Dzień dobry,
dziękujemy za opinię. Jest nam bardzo przykro, że doszło do nieporozumień, dlatego chcielibyśmy wyjaśnić wszystkie poruszone kwestie.
"Dostawa zamiast 14 dni trwała 21"
Nigdzie na naszej stronie nie podajemy, że czas dostawy wynosi 14 dni. W przypadku wybranej przez Panią dostawy ekspresowej czas dostawy wynosi 5–15 dni roboczych. Dni robocze nie są tożsame z dniami kalendarzowymi. Te informacje są dostępne tutaj: https://fashova.com/pl/legal-informations/shipping-policy
Czas dostawy liczy się od dnia wysłania zamówienia, a nie od momentu dokonania płatności. Na wysłanie zamówienia mamy 14 dni kalendarzowych od daty otrzymania płatności, co również jest wskazane pod powyższym linkiem.
W Pani przypadku zamówienie zostało opłacone 18.11.2024 i wysłane 23.11.2024, co potwierdzają dane śledzenia: https://parcelsapp.com/en/tracking/PX1545810796 Przesyłka została dostarczona 4.12.2024, co oznacza:
Czas na wysyłkę został dotrzymany (zamówienie wysłano 5. dnia od płatności).
Czas dostawy wyniósł 11 dni kalendarzowych, czyli 8 dni roboczych – w pełni zgodnie z podanym czasem dostawy.
"Prośba o anulowanie zamówienia i odpowiedź po 5 dniach"
E-mail z prośbą o anulowanie zamówienia otrzymaliśmy 23.11.2024, czyli w sobotę. Na wiadomości odpowiadamy w dni robocze, dlatego odpowiedź została wysłana 25.11.2024 (w poniedziałek). Sobota i niedziela nie są dniami roboczymi, dlatego nie mogliśmy odpowiedzieć wcześniej. Twierdzenie, że odpowiedź przyszła dopiero po 5 dniach, nie jest zgodne z prawdą – odpowiedź otrzymała Pani w pierwszy dzień roboczy po otrzymaniu wiadomości.
"Po długim rozpatrzeniu zwrotu poinformowano mnie, że kurtka była uszkodzona"
Czas, w którym przesyłka wracała do nas, zależał od firmy przewozowej, a nie od nas. Po otrzymaniu przesyłki i jej kontroli, 8.01.2025 skontaktowałam się z Panią i poinformowałam, że kurtka była rozdarta. Do wiadomości dołączyłam zdjęcia potwierdzające stan produktu.
Zgodnie z zasadami zwrotu towar musi zostać zwrócony w stanie nienaruszonym, aby możliwy był pełny zwrot kwoty. Mimo to zaproponowałam Pani dwie opcje:
1. Zwrot kurtki na Pani adres.
2. Utylizację kurtki na nasz koszt oraz zwrot 40% wartości produktu jako gest dobrej woli.
Zamiast odpowiedzieć na tę propozycję i wspólnie znaleźć rozwiązanie, napisała Pani negatywną recenzję. Co więcej, później z innego adresu e-mail wysłała Pani wiadomość, w której oskarżyła mnie o to, że kurtkę uszkodziłam nożem podczas otwierania paczki, mimo że otrzymała Pani od nas dowody potwierdzające uszkodzenie produktu.
Pomimo tych oskarżeń poinformowałam Panią, że zwracam kwotę, na którą zgodziłyśmy się wcześniej, jeszcze przed otrzymaniem zwróconego produktu.
Jest mi przykro, że mimo naszych starań o rozwiązanie tej sytuacji zdecydowała się Pani na napisanie tej recenzji. Naszym celem zawsze jest znalezienie najlepszego rozwiązania dla naszych klientów, dlatego wciąż pozostaję otwarta na dialog i dalsze wyjaśnienia. 😊
Dziękuję za zrozumienie.
Z serdecznymi pozdrowieniami,