Szczerze odradzam zakupy w firmie Fachowiec
Niestety, moja najnowsza transakcja u autoryzowanego pośrednika, firmy Fachowiec z Poznania, okazała się bardzo rozczarowująca i skłoniła mnie do podzielenia się z Państwem moimi uwagami. Przy pierwszym zakupie byłem w pełni zadowolony z jakości Waszych produktów. Kolorystyka paneli była zgodna z próbnikiem, a ich stan techniczny bez zarzutu. Spodziewałem się podobnego doświadczenia przy drugim zamówieniu, obejmującym ok. 57 m² paneli, jednak napotkałem szereg poważnych problemów. Po pierwsze, kolorystyka paneli w kolejnym zamówieniu była znacząco niezgodna z próbkiem. Już po otwarciu zaledwie dwóch paczek, ujawniliśmy aż sześć różnych odcieni, z których tylko kilka było zbliżonych do wzorca. Po zgłoszeniu tego do firmy Fachowiec spotkaliśmy się z bardzo obojetnym podejściem ze strony kierownika działu reklamacji, pana Adama Ślusarczyka, który stwierdził, że taki jest zamysł wzoru i zasugerował nam segregację paneli na własną rękę. Po drugie, kontynuując montaż, okazało się, że w prawie każdej paczce (zwykle ten sam wzór deski posiadał uszkodzonia w postaci wyszczrbionych piór). Uszkodzenia te eliminowały ten wzór do ułożenia na łączną powierzchnię ok. 7 m², uszkodzenia nie mogły być wynikiem transportu, ponieważ opakowania były w nienaruszonym stanie. Sugeruje to poważne problemy z produkcją lub kontrolą jakości. Po ponownym zgłoszeniu problemu do firmy Fachowiec zostaliśmy ponownie potraktowani w ten sam,nieprofesjonalny i arogancki sposób. Po konsultacji z rzecznikiem praw konsumenta, wystosowaliśmy pismo do sklepu Fachowiec, żądając wymiany paneli lub zwrotu pieniędzy. W wyniku tej korespondencji, firma zgodziła się jedynie na zwrot pieniędzy za uszkodzone panele, czy... „w ramach GESTU handlowego zostanie zrobiona korekta na 3 paczki”. pozostawiając nas z resztą paneli, których nie jesteśmy w stanie wykorzystać, ponieważ brakuje nam ok. 11 m² do ukończenia podłogi. Jestem głęboko rozczarowany nie tylko jakością paneli przy drugim zakupie, ale także brakiem wsparcia i nieprofesjonalnym podejściem.