Banner for Stena Line Sverige

1. Usługi promowe
  2. Firma przeładunkowa
  3. Przystanek końcowy

O Stena Line Sverige

Hos Stena Line gör vi det enkelt, bekvämt och avkopplande att resa över havet. I mer än 60 år har vi fört människor, platser och upplevelser närmare varandra – tryggt och med omtanke om miljön.

Oavsett om du ska på semester, affärsresa eller hälsa på familj och vänner kan du se fram emot en resa med komfort från början till slut. Ombord finns bekväma hytter, god mat och underhållning för hela familjen – eller möjlighet att bara luta sig tillbaka och njuta av havsutsikten. Barn och husdjur är alltid välkomna, med särskilda områden där de kan leka och vila.

Färjor från Sverige
  • Göteborg – Frederikshamn
  • Göteborg – Kiel
  • Halmstad – Grenå
  • Trelleborg – Rostock
  • Karlskrona – Gdynia

Bra att veta

Reser du med bil? Ta med så mycket bagage du får plats med – utan extra kostnad. Går du ombord som fotpassagerare kan du ta med det du orkar bära, upp till 23 kg per kolli.

Om Stena Line

Stena Line är ett familjeägt svenskt rederi med 18 linjer i norra Europa. Vi är en av världens största färjeoperatörer och erbjuder säkra, hållbara och bekväma resor över Nordsjön, Östersjön och Irländska sjön. Vårt mål är att varje resa ska vara smidig, trevlig och fri från stress.

Boka din färjeresa

Besök www.stenaline.se för att planera din resa, se tidtabeller och upptäcka våra aktuella erbjudanden. Använd Low Fare Finder för att hitta bästa pris, eller välj Flexi eller Premium för extra komfort och flexibilitet.

Dobra

1 tys. recenzji

Dokonujemy weryfikacji wystawionych opinii

Cudowna podróż

Cudowna podróż, moje spełnienie marzeń i to tak naprawdę podwójne :) Pomimo trudności jakie pojawiły się podczas rejsu w marcu, Stena Line do końca zadbała o to, żeby móc zadowolić pasażerów, zadośćuczynić wszystkie te wydarzenia i mogliśmy ponownie przeżyć tę pełną emocji przygodę! Jesteśmy wdzięczni za wszystko, odkąd byłam mała obserwowałam promy pasażerskie na wczasach z rodzicami. W tym roku moje marzenie się spełniło, Stena Spirit zauroczyła mnie każdym swym korytarzem, restauracją, muzyką na żywo, kajutami, warkotem silnika, delikatnym bujaniem w nocy, widokiem z okna i z pokładu, pysznym śniadaniem z widokiem na horyzont, zapachem morza....aż oczy zawilgotniały, tak, będę chciała znowu otrzymać maila z hasłem "Ahoj Monika!":)

12 maja 2026

Zdecydowanie polecam Stena Line!

Spokojna i przyjemna podróż co do minuty, smaczny posiłek i bardzo miła obsługa. Jedynie w drodze powrotnej czystość kabiny i nieprzyjemny zapach z toalety popsuł sielankę. Reszta 10 na 10!

12 maja 2026

Odpowiedź od Stena Line Sverige

Hello, thank you for your feedback.
We’re glad to hear you had a pleasant journey, but we’re sorry about the cleanliness issue in the cabin. We appreciate your comments and will follow up internally.

Kind regards
Stena Line, Maja

W ostatnim moim rejsie miałem problem z…

W ostatnim moim rejsie miałem problem z kabiną, gdyż woda pod prysznicem nie spływała ... W zaistniałej sytuacji stenaline zaproponował mi kabinę deluxe czym bardzo umilili mi podróż !

13 maja 2026

Odpowiedź od Stena Line Sverige

Hello, thank you for your feedback.
We’re sorry to hear about the issue with your cabin, but we’re glad our team could make your journey more pleasant with an upgrade 😊⚓️

Kind regards
Stena Line, Maja

Podróż ze Stena Line to zawsze mila przygoda…

Podróż ze Stena Line to zawsze mila droga i czas. Wszyscy na pokladzie bardzo mili, chetni do pomocy. Juz na progu wita nas usmiechniety i mily personel. Czuje sie jak "KTOS WIELKI". To wielki szacunek dla nas - podroznych.

30 marca 2026

Odpowiedź od Stena Line Sverige

Thank you for your kind words! We’re delighted to hear that you felt so welcome and well taken care of on board.
We look forward to welcoming you again! 🚢

Kind regard
Stena line, Maja :)

Wita.wszystkich ktorzy korzystaja badz…

Wita.wszystkich ktorzy korzystaja badz korzystali z przepraw promowych STENA LINE ,przeprawialem sie dzis dnia 24 stycznia 2026 r o godz 7.30 promem z Trelleborgu do Rostock ,i musze napisac ta opinie jaka okzalili sie kucharze ,zgubilem VAUCHER NA NA OBJAD ,trudno zgubilem to to zgubilem zaplace Gotowka ,niestety nie moglem tego zrobic bo platnosc tylko karta , powiedzialem to przy kasie, ze zgubilem vaucher i czy moge zjesc i zaplacic gotowka odpowiedz byla nie nie ,ani ten pan z Ktory kasuje na kasie ani ten co podaje objady odmowili mi zalpacenia gotowka ,co najwazniejsze jedzenia,WSTYD DLA FIRMY TAK DUZEJ STENA LINE ,ZE nie mogliby choc raz wydac posilku bez vauczera mimo ze okazalem inny na sklep ,psu sie nawet daje jedzenie i picie jak merda ogonem a co juz czlowiekowi nigdy ta linia nie bede plywal , Nic nie jadlem od godz 6.00 bo bylem pewny ,ze zjem na promie .przykro mi jest, ze tak zostalem potraktowany

24 stycznia 2026

Hi,

We are sorry to hear about your experience on your journey from Trelleborg to Rostock. Please contact us via stenaline.se/kontaktformular so that we can look into this matter further. Thank you for taking the time to share your experience with us.

Stena Line

JESTESCIE NAJLEOSI LECZ CZASEM CENA…

JESTESCIE NAJLEOSI LECZ CZASEM CENA POWALA

21 stycznia 2026

Hi Agnieszka,

Thank you for your 5 star review. We appreciate your feedback regarding our prices, and we look forward to welcoming you back onboard again soon.

Oszukany

Sprzedajecie bilety premium ale prawie nigdy nie wpusczacie tak jak powinno być,macie rezerwacja to wiadomo jakie auto płynie pełne wymiary i że ma przyczepę ale zawsze coś wam nie pasuje,trzeba być godzinę prędzej i byłem półtora godziny prędzej i tak wjechałem ostatni a to już nie pierwszy raz a do tego obsługa jeszcze jest wulgarna jak chce się czegoś dowiedzieć jak się bierze pieniądze to też się wymaga chociaż minimum.

26 listopada 2025

Good afternoon,

Thank you for sharing your review. We´re sorry to hear about your experience when checking in and the staff´s reception. If you wish to discuss this further please contact our customer services team at stenaline.se/kontakt so we can investigate what has happened.

Masakra

Bardzo negatywnie oceniam obsługę terminala w Gdyni. Brak przechowalni bagażów na typowe walizki samolotowe. Automatyczne boxy są za małe. Panie w kasie dysponują pomieszczeniem na bagaże ale udostępniają je tylko dla pasażerów na rejs wieczorny. My przypłynęliśmy rano, więc nasza współpraca zakończyła się:( potwierdzam w naszym przypadku już na zawsze. Sytuacja jak w PRL w urzędzie lub mięsnym. Po przypłynięciu do portu również ogólny chaos. Nie działał rękaw, więc odbierał nas autobus - czekaliśmy kilkadziesiąt minut bez żadnej informacji.

12 sierpnia 2024

Niestety niemiła sytuacja na promie…

Niestety niemiła sytuacja na promie relacji Gdynia-Karlskrona. Bilet z kajutą sypialnianą, śniadanie w cenie. Zero informacji o godzinach śniadania, zero zaproszenia, nigdzie nie pisało w jakich godzinach serwowane jest śniadanie - prosta polityka, ludzie zmęczeni po trasie, a może akurst ktoś przegapi :) bilet ze śniadania nie uprawniał już do lunchu więc potem zostajesz z niczym i musisz znów wyrzucić kilkaset SEK do kosza i spożywać cokolwiek w barach obok ludzi bez kabiny, którzy śpią na fotelach :). Do tego czystość kabiny tragiczna, tłuste plamy w szufladzie pod łóżkiem i czyjeś włosy za kranem w łazience. jednym słowem nie polecam

5 sierpnia 2024

Cudowny rejs

Cudowny rejs! Miły personel, na statku czyściutko, pościel bielusieńka, śniadanie pyszne, wjazd i wyjazd z promu zorganizowany doskonale. Nic dodać, nic ująć! To samo mogę napisać o wszystkich rejsach, a było ich kilkanaście.

3 sierpnia 2024

Dwa razy problem

Dwa razy problem, dwa razy ten sam schemat. Stena Estelle, kabiny panorama na rufie z wyjsciem na poklad, cicha strefa - w teorii. Tanio nie jest i zazwyczaj jest powod, np. zdrowotny by wybrac taką opcję.
1.Pod drzwiami kabiny szyld z zakazem palenia, ale ludzie stoją i pala, caly czas. Drzwi otworzyc nie mozna, z powodu dymu. Interwencja w recepcji chociaz bardzo mila i obiecujaca pomoc na nic sie nie zdala. Krzyki, wyzwiska i dym papierosowy 5 m od łóżka podczas calej podrozy. Napisalam reklamacje do Stena Line, zero odpowiedzi.
2. Dzisiaj ta sama kabina ten sam prom. Ladna pogoda, wiec uchylilismy lekko drzwi kabiny, ktore z trzaskiem zamknela ekipa sprzatajaca, bo... myjka cisnieniowa myje cala rufe i podlad podczas rejsu. Myjka halasuje strasznie, lancą jezdza po oknach, woda jest spychana na poklad ponizej, na ktorym stoja samochody na zewnatrz, alarmy wyja... po pol godzinie wyszlam na poklad i pytam na ile jeszcze planowana sie praca, bo w tym halasie trudno odpoczac. Jeden z panow skomentowal moje pytanie slowami "kxxxa mxc!". Na pytanie co powiedzial, stwierdzil ze mowil do kolegi. Pani w receocji tym razem rownie mila, ale bardziej skuteczna zalatwila sprawe z 20 minut, ale sam musisz interweniowac i sie denerwowac. Troski o pasazerow brak. Ewidentnie Stena line korzysta z uprzywilejowanej pozycji jedynego armatora pasazerskuego na trasie poludniowa Szwecja Gdansk/Gdynia. Przydalaby sie konkurencja, bo z Swinoujscia za daleko do trojmiasta.

29 marca 2024
Pokaż recenzje we wszystkich językach. (1312 recenzji)