Banner for EWE

4. Dostawca internetowy
  5. Dostawca usług telekomunikacyjnych

O EWE

Wofür steht EWE?
Wir sind Anbieter von Strom und Gas, Internet und Mobilfunk, Wärme, Solar und Elektromobilität. Dabei gehören wir zu den größten Energie- und Telekommunikationsanbietern des Landes. Unser Hauptsitz liegt nahe der Nordseeküste in Oldenburg. Die mehr als 9.000 Mitarbeitenden geben Tag für Tag ihr Bestes, damit unsere Kund:innen passende Produktlösungen für ihren Alltag erhalten.

Für Nachhaltigkeit in Ihrem Zuhause bieten wir – neben Ökostrom und CO2-kompensiertem Gas – die wichtigsten Produkte unserer Zeit an. Dazu zählen u. a. PV-Anlagen, Stromspeicher, Wärmepumpen, Glasfasernetze sowie Wallboxen für E-Auto-Fahrer innerhalb der Elektromobilität. Das breite Portfolio rund um Ihr Zuhause ist eingebettet in unseren Anspruch, immer ein ansprechbarer, nahbarer, hilfsbereiter Partner für Sie zu sein. Sollte das einmal nicht zu 100 % klappen, sind wir jederzeit für Sie da.

Wie kontaktieren Sie uns am besten?
Wenden Sie sich bei Serviceanliegen einfach über das Kontaktformular an uns.

Zum Kontaktformular

Bis zu 400 € für Sie

Weitersagen lohnt sich: jetzt EWE empfehlen und Prämie kassieren.

Dobra

10 tys. recenzji

(10 405)

Dokonujemy weryfikacji wystawionych opinii

Prawie trzy miesiące czekania na podpięcie do Internetu

Od października czekam na podłączenie do Internetu mamy prawie połowę grudnia i dalej cisza. Nie chciałem z wami podpisywać umowę ale przez przeprowadzkę byłem do tego zmuszony. Bardzo tego żałuję i mam nadzieję że jak najszybciej będę mógł z wami rozwiązać umowę. To jest niemożliwe że żyjemy w kraju czyli w Niemczech że podłączenie do Internetu trwa trzy miesiące gdzie w innych krajach trwa to kilka dni.

5 grudnia 2025

Guten Tag Michi,

vielen Dank für Ihr Feedback.

Wir bedauern sehr, dass Sie so lange auf Ihren Internetanschluss warten müssen und verstehen Ihren Unmut vollkommen. Das entspricht nicht unserem Anspruch an Service und Zuverlässigkeit.

Wir möchten Ihnen gerne persönlich weiterhelfen und eine Lösung finden. Bitte kontaktieren Sie uns über das folgende Kontaktformular: https://www.ewe.de/socialmedia.

Freundliche Grüße
Ihr EWE Team

“Podpisałam umowę elektronicznie

“Podpisałam umowę elektronicznie, ale mimo wielokrotnych próśb i reklamacji od sześciu miesięcy nie otrzymałam jej w wersji do wydrukowania. Obiecano mi niższą cenę za prąd, jednak firma nie dotrzymała tej obietnicy. Kontakt z przedstawicielem jest niemożliwy, a dodzwonienie się do firmy graniczy z cudem.

20 lutego 2025

Hallo Katarzyna Serwotka,

bitte teile uns über unser Kontaktformular www.ewe.de/socialmedia Deine Daten und Deine Anliegen in deutscher Sprache mit. Wir möchten gerne den Grund für Deine schlechte Bewertung wissen. Vielleicht haben wir ja eine Chance, Dich zu einer besseren Bewertung zu bringen, wenn wir auf Dein Anliegen eingehen können.

Viele Grüße
Dein EWE Team

Verarschung

Miałam dzisiaj termin z Technikiem, siedzę w domu i czekam, po czym dodaje sms że mam się skontaktować i zrobić termin, zadzwoniłam o 15:40 pani powiedziała że był technik o 15:30 i mnie nie zastał zostawił kartkę w skrzynce, jak mówię cały czas jestem w domu i czekam, w skrzynce nic nie ma, nie mamy już tydzień internetu i telewizji bo co tam dzwonię to jedno nie przekazalo drugiemu cały czas te same pytania, za każdym razem ktoś inny odbiera i nie wie o co chodzi, rozwiązania nie
ma do dzisiaj, nowy termin jutro, nie polecam!!!!!!!!!!!!!!

2 lipca 2024

Hallo Magdalena,

danke für die ehrliche Rückmeldung. Wir verstehen, dass du verärgert bist, so sollte der Termin mit dem Techniker selbstverständlich nicht ablaufen. Wir möchten uns aufrichtig für die Unannehmlichkeiten entschuldigen.
Wir hoffen, dass dein Anliegen in dem morgigen Termin gelöst werden kann, damit du Internet und Fernsehen zeitnah wieder nutzen kannst. Falls es weiterhin Probleme geben sollte, dann schreib uns bitte eine Nachricht über unser Kontaktformular und wir versuchen gemeinsam eine Lösung zu finden: https://www.ewe.de/socialmedia

Danke und liebe Grüße
dein EWE Team

Najgorsza firma z jaką miałem podpisaną…

Najgorsza firma z jaką miałem podpisaną umowę, zawyżane prognozy w znacznym stopniu , brak zwrotu nadpłaconych pieniążków (trzeba pisać specjalne pismo po zwrot pieniędzy) , Faktury napisane na kilka stron niby szczegółowe a tak naprawdę nie do końca zrozumiałe , Nikt nie potrafi wytłumaczyć skąd dokładnie się wzięły niedopłaty nawet obsługa klienta klęka . Brak możliwości opłaty za gaz według wskazania licznika co miesiąc albo co dwa miesiące po prostu koszmar i żenada w dzisiejszych czasach . Po rozmowach telefonicznych i pisaniu e-maili stwierdziłem że głupki robią z klienta głupka . Zauważcie że opinie na ich stronach te negatywne są usuwane a zostawiane tylko te najlepsze których jest niewiele i stare.

26 września 2023

EWE TEL OSNATEL NACIĄGACZE

Nigdy więcej sieci EWE TEL OSNATEL od samego początku miałam problemy z internetem płaciłem za 100000kBit\s a miałem niecałe 50000kBit\s odradzam. 3 miesiące przed końcem umowy to już w ogóle była katastrofa z internetem przerywało na każdym kroku prędkość oscylowała od 1mb do 5mb a płaciłem w dalszym ciągu za 100mb. Jak dla mnie jedno wielkie złodziejstwo i oszustwo. ODRADZAM!!!

14 lutego 2021
Pokaż recenzje we wszystkich językach. (10 405 recenzji)