Belvilla Recenzje 47 407

4,2

4,2

Dobra

47 tys. recenzji

Odradzam wynajmu z oferty tej firmy

Odradzam wynajmu z oferty tej firmy. Rezerwując dom przez airbnb, po miesiącu od zapłacenia całej kwoty otrzymałem telefon z Holandii, od kobiety która poinformowała mnie, że muszę odwołać rezerwację ponieważ właściciel nie chce już wynajmować domu. Na aplikacji airbnb nie było żadnej informacji na ten temat, sam musiałem się prosić aby odwołano mi rezerwację, gdybym nie odebrał tego telefonu, dalej byłbym w świadomości że z rezerwacją wszystko ok. Odradzam, z dala od ich ofert

18 kwietnia 2026

Cześć,

Przykro nam słyszeć o Twoim doświadczeniu i rozumiemy, jak bardzo musiało Cię to niepokoić. Z pewnością nie jest to doświadczenie, jakiego oczekujemy od naszych gości.

Abyśmy mogli Ci pomóc i szczegółowo przeanalizować tę sprawę, prosimy o podanie numeru rezerwacji. Gdy go otrzymamy, będziemy mogli przeanalizować Twoją sprawę i udzielić Ci odpowiedniego wsparcia.

~Lene

Super polecam

Super polecam

6 września 2025

Cześć

Cieszę się, że mieli Państwo udane wakacje! Dziękujemy za rekomendację!

~Noah

Piękne miejsce..

Piękne miejsce... Cisza i spokój.
Miła obsługa. Domek bardzo czysty, urządzony z gustem i w pełni wyposażony. Byliśmy tu z dziećmi (5 i 8 lat) i też były bardzo zadowolone.
Z czystym sumieniem polecam to miejsce i z przyjemnością też wrócę

23 sierpnia 2025

Cześć,

Bardzo dziękujemy za miłe słowa! Jesteśmy absolutnie zachwyceni, że Ty i Twoje dzieci mieliście tak wspaniałe wrażenia. Wspaniale jest wiedzieć, że spokojna atmosfera, miła obsługa i komfort domu sprawiły, że Wasz pobyt był wyjątkowy.

Bardzo doceniamy Twoją rekomendację i z przyjemnością powitamy Ciebie i Twoją rodzinę ponownie w dowolnym momencie. Zapraszamy do kontaktu w sprawie kolejnego pobytu!

~ Eve

Firma totalnie niewiarygodna

Firma totalnie niewiarygodna, rezerwacja dokonana w styczniu, pełna płatność w czerwcu 2025 opłacona, ponieważ mieliśmy taką możliwość, wyjazd zaplanowany na sierpień, 3 tygodnie przed wyjazdem, dostaliśmy informację o anulowaniu rezerwacji, bez podania konkretnego powodu, bez żadnej alternatywy ze strony belvilli. Musieliśmy szukać wakacji w pełnym sezonie za "miliony monet". Odradzamy do potęgi, nigdy więcej kontaktu z tą pseudo firmą.

16 lipca 2025

nie polecam

nie polecam. Opłaciłam pobyt, po 2 tygodniach zostałam poinformowana, że oferta została anulowana . Dostałam kilka propozycji w zamian, wybrałam kolejną, po czym zostałam poinformowana, ze oferta nieaktualna. Dodam , że czas od zaproponowania mi do mojego wyboru to jakieś 5 min . Aktualnie belvilla urwała kontakt, straciłam pieniądze, noclegu nie mam

5 maja 2025

Dom wakacyjny zgodny z opisem czysto

Dom wakacyjny zgodny z opisem czysto, przestronnie i w spokojnym miejscu.

15 grudnia 2024

Cześć,

Dziękujemy za wspaniałą opinię! Cieszymy się, że dom wakacyjny spełnił Twoje oczekiwania i pod wieloma względami je przewyższył.

Jesteśmy zachwyceni, że dom był czysty, przestronny i położony w spokojnej okolicy. Staramy się podawać dokładne opisy naszych nieruchomości i cieszymy się, że nam się to udało.

Dziękujemy za wybór naszego ośrodka. Mamy nadzieję, że wkrótce znów Cię ugościmy!

~Adrien

Przestronny

Przestronny, czysty, zadbany lokal. Dobry kontakt z obsługą.

3 sierpnia 2024

Witam,

Dziękujemy za pozytywny komentarz. Cieszymy się, że jesteś zadowolony z naszego lokalu i obsługi. Mamy nadzieję, że odwiedzisz nas ponownie wkrótce.

~Theo

Piękne widoki z basenu

Duży stary dom, z dużym basenem i pięknymi widokami. Blisko do Florencji, Luki, Sieny.
Gospodarz częstuje gości wyśmienitą pizzą, którą sam robi w piecu przy basenie.
Dom położony w gaju oliwnym.

22 czerwca 2024

Cześć,

Cieszę się, że podobał Ci się nasz duży stary dom z pięknymi widokami i basenem oraz jego bliskość do Florencji, Luki i Sieny. Mamy nadzieję, że udało Ci się w pełni cieszyć się swoim pobytem. Dziękujemy za wybór naszej firmy i zapraszamy ponownie w przyszłości!

~Anton

Zarezerwowałem apartament nad polskim…

Zarezerwowałem apartament nad polskim morzem na portalu booking.com, który jak sie okazało należy do Belvilla.
Musiałem odwołać pobyt, a opcja bezpłatnego odwołania była w tym przypadku gwarantowana.
Od kilku miesięcy nie mogę doprosić się zwrotu pieniędzy. Na ponaglenia, które wysyłałem na portalu booking.com odpowiadał mi tylko po niemiecku automat. obecnie cała korespondecja na w/w portalu zniknęła.
Wszystko wskazuje na to, że zostałęm przez firmę Belvilla bezczelnie okradziony.
Ostrzegam wszystkich przed tą złodziejską firmą.

18 marca 2024

Brak pomocy w sytuacji niedostępności obiektu

Zarezerwowałam obiekt z bazy Belvilla by OYO za pośrednictwem booking.com (18-24.09.2023 Emilia-Romania we Włoszech), otrzymałam potwierdzenia i voucher. W dniu przyjazdu, na miejscu okazało się, że właścicielka od pół roku nie wynajmuje już tego domu. Kontakt telefoniczny do opiekuna z Belvilla był bezskuteczny. Na infolinii, po podaniu ogólnego komunikatu rozłączała się automatycznie. Ostatecznie udało mi się skontaktować z pracownikiem na czacie, który podał mi adres do złożenia reklamacji, co nie rozwiązywało problemu ponieważ na ten moment nie mieliśmy dachu nad głową. Nie udzielono żadnej pomocy w celu znalezienia alternatywnego noclegu. Zostawiono nas samym sobie.
Generalnie należy się ZERO gwiazdek. Odradzam.

18 września 2023

Pozdrowienia od Belvilla,

Przepraszamy za powstałe niedogodności.
Prosimy o udostępnienie numeru rezerwacji za pośrednictwem prywatnej wiadomości na Facebooku, abyśmy mogli się temu przyjrzeć i pomóc.

Pozdrawiamy,

Ukryta opłata

Firma Belvilla obciążyła mnie dodatkowymi opłatami (podatek klimatyczny w kwocie 84,00 EUR), już po wykonaniu po rezerwacji i opłacie przez portal Airbnb. Jak wynika z opinii zamieszczonych na Trustpilot jest to standardowe działanie tej firmy. Serdecznie odradzam korzystanie z usług firmy Belvilla.
Jeżeli Firma Belvilla zrealizuje swoją obietnicę poniesienia dodatkowych kosztów, złożoną w dniu 08.08.2023 r., to niezwłocznie poinformuję o tym na Trustpilot. Do tego czasu podtrzymuję swoją opinię.

30 lipca 2023

Pozdrowienia z Belvilla,

Przepraszamy za kłopoty.
Chcielibyśmy poinformować, że poniesiemy koszty podatku.

Życzymy udanych wakacji.

Dziękujemy i pozdrawiamy

Zameldowanie przebiegło bez problemu

Zameldowanie przebiegło bez problemu, można praktycznie przyjechać o każdej godzinie gdyż klucze czekają w skrzynce przed drzwiami. Obługa pozytywnie reagowała na każdą prośbę. Wymiana ręczników w środku tygodnia należy do rzadkości. Pokoje ciepłe i czyste.

17 lutego 2023

Dziękujemy za recenzję.
Twoja opinia jest dla nas cenna i wzięliśmy ją pod uwagę. Nadal pracujemy nad poprawą naszych usług, aby zapewnić bezproblemowe doświadczenie dla naszych gości. Z niecierpliwością czekamy na ponowną obsługę w przyszłości.

Z wyrazami szacunku,

nie mogę zapłacić

nie mogę zapołacić

24 stycznia 2023

Pozdrawiamy z Belvilli!

Prosimy o podzielenie się swoimi obawami wraz z numerem rezerwacji poprzez prywatną wiadomość na Facebooku, abyśmy mogli przyjrzeć się sprawie i pomóc.

Pozdrawiam,
Zespół Belvilla

Przepiękny apartament z super widokiem…

Przepiękny apartament z super widokiem zza okna. Idealny na urlop na narty, blisko do stoków. Dodatkowym atutem jest sauna. Pokoje ładne, zadbane. Wszystko w porządku. Polecam.

13 stycznia 2023

Dziękujemy za recenzję.
Cieszymy się, że miałeś z nami wspaniałe doświadczenia. Cieszymy się, że będziemy mogli służyć Ci ponownie w przyszłości.

Z wyrazami szacunku,

Apartament u Pani Józefy

Byłem w tym apartamencie 4 razy. W tym roku jadę ponownie. To powinno starczyć jako rekomendacja. Zdecydowanie polecam !!!

29 listopada 2020

Odpowiedź od Belvilla

Dziękuję za opinię! Cieszymy się, że nasi goście mieli wspaniałe doświadczenie z Belvilla.

Kind regards,
Team Belvilla

Pokaż recenzje we wszystkich językach. (47 407 recenzji)