we werden vriendelijk geholpen, goede service, echt kijken wat mogelijk is en de beste oplossing. onze harde schijf was kapot door kortsluiting en ons bedrijf stond bijna geheel stil, door de goede... Zobacz więcej
Reakcja na opinię
Nadat mijn externe harde schijf gevallen was en de bestanden niet hersteld konden worden door de plaatselijke computerwinkel, kreeg ik de tip om het bij Data Recovery Nederland te proberen. Wat ideaa... Zobacz więcej
Reakcja na opinię
Het verschil tussen de prijsinschatting en de effectieve prijs was wel groot. Over de service zelf heb ik geen klachten. Harde schijf werd zeer snel thuis opgehaald, zeer transparant op de website te... Zobacz więcej
Reakcja na opinię
Maken waar wat zij beloven. had eerst telefonisch contact, schijf aangeleverd, offerte ontvangen in ruim één dag. Na akkoord was recovery gereed binnen 14 dagen. Ik had geluk, alle data zijn hersteld... Zobacz więcej
Reakcja na opinię
Data Recovery Nederland biedt professionele hulp bij dataverlies. Data Recovery voor alle media - alle merken - alle besturingssystemen.
Rondweg 55, 5406 NK, Uden, Holandia
W ostatnim czasie nie zapraszano do recenzowania
Odpowiada na 100% z negatywnych recenzji
Zwykle udzielenie odpowiedzi zajmuje ponad miesiąc
Jak firma korzysta z Trustpilot
Duur grapje, geklommel met de terugzending van UPS maar 10 jaar aan data succesvol hersteld!
Dankjewel aan alle medewerkers voor het telefonische comfort en alle hulp
Betaling via iDeal werkte helaas (nog) niet, zou wel een prettiger gevoel geven dan iets naar een “random” IBAN te sturen

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Ik had mijn schijf niet online aangemeld, maar ben rechtstreeks naar het kantoor in Rotterdam-Alexander gegaan. Dat ik mijn schijf niet had aaangemeld was echter totaal geen probleem.
Op wat vertraging na (met grote waarschijnlijkheid door slecht leesbaar handschrift mijnerzijds), kreeg ik na ~2.5 week bericht dat mijn data was hersteld.
Op enkele corrupte bestanden na (minder dan 5), bleek ondanks een groot aantal slechte sectoren ~99 % van mijn bestanden succesvol te zijn hersteld.

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Alles werd op de site duidelijk uitgelegd.
De verschillende stadia in het proces waren duidelijk en goed te volgen .
Afspraak werd goed nageleefd .

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Snelle service, duidelijk overzicht welke data na herstel beschikbaar is.

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
De ontvangst in het bedrijf was vriendelijk, het resultaat van het herstel is heel goed gegaan en de online begeleiding bij het openen van de nieuwe schijf met herstelde gegevens was zeer deskundig. Zeker voor iemand van 76 jaar, zoals ik, was het geduld groot! Hulde!

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Het team van Data Recovery Nederland geeft een extreem goede service! Er wordt vanaf het begin af aan meteen vermeld wat de mogelijkheden zijn en of er nog bestanden hersteld kunnen worden. Mijn bestanden konden voor 98.4% teruggehaald worden!
Wel nog een tip voor DRN: wellicht kunnen herstelde bestanden op een SSD geleverd worden i.p.v. een "ouderwetse" harde schijf? Qua prijs zou dit denk ik wel mogelijk moeten zijn?

Zeer teleurstellende ervaring met DRN
Aanmelding en communicatie
Bij de aanmelding ging het direct al mis: mijn ingevulde formulier bleek niet in de portal te zijn opgenomen. Dit zorgde direct voor onduidelijkheid over de voortgang van mijn verzoek.
Diagnose en technische uitleg
Ik heb een werkende INTEL SSD 670p aangeleverd, maar volgens DRN was de SSD defect. De diagnose was dat er sprake zou zijn van een RAID 5-configuratie en dat meerdere chips vervangen moesten worden. Deze uitleg vond ik bijzonder onwaarschijnlijk, maar uit wanhoop over het verlies van mijn data ben ik toch met hun behandeling akkoord gegaan.
Tijdsindicatie en voortgang
Op de portal werd een termijn van 30-40 dagen gecommuniceerd. In werkelijkheid bleken dit alleen werkdagen te zijn, waardoor de werkelijke wachttijd ruim twee maanden werd. Gedurende deze periode vond nauwelijks proactieve communicatie plaats; ik moest regelmatig zelf informeren naar de status.
Bitlocker key vergeten
Na deze twee maanden kreeg ik pas bericht dat men de BitLocker-sleutel nodig had, terwijl ik deze sleutel reeds bij inlevering van de SSD had aangeleverd. Men was dit kennelijk vergeten.
Druk zetten en betaling
Vervolgens werd door DRN gemeld dat de aangeleverde BitLocker-key niet correct zou zijn en dat het herstel niet kon worden afgerond. Daarbij werd er druk op mij gezet: ik moest binnen twee werkdagen de 'juiste' sleutel leveren, anders zouden de volledige kosten alsnog in rekening worden gebracht, ongeacht het resultaat. Zie citaat:
"Zoals telefonisch vermeld verzoeken wij je vriendelijk maar dringend om binnen 2 werkdagen alsnog de correcte BitLocker-sleutel van de oude installatie aan te leveren. Indien deze niet wordt aangeleverd, zullen de kosten voor de reeds uitgevoerde werkzaamheden alsnog in rekening worden gebracht, ongeacht het feit dat er geen bruikbare data kan worden geleverd. Wij treden hierin verder niet meer in discussie. De situatie is technisch glashelder, en zonder de juiste sleutel kunnen wij het herstelproces niet afronden."
Ondoorzichtige technische informatie
Op mijn verzoek om de data van de zogenaamde FVE-header om te kunnen controleren of de aangeleverde key klopte, werd aanvankelijk niet ingegaan. Wel werd direct een factuur van €1000,- gestuurd.
Oplossing na veel aandringen
Na herhaaldelijk bellen, aandringen en dreigen met juridische stappen, kreeg ik uiteindelijk de FVE-header toegestuurd. Hiermee bleek dat mijn oorspronkelijke BitLocker-key wél correct was. Uiteindelijk is de factuur gecrediteerd en heb ik mijn SSD teruggekregen, maar dit kostte veel inspanning van mijn kant.
Conclusie
Mijn ervaring met DRN is zeer negatief. Er werd niet adequaat gecommuniceerd, er was sprake van onjuiste technische diagnoses, men probeerde kosten in rekening te brengen voor niet-geleverde diensten en het verlossende bewijs moest ik er met veel moeite uittrekken. Naar mijn mening wordt hier misbruik gemaakt van de kwetsbare positie waarin klanten verkeren bij dataverlies.
Ik kan DRN op basis van mijn ervaring helaas NIET aanraden.

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Goede communicatie verbetert de ervaring
Nadat ik de schijven had ingeleverd bleef het lang stil. Er werd weinig gecommuniceerd, pas nadat ik zelf actie ondernam.
Wanneer je veel data 'kwijt' bent, is het lastig en tijdrovend te bepalen wat er mist. Als je uiteindelijk de wel geredde data ontvangt, ben je daar natuurlijk blij mee. Dan volgt er nog een lange weg om de verloren data in kaart te brengen.

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Wat ik minder vond was de gebrekkige communicatie omtrent wanneer een pakket afgeleverd was. Het was mij niet duidelijk dat dit puur via UPS gecommuniceerd werd.
Daarnaast is het heel lastig om de login knop te vinden op de mobiele website van DRN.
Inhoudelijk is de dienst wel kwalitatief.

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
No cure no pay en heel duidelijk.
Fijn om dit bedrijf achter de hand te hebben wanneer je data drager je in de steek laat.

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Mijn schijf was gecrashed. Grotendeels wel een back-up maar van een deel niet zeker. Dus de schijf opgestuurd naar DRN. Duidelijk proces met offerte, prijs en verloop van recovery. Niet goedkoop, wel kwaliteit. En voor mij zakelijk dus redelijk te doen.
Gezien het hele verloop zeker aan te raden.

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Waar het onmogelijk was om mijn harde schijf te repareren of te lezen, heb ik de babyfoto's tm 3 jaar van mijn zoontje toch weer terug! Dank Data Recovery NL!

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Heldere afspraken, duidelijke communicatie en vooral de manier van aanleveren van de herstelde data was super

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
De communicatie is redelijk maar bij het repareren kreeg ik een lijstje met mpeg bestanden en een nummer waardoor ik geen idee had wat er gerepareerd was.
Het waren 154 bestanden en ik dacht dat is best veel. Ik had niet gedacht dat er zoveel bestanden op de harde schijf stonden.
Helaas viel het erg tegen.
Een mpeg met mijn vrouw in de Vogezen van 20 minuten. Ga er eens goed voor zitten. Ineens veranderd het beeld en zit ik in een muziekprogramma en de tijd is nu 2 minuten. Het is allemaal erg door elkaar heen en veel bestanden van 10 seconden of minder. Van de vele uren video zijn er een 10 tal minuten goed gerepareerd. En dat voor €1200.

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
HDD opgestuurd en data teruggekregen. Communicatie is goed en je wordt op de hoogte gehouden van de status.

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Goede informatie tijdens het proces, erg duidelijk. Gelukkig ook goed resultaat

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Ik ben heel erg blij gemaakt met het nagenoeg volledig terughalen van mijn data pp de harde schijf! Het kost wat tijd (en geld) maar het resultaat mocht er zijn!

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Verloren gewaande foto's en apps weer terug gekregen nadat mijn laptop gecrashed was.
Het kostte wel wat maar het was de moeite waard.

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Onze ervaring is positief.
Gelukkig hebben wij onze bestanden weer terug. Dankzij een goede en duidelijke en daardoor een betrouwbare werkwijze van DRN.

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Duidelijke site. Transparant. Kost wel wat, maar voor kostbare data is het het waard.

Odpowiedź od Data Recovery Nederland
Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.