Broccoli Recenzje 290

Wynik TrustScore: 4 na 5

4,2

Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 5 z 5

Duidelijke en heldere informatie voorafgaande aan mijn eerste keer dat ik aandelen kocht. De test om mijn kennis van beleggen in te schatten waardeer ik zeer. De uitkomst ervan klopte ook trouwens. Ik... Zobacz więcej

Oceniono na 4 z 5

Het platform biedt initiatieven die vaak 'de gamechanger' willen zijn de kans om in contact te komen met kapitaal dat hun missie verdient. Dat vind ik mooi en dat steun ik graag. De licentie om tot de... Zobacz więcej

Oceniono na 4 z 5

De site van Broccoli is duidelijk en overzichtelijk! Was wel even wennen met het akkoord gaan en het bedrag van investeren. Kon niet gelijk hoeveelheid aandelen invullen maar moest via het plusje... Zobacz więcej

Oceniono na 3 z 5

Presentatie van Broccoli voorinvestering in familiebedrijf kaasmaker Aurora is nogal slordiog. Bedrijf meldt aan website-klanten niet wat Broccoli is en doet (geld inzamelen, maar ook beheer en financ... Zobacz więcej

Reakcja na opinię

Informacje dotyczące firmy

1. Instytucja finansowa

Napisane przez firmę

Broccoli is het allereerste Nederlandse sharefundingplatform voor groene aandelen met de nieuwe Europese crowdfundingvergunning. Sharefunding is een goed alternatief voor de traditionele manier van financiering via een bank, crowdfunding, één grote investeerder of bijvoorbeeld private equity. In plaats van vreemd vermogen en een schuld gaat het bij sharefunding om eigen vermogen, in ruil voor aandelen. De wereld groener en gezonder maken, daar gaan we voor bij Broccoli. We brengen ondernemers en investeerders samen. Via ons platform kunnen bedrijven hun aandelenkapitaal inzetten voor gezonde groei en zorgen wij dat rendement en impact samenkomen. We zijn er voor duurzame consumentenmerken in de food & drinks-sector. Want dat is de business die we begrijpen. Daar ligt ons hart. We geloven in een transitie in het wereldwijde voedselsysteem.

Dane kontaktowe

3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Odpowiada na 100% z negatywnych recenzji

Zwykle udzielenie odpowiedzi zajmuje ponad miesiąc

Jak firma korzysta z Trustpilot

Makkelijk te gebruiken

Makkelijk te gebruiken, maar hoge tarieven

4 lutego 2026

Goedemiddag,

Bedankt voor je review en fijn om te horen dat je het platform als gebruiksvriendelijk hebt ervaren, daar doen we het voor.

Misschien goed om nog even toe te lichten hoe de kosten werken: investeren via ons platform is gratis. Alleen wanneer aandelen worden verkocht, betaalt de verkoper transactiekosten van 2,5%.

We nemen daarnaast nog even persoonlijk contact met je op, om te kijken of er ergens informatie niet helemaal duidelijk is geweest. Dan kunnen we dat meteen samen rechtzetten.

Nogmaals dank voor je feedback!

Oceniono na 3 z 5

Het is goed dat jullie de risico's…

Het is goed dat jullie de risico's benoemen, maar overdrijf de voorbeelden niet te veel

27 stycznia 2026

Goedemiddag,

Dank voor je feedback!

We kiezen er bewust voor om risico’s zo volledig mogelijk toe te lichten, zodat investeerders een goed en transparant beeld hebben en niet voor verrassingen komen te staan. Dat betekent inderdaad dat sommige voorbeelden minder waarschijnlijk zijn, maar ze blijven wel relevant om te benoemen.

Bedankt dat je de moeite hebt genomen om dit met ons te delen!

Oceniono na 2 z 5

Niet transparant over rendement en…

Niet transparant over rendement en verkoopopties. Na 3 jaar vermeldt de site een rendement van 15,6%, maar niet waarop dat is gebaseerd. Veel verkoopintenties maar geen bieders. Niet instappen!

6 listopada 2025
Opinia niezależna

Beste Maarten,

Bedankt voor het achterlaten van je review. We kunnen je helaas niet persoonlijk benaderen, omdat er geen contactgegevens zijn gedeeld. Daarom stuur ik je graag hieronder een toelichting.

Wij vinden het belangrijk om volledig transparant te zijn over zowel het rendement als de beschikbare verkoopopties. Investeren via Broccoli betekent investeren in bedrijven die normaliter alleen via private deals toegankelijk zijn. In die markt bestaat meestal géén enkele mogelijkheid om tussentijds te verkopen. Het prikbord op ons platform is daarom juist bedoeld als een extra service, waarmee investeerders bij interesse een verkoopintentie kunnen plaatsen.

Het prikbord functioneert echter niet zoals een beurs: er is simpelweg te weinig vraag en aanbod om prijzen continu op basis van transacties te kunnen bepalen. Daarom is het normale rendement dat je in je dashboard ziet gebaseerd op de officiële bedrijfswaardering (de herwaardering), die voor elk bedrijf openbaar inzichtelijk is op het prikbord. Deze waardering is dus niet hetzelfde als de bied- of vraagprijzen die investeerders zelf op het prikbord plaatsen.

Hierdoor kan het voorkomen dat er wel verkoopintenties zijn, maar (nog) geen biedingen. Dat hangt niet alleen af van vraag en aanbod, maar ook van marktsentiment, de investeringshorizon van andere investeerders en de fase waarin een bedrijf zich bevindt.

Hopelijk geeft dit wat meer context en weet je nu ook waar je de officiële herwaarderingen kunt vinden. De rendementen in je dashboard zijn hierop gebaseerd. Mocht je nog vragen hebben, dan waarderen we het enorm als je direct contact met ons opneemt via support@broccoli.eu, we helpen je graag persoonlijk verder.

Oceniono na 2 z 5

Weinig vertrouwen geen communicatie etc.

Ik had via de website aandelen gekocht voor een bedrijf. Ik zou daarvoor een pakket ontvangen van het bedrijf. Maar er ontbraken gegevens zoals het adres waar het pakket naartoe moest. Ik vind het vreemd omdat broccoli mijn gegevens wel heeft. Verder hoor je maar weinig van hun. Geen idee hoe het gaat met die aandelen verder. Het voelt alsof ik €760,- kwijt ben. Weinig vertrouwen, maar we gaan het zien.

28 lutego 2025

Beste Bart,

Bedankt voor je review. Jammer om te horen dat de communicatie rondom jouw investering niet is verlopen zoals je mocht verwachten. Onze excuses daarvoor, dat is natuurlijk niet de ervaring die we willen bieden. Het lijkt erop dat er ergens iets mis is gegaan in de koppeling van jouw contactgegevens of in de verzending.

Het is opvallend dat je geen updates hebt ontvangen van het bedrijf waarin je hebt geïnvesteerd. Zij versturen namelijk elke zes maanden een aandeelhoudersupdate met de recente ontwikkelingen, kansen, uitdagingen en een financiële terugkoppeling.

Ik neem persoonlijk via e-mail contact met je op om dit direct te controleren en samen op te lossen, zodat je voortaan weer volledig op de hoogte bent.

Eerste investering hier

Eerste investering hier. Er is adequaat op mijn vragen geantwoord. De exit-strategie is me nog niet duidelijk.
Ik hoop vooral dat Broccoli me regelmatig op de hoogte zal houden mbt de voortgang.

26 października 2025

Beste Patricia,

Bedankt voor je review!

Fijn om te horen dat we jouw vragen goed hebben kunnen beantwoorden, dat vinden we erg belangrijk. Je benoemt terecht dat de exit-strategie voor veel bedrijven een belangrijk onderwerp is. Voor vrijwel alle ondernemingen is dat een doel op langere termijn. Tegelijkertijd is het in deze fase vaak onmogelijk om precies te voorspellen wanneer en hoe zo’n exit plaatsvindt, waardoor we daar vooraf geen concrete uitspraken over kunnen doen.

Wat betreft de updates over jouw investering: deze ontvang je rechtstreeks van de bedrijven waarin je hebt geïnvesteerd. Zij sturen ieder half jaar een aandeelhoudersupdate met informatie over de voortgang, kansen, uitdagingen en een financiële terugkoppeling.

Mocht je nu of in de toekomst vragen hebben, weet dan dat je altijd bij ons terecht kunt.

Zakelijk goed op orde

Zakelijk goed op orde. Wel sterke neiging om enkel het mooie te vertellen en mislukkingen (faillissementen) niet echt na te bespreken, dat is wel jammer

15 października 2025
Oceniono na 3 z 5

Korte lijntjes met de klant

Ik denk dat Broccoli een korte lijn met de klant heeft, dus daardoor goed aanspreekbaar.
Mijn enige motivatie om hieraan mee te doen was: dat ik het zo enorm belangrijk vind om plastic vrij te worden en wil hier aan meewerken als dat binnen mijn mogelijkheden past,
Maar als je dan vragen krijgt over je kennis over het kopen van aandelen, dat vind ik absurd. Eigenlijk wil ik het dan al niet meer.
Ik begrijp , dat dit wettelijk verplicht is.

23 września 2025

Odpowiedź od Broccoli

Allereerst heel erg bedankt voor het achterlaten van de review!
Fijn om te horen dat je de korte lijnen zo hebt ervaren, dat is iets waar we bij Broccoli veel waarde aan hechten.

Het spijt ons dat de vragen over kennis van investeren als vervelend zijn overgekomen. We begrijpen dat dit zo kan voelen. Echter zijn we wettelijk verplicht deze vragen te stellen bij het aanmaken van een account. Deze korte vragenlijst van 2 minuten is bedoeld om iedereen inzicht te geven in de wereld van investeren en om mensen te beschermen die de risico’s misschien nog niet goed kennen.

Nogmaals dank voor je betrokkenheid, dat is precies waar we het voor doen.

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej