Global Rent-a-Car Recenzje

1,4

Firma GB Rent operujaca z placowki Ford Dealer w Warszawie. Wynajelam auto na 45 dni- pierwsze otrzymalam brudne, awaria alternatora w drodze. 1 dzien bez auta, drugie auto brudne i poobijane, potem 3... Zobacz więcej

Samochodu, który zarezerwowałem nie było (VW Golf lub podobny). Zaoferowano mi samochód z segmentu małych (Kia Rio) w którym mój bagaż się nie mieścił. Odmówiłem przyjęcia tego samochodu. W trakcie do... Zobacz więcej

DO NOT HIRE A CAR FROM THIS COMPANY samochod wyporzyczony ze strony internetowej rentalcars.com 791347985 ( 9 maj 10:00 do 15 maj 10:00 kwota £119.46 ( 1 free additional driver worth £39.24) calosc... Zobacz więcej

Bardzo słaba

Warsaw Modlin - Global Rent A Car AVOID

Zostaliśmy okradzeni przez ta firmę i jej oddział w Warszawie Modlin Lotnisko na ponad £1000 zł. Spóźniliśmy się ok godziny po odbiór samochodu ponieważ Straz Graniczna miała problem z naszymi dokumentami i wyjaśnianie wszystkiego trochę potrwało.
Wszystko działo się dzisiaj czyli 27.10 - osoby z obsługi wypożyczalni ( podejrzewam ze jedna z nich był kierownik punktu) i to kierownik przedstawił mi bajeczkę ze Booking już spadł i on nie może nam pomoc bo on jest tylko pośrednikiem on nie ma możliwości wypożyczenia nam auto. Na moja goraca prośbę o pomoc i kontakt z wypożyczalnia stwierdził ze wie jaka będzie odpowiedz ( Bukowanie przepadło ) i nie ma sensu żeby się on kontaktował w tej sprawie. Wierząc w ta bajeczkę skontaktowałam Się z firma przez która bukowalismy notabene numer hiszpański i mimo długiego oczekiwania na połączenie udało mi sie porozmawiać z przedstawicielka biura CarJet przez które bukowalismy samochód. Przedstawiłam jak sytuacja wyglada. Agentka po pierwsze poinformowala mnie ze to oni są pośrednikiem a Global Rent prowadzi wynajem. W moim imieniu skontaktowała się z biurem Global w celu wyjaśnienia sytuacji i próby porozumienia i wynajęcia nam samochodu. Niestety bez rezultatu - panowie nie byli zainteresowani żadna pomocą.
Także zostaliśmy bez samochodu bez pieniędzy dzięki GLOBAL RENT A CaR !!!!

27 października 2021

PROSZE UWAZAC I SZUKAC ARTYKULOW O TEJ…

PROSZE UWAZAC I SZUKAC ARTYKULOW O TEJ ZLODZIEJSKIEJ FIRMIE, OMIJAC SZEROKIM ŁUKIEM. Sa inne uczciwe firmy do wynajmu pojazdow.
Globalki ...Mozecie zgłaszać sobie negatywne opinie, prawda jest taka, ze jestescie nikim wiecej jak oszustami i zlodziejami. proponujecie skladac reklamacje, ktore i tak ląduja w koszu 🤣 a na wielu portalach m.in Wykop pl jest o was wiele zlego. Zastanawia mnie dlaczego polskie lotniska popieraja ten przestepczy proceder i wynajmują wam lokale...chajs nic wiecej...na grupach FB zwiazanych z turystyka skutecznie ostrzegamy ludzi przed wami...

5 października 2021

Nie posiadam karty kredytowej

Nie posiadam karty kredytowej, która okazała się konieczna do zablokowania kaucji podczas odbioru samochodu, jednak pracownik na lotnisku w Katowicach pomógł mi z tym problemem. Polecam!

27 lipca 2021

Polecam, auto wydane na czas, czyste. Pracownik wyjaśnił mi wszystko podczas wydawania auta.

27 lipca 2021

Nie nie nie i jeszcze raz nie

Nie nie nie i jeszcze raz nie! Unikajcie ten firmy z daleka. Po pierwsze zamówiłammezowi samochod na dwie doby 450 zl to miało być ok. Przy odbiorze samochodu okazało się że musi być karta kredytowa on takiej nie miałam chcial użyć debetowej hbezpieczenie wzrosło miał zapłacić 1000 zl. Otrzymał samochod brudny... była 3 w nocy nie zwrócił uwagi na cukierki j jakieś patrochy na wycieraczkach... bo dwóch dniach od zwrotu samochodu wystawili fakturę za palenie w samochodzie... gdzie takowego nie było. Przesłali zdjęcia właśnie z tymi cukierkami i patrochami.... zanada... i jak przy odbiorze samochodu nie mogła być karta debetowa takowo przy opłacie za palenie nie mieli problemu z pobraniem bez zgody właściciela!!! Omijać! Nie dajcie się oszukać i naciągnąć!

15 lipca 2021

Zwróciłem samochód i dodali uszkodzenia, które już istniały.

Zwróciłem samochód, nic ze mną nie sprawdzali, a potem przysłali maila z informacją, że samochód jest uszkodzony. Kłamstwo, bo zrobiłem zdjęcia i te szkody już istniały. Przypadkowo nie chciałem wykupić ubezpieczenia, które ci oferują. Planowane oszustwo, jestem na etapie roszczenia, zeby nie zostac obciazony.

23 czerwca 2021

NIE POLECAM I ODRADZAM

NIE POLECAM I ODRADZAM !
Od samego początku problemy!
Przy odbiorze okazało się że nie można wydać auta na karte debetowa gdzie nie było wczesniej informacji! A co za tym idzie dodatkowa opłata. Kilka razy było dzwonione zero odpowiedzi. Ostatnim razem próba dodzwonienia oczywiście nie powiodła się. Pisze że punkt wypożyczalni otwarty od 7 po godzinie siedzenia pod wypożyczalnia nikogo nie ma. To samo poprzez kontakt telefoniczny!
Kompetencje można rzec poniżej ZERA!
Nie polecam !
Pozdrawiam serdecznie !

20 czerwca 2021

PROSZĘ CZYTAC KOMENTARZE O TYCH…

PROSZĘ CZYTAC KOMENTARZE O TYCH OSZUSTACH CO UCHRONI LUDZI PRZED UTRATĄ PIENIĘDZY!
A CO CIEKAWE ILU LUDZI SIĘ JESZCZE NABIERZE...PO OSZUSTWIE NA MNIE MYŚLĘ ŻE JUŻ KILKASET to uczyniło

16 grudnia 2020

Justine

Gdansk 21/08/2020. Auto odebralam w nocy z lotniska , przyznam , ze protokol uszkodzen troche mnie przerazil . W dzien zrobilam zdjecia zeby nie przypisano mi zadnych uszkodzen . Oddalam auto czyste jak wymagala tego firma i na tym koniec milej wspolpracy . Po kilku dniach otrzymalam email , ze jest wgniecenie i dlugie zadrapanie przez dwoje drzwi. Zostalam obciazona kosztem 2tys. zl. Jestem pewna , ze zostalam ofiara i byla to proba wyludzenia pieniedzy poniewaz nie wykupilam ubezpieczenia w Global . Od razu probowalam wyjasnic sprawe z Global , przedstawiajac zdjecia ktore nie zgadzaly sie z ich protokolem zdania auta . Nie bylo zadnej dyskusji i odrzucono reklamacje . Skierowalam sprawe do brokera ktory zaczal dociekac jak doszlo do szkody . Wyjasnilam szczegolowo wszysttko, przedstawilam zdjecia, zaznaczylam , ze nie doszlo do zadnego wypadku . Moje zdjecia dowodzily , ze uszkodzenia byly przy odbiorze auta na jednych drzwiach a na drugich przypisano mi kolejna szkode . Ewidentnie byla to jedno przetarcie na calej dlugosci auta , zostalo mi to przypisane i mnie obciazono na kwote 2tys. zl. Po sledztwie, broker zmusil Global do zwrotu pieniedzy i mam nadzieje , ze z tego tytulu maja sprawe o oszustwo.

7 listopada 2020

Global Rent a Car - amatorszczyzna czy zdzierstwo?

Global Rent a Car
Global Rent a Car – amatorszczyzna czy wyrachowanie? Global Rent-a-Car - omijaj szerokim łukiem! Po awarii samochodu (5.10.20) zabranego przez pomoc drogową do serwisu Kia Motors czekałem ponad 20 godz. na samochód zastępczy. Jako "przeprosiny i podziękowanie za cierpliwość" od firmy Global po 10 dniach otrzymałem rachunek za dotankowanie uszkodzonego wozu (ponad 170 PLN). Mogło brakować co najwyżej 5 litrów (po przejechaniu na pełnym baku ok. 70km). Moją prośbę o wyjaśnienie podstaw wystawienia faktury zignorowano i potrącono kwotę. Po 2 tygodniach (nie pierwszy to raz) nie otrzymałem żadnego dokumentu o zdaniu samochodu i nie odblokowano jeszcze kaucji 750 euro. Rozważam włączenie do sprawy Rzecznika Praw Konsumenta oraz adwokata, a może i coś więcej. Pamiętajcie! - jeśli nie posiadacie wydrukowanego vouchera, zapłacie cenę wziętą z kosmosu. Na pytanie - czemu tak jest?, odpowiedź brzmi – „taki system”?! Jaki system? - pytam. Komputerowy czy zarządzania firmą? - Wyraźnie to drugie!

18 października 2020

Nawet nie zasługa na jedna gwiazdę

Nawet nie zasługa na jedna gwiazdę. Najgorsza firma na świecie. Oszuści i wyzyskiwacze. Zero kompetencji i pomocy klientowi. Naciągacze z kartami kredytowymi i ważnością 6- miesięczna. Nigdy więcej !!!! Nie dajcie się naciągnąć na dodatkowe ubezpieczenienie bo i tak was wykończą. Mam nadzieje ze wkoncu przyjdzie kryska na Matyska i jakiś Angol da im popalić jak wypożyczy od nich auto. Powinni mieć siedzibę w piwnicy a nie na lotnisku w Gdańsku.

23 sierpnia 2020

oszusci!!

oszusci!!! pomimo oplacenia auta i malego opoznienia sie lotu ( pomimo ze mieli numer lotu) odwolali mi rezerwacje i wypozyczyli auto komus innemu bez zadnego powiadomienia.

10 sierpnia 2020

przydatne opinie

Witam, z reguły nie czytam opinii bo w nie nie wierze szczególnie te same pozytywnie pisane na zamowienie ale jak przeczytałam opinie Państwa na temat firmy w której mam rezerwację na jutro to mi ręcę opadły. Doszłam do wniosku że wole stracić te 187 zł niż potem się szarpać z ludźmi. Dodatkowo dało mi do myślenia że drugi dzień nie mogę się do firmy dodzwonić, ani nie odpisują na maila. Dziękuję wszystkim serdecznie i nauczka na przyszłość żeby jednak czytać opinie i eliminować takie firmy ze współpracy. Pozdrawiam

27 września 2019