Ankiety są dosyć często; kody działają; przelew bankowy idzie trochę czasu, ale finalnie przychodzi; kupony dostaje się natychmiastowo. Chyba jeden taki panel, który faktycznie udostępnia wystarczając... Zobacz więcej
At Norstatpanel your answers to our surveys form the data that market researchers can work with. Membership with Norstatpanel is completely free and non-binding and may be cancelled at any time. As a member you are regularly invited to take part in questionnaires and studies. Membership with Norstatpanel is by invitation only or as part of a special promotion. For reasons of research methodology, we cannot offer membership directly to those interested in participating in Norstatpanel.
Zwykle odpowiada w ciągu 1 miesiąca
Również nie polecam!!
Również nie polecam!!! Ankiety wypełniane że starannością, przez dwa miesiące prawie zarobiłem na pierwszą wypłatę 20zl i nagle konto zablokowane. Jak napisałem na support, stwierdzili że wykryli nieprawidłowości, ale nikt nie potrafi wyjaśnić jakie. Odradzam - szkoda czasu
Moje konto zostało zablokowane
Moje konto zostało zablokowane. Z ankiet wyrzuca nawet pod koniec wypełniania - nie pasujesz do profilu, mimo że ankieta wypełniona w całości. Problem zgłaszany kilkukrotnie, a w rezultacie - blokada konta przed osiągnięciem progu kolejnej wypłaty. Mój partner ma również zablokowane konto bez podania przyczyny po przeniesieniu z National Sample, gdzie zlecał wypłaty na własne konto bankowe, więc nie może być mowy o tworzeniu multikont jako powodzie blokady! Ankiet wypełnił kilka po tej emigracji z panelu,bez pomyłek i błędów oraz rzetelnie. Przywłaszczenie punktów! Sprawę zgłaszam do UOKIK! Jawne oszustwo!
Omijać szerokim łukiem
Omijać szerokim łukiem, blokują konta za to że im się nie podobasz i muszą dać Ci nagrodę, kolejna sprawa po przeniesieniu konta z innego panelu co przejęli zablokowali mi logowanie i moje zebrane pkt w innym panelu jakie tam miałem zabrali jak złodzieje, to jest czyste internetowe oszustwo oczywiście będzie to zgłoszone do sądu jak i organów co ścigają właśnie takich oszustów.
Nie polecam. Trzy lata wszystko było w porządku, nic się nie zmieniło, i nagle konto zablokowane. Zarobione pieniędzy 40 zł zablokowane.Punkty naliczone, opłata w trakcie wykonania. I nagle wszystko zablokowane - czyli moi pieniędzy Norstat po prostu skradł. Czytałam, że dużo ludzi w ten sam czas mają te same.. Teraz norstat aktywnie szuka nowych członków. Czyli dużo ludzi wyrzucili, a teraz szukają nowych. Nowym wkrótce będzie to samo

Złodzieje i oszuści
Złodzieje i oszuści. Miałam 7 dniowe badanie i wchodziłam codziennie od czwartku 23 kwietnia do dziś 29 kwietnia i stwierdzili że nie wypełniłam wszystkich dni. Miałam dostać 100 punktów co realnie przełożyłoby się na kasę.

A mi tam się podoba
A mi tam się podoba. Czasem jest więcej ankiet czasem mniej ale po uzbieraniu minimalnej liczby monet bez problemu wypłaciłam już nie raz pieniądze na konto bankowe, przelew przychodził do kilku dni roboczych.

Odpowiedź od Norstatpanel
Usunięte konto w trakcie wypłaty
Moje konto zostało zablokowane w trakcie zlecenia wypłaty pieniędzy!!! Podobno było już od tygodnia więc cały tydzień robiłam ankietę za frajer. Odpowiedzi zaliczone pójdą do klienta, a mnie się pozbyli. Nie klikam bezmyślnie tylko uczciwie wypełniam ankiety i zgłaszałam błąd nielogiczny ankiety kilka razy. No cóż szkoda 2 lat poświeconego i straconego czasu. Nie polecam nikomu bo tu trzeba pasować,żeby robić ankiety !!!

Jestem wieloletnim użytkownikiem
Jestem wieloletnim użytkownikiem, konto z zebranymi punktami zablokowane bez podania przyczyny. Sprawa dla UOKiK.

Odpowiedź od Norstatpanel
Blokowanie konta przez panel bez…
Blokowanie konta przez panel bez podania powodu , Konto prowadzone przez lata , sumiennie i prawidłowo wykonywane ankiety , Bardzo słabe

blokada konta
od pewnego czasu przestały mi się pojawiać ankiety do wypełniania. Skontaktowałam się z supportem i okazało się, że moje konto zostało nieodwracalnie zablokowane, bo ich system ponoć wykrył "nieprawidłowości w pytaniach". Nie mam pojęcia o co chodzi, nie dostałam wczesniej żadnej informacji. Nie polecam, trzymać się z daleka

Uczciwość czy kłamstwo na czym opiera się Panel Norstat
Twoje konto zostało zablokowane, blokują konto, pomimo sumiennie wypełnianych badań i długiego stażu w panelu. A wiele osób, które podają fikcyjne dane nadal korzysta z panelu.
Bardzo się zawiodłem na Was.

Odpowiedź od Norstatpanel
Usunięto moje konto na podstawie…
Usunięto moje konto na podstawie ogólnych twierdzeń że nie przeszłam weryfikacji. Wyjaśnienie to „pytania pułapki” cokolwiek to znaczy. Nie mogę odebrać zdobytych nagród, pomimo uczestnictwa w wielu badaniach. Uważajcie i wypłacajcie sobie na bieżąco. Firma wzbogaciła się moim kosztem o 100 zł. :) brak informacji i brak możliwości odniesienia się do arbitralnej decyzji. To nadaje się do uokik
Edit: dziś dostałam informację poniżej w odpowiedzi że firma chce rozwiązać problem, proszę tu odpowiedz (dla tych co mogliby mieć wątpliwości czy jest autentyczna):
W dniu śr., 3 gru 2025 o 16:39 Norstatpanel PL support-plMALPAnorstatpanel.com napisał(a):
Witamy,
Otrzymała Pani w serwisie wiadomość systemową, a ponieważ otrzymała Pani od nas już informację w ww. temacie to pozostaje ona nadal w mocy.
Pozdrawiamy
Panel Support
Więc jeśli komuś potrzeba pomocy, to pamiętajcie że te problemy nie są rozwiązywane a odpowiedzi są „wiadomościami systemowymi”

Ankiety przychodza bardzo czesto
Ankiety przychodza bardzo czesto. Rózny czas ankiet i rózna ilosc punktów. Na nagrody mozna szybko nazbierac. Wymiana punktów na zakup w np. empik w ciagu dosłownie 2 minut, na inne troche czekamy, ale warto. Pewna instytucja, pewne nagrody. Warto w 100%.

Odpowiedź od Norstatpanel
Ankiety są ale nawet wypełniając je…
Ankiety są ale nawet wypełniając je wszystkie nie uzbieracie więcej niżeli 20zł miesięcznie. Wypłata tych środków trwa no dobre dwa miesiące. Strasznie wolno to u nich chodzi działa. Gra średnio warta świeczki.

Odpowiedź od Norstatpanel
Brak kontroli nad nadużyciami w badaniach
Norstatpanel sam w sobie nie jest zły jako platforma. Oferuje dostęp do badań, pozwala zarobić drobne nagrody za udział, interfejs działa sprawnie. Problem zaczyna się tam, gdzie kończy się kontrola nad tym, co robią badacze korzystający z tej platformy.
Wielokrotnie trafiałem na ankiety, które zapraszają rzekomo „wszystkich”, a po kilku odpowiedziach wstępnych kończą się komunikatem: „Dziękujemy, ale szukamy osób z innymi cechami”. To oznacza, że badacze stosują ukryte filtry, choć powinni jasno określić grupę docelową z góry.
To nie jest tylko kwestia złego stylu — to manipulacja danymi i uczestnikiem. Mój czas zostaje zmarnowany, a moje odpowiedzi częściowo pozyskane, choć nie jestem właściwym „profilowym celem” badania.
Nie winię samego Norstatpanelu za to, jak projektowane są konkretne badania. Ale odpowiedzialność leży po ich stronie, jeśli nie reagują i nie blokują takich praktyk. Jeśli pozwalają na filtrowanie po wstępnych pytaniach bez jawnego uprzedzenia uczestnika, to de facto biorą udział w rozdawnictwie danych osobowych i osłabiają zaufanie do całej idei panelu badawczego.
Zamiast być platformą rzetelnych badań, stają się pośrednikiem dla manipulacji. A to szkodzi nie tylko uczestnikom, ale też reputacji całej branży badań konsumenckich.

Rozczarowałam się
Muszę przyznać, że po tylu latach bardzo się rozczarowałam. Już od jakiegoś czasu widać było, że odstają na tle innych paneli, wypłaty coraz trudniej uzbierać, coraz mniej zaproszeń. Ale teraz do tego z dnia na dzień zostałam zablokowana bez informacji dlaczego, ogólnik "Dane są sprawdzane pod kątem ich prawidłowości i zastrzegamy sobie możliwość wykluczania z panelu uczestników podających fałszywe lub nierzetelne informacje". Znam lepsze panele

Odpowiedź od Norstatpanel
Najgorszy panel z ankietami.
Najgorszy panel z ankietami.
Wypełniasz ankiety, a jak uzbiera się dużą ilość punktów to blokują konto. Brak kontaktu, oszuści.
Po odpowiedzi Norstad Panel nadal podtrzymuję stanowisko.
Moja żonarowniez miala u nich konto i w takj sam sposob zostala potraktowana.
Jest to panel dzialajacy na zasadzie wypelniaj ankiety a nagrod i tak nie zobaczysz.

Odpowiedź od Norstatpanel
Najgorszy panel mało że kasują konto po…
Najgorszy panel mało że kasują konto po osiągnięciu statusu VIP pod ściema że za szybko ankiety są rozwiązywane.zablokowali mi konto blokując uzbierane punkty bez możliwości wypłaty straciłem 2 lata wypełniania ankiet NIE POLECAM "nie ma o czym rozmawiać sami napisaliscie że Blokada konta jest nieodwracalna.

Odpowiedź od Norstatpanel
Norstat ma pierwsze miejsce na liście…
Norstat ma pierwsze miejsce na liście najgorszych portali ankietowych. Dlaczego?
1. Często nie płacą za ankiety
2. Nigdzie nie znajdziesz głupszego supportu. Gadka z nimi to jak z botem
3. Od lat ta sama stawka 20 zł a punkty podwyższają
4. Wydłużono czas oczekiwania na wypłatę do 60 dni i sztywno się tego trzymają.
Wszystko by tylko zniechęcić respondentów.