Samochód odebrany bez problemu. Szybko wypełnione dokumenty, auto odebrane czyste, sprawne, w pełni gotowe do jazdy. Po dwóch dniach wynajmu, czuliśmy niedosyt. Na szczęście bardzo uprzejmy Pan w... Zobacz więcej
Bezproblemowe pobranie i zdanie samochodu. Miła i profesjonalna obsługa, nie sprawiająca problemów z nieco oddalonym miejscem parkowania, spowodowany brakien miejsca w wyznaczonym rejonie. Samochód... Zobacz więcej
Cały proces wynajmu i zwrotu pojazdu odbywa się błyskawicznie. Samochody nowe spisują się super na wymagających przejazdach przez góry Dzięki wliczonemu w wynajem pełnemu ubezpieczeniu nie ma oglądani... Zobacz więcej
Najlepsza wypożyczalnia na wyspie. Pełne ubezpieczenie w cenie brak kaucji i auta niezniszczone. Ja wybrałem Fiata 500 z uwagi na sentyment. Auto małe i zwinne chociaż brakuje mu mocy pod górę. Umieję... Zobacz więcej
Avda. Mamerto Cabrera Medina, s/n, 35509, San Bartolomé - Lanzarote, Hiszpania
- +34 928822900
- info@cicar.com
- cicar.com/en
Drugi raz auto wypożyczone z Cicar
Drugi raz auto wypożyczone z Cicar. Wcześniej Teneryfa (jesień 2023), teraz Gran Canaria (3-10.03.). Rezerwowałam Seat Ibiza automat 5os., dostałam lepsze, większe auto, automat DS4. Był pełny bak i z pełnym bakiem oddałam. Żadnych dodatkowych opłat. Gdy tylko będzie możliwość, zawsze skorzystam z Cicar.
Brak transparentności
Do ceny zarezerwowanego samochodu został doliczony depozyt paliwowy 42 euro o czym nie byłem poinformowany podczas rezerwacji. Następnie oddając samochód z pełnym bakiem zostałem poinformowany że depozyt zostanie przelany od razu na konto co mija się z prawdą.
Bardzo komfortowy system wypożyczenia…
Bardzo komfortowy system wypożyczenia samochodu - blisko lotniska, pełne ubezpieczenie, żadnych problemów. Uczciwie i życzliwie.
Super wypożyczalnia
Super wypożyczalnia - polecam wszystkim nawet tym, którzy nie lubią engliszować 😄. Rezerwację tylko on-line a biurze odbiór i zdanie kluczyków.
everything quickly and efficiently
Rezerwacja zrobiona 4 miesiące…
Rezerwacja zrobiona 4 miesiące wcześniej, w dniu odbioru dowiaduje się, że takiego auta jak zarezerwowałem małe z automatem brak, jest inne większe że skrzynią manualną i albo biorę albo do widzenia. Do tego jeszcze biuro obsługi klienta kłamie. Nie tak traktuje się klientów. Nie polecam !!!
polecam allegrowicza
Nowe autko dostarczone i odebrane z hotelu.
Cena? Lepsza niż dobra.
Żadnych depozytów czy innych chanuk.
Polecam.
Opel Vivaro
Samochód wynajęty przez internet. Szybko, sprawnie odbiór oraz oddanie, jasna umowa, zero dodatkowych kosztów. Opel Vivaro, 6 os., dawał radę na serpentynach do Gigantes i wokół wyspy. Generalnie jazda przebiegała bez zastrzeżeń.
Everything.
Wszystko w jak najlepszym porządku.
Ogólnie rzecz biorąc wszystko w jak najlepszym porządku, zresztą kolejny raz z rzędu, gdyż nie pierwszy raz byłem już już klientem w/w firmy
Nie polecam elektrycznych aut
Byłaby 1 gwiazdka, ale za upgrade z Fiata 500e do BMW i3 daję 2*. Po dokonaniu rezerwacji przesłano mi mailem linka z mapą ładowarek na Teneryfie, w większości oznaczonych jako bezpłatne. Przy odbiorze auta zapytałem o kwestie obsługi auta, ponieważ nigdy nie jeździłem elektrykiem. Pracownik Cicara powiedział, że nie zna się na elektrycznych autach a poza tym nie ma czasu.
Przy próbie doładowania auta w kilku rzekomo darmowych ładowarkach, okazało się że są one płatne, ale nawet nie ma żadnego cennika. Można jedynie doładować kartę i zgadywać potem ile to kosztuje. Po napisaniu maila do Cicara odnośnie nieprawdziwych informacji zawartych w mapie otrzymanej przez nich, w odpowiedzi odpisali, że z elektrykami jest jak z innymi autami czyli klient płaci za paliwo. Zupełnie nie odnieśli się do istoty sprawy czyli błędnej mapy, którą rozsyłają klientom.
Wypożyczałem już samochód na wyspach…
Wypożyczałem już samochód na wyspach kanaryjskich i zawsze wszystko było idealnie. Tym razem pierwszy raz wypożyczałem z Cicar. Po dobrych opiniach spodziewałem się dobrej obsługi, tak też było. Po ilości aut tej firmy które które widzi się na wyspie widać, że są bardzo popularni. Nie jest to zaskakujące, biorąc pod uwagę fakt, że mają naprawdę dobre ceny, pełne ubezbieczrnie w cenie, szybkie i proste procedury odbioru i zwrotu. Było jedak coś co mnie zaskoczyło. Przy wnajmnie poinformowano mnie, że policzą mnie 12 euro za 1/4 baku paliwa. Mogę je użyć, lub zostawić tą samą ilość, wtedy zwrócą mi to 12 euro. Ponieważ przy zwrocie nie byłem pewny czy licznik wskazuje 1/4 baku, dlatego zgłosiłem pusty bak. Kiedy wróciłem do domu, zobaczyłem, że 12 euro zostało zwrócone na moją kartę. Niby to tylko 12 euro, ale pokazuje, że firma jest naprawdę uczciwa. Daję maksymalne pięć gwiazdek, chociaż zasługują na 6.
Po raz pierwszy zawiodłem się
Po raz pierwszy zawiodłem się. Zamiast zamówionego auta kompaktowego, podstawiono nam 7 osobowego opla combo. Wprawdzie w ustalonej cenie, ale bez zamówionego GPS. Auto nie posprzątane, w środku puste puszki. Po zaprotestowaniu wymieniono na 7 osobowego opla Zafira z GPS. Auto stare, poobijane, z brudną tapicerką, z 1 litrem benzyny! i przede wszystkim za duże na nasze potrzeby. Mam nadzieję, że było to jednorazowe potknięcie, gdyż dotychczas zawsze było idealnie.
Great fast service
Super wypozyczalnia
Super wypozyczalnia. Bez kart kredytowych i zbednych formalnosci. Auto z przebiegiem 10tys km, nowki opony. Polecam.
Zachwyceni.
Drugi raz korzystaliśmy z wynajmu auta w CiCar. Tym razem w Aeroporto Gran Canaria. Wszystko perfect. Minimum formalności, dobra cena, profesjonalna i miła obsługa, nowe auto. Jeśli tylko będziemy mieli wynająć auto, zawsze chętnie wrócimy do CiCar.
Najlepsza wypożyczalnia na wyspach
Wypożyczalnia godna polecenia. Samochód w pełni ubezpieczony, bez wkładu własnego. Proces wynajmu i zwrotu bardzo szybki, obsługa na medal. Cena wynajmu bardzo dobra w porównaniu z konkurencją.