Omfattende skimmel i nyt hus
Jeg har i september 2020 købt et nybygget hus af Bonava i Vedbæk i Danmark. Kort efter overtagelse af huset, viste det sig, at der var skimmel i hele gulvet i stueetagen, da Bonava ikke havde sikret, at det støbte gulv var tørt, inden de lagde trægulve.
Bonava forsøgte efter længere dialog at udbedre, men viste meget tydeligt, at deres danske projektleder ikke har forstand på byggeri. Eksempelvis sanerede de ikke 1. salen eller ventilationsanlægget, selvom der havde været skimmelsporer i hele huset.
Efter Bonavas udbedringsforøg er der ifølge flere skimmeltests betydeligt med skimmel i huset. Bonava mener, at de har gjort hvad de skal, og afviser ethvert krav, selvom der er påvist niveau E af skimmel på en skala fra A-E ,og til trods for, at jeg fortsat har betydelig hovedpine ved ophold i huset. Dette har nu været i 2 år, og er fortsat ikke løst.
Bonava har vist sig komplet inkompetente og opfører sig enormt arrogant. I Danmark er Bonava holdt op med at bygge huse - angiveligt fordi der har været alt for mange problemer med byggesjusk.
Hvis nogen overvejer at handle med Bonava, kan jeg kun opfordre til, at man får en byggesagkyndig til at gennemgå huset grundigt - også for skimmel. Men mit bedste råd vil absolut være, at lade være med at handle med Bonava.
21 września 2022
Opinia niezależna