Podsumowanie recenzji

Utworzono przy użyciu AI na podstawie ostatnich recenzji

Patrząc na 228 recenzji, recenzenci mieli niezwykłe doświadczenie z tym przedsiębiorstwem. Klienci są bardzo zadowoleni z obsługi, podkreślając profesjonalizm, pomocność i uprzejmość personelu. Konsumenci chwalą szybkość reakcji i efektywność w rozwiązywaniu problemów, a także sprawny proces rezerwacji i zakupu biletów. Wielu użytkowników docenia również szeroki wybór ofert i rzetelne informacje. Niektórzy klienci mieli jednak odmienne zdanie na temat procesu rezerwacji, napotykając problemy z płatnościami, weryfikacją online czy zmianą nazwiska na bilecie. Pojawiły się również głosy niezadowolenia dotyczące braku zwrotów za bilety oraz trudności w kontakcie z obsługą klienta, w tym brak możliwości telefonicznego kontaktu.

O czym najczęściej mówią ludzie

Staff

Ludzie zgłaszają pozytywne doświadczenia z personelem. Klienci doceniają szybką i pomocną obsługę, zwłaszcza... Zobacz więcej

Customer service

Klienci konsekwentnie zgłaszają pozytywne doświadczenia z obsługą klienta. Wielu chwali szybką i... Zobacz więcej

Service

Użytkownicy opisują pozytywne interakcje z usługą. Wielu klientów chwali profesjonalizm, szybkość działania i... Zobacz więcej

Booking process

Konsumenci mają mieszane odczucia dotyczące procesu rezerwacji. Niektórzy chwalą szybkie i pomocne działania,... Zobacz więcej

Response time

Recenzenci podkreślają pozytywne aspekty czasu reakcji. Klienci doceniają błyskawiczne odpowiedzi na czacie i... Zobacz więcej

Recenzje stanowiące podstawę tego podsumowania

Pani Gabriela w ciągu kilkunastu minut rozwiązała problem odrzucenia płatności przez bank. Problem polegał na tym, że robiłem rezerwację na lot kwietniowy w styczniu 26 i nie zorientowałem się, że pła... Zobacz więcej

Pani Kasia P.-S. Nie chcę pisać nazwiska. Jest wspaniałym człowiekiem z obslugi klienta fru, który mi pomógł w sytuacji stresowej. Ta zlota kobieta szeroko udzieliła odpowiedzi na moje pytania i dala... Zobacz więcej

Kamil M. Konsultant ds. podróży Firma FRU Jestem mu bardzo Wdzięczna ponieważ pomógł mi rozwiązać problem na którym spędziłam prawie cały dzień kontaktując się z liniami lotniczymi natomiast kiedy... Zobacz więcej

Ponieważ pierwszy raz będę podróżować samolotem nie wiedziałam czy pewne rzeczy mogę przewozić w bagażu podręcznym. Pani Katarzyna Pamuła-Słopnicka udzieliła mi wyczerpujących odpowiedzi na moje pyta... Zobacz więcej

1. Biuro podróży

Tanie loty, bilety lotnicze i tanie linie lotnicze w jednym miejscu. Dobra oferta połączeń lotniczych. Sprawdź ofertę FRU.PL teraz.

4,4

Doskonała

2 tys. recenzji

Zazwyczaj odpowiada w ciągu 48 godzin

Od lat korzystam z serwisu

Od lat korzystam z serwisu. Zawsze szybko i sprawnie.

17 stycznia 2026

Odpowiedź od FRU.PL

Serdecznie dziękujemy za zaufanie! Cieszymy się, że korzystanie z naszego serwisu od lat jest dla Pana szybkie i bezproblemowe. To dla nas ogromna motywacja. Życzymy wielu udanych podróży i zapraszamy ponownie do FRU !

Dziękuję Pani Karolinie Stępień za…

Dziękuję Pani Karolinie Stępień za profesjonalną pomoc w rozwiązaniu mojej sprawy
Bardzo miła i kompetentna Pani Konsultantka .

16 stycznia 2026

Odpowiedź od FRU.PL

Serdecznie dziękujemy za miłe słowa! Cieszymy się, że Pani Karolina mogła pomóc i że kontakt z naszą konsultantką był profesjonalny i przyjazny. Takie opinie są dla nas ogromną motywacją. Życzymy wielu udanych podróży i zapraszamy ponownie do FRU.

Miła i profesjonalna obsługa

15 stycznia 2026

Odpowiedź od FRU.PL

Dziękujemy za miłe słowa! Cieszymy się, że nasza obsługa była dla Pana miła i profesjonalna. Zapraszamy ponownie do FRU i życzymy wielu udanych podróży!

Niegodni zaufania

Są niepoważni. Kupiłam od nich bilet po ich cenie by rano otrzymać SMS, że ceny jednak się zmienily i muszę dopłacić 600zl jeśli chce zatrzymać ten lot. Takie rzeczy są przed kupnem, nie po fakcie.

15 stycznia 2026

Odpowiedź od FRU.PL

Bardzo nam przykro, że doświadczenie zakupu biletu sprawiło Pani trudność. Proszę nam wierzyć, że nigdy nie mieliśmy zamiaru wprowadzać Pani w błąd. Niestety ceny biletów lotniczych mogą zmieniać się dynamicznie, nawet w krótkim czasie, a FRU działa jako pośrednik, udostępniając oferty podmiotów trzecich.
Oznacza to, że nie mamy wpływu na bieżące zmiany cen u przewoźników, a oferty dostępne w różnych kanałach sprzedaży mogą różnić się w czasie rzeczywistym. Do momentu otrzymania dokumentu uprawniającego do skorzystania z danej usługi należy przyjąć, że cena i zakup nie są jeszcze ostateczne.
Zależy nam, aby nasze działania były jak najbardziej jasne i przejrzyste, dlatego dokładamy wszelkich starań, aby informować Klientów o wszelkich różnicach i zapewniać możliwość wyboru najkorzystniejszej opcji. Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za zaufanie. Pozdrawiamy.

Odradzam kupując bilet trzeba sie…

Odradzam kupując bilet trzeba sie bardzo zastanowic. Po kupnie dostaje się informacje że trzeba dopłacić do biletu bo ceny sie zmieniły. W dniu kupna na Fru ceny u przewożnika tez były niższe a oni na 2 dzień piszą żeby dopłacić do biletu bo zdrożały. Stanowczo odradzam omijajcie szerokim łukiem

12 stycznia 2026

Odpowiedź od FRU.PL

Panie Arkadiuszu, dziękujemy za przesłaną opinię. Jest nam bardzo przykro, z powodu zaistniałej sytuacji. Proszę nam wierzyć, że na żadnym etapie FRU.PL nie miało zamiaru wprowadzać Pana w błąd. Niestety, linie lotnicze mają prawo do zmiany kosztu przelotu bez podania przyczyny, na co nie mamy wpływu.
Pragniemy również przypomnieć, że FRU.PL działa jako pośrednik, udostępniając oferty podmiotów trzecich, których ceny mogą się dynamicznie zmieniać do momentu otrzymania dokumentu uprawniającego do korzystania z usługi.
Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności. Pozdrawiamy.

Chciałabym serdecznie podziękować pani…

Chciałabym serdecznie podziękować pani Katarzyna Pamuła-Słopnicka za pomoc przy potrzebnych informacjach .Noe zawsze pierwsze loty z przesiadkami są dla pasażerów czymś oczywistym i tu mogę śmiało napisać że obsługa reaguje szybko i jasno .Jestem bardzo wdzięczna i z pełnym przekonaniem polecam obsługę na najwyższym poziomie!

13 stycznia 2026

Odpowiedź od FRU.PL

Serdecznie dziękujemy za tak piękne słowa! Cieszymy się, że Pani Katarzyna mogła pomóc i że obsługa spełniła Pani oczekiwania. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze wsparcie było szybkie, jasne i na najwyższym poziomie. Dziękujemy za zaufanie i polecenie – życzymy wielu udanych podróży z FRU!

Zawsze przejrzyście wsyztsko widać i są…

Zawsze przejrzyście wsyztsko widać i są odrobinę niższe ceny niż np na samym Ryanair

26 grudnia 2025

Odpowiedź od FRU.PL

Serdecznie dziękujemy za opinię! Cieszymy się, że nasze ceny oraz przejrzystość procesu rezerwacji spełniają oczekiwania. Zawsze dokładamy starań, aby podróżowanie z FRU było wygodne i korzystne. Życzymy wielu udanych podróży i zapraszamy ponownie!

Łatwo

Łatwo, szybko, bezproblemowo

7 stycznia 2026

Odpowiedź od FRU.PL

Cieszymy się, że spełniliśmy oczekiwania. Życzymy przyjemnej podróży!

Dziękuję za pomoc i fachową obsługę…

Dziękuję za pomoc i fachową obsługę Pani Gabrieli Czapnik Cichy Konsultant ds. Podróży

1 stycznia 2026

Odpowiedź od FRU.PL

Pięknie dziękujemy, przekażemy Pani Gabrieli miłe słowa! Życzymy przyjemnej podróży!

Super serwis

Łatwy i zróżnicowany wybór połączeń

2 stycznia 2026

Odpowiedź od FRU.PL

Cieszymy się, że jest Pan zadowolony! Pozdrawiamy Serdecznie!

Pierwszy raz dokonywanie rezerwacji

Pierwszy raz dokonywanie rezerwacji. Czasami mało czytelne strona podczas rezerwacji. Następnym razem powinno być lepiej.

28 grudnia 2025

Odpowiedź od FRU.PL

Dziękujemy za opinię i za pierwszą rezerwację w naszym serwisie! Doceniamy uwagi dotyczące czytelności strony – pracujemy nad tym, aby proces był jeszcze prostszy i bardziej przejrzysty. Cieszymy się, że mimo drobnych trudności udało się dokonać rezerwacji i mamy nadzieję, że przy kolejnej wizycie doświadczenie będzie już w pełni satysfakcjonujące.

Szybko,sprawnie z pełną informacją i…

Szybko,sprawnie z pełną informacją i pomocą.Polecam wszystkim

Odpowiedź od FRU.PL

Bardzo dziękujemy za pozytywną opinię i polecenie! Cieszymy się, że mogliśmy pomóc i zapewnić pełną informację.

Odradzam wszystkim

Odradzam wszystkim. Kupiliśmy dwa bilety do Wietnamu z Warszawy. Po czym dostaliśmy maila że chcą 4500 zł więcej niż zapłaciliśmy. Totalny oszustwo. Odradzamy serdecznie.

Odpowiedź od FRU.PL

Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji. Miejsca na pierwotny lot zostały wyprzedane, na co niestety nie mieliśmy wpływu. Sprzedaż odbywa się globalnie, a loty na popularnych trasach – szczególnie w okresach świątecznych lub przy rezerwacjach last-minute, takich jak ta – czasami wyprzedają się w całości.

W takiej sytuacji zaproponowaliśmy alternatywny lot tego samego dnia (w wyższej cenie), zmianę na inny dostępny rejs lub pełny zwrot wpłaconej kwoty w ciągu maksymalnie 7 dni roboczych.

Rozumiemy, że sytuacja była frustrująca, zwłaszcza przy krótkim czasie do wylotu, i przepraszamy za wszelkie niedogodności. Naszym celem jest zawsze zapewnienie jak najlepszej obsługi i pełnej przejrzystości wobec klientów.

Absolutne oszustwo

Absolutne oszustwo. Złożyliśmy zamówienie po czym dostaliśmy maila dwa dni przed wylotem że cena uległa zmiany o 4500 zł. Nadal widzimy że bilety są. Jest to totalny absurdu i oszustwo. Nie polecam i odradzam. Wybierzcie jakiekolwiek inne serwisy typu fliggtscanner czy kiwi

Super

Super, bardzo polecam.

19 grudnia 2025

Odpowiedź od FRU.PL

Bardzo dziękujemy za polecenie! Zapraszamy ponownie!