Data Recovery Nederland Recenzje

Wynik TrustScore: 4.5 na 5

Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 5 z 5

we werden vriendelijk geholpen, goede service, echt kijken wat mogelijk is en de beste oplossing. onze harde schijf was kapot door kortsluiting en ons bedrijf stond bijna geheel stil, door de goede... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

Nadat mijn externe harde schijf gevallen was en de bestanden niet hersteld konden worden door de plaatselijke computerwinkel, kreeg ik de tip om het bij Data Recovery Nederland te proberen. Wat ideaa... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

Het verschil tussen de prijsinschatting en de effectieve prijs was wel groot. Over de service zelf heb ik geen klachten. Harde schijf werd zeer snel thuis opgehaald, zeer transparant op de website te... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

Maken waar wat zij beloven. had eerst telefonisch contact, schijf aangeleverd, offerte ontvangen in ruim één dag. Na akkoord was recovery gereed binnen 14 dagen. Ik had geluk, alle data zijn hersteld... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

1. Odzyskiwanie danych

Napisane przez firmę

Data Recovery Nederland biedt professionele hulp bij dataverlies. Data Recovery voor alle media - alle merken - alle besturingssystemen.

Dane kontaktowe

4 gwiazdki
3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

W ostatnim czasie nie zapraszano do recenzowania

Odpowiada na 100% z negatywnych recenzji

Zwykle udzielenie odpowiedzi zajmuje ponad miesiąc

Jak firma korzysta z Trustpilot

Wszystkie recenzje

Liczba recenzji w ciągu ostatnich 12 miesięcy: 67

Napisz recenzję

Duur maar het waard

Duur grapje, geklommel met de terugzending van UPS maar 10 jaar aan data succesvol hersteld!

Dankjewel aan alle medewerkers voor het telefonische comfort en alle hulp

Betaling via iDeal werkte helaas (nog) niet, zou wel een prettiger gevoel geven dan iets naar een “random” IBAN te sturen

23 czerwca 2025

Beste Sem,

Hartelijk dank voor je bericht. Fijn om te horen dat je 10 jaar aan data succesvol is hersteld en dat onze medewerkers je goed hebben kunnen ondersteunen via de telefoon. We begrijpen je opmerking over de betaling via iDeal en nemen dit mee om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Oceniono na 5 z 5

Zeer behulpzame klantenservice en snelle afhandeling.

Ik had mijn schijf niet online aangemeld, maar ben rechtstreeks naar het kantoor in Rotterdam-Alexander gegaan. Dat ik mijn schijf niet had aaangemeld was echter totaal geen probleem.

Op wat vertraging na (met grote waarschijnlijkheid door slecht leesbaar handschrift mijnerzijds), kreeg ik na ~2.5 week bericht dat mijn data was hersteld.

Op enkele corrupte bestanden na (minder dan 5), bleek ondanks een groot aantal slechte sectoren ~99 % van mijn bestanden succesvol te zijn hersteld.

4 lipca 2025

Beste Ruud,

Hartelijk dank voor je uitgebreide feedback. Fijn om te horen dat we je naar tevredenheid hebben kunnen helpen en dat het herstel van je data grotendeels succesvol is verlopen. We waarderen je geduld en begrip, en zijn blij dat ondanks enkele corrupte bestanden het merendeel van je gegevens weer beschikbaar is. Mochten er in de toekomst nog vragen of problemen zijn, staan we uiteraard graag voor je klaar.

Oceniono na 5 z 5

Alles werd op de site duidelijk uitgelegd

Alles werd op de site duidelijk uitgelegd.
De verschillende stadia in het proces waren duidelijk en goed te volgen .
Afspraak werd goed nageleefd .

8 sierpnia 2025

Beste P. den Ridder,

Bedankt voor je review. Fijn om te horen dat de uitleg op de site duidelijk was en dat het proces goed te volgen was. Ook goed om te weten dat de gemaakte afspraken netjes zijn nagekomen. We doen ons best om alles zo transparant en betrouwbaar mogelijk te laten verlopen.

Snelle service

Snelle service, duidelijk overzicht welke data na herstel beschikbaar is.

1 lipca 2025

Beste Adrian,

Dankjewel voor je positieve review. Goed om te horen dat je tevreden bent over de snelheid van de service en de heldere terugkoppeling van de herstelde data. We staan altijd klaar om snel én transparant te helpen.

Oceniono na 5 z 5

De ontvangst in het bedrijf was vriendelijk

De ontvangst in het bedrijf was vriendelijk, het resultaat van het herstel is heel goed gegaan en de online begeleiding bij het openen van de nieuwe schijf met herstelde gegevens was zeer deskundig. Zeker voor iemand van 76 jaar, zoals ik, was het geduld groot! Hulde!

6 sierpnia 2025

Beste Johanna,

Bedankt voor je mooie review. Fijn om te horen dat je zo vriendelijk bent ontvangen en dat het herstel goed is verlopen.

Extra mooi om te lezen dat de online begeleiding als duidelijk en deskundig is ervaren. Het is voor ons belangrijk dat iedereen goed geholpen wordt en we nemen daar graag de tijd voor. Dank voor het vertrouwen en de fijne woorden.

PERFECTE SERVICE

Het team van Data Recovery Nederland geeft een extreem goede service! Er wordt vanaf het begin af aan meteen vermeld wat de mogelijkheden zijn en of er nog bestanden hersteld kunnen worden. Mijn bestanden konden voor 98.4% teruggehaald worden!

Wel nog een tip voor DRN: wellicht kunnen herstelde bestanden op een SSD geleverd worden i.p.v. een "ouderwetse" harde schijf? Qua prijs zou dit denk ik wel mogelijk moeten zijn?

14 lipca 2025

Beste Yme,

Dankjewel voor je uitgebreide en positieve review. Geweldig om te horen dat je zo tevreden bent over de service en dat we maar liefst 98,4% van je bestanden hebben kunnen terughalen. Fijn dat je de duidelijke communicatie vanaf het begin hebt gewaardeerd.

Ook bedankt voor je suggestie over het gebruik van een SSD. Dat is zeker iets waar we vaker vragen over krijgen en waar we actief naar blijven kijken. We nemen je feedback mee in onze evaluaties van de beschikbare opties voor data-overdracht.

Nogmaals dank voor je vertrouwen en je waardevolle tip.

Oceniono na 1 z 5

Zeer teleurstellende ervaring met DRN

Zeer teleurstellende ervaring met DRN

Aanmelding en communicatie
Bij de aanmelding ging het direct al mis: mijn ingevulde formulier bleek niet in de portal te zijn opgenomen. Dit zorgde direct voor onduidelijkheid over de voortgang van mijn verzoek.

Diagnose en technische uitleg
Ik heb een werkende INTEL SSD 670p aangeleverd, maar volgens DRN was de SSD defect. De diagnose was dat er sprake zou zijn van een RAID 5-configuratie en dat meerdere chips vervangen moesten worden. Deze uitleg vond ik bijzonder onwaarschijnlijk, maar uit wanhoop over het verlies van mijn data ben ik toch met hun behandeling akkoord gegaan.

Tijdsindicatie en voortgang
Op de portal werd een termijn van 30-40 dagen gecommuniceerd. In werkelijkheid bleken dit alleen werkdagen te zijn, waardoor de werkelijke wachttijd ruim twee maanden werd. Gedurende deze periode vond nauwelijks proactieve communicatie plaats; ik moest regelmatig zelf informeren naar de status.

Bitlocker key vergeten
Na deze twee maanden kreeg ik pas bericht dat men de BitLocker-sleutel nodig had, terwijl ik deze sleutel reeds bij inlevering van de SSD had aangeleverd. Men was dit kennelijk vergeten.

Druk zetten en betaling
Vervolgens werd door DRN gemeld dat de aangeleverde BitLocker-key niet correct zou zijn en dat het herstel niet kon worden afgerond. Daarbij werd er druk op mij gezet: ik moest binnen twee werkdagen de 'juiste' sleutel leveren, anders zouden de volledige kosten alsnog in rekening worden gebracht, ongeacht het resultaat. Zie citaat:
"Zoals telefonisch vermeld verzoeken wij je vriendelijk maar dringend om binnen 2 werkdagen alsnog de correcte BitLocker-sleutel van de oude installatie aan te leveren. Indien deze niet wordt aangeleverd, zullen de kosten voor de reeds uitgevoerde werkzaamheden alsnog in rekening worden gebracht, ongeacht het feit dat er geen bruikbare data kan worden geleverd. Wij treden hierin verder niet meer in discussie. De situatie is technisch glashelder, en zonder de juiste sleutel kunnen wij het herstelproces niet afronden."

Ondoorzichtige technische informatie
Op mijn verzoek om de data van de zogenaamde FVE-header om te kunnen controleren of de aangeleverde key klopte, werd aanvankelijk niet ingegaan. Wel werd direct een factuur van €1000,- gestuurd.

Oplossing na veel aandringen
Na herhaaldelijk bellen, aandringen en dreigen met juridische stappen, kreeg ik uiteindelijk de FVE-header toegestuurd. Hiermee bleek dat mijn oorspronkelijke BitLocker-key wél correct was. Uiteindelijk is de factuur gecrediteerd en heb ik mijn SSD teruggekregen, maar dit kostte veel inspanning van mijn kant.

Conclusie
Mijn ervaring met DRN is zeer negatief. Er werd niet adequaat gecommuniceerd, er was sprake van onjuiste technische diagnoses, men probeerde kosten in rekening te brengen voor niet-geleverde diensten en het verlossende bewijs moest ik er met veel moeite uittrekken. Naar mijn mening wordt hier misbruik gemaakt van de kwetsbare positie waarin klanten verkeren bij dataverlies.

Ik kan DRN op basis van mijn ervaring helaas NIET aanraden.

28 lipca 2025

Beste Jacco,

Jammer dat u ervoor kiest uw eigen fouten af te schuiven op ons team, dat juist uitzonderlijk veel extra werk heeft verricht om u te helpen. U leverde herhaaldelijk verkeerde BitLocker-sleutels aan, na meerdere eigen OS-herinstallaties, waardoor wij handmatig complexe en tijdrovende BitLocker-omzeilmethodes moesten toepassen – werk dat normaliter niet eens binnen ons standaardtraject valt.

In plaats van dankbaarheid voor onze inzet, kiest u ervoor om ons publiekelijk te beschuldigen van "misbruik", terwijl het tegendeel waar is: zonder de juiste sleutel is herstel technisch simpelweg onmogelijk, iets wat we u meermaals hebben uitgelegd. Dat u pas na aandringen begreep dat een BitLocker-key bij elke herinstallatie wijzigt, bevestigt ons vermoeden dat u de technische basis mist – wat uiteraard geen probleem zou zijn als u onze adviezen gewoon had opgevolgd.

Ondanks dit alles – en zoals we sinds 2006 bij al onze klanten doen – hebben wij ook in uw geval alles op alles gezet om het onmogelijke mogelijk te maken. Soms betekent dat dat het proces langer duurt dan vooraf ingeschat, maar liever dat dan voortijdig opgeven of mensen onnodig slecht nieuws brengen. Wij blijven doorwerken tot het écht niet meer kan, ook als klanten het ons extra moeilijk maken.

Wij hopen dat u in de toekomst goede back-ups maakt, zodat u niet nogmaals in deze situatie terechtkomt. Dat zou iedereen – inclusief uzelf – een hoop frustratie besparen.

Oceniono na 4 z 5

Goede communicatie verbetert de…

Goede communicatie verbetert de ervaring

Nadat ik de schijven had ingeleverd bleef het lang stil. Er werd weinig gecommuniceerd, pas nadat ik zelf actie ondernam.
Wanneer je veel data 'kwijt' bent, is het lastig en tijdrovend te bepalen wat er mist. Als je uiteindelijk de wel geredde data ontvangt, ben je daar natuurlijk blij mee. Dan volgt er nog een lange weg om de verloren data in kaart te brengen.

11 lipca 2025

Beste Peter,

Bedankt voor je feedback.

We begrijpen dat het gebrek aan communicatie tijdens het datahersteltraject niet prettig was. Zeker bij het verlies van grote hoeveelheden data is duidelijke en tijdige terugkoppeling essentieel. Dat punt nemen we mee in onze verbetering.

Onze engineers zijn tijdens het herstelproces intensief bezig met de recoveries. Tussentijds geven we alleen een update wanneer er iets relevants te melden is, zodat we de focus kunnen houden op het veiligstellen van de data.

Goed om te horen dat je tevreden bent met de geredde data. We realiseren ons dat het terugvinden van ontbrekende bestanden daarna nog veel werk kan zijn. Waar mogelijk ondersteunen we dat proces.

Dank voor je toelichting en vertrouwen.

Verbeterpunten

Wat ik minder vond was de gebrekkige communicatie omtrent wanneer een pakket afgeleverd was. Het was mij niet duidelijk dat dit puur via UPS gecommuniceerd werd.

Daarnaast is het heel lastig om de login knop te vinden op de mobiele website van DRN.

Inhoudelijk is de dienst wel kwalitatief.

9 lipca 2025

Beste Jantje,

Dank voor je review en je waardevolle feedback.

Fijn om te horen dat je tevreden bent over de inhoudelijke kwaliteit van onze dienst. Tegelijk nemen we je opmerkingen serieus.

Wat betreft de communicatie over de levering: we begrijpen dat het verwarrend kan zijn dat de updates volledig via UPS verlopen. We gaan bekijken hoe we dit duidelijker kunnen communiceren tijdens het bestelproces, zodat je beter weet waar je meldingen kunt verwachten.

Ook de opmerking over de mobiele login-knop is terecht. We zijn dit momenteel aan het herzien en nemen je ervaring hierin mee om de toegankelijkheid te verbeteren.

Nogmaals dank voor het delen, dat helpt ons om te blijven verbeteren.

Oceniono na 5 z 5

No cure no pay en heel duidelijk.

No cure no pay en heel duidelijk.
Fijn om dit bedrijf achter de hand te hebben wanneer je data drager je in de steek laat.

16 maja 2025

Beste Arne,

Bedankt voor je beoordeling.

Goed om te horen dat je onze werkwijze als duidelijk ervaart en het no cure no pay principe waardeert. Het geeft vertrouwen om te weten dat je ons kunt inschakelen wanneer het echt nodig is. We staan altijd klaar om te helpen als een datadrager het onverwacht begeeft.

Oceniono na 5 z 5

Schijf recovery zoals het hoort.

Mijn schijf was gecrashed. Grotendeels wel een back-up maar van een deel niet zeker. Dus de schijf opgestuurd naar DRN. Duidelijk proces met offerte, prijs en verloop van recovery. Niet goedkoop, wel kwaliteit. En voor mij zakelijk dus redelijk te doen.
Gezien het hele verloop zeker aan te raden.

24 czerwca 2025

Beste Joep,

Bedankt voor je review!

Goed om te horen dat je tevreden bent over het herstelproces en de communicatie. We begrijpen hoe belangrijk data kan zijn, zeker bij zakelijke toepassingen. We doen ons best om alles helder en professioneel te laten verlopen, en het is fijn dat je dat zo hebt ervaren.

Dank voor je aanbeveling. Als we in de toekomst iets voor je kunnen betekenen, weet je ons te vinden.

Oceniono na 5 z 5

Mission impossible, maar niet voor Data Recovery NL!

Waar het onmogelijk was om mijn harde schijf te repareren of te lezen, heb ik de babyfoto's tm 3 jaar van mijn zoontje toch weer terug! Dank Data Recovery NL!

6 czerwca 2025

Beste Roxy,

Wat een geweldige reactie om te lezen. Dit is precies waarom we doen wat we doen. We zijn ontzettend blij dat we de kostbare foto's van je zoontje hebben kunnen terughalen. Bedankt voor je vertrouwen en je mooie woorden.

Heldere communicatie en afsprqken

Heldere afspraken, duidelijke communicatie en vooral de manier van aanleveren van de herstelde data was super

2 czerwca 2025

Beste klant,

Bedankt voor je mooie review! Fijn om te horen dat je tevreden bent over onze communicatie, werkwijze en de manier waarop de herstelde data is aangeleverd. Daar doen we het voor. Mocht je in de toekomst nog vragen hebben, staan we uiteraard weer voor je klaar.

Oceniono na 2 z 5

niet zo tevreden

De communicatie is redelijk maar bij het repareren kreeg ik een lijstje met mpeg bestanden en een nummer waardoor ik geen idee had wat er gerepareerd was.
Het waren 154 bestanden en ik dacht dat is best veel. Ik had niet gedacht dat er zoveel bestanden op de harde schijf stonden.
Helaas viel het erg tegen.
Een mpeg met mijn vrouw in de Vogezen van 20 minuten. Ga er eens goed voor zitten. Ineens veranderd het beeld en zit ik in een muziekprogramma en de tijd is nu 2 minuten. Het is allemaal erg door elkaar heen en veel bestanden van 10 seconden of minder. Van de vele uren video zijn er een 10 tal minuten goed gerepareerd. En dat voor €1200.

15 maja 2025

Beste klant,

Vervelend om te horen dat je niet tevreden bent met de recovery resultaten. We hebben dit intern besproken en nemen graag contact met je op om samen tot een passende oplossing te komen.

Oceniono na 5 z 5

HDD opgestuurd en data teruggekregen

HDD opgestuurd en data teruggekregen. Communicatie is goed en je wordt op de hoogte gehouden van de status.

12 czerwca 2025

Beste Stijn,

Bedankt voor je review! Fijn om te horen dat de communicatie duidelijk was en dat je goed op de hoogte bent gehouden. Mooi dat de data succesvol is teruggekomen.

Oceniono na 4 z 5

Goede informatie tijdens het proces

Goede informatie tijdens het proces, erg duidelijk. Gelukkig ook goed resultaat

26 maja 2025

Beste Marjolein,

Bedankt voor je fijne feedback! Goed om te horen dat je duidelijk bent geïnformeerd en dat het resultaat naar wens was. Daar doen we het voor.

Geweldige recovery!

Ik ben heel erg blij gemaakt met het nagenoeg volledig terughalen van mijn data pp de harde schijf! Het kost wat tijd (en geld) maar het resultaat mocht er zijn!

23 maja 2025

Beste Egbert,

Dank je wel voor je mooie woorden! Fijn om te horen dat de recovery zo goed is verlopen en dat je vrijwel al je data terug hebt. Mocht je in de toekomst nog vragen hebben of iets nodig hebben, dan staan we voor je klaar.

Oceniono na 5 z 5

Verloren gewaande foto's en apps weer…

Verloren gewaande foto's en apps weer terug gekregen nadat mijn laptop gecrashed was.
Het kostte wel wat maar het was de moeite waard.

14 kwietnia 2025

Beste Giena,

Bedankt voor je review! Fijn om te horen dat we je verloren foto's en apps hebben kunnen terughalen. We begrijpen dat het een investering is, maar we zijn blij dat je het resultaat de moeite waard vond.

Meer dan tevreden

Onze ervaring is positief.
Gelukkig hebben wij onze bestanden weer terug. Dankzij een goede en duidelijke en daardoor een betrouwbare werkwijze van DRN.

8 maja 2025

Beste Andreas,

Bedankt voor jullie positieve reactie! Fijn om te horen dat jullie tevreden zijn over onze werkwijze en dat de bestanden succesvol zijn hersteld. We staan altijd klaar om te helpen bij dataherstel op een veilige en betrouwbare manier.

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej