Kupiłam bluzę, zostałam oszukana
Kupiłam bluzę. Zapłaciłam za nią 169 zł. Czekam 2⁄ 3 tygodnie i dostaję bluzę, którą widziałam na Alli Express za 50 zł. W dodatku zero kontaktu ze sprzedawcą, reklamacja na własny koszt i dostajesz nie ten produkt. Chcę tylko dodać że jakość chińska.
ODRADZAM!!!
UWAGA na chińskie dziadostwo! Zapłacisz za zwrot!
Bombardina.com to chińskie dziadostwo z niejasną polityką zwrotów. PRZEPIS NA PORAŻKĘ, STRES I STRATĘ 32 PLN NA WYSYŁKĘ ZWROTNĄ DO CHIN !
Nigdy w takim bublu nie uczestniczyłam, wyleczyłam się raz na zawsze. 2 tygodnie błagania o podanie adresu do odesłania plastikowego swetra za 172 PLN do Chin. Totalna masakra. Brak możliwości wystawienia opinii w Google to świadome działanie o charakterze wątpliwym prawnie, aby oszukać potencjalnych klientów. Jedyna słuszna akcja: zablokować stronę aby już nigdy nie wpaść w te sidła! Wypieram z pamięci i zgłaszam do UKiK!
Tragedia
Tragedia. Nie wiem jak mogłam się dać tak oszukać. Nie dość tego, że przyszło "coś" co trudno nazwać ubraniem i w niczym nie przypominało tego co zamówiłam. Chcę odzyskać swoje pieniądze ale to graniczy z cudem. Mam nadzieję, że pomoże mi rzecznik praw konsumenta.
Coś niesamowitego- zamówiony…
Coś niesamowitego- zamówiony bezrękawnik zamiast bordo przyszedł we wściekłym czerwonym kolorze i rozmiar absolutnie niezgodny - 4 XL miał być , a to był tylko napis na doszywce, faktycznie doszedł rozmiar M.
Chcemy zwrócić- firma odsyła nas z towarem do Chin. Kompletne nieporozumienie. Co mamy dalej robić z tym szwindlem?
Jedna wielka ściema !!
Jedna wielka ściema !!! Ubrania wysyłane z Chin bez metek dla mnie wyglądają ja używane. Śmierdzące plastikiem. Żadnej informacji na temat sposobu prania lub czyszczenia. Opinie na stronie fikcyjne ja dałem się nabrać... Negatywne opinie są usuwane!!! Zero kontaktu telefonicznego, tylko automatyczna sekretarka.
Na zakupiony towar czekałam 4 tygodnie…
Na zakupiony towar czekałam 4 tygodnie (to i tak nieźle bo czas oczekiwania to od 15 do 60 dni o czym nie informuje się klienta w momencie składania zamówienia), zakupy chciałam zwrócić i otrzymałam info, że paczkę mam odesłać do jednego z krajów trzeciego świata czyli do sprzedawcy (kim w takim razie jest właściciel polskiej strony internetowej Bombardina, z której zamawiam towar????)
Porażka totalna, drogo, długi czas oczekiwania i w praktyce brak możliwości zwrotu towaru. NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Omijać szerokim łukiem.
Omijać wielkim łukiem
Omijać wielkim łukiem, to oszuści!!! Towar, to jakaś porażka, zwykły chłam, nie powinno się tego sprzedawać, a na pewno nie za takie pieniądze. Na zdjęciach piękny wyrób, a przychodzi jakieś ścierwo
Bombardina.pl oszukuje klientów
Bombardina.pl oszukuje klientów. Opinie na stronie ich sklepu są fikcyjne, negatywne opinie nie pojawiają pomimo wielokrotnego ich wpisywania. Jest to ewidentnie oszustwo i podlega pod KK. Pomimo tego że jest to tylko pośrednik to nie ujawniając lub blokując negatywne opinie bierze czynny udział w tym przestępstwie i należy zgłosić to do prokuratury.
PROSZE UWAZAĆ!!!!
PROSZE UWAZAC NA TE FIRMĘ I ZASTANOWIC SIE NAD ZAKUPEM..TO FIRMA POŚREDNICZACA W ZAKUPIE TOWARÓW OD CHIŃSKICH PRODUCENTÓW..WŁASNIE PO 3 TYGODNIOWYM OCZEKIWANIU ODEBRAŁAM TOWAR..KTÓRY NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z MOIM ZAMÓWIENIEM..MYSLĘ ZE CZEKA MNIE DŁUGA PRZEPRAWA Z TĄ FIRMĄ..SZKODA ŻE PRZED ZAKUPEM NIE PRZECZYTAŁAM RECENZJI NA TEMAT BOMBARDINA.PL..I JUŻ ZACZYNAM DZIAŁAĆ Z RZECZNIKIEM PRAW KONSUMENTA BO MOJE PRZEPŁACONE PRAWIE 200 ZŁ PÓJDZIE W BŁOTO..A FIRMA SWOJE WZIEŁA ...
Ostrzeżenie!!!!
Oszuści! Omijajcie ten złodziejski sklep szerokim łukiem i przestrzegajcie znajomych.Niby polska strona a jest to chiński pośrednik naciągający klienta.Po 3 tygodniach przyszła bluza ,którą nieświadoma zamówiłam z tego sklepu.Sugerowałam się opiniami na stronie sklepu,w którym jak się okazuje są niepublikowane negatywne opinie,w tym moja.Bluza kosztowała mnie 208 zł , za mała i nie wygląda tak jak na zdjęciu.Przyszedł wyrób zrobiony na wzór tego co kupowałam.Chciałam dokonać zwrotu to każą mi wysyłać fotki z miarką.Opisałam jak kiepskie wykonanie jest tej"bluzy".Miała być bawełna a to sam poliester.Babka z maila odsyła do regulaminu,gdzie jest info ze mam zwrotu dokonać do Chin ma swój koszt, który wynosi 200-250 zł!!!! Jestem załamana,że tak dałam się oszukać.Napisałam przestrogę dla innych ma fb,to mnie zablokowali.Stracone pieniądze i zostane z tą przysłaną szmatą,bo nawet powstydziłabym się dać ją bezdomnemu.....sprawe zgłaszam do RPK i UOKiK.Nie przymknę oka na ich oszukańcze praktyki.Powinni ich zamknąć i nałożyć kary za to jak oszukują ludzi.Banda złodzieji!
dropshipping
dropshipping
brak rzetelnej informacji, praktyka oszukańcza
UWAGA DROPSHIPPING!
UWAGA! Ta firma uprawia dropshipping. NIE ODPUSZCZAJCIE! Jeśli zostaliście prez nich OSZUKANI, można skorzystać z pomocy powiatowego lub miejskiego rzecznika konsumentów. Dane teleadresowe dostępne są na stronie internetowej uokik.gov.pl. Trzeba zadzwonić i w swoim mieście umówić się na wizytę.
Opinia Konsumenckiego Centrum E-porad
Często sprzedawcy wyłączają swoją odpowiedzialność za wady towaru i odsyłają klientów z reklamacją do producenta lub hurtownika. W praktyce taka reklamacja jest nie do wyegzekwowania, gdyż wymaga odesłania towaru do przedsiębiorcy zagranicznego, który nie podlega prawu unijnemu.
Takie praktyki są sprzeczne z obowiązującymi przepisami (przede wszystkim z kodeksem cywilnym (tj. Dz.U.2020, poz. 1740 z późn. zm.))
To właśnie sprzedawca ponosi odpowiedzialność za właściwe wykonanie umowy (m.in. za terminową przesyłkę sprawnego sprzętu czy też ewentualne wady towaru).
Zgodnie z obowiązującymi przepisami można zastosować dwa modele sprzedaży:
1. typowe pośrednictwo (to właśnie bezpodstawnie według mnie sugeruje przedsiębiorca),
2. klasyczną sprzedaż, z tą tylko różnicą, że wysyłka towaru następuje z innego miejsca.
Część nieuczciwych sprzedawców próbuje unikać swojej odpowiedzialności wobec konsumentów i w regulaminach sprzedaży określa się jako "pośrednicy" pomiędzy polskim klientem a azjatyckim hurtownikiem – rzekomym sprzedawcą. Przedsiębiorcy robią tak, mimo że zgodnie z zamieszczaną przez nich ofertą i treścią umowy, jaką zawierają z klientami, to oni są sprzedawcami wysyłanego sprzętu.
Gdyby konsument rzeczywiście miał skorzystać z usługi pośrednictwa w zamówieniu konkretnego produktu, musiałby zostać o tym poinformowany już na samym początku zawierania umowy w sposób jasny i rzetelny. Przedsiębiorca (pośrednik) musiałby podać takie informacje dotyczące pośrednictwa jak np. cena usługi czy też zakres jego odpowiedzialności. Jednak przedsiębiorcy całkowicie pomijają informacje dot. warunków świadczenia usługi pośrednictwa.
Natomiast sposób zaprezentowania towarów (ich opis i zdjęcia, wskazanie dokładnych parametrów technicznych sprzętu itp.) potwierdza jedynie, że przedsiębiorca wystawia na sprzedaż konkretną rzecz. Dodatkowo kształt strony internetowej przedsiębiorcy zazwyczaj wygląda jak zwykły sklep internetowy.
Wobec tego przedsiębiorca jest według mnie sprzedawcą, co wiąże się dla niego z określonymi konsekwencjami prawnymi. Przedsiębiorca ten m.in. odpowiada za towar na podstawie rękojmi określonej w kodeksie cywilnym (art. 556 i nast. kodeksu cywilnego), a konsument zawierający umowę np. przez internet może odstąpić od umowy zawartej na odległość na podstawie art. 27 i nast. ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta (tj. Dz.U. z 2020, poz. 287 z późn. zm.).
Bombardina
Bombardina, to oszuści! Na zdjęciach super towar, w rzeczywistości wysyłają chłam. Przestrzegam przed zakupami!