Bredbandsbolaget
Zobacz, co mówią recenzenci
Jag har varit kund hos Bredbandsbolaget i 4 år, det har varit helt ok, hastigheten motsvarar det jag betalar för och haft väldigt få driftstörningar, är nöjd med deras låne router, dock är deras kundt... Zobacz więcej
Lägger på luren och startar tjänster man sen ska avbeställa för att straffa
Vi har varit trogna kunder sen 2003. Från början var det problem med att faktiskt få internet, men kundtjänst hjälpte i alla fall till. Idag är att få hjälp en Kafkalik mardröm. De tog spontant bort vår TV vid ett tillfälle, vilket de efter att först hysteriskt påstå att vi bett om det (öh, nej, det fanns vittnen) och sen sa inte gick att ändra tillbaka! Vi skulle ha dyrare TV med färre och andra kanaler. På grund av ett misstag DE gjort.
I en mailkonversation för en månad sedan där jag till slut utbrast rakt ut att då de svarade rent "Goddag Yxskaft" så antingen läste de inte eller så trollade de mig blev jag anmanad för min kommentar - fortfarande utan svar. Det kränkte visst deras stolthet att jag tyckte att två timmars mailande för att svara på en fråga och få svar om helt andra saker, var orimligt.
Vi lämnade vår lägenhet med deras internet kvar under en evakuering då de nämligen inte kunde flytta vårt internet utan att vi HELT skulle förlora förmågan att ha TV-tjänst hos dem. Vilket annars inte skulle vara ett problem. Sen försökte de påstå att om de snillat bort vår TV, igen, var det inte deras problem att vi betalat för tjänster vi inte haft. Fast, jo, vi gjorde ju det på falska grunder från deras sida.
En tjänst har de satt oss på nu, som man fick testa gratis och sen avbeställa 2016. Vilket vi gjorde, och avbeställde. Men sedan några månader tillbaka kopplades tjänsten på av dem utan att ha efterfrågats och det betalades av bara farten. Efter två dygn i den ovan nämnda Kafka-mardrömmen till mailkonversation får jag veta att de faktiskt kan stryka tjänsten och skicka tillbaka pengar bara min mor som abbonemanget står på hör av sig. Nä, fast det är ju BBB så det måste finnas en hake. När hon ringer det får hon spendera 40 minuter i telefonkö, för att personen i andra änden i slutändan ska lägga på. Det är andra gången en av deras supportpersonal bara slänger på luren.
De straff lägger på och startar strafftjänster man sen ska avbeställa. Vidrigt. Dessutom hade de ändrat sig och vi ska BETALA för att få tillbaka pengarna?! Deras Facebook där samtalet ägt rum står det nu är gjort med "Facebookanvändare", inte BBB. Också ett bra sätt att göra sig av med bevis, om inte nån har mer än två hjärnceller och print screenar konversationen. Nej, usch. Har ni chansen välj ett mindre bolag, de stora har storhetsvansinne.
Gjorde en överlåtelse av min router…
Gjorde en överlåtelse av min router till köparna av min lägenhet enligt den blankett bredbandsbolaget tillhandahåller i god tid före min flytt. Fick ändå en faktura för icke återlämnad router som jag blev tvungen att betala för att den inte skulle gå till inkasso. De förklarade att det kan ta 6-7v innan överlåtelsen är klar därav fakturan. Då jag betalat denna för att slippa inkasso så får jag skylla mig själv. Ingen återbetalning.
Tar förmodligen detta vidare till ARN och tingsrätt.
Det är en skitsumma men principen att lura och tvinga kunder att betala helt felaktiga fakturor är skandalös.
Otroligt dåligt
Otroligt dåligt! Ingen som helst koll på avtal och leverans. Synd om de stackars människorna som ska stå till svars på kundservice när inte ansvariga chefer har den minsta koll på vad som gäller. Hade Telia innan, fungerade perfekt.
Det har inte varit en siffra rätt sedan…
Det har inte varit en siffra rätt sedan dag 1. Router och TV-box sändes till sommarstugan trots uttryckligt påpekande om att de skulle sända till bokföringsadressen. Vid kontakter för att åtgärda detta fick jag bara besked om fel i datorsystemet.
Sändningen hämtades ut vid en extra resa till utlämningsstället.
Efter ett antal försök att koppla in TV via ett trådlöst nätverket insåg jag att det går nog inte utan TV måste kopplas in via en annan port i bredbandsburken.
En lång kabel införskaffades och TV kunde ses. Men jag hade uttryckligen blivit lovad att med Bredbandsbolaget skulle jag få minst samma kanaler som jag har med Boxer. Men icke sa Nicke, TV3, 5, kanal 8 m.fl. saknades.
PG Nilsson
BJärred
Don't do it!
Don't do it!
Let me sum it up for you:
- we have been trying to get internet at home for the past 3 months
- it took more than a month to get it installed
- once installed it was so slow that you're better off without it
- it stopped working completely after two weeks
- I called the support lots of times (easily takes an hour before you are being helped) witout any progress
- been promissed several times to be called back but was never called
- based on the above I wanted to cancel my contract, impossible, need to wait a year and on top of that they are charging me while the internet is not even working (which they can see)
It is absolutely the worst service ever, please don't make the same mistake as I did...
Ingå inga avtal med Telenor/Bredbandsbolaget
Sedan januari då jag fick driftsatt fiber och tv så har jag fått ringa varje månad då jag blir för högt debiterad.De som svarar säger att jag har rätt och ber mig ändra på beloppet på fakturan. Eftersom jag var trött på detta så skrev jag ett meil också, och bestred mellanskillnaden på mitt avtalade pris och det på fakturan. Fick omedelbart svaret att de skall utreda mitt ärende och jag behöver inte göra någonting. Istället för att få svar på mitt ärende fick jag ett inkassobrev!. Och jag vägrar betala, eftersom jag varje månad betalat in det belopp som står i avtalet. Någon vecka senare stänger de av mitt internet. Ringer ånyo och får rätt av den person jag pratar med, som också uttrycker upprördhet över hur jag blivit behandlad, detta skall rättas till.. Lovar att upphäva avstängningen inom 48 tim och skall ta tillbaka inkassokravet så att det skall lösa sig..
Två dagar senare fick jag ett kort sms att de inte tänker ta tillbaka inkassokravet! Det fanns ingen avsändare som jag kunde ringa upp och fråga vad de baserar detta på. Och mitt internet fungerar inte. I skrivande stund har jag flyttat hemifrån då jag inte kan arbeta utan uppkoppling, jag har även en inneboende student som drabbas. När jag ber att få prata med någon som är chef så får jag inget svar överhuvud taget. De kan inte heller visa mig det avtal de baserar sina uppgifter på.. Jag har senaste dagarna skrivit till Telekområdgivarna och jurist. Jag har begärt ut registerutdrag och noteringar om alla samtal/meil och underlag på det avtal som de bygger sina prisuppgifter på. Och tro det eller ej, nästa faktura med betaldatum 29/6, så är beloppet för en gångs skull det som jag hävdat hela tiden (fast de skriver att jag fått "kompensation och ersättning på 110 kr", det belopp som vi tvistar om och som ligger till grund för inkasso) och den fakturan fick jag dagen innan de stängde av mitt internet. Två gånger har de ofta mycket vänliga killarna på support sagt att de tycker att jag skall betala till inkasso så skall de kompensera mig. Hur kan jag veta att detta löser någonting? de måste ju ändra i sina uppgifter annars fortsätter ju kravet på högre avgift, och dessutom har jag inte gjort något fel.
Detta har blivit en mardröm och påverkar hela mitt liv. Jag har aldrig haft med inkassso att göra i hela mitt liv.
Håll er långt bort från Telenor/Bredbandsbolaget
Maria
Varit utan TV i över en månad
Varit utan TV i över en månad, dom har inte kunnat lokalisera problemet utan det var jag som gjorde det. När dom då skulle "hjälpa" mig fick vi istället höra att vår fiberdosa är "felkopplad" och att en tekniker ska komma och kolla. Blev lovad på måndag (idag)
Nu är det måndag och får då höra att dom först på fredag kan skicka hit tekniker...detta är alltså ett problem dom skapat men tänker inte lösa det.
Hade satt minus om det gick..
Jobbade på teknisk support och enligt…
Jobbade på teknisk support och enligt mig var hela upplägget helt galet. Fokus låg mer på att sälja än att faktiskt hjälpa kunderna, självklart sa man "officiellt" att det var tvärtom men i slutändan var det säljandet som uppmuntrades mest.
Ni har redan anställda med uppgift att enbart sälja, så varför ska TEKNISK SUPPORT lägga mer energi på att sälja till kunder som för tillfället har problem med sin tjänst (varför ringer de annars TS)?.
En anställd som hade bra kundnöjdhet och löste många problem, men inte sålde "tillräckligt", fick enbart höra hur denna måste sälja mer.
En anställd som sålde mycket men hade dålig kundnöjdhet och knappt försökte lösa problem fick idel beröm och förmåner.
Opålitliga lurendrejare!
Blivit lurad flera gånger av dem. Ingått avtal som De påstår ingåtts på annat datum. Ytterst oseriösa säljare som ringer från icke existerande telefonnummer och skickar vaga oriktiga bekräftelser utan täckning.
Alla på kundtjänsten säger olika saker, så skriv ned för- och efternamn, datum och tid på den du pratar med, om du nu har oturen att komma i kontakt med dem. Såå oseriöst! Man hör applåder i bakgrunden när någon har gjort en bra försäljning. Typiskt företagsanda som drar till sig ungdomar som vill känna sig som coola säljare. De låter en vänta i 10-15 minuter fast de säger "dröj två sekunder..." för att "prata med chefen".
De är väldigt fyrkantiga och har svårt att gå utanför säljarnas riktlinjer, extremt småsnåla så det blir pinsamt.
Se upp för Bredbandsbolaget/Telenor för faan!
Eloge till två operatörer som räddade dagen!
Bredbandsbolaget har många flera professionella medarbetare.
Jag möttes i dag av ett undantag.
Operatören var otrevlig, nonchalant och jag slängde på luren då jag kände mig helt överkörd och nonchalant behandlad.
Som tur var ringde jag upp igen.
En oprofessionell operatör är inte företaget lärde jag mig i dag <3
Då möttes jag av (Marco och Andreas?) som verkligen engagerade sig och löste problemet med en professionell och empatisk attityd.
De räddade min dag.
Väldigt tacksam över dessa två operatörer på uppsägningsavdelningen som verkligen var serviceinriktade.
Tack!!!
Var rädd om era prinsar Bredbandsbolaget.
Det är de som kommer ge er en stabil och nöjd kundkrets.
//Jonna
Never works at popular sport events.
För dig som vill betala för ingenting
Varit kund hos Bredbandsbolaget i tio år, alltid varit nöjd med service och bra uppkoppling.
MEN i okt-17 slutade mitt internet (ADSL) att fungera. Jag har fått flera olika routers med hänvisning att det måste vara där felet är. Dom skickar tekniker till diverse master men INGEN har kommit hem till mig för att se vad felet kan vara. Jag undrade om felet kunde sitta i telejacket men ”det fungerar för andra i ditt hus” så därför anses inte detta vara en alternativ förklaring. När jag ber om ersättning så hänvisas jag till att vänta på att problemet är löst. Vilket det ännu inte är, sju månader senare. Ärenden avslutas och påbörjas hela tiden och nu vill dom inte ersätta mig för mer än en månad(!!!) eftersom jag måste ansöka om att få pengarna tillbaka direkt när ett ärende är löst, vilket kan vara när som helst. Jag kan få sms om att mitt ärende är avslutat trots att problemen kvarstår. Att jag har blivit tvungen att köpa surf till min telefon för att kunna nyttja internet vill dom inte betala en krona för. Varit nöjd i alla år men nu kan dom dra åt h-vete! Detta kommer bli ett ärende för konsumentverket!
ofattbart dåligt !!1
1. jag kan sitta vid min router och ändå suger mitt internet.
2. skickar fakturor till höger och vänster utan anledning, och när man ringer till dem säger de att det är ett misstag.
3. mitt internet stängs av och måste ringa dem för att "låsa upp" det.
4. höjer priset konstant och när man ringer till dem så säger de att även det är ett misstag.
om man vill sammanfatta bredbandsbolaget kort så suger det på alla möjliga sätt, och denna lista skulle jag kunna skriva till 30 punkter till...
URDÅLIGA
Vi skulle fått ett nytt lösenord via post, mejl och/eller sms. Det har nu gått 22 dagar utan att något hänt. Att ett bredbandsbolag inte klarar av att skicka ett lösenord via mobil eller datorn, visar hur dålig man är. Så att rekommendera dem till någon, skulle vi aldrig göra. De svarar inte heller på brev eller mejl från oss. URDÅLIGT
Bluff-fakturor
Bluff-fakturor, dålig service, hutlösa priser, sämsta bolaget jag haft...
Svindyrt internet
Svindyrt internet
Svindyra kanaler
Dåligt Internet, DC 24/7, samt dålig ms
Förlorade rättigheterna för många kanaler så nu pröjsar man pengar och kan inte ens se hockey vm.
Gör er själva en tjänst och bind inte upp er med dom här förb*nnade klåparna
Sämsta bolaget
Sämsta bolaget. Dålig service, dålig kundtjänst med timmars väntetid. Håller inte vad som är utlovat. Ett riktigt skitbolag!
Jag skulle vilja varna alla som…
Jag skulle vilja varna alla som överväger att bli kund hos Bredbandsbolaget.
Jag har aldrig någonsin fått ett så dåligt bemötande som hos Er.
Precis allt som har kunnat gå fel, har blivit fel.
Det är alltid minst 25 minuters väntetid till support eller fakturafrågor.
Extrem väntetid för telefon kontakt
Jag vill varna för Bredbandsbolaget och…
Jag vill varna för Bredbandsbolaget och deras usla sätt att hantera kunder.
I vintras blev vi kontaktade av deras säljare, och erbjudandet lät bra, så vi valde att byta från Telia till Bredbandsbolaget. 17 april kom ett sms, tjänsterna från Telia var uppsagda till 9/5, och en tekniker skulle ta kontakt med oss före 27/4 för att boka tid för att byta vår fiberkonverter och koppla om oss i stationen.
Vi hörde aldrig något, men när vi kom hem den 27e var vi offline, vi hade inget bredband hemma. Vi startade om all nätverksbilande utrustning hemma, men det var ingen skillnad, så vi ringde först Telia, som inte hade några problem, där skulle allt funka. Så vi ringde till Bredbandsbolaget, och dom var lite svävande, eftersom Skanovas portal låg nere.
Vi ringde igen måndag 30/4, då visade det sig att deras fiberleverantör, Skanova, hade kopplat om oss i stationen, men utan att kontakta oss, men det skulle lösa sig snarast.
Nytt försök 2 maj, men samma besked, vi fick vänta och se.
3 maj ringde vi igen, eftersom vi inte hade hört något. Då fick vi beskedet att det var eskalerat till "chefsnivå". Det var reklamerat och felanmält till Skanova. Men fortfarande ingen respons från Skanova.
7 maj, fortfarande utan någon som helst respons från Bredbandsbolaget eller deras leverantör Skanova, ringde vi igen. Tjejen som svarade var visserligen väldigt trevlig, men min sambo fick berätta för henne vilka system hon skulle söka information i. Det säger en del om både nivån Bredbandsbolaget håller på sina medarbetare och hur mycket tid vi har lagt på det här. Då visar det sig att det inte finns någon beställning på inkoppling av oss! Hur hade alla vi pratat med tidigare kunnat missa det? Nu fanns det heller ingen eskaleringsnivå plötsligt, dom kunde inte ringa till Skanova eller kontakta dom på något annat sätt än via deras ärendehanteringssystem.
8 maj, nu börjar vi ledsna, och berättade för Bredbandsbolaget att det här kommer att publiceras här om nätet inte funkar för 12:00 den 9 maj. Det möttes mest av axelryckningar och att dom har gjort det dom kan göra.
Så, nu har vi suttit offline i 2v, och vi får betala för vår gamla uppkoppling till Telia, för att Bredbandsbolaget och deras underleverantör har gjort fel, och inte gör något för att lösa problemet. Vi har fortfarande inte blivit kontaktade av Skanova för att boka in en tid, så problemet är ju långt ifrån löst.
Så vill ni ha en bra leverantör av bredband hem, som åtminstone klarar av att leverera, väl någon annan än Bredbandsbolaget. Man brukar säga att man får vad man betalar för, men det här är sämre än så, nu får vi betala utan att få någonting för det.
Doświadczenie Trustpilot