCopy system / binary options are prohibited. *!!! We have no relationship either direct or indirect with these CySEC non-approved domains and/or the persons/entities operating them. PrimeU https://www.insta-markets.com/, https://instanttrade.net, https://panel.instanttrade.net, https://trading.instattrade.net, https://inforexeu.com, https://inforexeu.com/ and https://www.instantrade.com/index.php !!!

2,4

Słaba

Zwykle odpowiada w ciągu 2 tygodni

Zaczęło się klasycznie od reklamy

Zaczęło się klasycznie od reklamy w internecie obiecującej duże zyski bez wielkiego ryzyka kliknąłem z ciekawości a chwilę później telefon od doradcy mówił szybko pewnie z lekkim wschodnim akcentem więc brzmiało to nawet wiarygodnie na początku wpłata niewielka potem namowy na więcej bo niby wszystko idzie super i tu zaczęły się problemy wypłata nagle niemożliwa ciągle nowe powody dodatkowe opłaty typu podatek albo coś z AML stres ogromny bo człowiek czuje że został wciągnięty i nie wie co dalej dopiero gdy trafiłem na pomoc ludzi którzy naprawdę znają takie sprawy i mają za sobą wiele podobnych historii coś się ruszyło nie było cudów od razu ale w końcu ktoś to poukładał wytłumaczył co i jak i dał realną nadzieję dziś jestem spokojniejszy bo wiem że sprawą zajmują się doświadczeni prawnicy którzy pomagali już wielu osobom więc u mnie na koniec ulga i ostrożny happy end

25 stycznia 2026
Logo InstaForex EU

Odpowiedź od InstaForex EU

Szanowny Panie Marku,

z treści opinii wynika, że dotyczy ona innej firmy lub podmiotu. Argumentacja poniżej.

Jako regulowana firma inwestycyjna zapewnimy, iż nasze kampanie reklamowe są zgodne z wytycznymi Mifid II i w żadnym wypadku nie obiecują dużych zysków. Dodatkowo, każda reklama obligatoryjnie informuje że inwestowanie jest obarczone ryzykiem utraty środków.

Pracownicy naszego działu relacji z klientem nie posiadają "lekko wschodnich akcentów" ponieważ wszyscy są Polakami. Pragniemy również nadmienić, że wszystkie prowadzone przez nas rozmowy z klientami są rejestrowane i dostępne na życzenie klienta, zgodnie z RODO.

Nie pobieramy opłat typu" podatek". Wszelkie rozliczenia podatkowe są w gestii klienta.

Pana opis wskazuje, że mógł Pan paść ofiarą oszustwa przez podmiot podszywający się pod naszą markę. Sami złożyliśmy w tej sprawie zawiadomienie do prokuratury.

Proponujemy kontakt z nami na: kontakt@instaforex.eu celem weryfikacji czy kiedykolwiek korzystał Pan z naszych usług.

Będziemy wdzięczni za usunięcie opinii lub przeniesienie do właściwego adresata, gdyż obecna ocena (1 gwiazdka) odnosi się do usług, których my nie świadczymy i negatywnie wpływa na nasz wizerunek.

Rozczarowanie postepowaniem - wstrzymywaniem wyplaty srodkow z mojego konta przez zarzad InstaForex

Cześć wszystkim, mam pytanie do osób, które używają InstaForex — u Was też są problemy z wypłatami? U mnie ponad 430 tys. zł zablokowane od ponad półtora miesiąca… Po kilku próbach wypłaty oraz mojej interwencji ustnej i pisemnej dostałem maila, że mam wysłać reklamację na ich adres do spraw reklamacji.
Obsługa klienta mówi, że nie może pomóc, bo to „decyzja zarządu”. Dla mnie to bardzo dziwna sytuacja.
Oczywiście pan Rafał Rak, który regularnie do mnie dzwoni i chętnie informuje o różnych wydarzeniach rynkowych, w które warto inwestować, mówi jednocześnie, że w kwestii wypłaty nie może mi pomóc, bo zarząd zabronił mu rozmow ze mna na temat zatrzymanej wyplaty.
Czy może ktoś ma podobną historię i wie coś więcej.
Pozdrawiam serdecznie
Wojciech Serwanski

25 czerwca 2025
Logo InstaForex EU

Odpowiedź od InstaForex EU

Szanowny Panie Wojciechu

Niestety nie jesteśmy w stanie się tutaj odnieść swobodnie, nie naruszając jednocześnie Pana tajemnicy handlowej. Forum nie jest też miejscem do rozstrzygania takich kwestii.

Pragniemy zaznaczyć, że Pana narracja nie przedstawia pełnego obrazu i jest mocno stronnicza.
Faktem jest, że istnieje pewna kwota sporna, która wyniknęła z Pana działalności handlowej.
Natomiast celowo nie wspomina Pan o tym że pozostała, bezsporna cześć środków została wypłacona w całości i bez zbędnej zwłoki. Oczywiście nie możemy tutaj przytoczyć kwoty.

Uznajemy wpis jako negatywną kampanię mającą jedynie na celu wywołanie nacisku na spółkę.

Pokaż recenzje we wszystkich językach. (19 recenzji)