Nie korzystac!!!
Bankruci nie oddali pieniedzy za depozyt ani pelna rezerwacje bez ostrzerzenia...zawiesili chyba dzialalnosc na maile nie odpowiadaja
AtlasChoice is your number one choice for cheap car rentals worldwide. With AtlasChoice you get access to the leading car rental companies around the world. Compare rental fees and providers from anywhere in the US, Europe, and worldwide. We specialise in helping those who want more from the travel industry – we help you get great rates on great cars. You won't find any decade-old junk heaps just waiting to leave you stranded on the road in your host country. You won't find sky-high rental prices that force you to downgrade your hotel stay just to afford a rental car. We're different, and we're proud of that difference.
3 Castle Row, , W4 4JQ, London, Stany Zjednoczone
Rezerwację dokonałem trzy miesiące wcześniej dzień przed odbiorem samochodu wysłali email, że kasuje rezerwację bez podania przyczyny i zwracają kwotę o 30% mniejszą która pobrali podczas rezerwacji. Kontaktu zero z biurem. Odradzam WYNAJEM SAMOCHODÓW!!!
Bardzo miło wspominam to wypożyczenie. Przedstawiciel czekał na lotnisku, minimum formalności, bardzo dobrej jakości samochód.
Polecam bardzo mocno!
Szanowni Państwo,
Tak jak pisałam poprzednio w związku z rezerwacją nr 38266373, nie wzięłam samochodu, który zarezerwowałam z następujących powodów:
Poprzez państwa stronę internetową zarezerwowałam auto. Zgłosiłam opcje dodatkowe: „Udzial Wlasny Produkt(1)” za kwotę 16,80 euro, czyli 4,20 euro za dzień. Zgodnie z treścią z Państwa strony internetowe i korespondencji mailowej:
„Z podstawowym ubezpieczeniem od skutków kolizji (CDW) kierowca będzie odpowiedzialny za pierwszą część roszczenia, jeśli jednak kierowca nabył "Ubezpieczenie refundacyjne pokrywające udział własny" dostanie zwrot poniesionych kosztów.”
Na miejscu, czyli na lotnisku we Frankfurcie Terminal 1, w punkcie wypożyczania aut Europcar okazało się, że po pierwsze obsługa nie wie co to „Udzial Wlasny Produkt(1)”, czy zapłaciłam za to czy nie i jakie są skutki wykupienia tej opcji dodatkowej. Natomiast zaproponowano mi wykupienie ubezpieczenia dodatkowego w celu uniknięcia udziału własnego w ewentualnych kosztach napraw, w kwocie około 20 euro za dzień, czyli razem za około 80 euro.
Pomimo prób wyjaśnienia rozbieżności informacyjnych, na koniec rozmowy okazało się, że strona internetowa Atlaschoice podaje inne informacje niż obsługa w punkcie wypożyczania aut Europcar. W tej sytuacji zrozumiałam, że nie wiem co kupuję, na jakich warunkach, za co zapłaciłam, a za co jeszcze nie. Wobec tego nie mogłam zdecydować się na wzięcie auta, skoro nie było jasne na jakich zasadach się to odbywa – w szczególności jaka jest moja odpowiedzialność za samochód i ewentualne szkody.
Dodatkowo w późniejszym terminie z Europcar dowiedziałam się, że Atlaschoice nie przekazał im żadnej zapłaty za samochód, który zarezerwowałam, a którego nie wzięłam.
Oczekujecie, że będę respektować warunki i zasady waszego wynajmu, jednak sami nie respektujecie należytej obsługi klienta z rzetelnym poinformowaniem o zakupionych usługach włącznie. Nie najlepiej o poziomie usługi świadczy też fakt, że adres na waszej stronie, który podaliście mi do kontaktu prowadzi do „strona nie odnaleziona”.
W tych okolicznościach, które opisałam wyżej, ja nie mogłam wziąć tego auta. Natomiast wobec tak niskiej jakości obsługi i wobec wprowadzenia mnie w błąd podczas rezerwacji, uważam, że powinniście zwrócić mi pieniądze, które wam przekazałam za rezerwację auta.
W lipcu skorzystałem z tej firmy w Rzymie. Chciałem wynająć samochód klasy "c" z automatyczną skrzynią biegów, za co zapłaciłem bardzo korzystną cenę. Kiedy przybyłem na lotnisko, okazało się, że nie ma samochodu klasy "c" z automatem, więc w zamian dostałem samochód klasy premium (Mercedes) w tej samej cenie. Wszystko przebiegło bardzo sprawnie i miło, zarówno przy wynajęciu, jak i przy zwrocie. Skorzystam z tej firmy w przyszłości i będę ją polecać.
Zapłaciłam dodatkowo różne podatki i opłaty, które nie zostały wymienione ani w kwocie do zapłaty do Altaschoice przy rezerwacji ani do "zapłaty na miejcu". Dodatkowo firmie, z którą w Bergamo współpracuje Atlaschoice czyli Autovia udało się zatankować do baku trzy razy więcej paliwa niż nam i Atlachoice nie uznał, że jest to coś wartego uwagi w przypadku złożonej przeze mnie reklamacji. Więcej nie skorzystam!