1. Platforma sprzedażowa online

FASHOVA – Your Go-To Fashion Marketplace At FASHOVA, we specialize in connecting fashion enthusiasts with a diverse range of stylish and affordable clothing. As a modern marketplace, we bring together trusted sellers offering the latest trends and timeless pieces, making it easy for you to curate your perfect wardrobe for any occasion.

3,5

Średnia

Zwykle odpowiada w ciągu 1 tygodnia

Długi czas wysyłki

Od zamówienia mineło już 6 dni, nadal brak jakiegokolwiek potwierdzenia wysyłki, przy zakupach on-line taki czas jest absurdalny! Po kontaktcie z działem wsparcia ten udziela odpowiedzi, że dziekują za zamowienie, ale w sumie to oni nic nie wiedzą i nie maja kontroli nad wysyłką paczki

16 października 2025

Dzień dobry, Panie Stelmachowski,

Dziękujemy za wiadomość i chcielibyśmy przekazać szczegółowe wyjaśnienie sytuacji.

Dnia 14.10. pytał Pan o status swojego zamówienia, a my 15.10. udzieliliśmy odpowiedzi z wszystkimi dostępnymi informacjami dotyczącymi wysyłki i doręczenia paczki. Wyjaśniliśmy, że czas dostawy przy bezpłatnej wysyłce zazwyczaj wynosi od 8 do 13 dni roboczych od momentu nadania przesyłki (weekendy nie są wliczane). Ten czas może być wpływany przez różne czynniki, takie jak problemy logistyczne, święta lub aktualne warunki przewoźnika, na które niestety nie mamy bezpośredniego wpływu.

Towar jest zwykle wysyłany w ciągu 24 godzin od potwierdzenia zamówienia, jednak sprzedawcy zastrzegają sobie prawo do wysyłki do 14 dni kalendarzowych od daty płatności. Jak tylko Pana zamówienie zostanie faktycznie wysłane, otrzyma Pan od nas kolejny e-mail informacyjny, który pozwoli śledzić przesyłkę i przygotować się do jej odbioru.

Rozumiemy, że oczekiwanie może być frustrujące i bardzo doceniamy Pana cierpliwość oraz wyrozumiałość. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby zamówienie zostało dostarczone jak najszybciej i w idealnym stanie.

Dziękujemy za zaufanie i współpracę.

Z wyrazami szacunku,
Nina w imieniu zespołu FASHOVA

ZAWIEDZIONA

Pierwsza paczka dotarła do mnie bez zarzutu. W drugiej brakowało dwóch rzeczy o wartości 100 zł. Paczka była dziwnie zaklejona taśmą, dlatego od razu wysłałam też zdjęcia i zgłosiłam problem. Przez 2 miesiące firma ustalała, kto zawinił. Ostatecznie stwierdzili, że waga na etykiecie się zgadza, więc jest niemożliwe, żeby coś po drodze ubyło🥴 Czyli jednym słowem - że ja muszę mieć te rzeczy. Znowu wymiana maili, ponieważ moja teoria jest taka, że paczka została uszkodzona gdzieś po drodze, coś wypadło i przewoźnik zakleił to, co zostało w środku. Stwierdzili, że pewnie mam rację! Zgłosili reklamację polskiemu przewoźnikowi i dziś dostałam właśnie maila, że nie rozpatrzą reklamacji, bo została złożona po terminie... 😅 Także sorry, jestem bardzo bardzo rozczarowana. Kasy pewnie nie odzyskam. Straciliście właśnie potencjalnie stałą, dobrą klientkę.

7 marca 2025

Dzień dobry, Pani Kamilo,

jest mi bardzo przykro, że Państwa doświadczenie z zakupem nie spełniło oczekiwań. Bardzo sobie cenię, że skontaktowała się Pani z nami od razu po zauważeniu, że w paczce brakowało dwóch produktów – i chciałabym zapewnić, że od samego początku traktowałam tę sytuację poważnie i starałam się zrobić wszystko, abyśmy mogły ją wspólnie rozwiązać.

Zgodnie z naszymi zapisami przesyłka została wysłana w komplecie, a jej waga zgadzała się z tą podaną na etykiecie przewozowej. Paczka została następnie przejęta przez firmę kurierską Pocztex, która również potwierdziła zgodność wagi przy odbiorze. Rozumiem jednak, że przesyłka dotarła do Pani w uszkodzonym lub niekompletnym stanie – była zaklejona taśmą przewoźnika i miała nową etykietę, co mogło świadczyć o interwencji w trakcie transportu. Pani podejrzenia potraktowałam poważnie i niezwłocznie złożyłam reklamację bezpośrednio do firmy Pocztex, podając również Pani numer konta, aby ewentualny zwrot środków mógł zostać dokonany bezpośrednio na Pani rachunek.

Jest mi szczerze przykro, że otrzymała Pani od Pocztexu informację o odrzuceniu reklamacji z powodu rzekomo zbyt późnego zgłoszenia – i to dopiero po ponad miesiącu od złożenia reklamacji, mimo że z dostarczonych dowodów jasno wynika, że błąd nastąpił po ich stronie. Również dla mnie taka postawa jest rozczarowująca. Jak pisałam w ostatnim e-mailu, prosiłam Panią, aby przesłała nam odpowiedź od Pocztexu, abyśmy mogły od razu na nią zareagować. Niestety nie otrzymałam od Pani odpowiedzi i o wyniku dowiedziałam się dopiero teraz z wystawionej opinii.

Pomimo że nie była to nasza wina, bardzo doceniam Pani zaufanie oraz czas, jaki nam Pani poświęciła – i oczywiście niezwłocznie zwróciłam Pani pieniądze na kartę, tą samą metodą, którą zostało opłacone zamówienie.

Będzie mi bardzo miło, jeśli zechce Pani ponownie przemyśleć całą sytuację oraz swoją opinię. Robimy wszystko, co w naszej mocy, aby każdy klient czuł się wysłuchany i zaopiekowany – i wierzę, że choć nie wszystko udało się rozwiązać od razu, szczera chęć pomocy z naszej strony była niewątpliwie obecna.

Z wyrazami szacunku,
Nina za zespół FASHOVA❤️

Paczka nie dotarła ani potwierdzenia…

Paczka nie dotarła ani potwierdzenia zamówienia brak żałosne

18 lutego 2025

Dzień dobry, Zuzanko,

Bardzo mi przykro, że miała Pani złe doświadczenie i że nasze usługi nie zapewniły Pani wymaganej satysfakcji. 🙁 Chciałabym jak najszybciej sprawdzić sytuację i dowiedzieć się, co się stało. Możliwe, że przy składaniu zamówienia wystąpił błąd w adresie e-mail, co mogło być powodem, dla którego nie otrzymała Pani potwierdzenia zamówienia.

Niestety w naszym systemie nie mamy zamówienia pod nazwiskiem "Zuzanka". Czy mogłaby Pani podać numer zamówienia, e-mail, który został użyty, lub imię i nazwisko, abyśmy mogli jak najszybciej rozwiązać ten problem? 😊

Bardzo mi przykro, że nie skontaktowała się Pani z nami bezpośrednio za pomocą e-maila, a od razu napisała negatywną opinię. Na pewno moglibyśmy szybciej rozwiązać sytuację, gdybyśmy dowiedzieli się o problemie wcześniej.

Dziękuję za współpracę i czekam na Pani odpowiedź. 🙏

Z pozdrowieniami,
Nina za zespół FASHOVA ❤️

zero info, firma duch

Zamówiłam paczkę, zero informacji, mejla, nic.. Mam nadzieję, że to nie scam i że własnie nie straciłam 200 zł :)

3 lutego 2025

Dzień dobry,

dziękujemy za opinię. Bardzo przepraszamy za wszelkie niedogodności, które Panią spotkały. 😔

Chciałabym zapewnić, że Pani zamówienie jest w porządku. Niestety wystąpiła awaria systemu, która spowodowała opóźnienia w wysyłaniu informacji, za co serdecznie przepraszamy. Jak tylko zauważyłam, że nie otrzymała Pani informacji, natychmiast wysłałam je ponownie.

Bardzo zależy nam na zadowoleniu naszych klientów, dlatego uprzejmie prosimy o możliwość zmiany oceny. Wierzymy, że sytuacja była spowodowana problemem technicznym, który już został rozwiązany. Chcielibyśmy dalej zapewniać najlepszą obsługę. 😊

Jeśli ma Pani jakiekolwiek pytania lub obawy, proszę o kontakt – chętnie pomogę.

Dziękujemy za cierpliwość i jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności. 🌸

Z pozdrowieniami,
Nina z zespołu FASHOVA ❤️

Mega negatywnie

Mega negatywnie. Została zamówiona kurtka, dostawa zamiast 14 dni trwała 21, dlatego że wysyłka gdzieś z Chinów idzie. Co dalej, to nie pasował już termin dostawy, został złożony mail z prośbą cofnąć zamówienie, na co dostałem odpowiedź za 5 dni od dnia wysyłki wiadomości że kurtka została wysłana (chociaż prosiłem o anulowanie zamówienia).
Od razu po dostarczeniu został złożony zwrot, po długiemu rozpatrzeniu zwrotu zostałem poinformowany że kurtka była uszkodzona.
Żart, a nie firma, odszukanie na pieniądze i czas. -1000/1000

17 stycznia 2025

Dzień dobry,
dziękujemy za opinię. Jest nam bardzo przykro, że doszło do nieporozumień, dlatego chcielibyśmy wyjaśnić wszystkie poruszone kwestie.

"Dostawa zamiast 14 dni trwała 21"
Nigdzie na naszej stronie nie podajemy, że czas dostawy wynosi 14 dni. W przypadku wybranej przez Panią dostawy ekspresowej czas dostawy wynosi 5–15 dni roboczych. Dni robocze nie są tożsame z dniami kalendarzowymi. Te informacje są dostępne tutaj: https://fashova.com/pl/legal-informations/shipping-policy
Czas dostawy liczy się od dnia wysłania zamówienia, a nie od momentu dokonania płatności. Na wysłanie zamówienia mamy 14 dni kalendarzowych od daty otrzymania płatności, co również jest wskazane pod powyższym linkiem.
W Pani przypadku zamówienie zostało opłacone 18.11.2024 i wysłane 23.11.2024, co potwierdzają dane śledzenia: https://parcelsapp.com/en/tracking/PX1545810796 Przesyłka została dostarczona 4.12.2024, co oznacza:
Czas na wysyłkę został dotrzymany (zamówienie wysłano 5. dnia od płatności).
Czas dostawy wyniósł 11 dni kalendarzowych, czyli 8 dni roboczych – w pełni zgodnie z podanym czasem dostawy.

"Prośba o anulowanie zamówienia i odpowiedź po 5 dniach"
E-mail z prośbą o anulowanie zamówienia otrzymaliśmy 23.11.2024, czyli w sobotę. Na wiadomości odpowiadamy w dni robocze, dlatego odpowiedź została wysłana 25.11.2024 (w poniedziałek). Sobota i niedziela nie są dniami roboczymi, dlatego nie mogliśmy odpowiedzieć wcześniej. Twierdzenie, że odpowiedź przyszła dopiero po 5 dniach, nie jest zgodne z prawdą – odpowiedź otrzymała Pani w pierwszy dzień roboczy po otrzymaniu wiadomości.

"Po długim rozpatrzeniu zwrotu poinformowano mnie, że kurtka była uszkodzona"
Czas, w którym przesyłka wracała do nas, zależał od firmy przewozowej, a nie od nas. Po otrzymaniu przesyłki i jej kontroli, 8.01.2025 skontaktowałam się z Panią i poinformowałam, że kurtka była rozdarta. Do wiadomości dołączyłam zdjęcia potwierdzające stan produktu.

Zgodnie z zasadami zwrotu towar musi zostać zwrócony w stanie nienaruszonym, aby możliwy był pełny zwrot kwoty. Mimo to zaproponowałam Pani dwie opcje:

1. Zwrot kurtki na Pani adres.
2. Utylizację kurtki na nasz koszt oraz zwrot 40% wartości produktu jako gest dobrej woli.

Zamiast odpowiedzieć na tę propozycję i wspólnie znaleźć rozwiązanie, napisała Pani negatywną recenzję. Co więcej, później z innego adresu e-mail wysłała Pani wiadomość, w której oskarżyła mnie o to, że kurtkę uszkodziłam nożem podczas otwierania paczki, mimo że otrzymała Pani od nas dowody potwierdzające uszkodzenie produktu.

Pomimo tych oskarżeń poinformowałam Panią, że zwracam kwotę, na którą zgodziłyśmy się wcześniej, jeszcze przed otrzymaniem zwróconego produktu.

Jest mi przykro, że mimo naszych starań o rozwiązanie tej sytuacji zdecydowała się Pani na napisanie tej recenzji. Naszym celem zawsze jest znalezienie najlepszego rozwiązania dla naszych klientów, dlatego wciąż pozostaję otwarta na dialog i dalsze wyjaśnienia. 😊

Dziękuję za zrozumienie.

Z serdecznymi pozdrowieniami,
Nina z zespołu FASHOVA❤️

Pokaż recenzje we wszystkich językach. (14 recenzji)