do not buy from this company
okulary kupione ponad pół roku temu do tej pory nie przyszły. (order nr 603186) Firma nie odpowiada na maile.Nie polacam zakupów w tej firmie.
Do wszystkich, którzy stracili pieniądze poprzez zamówienie z Granoptic. Jeśli płacili Państwo kartą debetową, proszę złożyć reklamację w swoim banku opisując sytuację, że zamówili Państwo towar, którego nadal nie otrzymaliście, określić dokładnie, kiedy było zamówienie, kiedy wg sklepu powinna nastąpić wysyłka towaru. Mi się udało odzyskać pieniądze dzięki takiej reklamacji złożonej w mBanku.
Okulary zamówione i opłacone 27.05.2018r. do tej pory nie doszły. Na maile nie odpowiadają.
I ordered sunglasses ( Order number #594537 ) on 27.05.2018r and till now didn’t come. Nobody answers the emails.
Zamówienie numer #590132 złożone 2 miesiące temu. Od miesiąca próbuję uzyskać zwrot pieniędzy - bezsukutecznie. Firma nie odpowiada na maile. Status zamówienia na stronie "refund in process". Nie polecam chyba, że chcesz stracić pieniądze.
Order number #590132 done 2 months ago. I've been trying to get money refund for a month now - with no sucess. Noobody answers the emails. Order status "refund in process". Not recommended unless you want to lose money.
Zamówiłam,zapłaciłam - zero towaru, zero kontaktu, zero zwrotu pieniędzy!
JAK MOGĘ ODZYSKAĆ MOJE PIENIĄDZE?
---------
I HAVEN'T RECEIVED AN ORDER 587028 AND MONEY
I WAIT 3 MONTHS FOR RETURN!!!!
GRANOPTIC! Send me back money back to your account quickly (order 587028)
MAGDALENA JOPEK
Zakupione oprawki zwrociam, poniewaz byly dla mnie za male. Wg informacji od Pani, zwrocilam towar wraz wypelnionym formularzem. Niestety juz od ok. 3 m-cy nie otrzymalam zwrotu pieniedzy. Na poczatku 2 razy Pani proponowala mi inne oprawki. Jak nie zdecydowalam sie na inne, poinformowano mnie, ze zlecenie zwrotu pieniedzy zostalo zlecone do odpowiedniego dzialu. Niestety pieniadze nie dotarly i brak odpowiedzi na moje maile.
Nie polecam!
Update: one day after publishing review they have contacted me and excused that there was no contact previously, but they didn't have frames which I've ordered.
Money was refunded next day, so at least this is on plus.
I'm adding stars for it. It would help much if there would be any contact in past 6 weeks.
-----
Order not completed, even after almost two months have passed.
Customer service not existing at all.
Attempted to contact them various times via phone, on different days of the week and always getting the same recording "All agents are busy, please try later". No one picks up the phone.
Tried to contact via email or sending information via webpage, also without any success.
Order number: #410745
Order date: 07/04/2017 23:25:02
----------------------------------------------
Aktualizacja: dzień po tej recenzji otrzymałem wiadomość od firmy że nie mają na stanie oprawek i nie będą mieli, tak więc poprosiłem o zwrot pieniędzy, który został wykonany bez zastrzeżeń.
Dodaję gwiazdki za zwrot pieniędzy i kontakt po recenzji.
Gdyby był jakikolwiek kontakt od początku, nie miałbym żadnych zastrzeżeń.
Mija prawie dwa miesiące oczekiwania na okulary i żadnego odzewu.
Próby skontaktowania się z firmą przez telefon zakończone niepowodzeniem, odtwarzane jest te same nagranie że wszyscy pracownicy są zajęcie i aby spróbować ponownie później (próbowałem wszystkie numery dla różnych krajów).
Także próby skontaktowania się przez email czy stronę web: żadnego odzewu.
Numer zamówienia: #410745
Data zamowienia: 07/04/2017 23:25:02
Actualizaccion: un dia despues esa opinion, la empresa contacto conmigo via correo electronico y obtuve devolucion del dinero.
Por eso voy anadir estrellas.
Pedido no realizado, sigo esperando casi dos meses.
He tratado contactar por telefono cientos veces y siempre reproduce la misma grabacion "Bienvenido a Granoptic, todos agentes estan ocupados". Tampoco posible contactar por correno, nadie responda.
No es posible contactar de ninguna manera.
Numero de pedido: #410745
Estado de su Pedido Fecha