ANWB ? Pomoc ? Ale w czym ?
W czoraj to jest około godziny 14.00,dotoczyłem się na stację bp oplem meriva o nr rej 12-PBS-7 przed granicą polsko niemiecką Olszyna ostatnia polska stacja przed granicą. No cóż złośliwość życzy martwych auto dostało awarie, woda w układzie chlodzenia zagotowała się co za tym idzie awaria. Dzwoniłem na ubezpieczenie anwb cztero krotnie na holenderski nr gdzie osoba udawała że nie rozumie nr rej musiałem tłumaczyć dziesięć razy w końcu przełączył mnie ten ktoś do Polaków i o dziwo dowiedziałem się że jest problem z pomocą i tak cztero krotnie, nawet mój syn już rozmawiał ponieważ go o to poprosiłem. On po holendersku mówi perfekt a ja nie gramatyczne więc myślałem że to jest powodem że nie chcą nam pomóc. Jednak nie to ubezpieczalnia anwb jest nie uczciwa w tym co pisze że auto jest holowane do 1200km w razie potrzeby jest auto zastępcze. Nic podobnego Dzwoniłem po tym później po znajomych mech.samoch żeby uzyskać jakaś pomoc. Całe szczęście udało się auto wprowadzić w tryb awaryjny uruchomić elektrowentylator włączyć na stałe i na otwartym obiegu ogrzewania dotyczyć się z powrotem do Wrocławia 197km z kąd wyjechałem. Zaznaczę że nie dam za wygraną i będę dochodził swoich praw tym bardziej że te nie kompetentne osoby wiedziały że jadę z dzieckiem 13lat. Wszystkich przestrzegam przed tą firmą drucik kogucik tylko od brania pieniędzy to taka ich pomoc co by portfele były lżejszej nie nasza glowa. Zaznaczę też że jestem osobą schorowana cierpię na altroze no i jestem po przebytym zawale serca w 2019roku i nie wolno mi się stresować i denerwować a ta sytuacja nie była dla mojego zdrowia pozytywna. Ta firma anwb to jedno wielkie nieporozumienie poprostu porażka. Będę szukał innego bardziej wiarygodnego ubezpieczyciela. Jeszcze raz zaznaczę tragedia zero profesjalnosci. Pozdrawiam K.SAS

Odpowiedź od ANWB Verzekeren