Bilenochjag.se Recenzje 83

Wynik TrustScore: 4.5 na 5

4,7

Zobacz, co mówią recenzenci

Oceniono na 5 z 5

Toppenservice, trevlig personal, Håkan som jag pratat med. Håkan är felxibel, lösningsfokuserad, trevlig kille och via honom får företaget toppbetyg av mig. Han har varit supersnabb med att hitta den... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

Jag är jättenöjd med mitt köp av dragkrok via dem. Högsta betyg för Oscars hjälp, jag hade otur med min nyinköpta beg bil som hamnade på verkstad tre gånger första veckorna. Inget problem med att f... Zobacz więcej

Oceniono na 5 z 5

Bilen och Jag har varit snabba, flexibla, professionella och mycket tillmötesgående. Jag var inte deras lättaste kund, men till trots har dom verkligen mött alla önskemål och krav. Hatten av för de... Zobacz więcej

Reakcja na opinię

Oceniono na 5 z 5

Fick nedslag på besiktingen på dragkroken. Lämnade in på märkesverkstad som inte klarade att hjälpa mig. Men när jag mejlade Bilenochjag fick jag svar inom några minuter. De hjälpte mig att ta fram rä... Zobacz więcej

Informacje dotyczące firmy

1. Sklep z akcesoriami samochodowymi

Napisane przez firmę

Bilen och Jag erbjuder fritidstillbehör till bilar såsom dragkrokar, takräcken, bagagerumsmattor, motorvärmare mm.

Dane kontaktowe

3 gwiazdki
2 gwiazdki
1 gwiazdka

Oceniono na 1 z 5

Beställ aldrig något från dessa

Beställ aldrig något från dessa. Om du inte har obegränsat med tid. Dom säger en sak men när de väl ska vara levererat så är de ända de kan göra är att " be om ursäkt"

5 lipca 2021
Oceniono na 4 z 5

Bra kundbemötande

Bra kundbemötande, visade sig att den dragkrok jag beställde till min volvo V50 inte kunde levereras på den tid som stod. Fick mejl om detta med frågan om jag kunde vänta på den krok jag beställt eller om jag kunde ta en likvärdig till samma pris som kunde levereras inom 4-5 dagar eller lägga till 400 och få en inom 1-2 dagar. Valde alternativet med en likvärdig vilken kom utan problem. Enda jag är missnöjd med är monteringsanvisningen som var på polska och engelska och väldigt knapphändig utan förklarade bilder som andra tillverkare har i sina anvisningar. Har inte monterat den än och hoppas på att jag lyckas trots den dåliga anvisningen. För övrigt är jag nöjd med köpet.

23 czerwca 2021

Akta er för denna firma

Akta er för denna firma. Man anlitar klåpare för att montera dragkrokar. I mitt fall anlitade man Skäggetorps Bilservice i Linköping. Jag beställde en 13-polig kontakt, fick en 7-polig. Bromsljus fungerade inte, blinkers fungerade inte. Elsatsen "tjuvades" in på fel ställe, klämda kablar, kopplingsdosan felmonterad, dammskyddet och gummigenomföringen felmonterade. OCH, BILEN OCH JAG AB VÄGRAR ATT ERSÄTTA MIG FÖR UTBYTE AV ELSATSEN HOS EN MÄRKESVERKSTAD.
Thor Sagfors
Oxelösund

Jag har idag fått negativt svar från Bilen och Jag AB,
som tycker att jag borde lämna bilen till samma verkstad igen. Att råka ut för dessa klåpare en gång är illa nog. Två gånger, uteslutet! Jag är glad bilen inte brann efter första besöket.
En auktoriserad verkstad kunde byta ut elsatsen och utföra en korrekt montering. Om Bilen och Jag AB varit seriösa och goda affärsmän så hade man utan diskussion tillmötesgått mitt krav på drygt 4.000 kr för utbytet. Man vägrar. Allmänna reklamationsnämnden får nu avgöra ärendet. Återigen, anlita inte Bilen och Jag AB, anlita en seriös firma.
Thor Sagfors

25 maja 2021
Logo Bilenochjag.se

Odpowiedź od Bilenochjag.se

Hej Thor!

Jag har ett par påståenden till dig som du gärna får fundera över.

OM du skulle köpt en hamburgare på McDonalds, som visar sig vara torr, smaka illa, eller på något annat sätt vara felaktig. Hade du då åkt till en annan restaurang och beställt en ny hamburgare, för att sedan be McDonalds att betala denna, eller hade du vänt dig till McDonalds och klagat på hamburgaren så att de kunde få ge dig en ny hamburgare eller kompensera dig?

OM du köper en TV hos elgiganten, som visar sig vara defekt, flimrig bild eller vad som, skulle du åka till Media Markt och köpa en ny TV för att sedan åka med kvittot till Elgiganten att de skulle betala denna nya TVn? Eller skulle du vänt dig till Elgiganten om att TVn du köpt är kass, de får lösa detta?

OM du köper kyckling på Ica Maxi, som visar sig lukta något förfärligt när du kommer hem, skulle du då köpa en ny kyckling på Hemköp för att sedan gå med det kvittot till Ica, eller skulle du åkt tillbaka till Ica, och bett om en ny kyckling?

Självklart kan det bli fel ibland, mig veterligen är ingen perfekt, och givetvis vill vi göra allt för att det ska bli ordning på problemet. Men vi kan inte ta kvitton/fakturor från andra verkstäder, innan vi ens fått möjligheten att undersöka problemet och åtgärda det.

Vad jag kan se så har vi inte hört något från dig över huvudtaget och gett oss möjligheten till att fixa till det för dig.

Du är mer än välkommen att höra av dig för att boka en tid i den verkstaden, eller någon av våra andra verkstäder för åtgärd.

Vänliga hälsningar

Tobias
Bilen och Jag AB
010-516 46 00
www.bilenochjag.se

Bra bemött

Bra bemött, flexibla. Verkstaden som dom bokade in i Helsingborg var bra att ha göra med. Dom valde att såga upp ett mindre ingrepp än enl instruktioner och bad mig återkomma ifall det är något problem med det. Alltså ett bra jobb. Kört tre tunga lass och allt har fungerat utmärkt.

6 maja 2021
Oceniono na 2 z 5

Ändrad beställning utan kunds samtycke

Köp: vertikal dragkrok
Fick: horisontell dragkrok

På grund av "leveransproblem" bestämde Bilenojag att montera en horisontell krok (beställde vertikal dragkrok). "Vi tog dock beslutet att bjuda på mellanskillnaden" (1100 kr).

Mailfråga om orsak till bytet fick upprepas 3 ggr och besvarades efter 2 veckor....

Svaret var i stort att det är en kvalitetskrok (vilket väl förväntades...) som ser bra ut på hans bil och att de hoppas jag ändå blir nöjd....Nix, fick inte det jag beställde.

Ger dem därför ett negativ omdöme och en uppmaning till köpare att avkräva exakta besked om vad de levererar. Vilket jag iofs gjorde....

Genererellt ska man nog vara försiktig med köp av liknande tjänster från nätföretag på distans och välja lokala. Kan bara tänka vad som händer vid ev. reklamation...

Har inte bestämt ännu om jag går vidare, det är inte världshistoriens största misstag. Men irriterande såklart.

6 maja 2021

Köpte montering av dragkrok

Köpte montering av vertikal avtagbar dragkrok till min passat. Bra service och enkelt att boka. Monterade dragkroken hos Speedy bilservice i Örebro. Toppen bra service!

20 lutego 2021

Mycket snabb service

Mycket snabb service! Jag behövde takräcke och fick snabbt svar på supportchatten att den variant jag behövde fanns i lager och när jag beställt skickade de samma dag och jag fick det dagen efter.

17 lutego 2021
Oceniono na 1 z 5

Varning för oseriöst företag!

Beställde en dragkrokssats från Westfalia med hjälp av bilens regnr. Fick höra att det var restat, men de kunde skicka en sats från Witter istället som skulle passa lika bra. Fick hem satsen från Witter, men vid monteringen visade det sig att satsen inte passade min bil. Detta ville de inte tro på. Blev en långdragen mejlväxling innan de till slut skickade den sats från Westfalia som jag beställde från början och den passade helt perfekt. De vägrar ge mig någon kompensation för allt besvär.

Som kommentar på företagets svar:
En generation av bilmodell genomgår förändringar under livscykeln, sk. Facelift och ser olika ut under skalet beroende på motoralternativ, etc.

Att den dragkrokssats som först skickades inte passade var helt solklart, det behövdes ingen som helst expertkunskap för att se att en metallbit är totalt fel utformad för bilen man har framför sig.

Att ett företag har funnits i många år är ingen garanti för att de aldrig kan göra fel. Det finns tusentals modeller och varianter av bilar att hålla reda på när man tillverkar dragkrokssatser. Det vore nästan omöjligt att det aldrig skulle bli fel någonstans.

Det är ganska logiskt att det inte skett någon retur på en viss dragkrokssats om tillverkaren (och ni) vägrar acceptera att satsen inte passar bilmodellen i fråga. De tittar i sina listor och där står det att den ska passa. Hur ska sanningen/fakta kunna komma fram om man faktiskt inte testar för att se på riktigt om det stämmer eller inte?

Återigen vill jag varna de som läser detta. Ni ser ju i svaret här vilken attityd och härskarteknik de kör med. Man försöker förminska och dumförklara kunden.

21 października 2020
Logo Bilenochjag.se

Odpowiedź od Bilenochjag.se

Hej John,

Det är väldigt tråkigt det som du skriver och vill gärna svara upp på det med lite hur vi tänker.

Vi är ingen egen dragkrokstillverkare utan säljer dragkrokar från olika tillverkare runt om i europa. Så när någon köper något från oss så försöker vi självklart ta ansvar för försäljningen av detta. Dvs rätt vara ska levereras till rätt kund mm.

I ditt fall så har vi beställt och skickat en dragkrok av fabrikatet Witter. Detta beställs och gås igenom via reg.nr, så att kroken ska passa till bilen som den är beställd för. Witter-draget BM38Q ska passa till samtliga 3-serie F30/F31, förutom 335i. Detta hörde vi även av oss till Witter/Westfalia efteråt för att dubbelkolla så att informationen stämde, vilket den gjorde.

I det läget så har vi antingen Witter/Westfalia (Varför jag skiver Witter/Westfalia är för att det är samma företag i grunden, men två olika varumärken ägare är Horizon Global) att förlita oss på information från, som säger att det ska stämma. Eller din information om att det inte passar.

Jag har tyvärr ingen information om din kunskap kring dragkroksmonteringar, men jag vet att Witter tillverkat dragkrokar sedan 1950-talet och dragkroken BM38Q har dem tillverkat och sålt sedan bilmodellen kom 2012. Om någon info hade dykt upp om att BM38Q inte passade på 330-modellen, likt information finns om 335-modellen, så hade dem lagt till detta under 8 år som dragkroken tillverkats och sålt. Ingen vill skicka en dragkrok som inte passar till bilen. Det är dyra varor och otympliga frakter.

Med tanke på att alla, inkl erfarna montörer av dragkrokar, ibland tänker lite galet vilket vi stöter vi på mer eller mindre varje vecka så kan det bli fel vid monteringen, utan att det behöver vara fabrikören av dragkrokens fel. Ett enkelt exempel är en IKEA-möbel, hur många tror du inte har råkat skruva ihop en sådan fel utan att det är fel på möbeln?

Trots att Witter/Westfalia säger att dragkroken är rätt för din bil, väljer vi ändå att plocka hem dragkroken från dig och skicka dig en annan. Vilket jag kan tycka är mer schysst och fair så att du får försöka med ett annat fabrikat att få till det. Vilket det gjorde och det var ju jättebra.

Men det tråkiga i det hela är att du sedan är missnöjd och ska skriva tråkiga negativa saker om oss. När vi har gått dig till mötes, trots att tillverkaren ansåg att det är rätt dragkrok som du har fått till din bil.

Angående kompensationsdelen så ansåg vi inte att vi kan betala ut några mer summa till dig, då ingen har begått något fel eller misstag från varken vår sida eller dragkrokstillverkaren. Men det är jättebra att du vänder dig till ARN. De är en rekommenderande instans man kan vända sig till då säljare och köpare inte kommer helt överens, och vi förbinder oss att alltid följa deras rekommendationer. Så anser dem att vi ska ersätta dig, så gör vi detta.

Då jag inte tycker att din kritik är helt befogad, då vi faktiskt gör vad vi kan på ett seriöst sätt, för att ni kunder ska få dragkrokar på era bilar så kommer jag att svara upp på kritik från dig vi hittar på nätet.

Vi är även fullt medvetna om att negativ kritik på nätet kostar oss jättemycket, men alla har rätt till sin åsikt, och vi kan inte låta negativ kritik på nätet "hålla oss gisslan” och bara betala, när vi faktiskt anser att vi är seriösa och gör vad vi kan, inom rimliga gränser, för er kunder.

Dåligt kundbemötande

Beställde en dragkrok med montering av dem. Fick fel dragkrok och drygt ett halv år senare får jag rätt dragkrok och trots att dem lovat mig en kompensation för att jag fått byta själva kroken flera gånger, så drar dem upp att jag är skyldig dem ränta även fast dem inte uppfyllt sin del av avtalet. Till slut fick jag en riktigt fjantig kompensation. Kommer aldrig mer att beställa härifrpn

18 października 2020

Dragkrok och DEFA GPS LINK för Renault Grand Scenic

Vi är nöjda med lösningen och servicen kring installationen av dragkrok och DEFA uppvärmningssystem på vår nya bil. Dragkroken är diskret och lätt att sätta på och ta av. Det är skönt att sätta sig i en varm bil på morgonen nu när det blir kallare. Stort ansvarstagande för lösandet av eventuella problem. Rekommenderas varmt!

6 listopada 2019

Doświadczenie Trustpilot

Dowiedz się więcej o innych rodzajach recenzji.

Oto 8 wskazówek jak napisać świetną recenzję.

Dowiedz się więcej