Onverwacht abonnement via mijn Odido-factuur
Ik kwam er pas achter dat er sinds 1 juli 2026 kosten voor ChatConnect / E-Bill.mobi via mijn Odido-factuur in rekening werden gebracht. Ik heb zelf niet bewust een abonnement op deze dienst afgesloten en heb de aanmelding daarom betwist.
E-Bill.mobi stelt dat ik op 1 juli via een 3G/4G-verbinding op een “subscribe”-knop zou hebben gedrukt en het abonnement vervolgens zou hebben bevestigd. Ik heb gevraagd om het concrete bewijs hiervan, maar dat heb ik vooralsnog niet ontvangen.
Het abonnement heb ik inmiddels via Payinfo.nl geblokkeerd. E-Bill.mobi heeft aangegeven bereid te zijn de in rekening gebrachte kosten terug te betalen, maar wil dit uitsluitend via een bankoverschrijving doen en vraagt daarvoor om mijn bankgegevens. Ik heb aangegeven mijn bankgegevens hiervoor niet te willen verstrekken en gevraagd om een alternatieve manier van terugbetaling, waarbij ze aangeven dat dit niet mogelijk is.
Mijn advies aan andere consumenten is om écht regelmatig je telefoonrekening te controleren en kijk bij Payinfo.nl welke mobiele diensten aan je nummer gekoppeld zijn. Een bedrag op je telecomfactuur kan afkomstig zijn van een externe dienstverlener zonder dat je daarvoor hebt moeten tekenen.
Ik deel mijn ervaring zodat anderen hier alert op kunnen zijn.